Dog.bg Форуми : на каква вьзраст

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

на каква вьзраст

#1 Потребителят е офлайн   atea Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 01 April 2006 - 05:16 PM

Здравейте искам да попитам на колко дена е по добре да се вземе малко кученце на 35 или 40 дни b)

#2 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2006 - 05:20 PM

Мило,дете...едно кученце никога не се взима преди 55-60 ден от майката!

Всеки който ти предлага кученце под тази възраст,не е сериозен развъдчик и кученцето ще бъде със здравословни и психически проблеми!
НЕ взимай малко кученце под тази възраст,защото това са 2-3 седмици през които малките учат много от майките си и ако някой ги лиши от нея,това влияе зле на психиката на кучето през целият му живот след това!

#3 Потребителят е офлайн   suzanka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2006 - 07:54 PM

Аз дори съм чувала някои да казват, че не е добре кученцата да се вземата преди 60 ден.

#4 Потребителят е офлайн   petkox_ray Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2006 - 09:10 PM

Аз моето го зех на 37-40 дена :) ама до сега съм нямал проблеми

#5 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2006 - 04:23 PM

Аз Кари я всех на 65 дни,или малко повече.Някой хора си взимат кучетата на по 3-4 месеца,но според мен е най-добре към 2,5 месеца за да започне кученцето да свиква с новите си стопани от мъничко.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   gani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2006 - 07:25 PM

Бари го взехмe на 45 дни и нищо ми няма! l)
User's Signature

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Nadq ampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2006 - 08:03 PM

Аз Карма я взех на 6 месеца... l) !Така се получи... b)

#8 Потребителят е офлайн   Madlena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2006 - 08:53 AM

Цитат

d) Моята боксерка Съни я взех на 53 дни.С голяма желание да имам куче и то боксерка ,дори щях да я взема пред да направи 50 дни ,но мой колега ме смъмри.Кучето е добре да суче от майка си поне 50-60 дни . d)
User's Signature

milena

#9 Потребителят е офлайн   Skarlet Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 April 2006 - 12:31 PM

Цитат

Цитат

d) Моята боксерка Съни я взех на 53 дни.С голяма желание да имам куче и то боксерка ,дори щях да я взема пред да направи 50 дни ,но мой колега ме смъмри.Кучето е добре да суче от майка си поне 50-60 дни . d)

Хех, какво съвпадение - и моята боксерка е Съни ;) Иначе аз я взех на 50 дни, нямахме никакви проблеми d)

#10 Потребителят е офлайн   Apbt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2006 - 12:22 PM

В кьрмата на маиката има вещества които малките кучета немогат да намерат и да си набавят отникаде за това е наи добре да се изчака кучето да си набави нужните вещества.
През времето когато кучетата са при маиките си те се учат от маиките си и придобиват знания за цял живот които не се забравят НИКОГА

#11 Потребителят е офлайн   deni_york Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2006 - 09:45 PM

