В този случай имам предвид да преминем границата, отвъд която всичко ще зависи само от нас! Когато всичко ще зависи само от нашите грижи и любов...
Това е нашата Лара преди месец , тогава тя, макар и доста слаба можеше да ходи самостоятелно и да се храни, доколокото е възможно.....но ето, че липсата на средства и най-вече на приемни домове възпрепятства извеждането и от приюта навреме, за да не се стигне до състоянието, което е в момента! Преди седмица, когато я взехме тя изглеждаше обречена: абсолютно обездвижена, без възможност да се изправи със силни тикове на главата, която се тресеше непрастанно...още по-слаба, защото не успяваше да се храни добре сама, а абсолютно невъзможно да пие вода! Единствената позиция на тялото беше само на едната страна, от което беше започнало образуването на декубитуси...не можеше изобщо да се ориентира в пространството. Предположенията на лекарите е инфекция, която е преминала през окото и е стигнала до мозъка или последици в следствие на удар по главата. ЛАРА
Лара мъничко се подобри, главата и вече стои почти неподвижно, но все още не може да се изправи...Надяваме се и това да се случи в близките дни, инъче почти няма какво да се направи. Тя все още е в клиниката ...и е най-милото и нежно същество, за което сме се грижили! ТЯ доказва за кой ли път, колко много ни превъзхождат с неизмерната си доброта....след всичко, което ние човеците им причиняваме........Признателност
Молим за подкрепа, с мъничко средства! През последните няколко дни, изчерпахме всички налични запаси.......и за съжаление не успяхме да помогнем на две от животинките
Много мъчно ми стана за Лара Ще отделя нещо съвсем мъничко с надежда да й донесе нещо голямо. Радвам се, че се грижите за Лара, а не сте предпочели по-лесното решение. Стискам й силно палци!! Надявам се все пак да има някакви шансове и за нея!
малко новини за нашето момиче.
От понеделник е у нас.
Когато я взех все още не можеше да се изправи или да се повдигне, но тиковете бяха намалели.
Храна поглъщаше с видим апетит и ми се радваше много, махайки опашката си . Настаних я на терасата, т.к. имам друго куче и живея в гарсониера. Дори мястото да е изолирано, Лара видимо се притеснява от Рони /другото ми куче/ - явно/ -явно го усеща и се изнервя. Което отрицателно повлия върху нея - тиковете се завърнаха и станаха по-силни . Точно по тази причина спешно търсим на момиченцето приемен дом без куче, защото за да оздравее тя се нуждае от пълен покой. Знам, че мисията почти неиспълнима - почти никой няма да се съгласи да гледа куче в хоризонтално положение, да го упражнява да проходи, да сменя постелки, но .... надеждата умира последна. Освен това от вчера забелязах, че Лара почна да кашля. Знам, че вечер е доста хладно, затова всяка вечер по-няколко пъти ставам за да я завивам с дебело одеалце, но тя упорито го маха и се настанява отгоре му.
Всеки ден сутрин и вечер с Ларчето правим упражнения. В сряда Лара успя да се задържи на крачетата, което беше голям напредък.
Но сега вече можем да се похвалим, че можем да направим няколко крачки без чужда помощ
Продължаваме да се упражняваме и се надяваме, че в близки месеци ще можем да излизаме и навън.
Лара е толкова мила и нежна. Има голямо сърце , и е голяма чистница ... въпреки, че ставането от леглото е много сложно за нея, тя ходи до WC извън него, само на кучешки памперси. Пази си местенцето чистичко. И тя не иска да е в тежест на някой и не иска да цапа - това по очите й личи, но тя полага всички усилия за да промени това. Не мога да проумея, че всички тези неща се случват на едно невинно животинче
Дори когато сме я взимали от приюта, тя пак се махаше опашчица - а точно тогава тя беше много зле, тук е момента да се каже, че е "била с единия крак на другия свят". Благодарим на д-р Стоян Николов от клиника Анимо, че е спасил поредна нещастна душица.
Лара както и всики други заслужава да се порадва на живота си, затова ще направим и възможно и невъзможно за да е напълно здраво куче.
Ако искате да помогнете с нещо, няма да Ви откажем.
искахме да се похвалим на Вас, че в понеделник минахме кръвни изследвания.
Според лекаря: "изследванията са като на перфектно здраво куче. Определенно Лара се е позакръглила. Стои изправена и върви самичка, а също така няма тикове."
Така че бавно-бавно, но прогресираме ... Остана ни само да се закрепим на краката и скоро ще направим първата ни разходка. Стискайте ни палци...
Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Да Ви зарадваме с малко нови снимки /Много се извиняваме, че са еднообразни. Но понеже още не можем да излизаме навън се снимаме на едно и също място/ - след топла баня и всички козметични процедури - приготвяме се за сън
- спим сладко - не сме много доволни, че ни събудиха толкова рано
Вече определенно сме по-добре. Като вървим, не падаме като камък, а лягаме бавно-бавно ... вярно, малко се клатушкаме... но и това ще коригираме. Дори Ларка почна да скатава... явно й харесва да я гледат и милват и иска да остане повече време "болна"... защото почна да прави номера от рода ... "не мога да вървя" или "колко ми е трудно да ставам" ... милата толкова е жадна за внимание и не може да проумее, че и след като се излекува ще го получава ...
Вижте ни
Много рдко пиша,особено пък и като не мога да помогна....но чувствам,че е важно да изразим подкрепата си към вас двете.Мислим ви,стискаме ви палци,възхищаваме се на борбеността и на двете ви.
Здравейте,
имам една лоша новина за Лара и една добра.
Започвам от лошата - преди една седмица, забелязах, че постелката на Лара придоби жълто- червен цвят ... оказа се, че пятната са от кръв и гной.. Шевовете от кастрацията й са се възпалили и се отворили, въпреки че от самата операция минаха вече 4 месеца ... определено гледката не беше от най-приятните - стърчаха дебели конци на възли , дупките бяха много големи ... вижте и вие. Предварително моля за извинение за лошото качество - горката не ми даваше въобще да я пипна долу ...
Водих я на лекар. Почнахме с антибиотици, които би трябвало да покажат дали ще се налага хирургическа намеса. Както я гледам - нищо не се е променило ... утре ще я водя на лекар отново и най-вероятно ще ни сервират новина и за втора операция ... Лечението на Лара отнема много време, усилия и средства. Бихме били благодарни на всички, които искат да помогнат по някакъв начин.
Освен всички тези неща, сполетяли на горката животинка, открих че Лара "е пълна със сачми" ... в буквален смисъл
Тя е много борбено момиче ... вижте я на първата й разходка... Според мен разликата е огромна, като вземем впредвид, че дори не можеше да повдигне и главата си ...
И няколко снимчици от нас ...
Возим се без проблем с асансьора, слизаме и се качваме по стълбите..
Ходим до WC само навън... но много много се плашим от други кучета и движещи се коли ...
Благодарим всички за подкрепата Ви!!!