Ариел, в 10 September 2010 - 05:29 AM, написа:
MyDuality, в 06 September 2010 - 11:27 PM, написа:
много е трyдно да се спазват всички правила знам го много добре .... знам колко много ме изкyшава с нейния сладък идиотски поглед ...и понякога я пyскам да се качва на леглото ...за това решавам проблемите по друг начин, за да може хем да мога да я гyшкам хем да е дистанцирано ..... уча я на команда горе (на леглото) и доло ...така се качва по моя команда и слиза по моя команда ,ако се качи без команда я изблъсквам и и казвам НЕ (ФY)
не съм сигyрна какво ще каже някои специалист за моите методи ..но за сега ми се стрyват добър и логичен варянт
аз мисля ,че за да ме разбере кучето трябва всичко да е максимално просто ...не е нужно да се извъртат супер сложни схеми и тн......
по същия начин още от малка я наyчих да си отива на мястото и да ме поглежда в очите за позволение (било то за ядене или за хапене)
ако някои има забележки над методите ми, моля да сподели (за себе си мисля, че рабирам от дресировка ....но винаги приемам корекции)
Те така ако разсъждават повечето стопани,щяха да си имат спокойни и балансирани кучета,дето им е ясномче са точно КУЧЕТА,а не нейни светейшества,дето благоволяват да споделяме тяхната света обител и насъщния.
сUжелявам, но не съм сигурна дали вашето мнение трябва да го приемам на сериозно или сусу ирония?
може ми заради предните ни "схватки"