Чувала съм,че е добре кученцето да бъде взето 40-45`я ден! 1super

#12 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2006 - 07:31 AM

Кученцето трябва да бъде взето НЕ ПО-РАНО от 45-ия ден, поне 3 дни след първата ваксина (която се слага на 42 дни) и съответно обезпаразитено за глисти. Желателно е да е на поне 62-63 дни и да се взима след втората ваксина (слага се на 60-ия ден); за някои клубове това е задължително условие.
НИКОГА не бива да се взима кученце по-малко от 45 дни - първо заради ваксината и второ, защото пълното отбиване на малкото не става преди 40-ия ден, т.е. до тогава то суче, макар и по-рядко отколкото преди. Както казаха по-горе, маминото мляко е ценно и полезно, и не бива да лишаваме бебето от него... освен това именно след 30-ия ден започва същинското "кучешко училище", което мама устройва на бебетата си, а придобитите по този начин познания за кучешката глутница, телесните сигнали, общуването и т.н. са безценни и в много случаи няма как да се компенсират - рано взетото кученце има по-голям шанс да стане начумерено, отчуждено животно, което не се разбира с другите на поляната... а не се разбира, защото като малко не е научило "езика"...
Освен това под 40-45 дневна възраст бебето е много крехко и уязвимо - всяка една дреболия от рода на разстройството, което почти задължително се получава при стрес (т.е. при смяната на обстановката) може да доведе до сериозни последствия.
ЕДИНСТВЕНАТА причина да купите или вземете кученце под 45 дни може да бъде само драстичният начин, по който се отглеждат майката и малките - собственикът не ги храни, не ги е обезпаразитявал, не смята да ваксинира... в такъв случай вече говорим за "спаси кученцето, докато може!" и рискът от ранното взимане е оправдан - колкото по-рано го приберем у дома, толкова по-добър шанс има да възстановим "загубеното" в отглеждането му.
НО, разбира се, следва и същественият въпрос: ГОТОВИ ли сме да бъдем собственици на потенциално вечно-болно куче; наясно ли сме, че то може НИКОГА да не компенсира загубеното, особено ако е било много драстично отглеждано? Ще се справим ли с хилаво, недоразвито куче и ще бъдем ли щастливи с него? Ако отговорът е "да" - действайте и не съжалявайте. Ако е "не" - изчакайте и си намерете по-добро кучило... иначе и вие, и бъдещото ви куче ще сте нещастни.
РАЗБИРА СЕ, не всяко взето на 32 дни куче става асоциално или, ако е било зле гледано, това му се отразява фатално занапред - както и не всяко купено от зоомагазин куче непременно е болнаво... но процентът е достатъчно голям и си струва да се замисли човек.
Осиновяването на дете-инвалид и взимането на зле гледано кученце силно си приличат...
---
Тук му е редът да си спомня за Елзичка. Преди много, много години отидохме да си купуваме "немска овчарка" и се сблъскахме с две извънредно нещастни скелетчета с щръкнали ушета. В първия момент си тръгнахме възмутени - мама, татко и аз - но гледката не беше нещо, което човек може да си избие от главата... така че просто се върнахме и взехме едното бебе... ако имахме достатъчно пари, сигурно щяхме да купим и двете.
Оказа се, че кученцето е карало вирусна пневмония, но с помощта на нашата добра докторка и МНОГО, ама МНОГО грижи лека-полека започна да се възстановява... с хранене съвсем по малко през 2 часа, лекарства, много любов, помощта на тогавашните ни кучета...
За съжаление, оказа се също и че още преди да я вземем е заразена с лептоспироза и въпреки дългата борба за живота на Елзичка, тя почина.
Наясно ли бяхме, че това е възможно да се случи - да. Както бяхме наясно и че в това си състояние кученцето най-вероятно няма да оцелее и без лептоспирозата в притурка... и че, ако оцелее, в кърпа са ни вързани белодробни проблеми, лошо храносмилане... може би и проблеми със зъбите (заради вирусната пневмония), костите и ставите... Бяхме ли готови да поемем отговорността и да понесем последствията? Абсолютно.
Мир на праха ти, Елзичко... момиченце... cry2
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#13 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 30 April 2006 - 09:27 AM

Явно се заражда някакъв мит с " задължително " взимане на малко бебе oleeee защото то после нямало да свикне.....Няма такова нещо това е...
Повечето кучета съм си взимала на възраст м/у 1г. и 2 години и в момента всичките са много привързани към мен и моето семейство w) Въщност като се замисля съм взимала кучета от всякаква възрастова граница и те всички свикнаха изключително бързо с нас.
Естествено бебешката възраст има своя неповторим чар angelpik но това не означава ,че ако вземеш голямо куче то няма да свикне с теб.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#14 Потребителят е офлайн   diana_radi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 May 2006 - 09:15 AM

Цитат

Явно се заражда някакъв мит с " задължително " взимане на малко бебе oleeee защото то после нямало да свикне.....Няма такова нещо това е...
Повечето кучета съм си взимала на възраст м/у 1г. и 2 години и в момента всичките са много привързани към мен и моето семейство w) Въщност като се замисля съм взимала кучета от всякаква възрастова граница и те всички свикнаха изключително бързо с нас.
Естествено бебешката възраст има своя неповторим чар angelpik но това не означава ,че ако вземеш голямо куче то няма да свикне с теб.

Напълно си права.И аз си взех куче на 2 години че и повече.Той също беше привързан към мен и семейството ми,но по добре е да си го вземеш от малко.

#15 Потребителят е офлайн   bubole4e-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2006 - 12:17 PM

Незнам доколко е вярно,но сьм чувала,че не е хубаво да се взима под 40 дни защото те вьзприема като майка и му е по-трудно да се социализира.Преди години нашия Льки /почина на 13 преди две години/го взехме около 30 ден,защото собствениците на майката се грижеха зле за тях и не можах да издьржа повече - бяха ги нахранили с консерва грах с месо след като се прибрали от двудневна екскурзия.През двата дни когато ги е нямало не е имало кой да храни майката.Кошмарно беше.И така взехме едното и го крьстихме Льки.Найстина беше много привьрзан кьм нас и повече играеше с нас отколкото с други кучета.Можеби от психологична гледна точка не е хубаво да се взима толкова малко.

#16 Потребителят е офлайн   animalfan Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 May 2006 - 07:49 PM

Vabank, изцяло те поддържам в мнението ти. Мисля, че тоя народ трябва да разбере най-сетне, че не е зъдължително всяко куче да се запложда.Това се прави само, ако имаш възможност да изхраниш кученцата и после да им намериш добри стопани - а това си е голяма отговорност - става въпрос за живи същества!! Според мене не е добре кученцето да се взема преди 45 ден .

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни