Dog.bg Форуми : Какво стана с Мима?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Какво стана с Мима? Оцени темата: *---- 1 Гласове

#181 Потребителят е офлайн   vostok Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 February 2011 - 08:00 PM

Показване на мнениетоplamenko, в 05 February 2011 - 07:01 PM, написа:

Бла бла бла..... всички сте един дол дренки......

Познаваме ли се?

#182 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2011 - 10:21 PM

Точно пък ти, който караше всички ни (включително и Виолета Добрева) да ти се молим като на икона да благоволиш и позволиш да се окаже адекватна помощ на Мими по най-бързия начин, недей да ми обясняваш нищо.
User's Signature

Качена снимка

#183 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2011 - 11:23 PM

Показване на мнениетоТодура, в 05 February 2011 - 06:24 PM, написа:

JL, не ми се е случвало да не съм на едно мнение с написаното от теб, но не съм съгласна, че устни уговорки направени под натиск, с човек, от който по някакъв начин си зависим можем да счетем за договор. Много ясно може да се види, огромното влияние, което г-н Димитров има сред природозащитните организации в БГ, повечето страници на такива организации във ФБ подпомагат кампанията му срещу Виолета Добрева. Тази жена беше обляна с такава помия, каквата само БГ действителността може да роди, а беше наричана "светица", някакви хора искаха да й целуват ръце и крака и т.н. - смешно и жалко!

Здравей, беше отдавна, когато си говорихме, но помня.
След като баща ми почина, научих от него нещо, което не бях разбрала докато беше все още жив и го научих от отношението на хората към него. То е следното:
Няма добри и лоши хора, а има хора, които постъпват правилно и такива, които грешат. Никой не е абониран нито за доброто, нито за злото, а още по-малко пък за светостта. Поне що се отнася до нас, хората. За Господ не говоря, там може би може. :md_064:
Всеки един от нас може да е прав, може и да греши.
Днес си на върха, утре си се сринал в калта.
Според мене проблемът идва и от нас (околните, публиката, обществото), защото не сме в състояние да сме коректив, когато някой греши и да реагираме бързо и правилно. Оставяме околните да стигнат твърде делече в грешките си. С което им правим всъщност мечешка услуга...
Де да знам. Аз предпочитам, когато греша, да има кой да ме плесне през ръцете навреме, за да са по-малко нещата, за които след това ще трябва да се извинявам...
А относно собствеността на Мима... Ужасно е. Представям си едно детенце, което има нужда от помощ, протяга ръчички, а възрастните край него се бият, за да решат, кой да му окаже тази помощ. Това само по себе си е толкова абсурдно... Точно затова, естествено, всички хора, които не са вътре в историята, а и една голяма част от тези, които СА ВЪТРЕ, са категорични, че спорът е за ПАРИ. Защото, ако не е за пари, ако е заради милосърдието, има толкова много нещастни същества, нуждаещи се от милосърдие, какъв е смисълът да се спори кой на кого да помага?! Ако има кой да помогне на Мима - прекрасно, ти помагаш на другиго... Самият Факт, че възниква такъв спор е наистина напълно непонятен.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#184 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2011 - 06:26 AM

Показване на мнениетоGregoriani, в 05 February 2011 - 12:48 PM, написа:

Не знам кой намеси 4 лапи в цялата история, но ети едно писание на самият Димитров

---------- Forwarded message ----------
From: GD <dt-bgTierhilfe.Dimitrov@t-online.de>
Date: 2010/5/7
Subject: Mima
To: Violeta Dobreva <dobreva@gmail.com>, Katja Markova <kittykat.rs@gmail.com>, DBSN <db.tierhilfe.ruse@gmail.com>, Kristina <kris4y@mail.bg>

http://www.bezdom.in...34-15&Itemid=26

Zman, che Javor Gechev zitira samo vesti.bg, no i pak znae savsem tochno, che negovata organizazia "Chetiri lapi" i toi lichno ne samo che ne "izprati Mima v priut v Russe", ami se opita na vsjaka zena da se otloshi barzoto i spasjavane. Naistina ne e chestno ot negova strana, da se "kichi s chushdi pera".
Pozdravi.
GD

Ами за мене това писмо по-скоро показва това, че осиновяването наистина е станало по инициативата на Димитров, а Добрева е станала формален осиновител, защото Восток не искаше да даде Мима на организация.
Ако приема тази теза, тогава и писмото на Добрева, в което тя напомня за осиновяването на Мима от г-жа Линкогел, ми звучи съвсем логично.
Т.е., внушението, че тя е осиновителя е било направено само заради Восток, затова и ние сме останали с това впечатление тогава. Но човекът, който тогава реално е поел отговорността, е бил Димитров.
User's Signature

#185 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2011 - 06:45 AM

Показване на мнениетоJL, в 05 February 2011 - 10:28 PM, написа:

А относно собствеността на Мима... Ужасно е. Представям си едно детенце, което има нужда от помощ, протяга ръчички, а възрастните край него се бият, за да решат, кой да му окаже тази помощ. Това само по себе си е толкова абсурдно... Точно затова, естествено, всички хора, които не са вътре в историята, а и една голяма част от тези, които СА ВЪТРЕ, са категорични, че спорът е за ПАРИ. Защото, ако не е за пари, ако е заради милосърдието, има толкова много нещастни същества, нуждаещи се от милосърдие, какъв е смисълът да се спори кой на кого да помага?! Ако има кой да помогне на Мима - прекрасно, ти помагаш на другиго... Самият Факт, че възниква такъв спор е наистина напълно непонятен.

Тука искам малко да опровергая себе си. Съжалявам, шизофрения... :md_064:
Освен заради пари или от милосърдие, спорът може да е и за нещо друго толкова важно, колкото е важно и милосърдието - заради Истината.
Според мене, от страна на Димитров просто няма друг начин да изчисти името си от калта и помията, изсипани върху него и организацията му след възникването на този скандал...
Чудя се, обаче, какви ли са причините Добрева да си промени първоначалните намерения и да започне да иска Мима обратно?
User's Signature

#186 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2011 - 09:50 AM

[Здравей, беше отдавна, когато си говорихме, но помня.
След като баща ми почина, научих от него нещо, което не бях разбрала докато беше все още жив и го научих от отношението на хората към него. То е следното:
Няма добри и лоши хора, а има хора, които постъпват правилно и такива, които грешат. Никой не е абониран нито за доброто, нито за злото, а още по-малко пък за светостта. Поне що се отнася до нас, хората. За Господ не говоря, там може би може. :md_064:

Според мене проблемът идва и от нас (околните, публиката, обществото), защото не сме в състояние да сме коректив, когато някой греши и да реагираме бързо и правилно. Оставяме околните да стигнат твърде делече в грешките си. С което им правим всъщност мечешка услуга...
Де да знам. Аз предпочитам, когато греша, да има кой да ме плесне през ръцете навреме, за да са по-малко нещата, за които след това ще трябва да се извинявам...

JL, изказването ми не беше само по повод нашия разговор преди време - аз следя темите (дори да не пиша) и обикновено, ако искам да направя коментар, ти вече си успяла да кажеш това, което съм искала да кажа аз :wb_052:
Напълно съм съгласна, че няма добри и лоши хора- хората наистина бъркат единствено в постъпките си.
Във връзка с горното, трябва да призная, че най-напред започна да ме притеснява липсата на информация за Мима, а непрекъснато търсех. Пускаше се по една снимчица на три-четири седмици - аз дори започнах да си мисля, че са я евтаназирали :zz_020: Снимките бяха смехотворни и сладникави: вижте каква е сладка и щастлива сред зелените германски поляни (а кракат й не се виждат от тревата, има ли протези-няма ли?) И така постепенно си изградих леко негативно отношение към хората в Германия. На г-на Димитров сме му се молили като на Господ да даде някаква информация, а когато се разбра за спора му с Добрева, го призовахме да каже своята версия. Той реши да се свие на трона си на благодетел и отношението му показа, че ние сме някакви незначителни хорица от нет-а, на които не си заслужава да отговаря. По този начин на мен ми остана да вярвам едниствено на това, което съм чела: че Добрева е осиновила Мима от чисто сърце (и досега го вярвам) и може би е смятала да остави Мима, а може би "не", но на ная също спират да й подават информация и така се завързва конфликт. Разбира се чела съм прословутия разговор, от който трябва да се разбере, че тя е смятала да остави Мима в Германия, и сега като се замисля, ако тяхната версия, че Добрева е случаен осиновител е вярнаааа....., еми няма такава гадост, значи появява се едно жестоко осакатено животинче, някаква организация решава да го "прилапа" за да може да смуче пари с жалостивия му лик и прави цялата постановка, за да може да вземе Мима от предишния му законен собственик :eg_033: Започва да се смърди по медиите и машината за парички се завърта... Дано не е така!!!!

#187 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2011 - 10:30 AM

Показване на мнениетоТодура, в 06 February 2011 - 12:55 AM, написа:

[Здравей, беше отдавна, когато си говорихме, но помня.

JL, изказването ми не беше само по повод нашия разговор преди време - аз следя темите (дори да не пиша) и обикновено, ако искам да направя коментар, ти вече си успяла да кажеш това, което съм искала да кажа аз :wb_052:
Напълно съм съгласна, че няма добри и лоши хора- хората наистина бъркат единствено в постъпките си.
Във връзка с горното, трябва да призная, че най-напред започна да ме притеснява липсата на информация за Мима, а непрекъснато търсех. Пускаше се по една снимчица на три-четири седмици - аз дори започнах да си мисля, че са я евтаназирали :zz_020: Снимките бяха смехотворни и сладникави: вижте каква е сладка и щастлива сред зелените германски поляни (а кракат й не се виждат от тревата, има ли протези-няма ли?) И така постепенно си изградих леко негативно отношение към хората в Германия. На г-на Димитров сме му се молили като на Господ да даде някаква информация, а когато се разбра за спора му с Добрева, го призовахме да каже своята версия. Той реши да се свие на трона си на благодетел и отношението му показа, че ние сме някакви незначителни хорица от нет-а, на които не си заслужава да отговаря. По този начин на мен ми остана да вярвам едниствено на това, което съм чела: че Добрева е осиновила Мима от чисто сърце (и досега го вярвам) и може би е смятала да остави Мима, а може би "не", но на ная също спират да й подават информация и така се завързва конфликт. Разбира се чела съм прословутия разговор, от който трябва да се разбере, че тя е смятала да остави Мима в Германия, и сега като се замисля, ако тяхната версия, че Добрева е случаен осиновител е вярнаааа....., еми няма такава гадост, значи появява се едно жестоко осакатено животинче, някаква организация решава да го "прилапа" за да може да смуче пари с жалостивия му лик и прави цялата постановка, за да може да вземе Мима от предишния му законен собственик :eg_033: Започва да се смърди по медиите и машината за парички се завърта... Дано не е така!!!!

Абсолютно права сте, и догадките са ви точни.

Аз имам разговори от сакйп, в които той казва - АЗ ще реша къде да е МИМА.
Не знам обаче в качеството си на какъв го казва.
Убеден съм че версията на Добрева, за "убеждаването му" е вярна.
Самият аз, имах съвсем друго виждане по случая докато не разбрах за форумите тука. Четях само Фейса, където нямаше инфо.

Много пъти, заради каузата, заради собстшеният си авторитет, съм го карал да се обади на Добрева и да се разберат.
Или да покаже законови документи, по които МИМА
В крайна сметка, - едно куче, един паспорт, един собственик.

#188 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2011 - 11:13 AM

Показване на мнениетоCh@Rlie, в 05 February 2011 - 09:26 PM, написа:

Точно пък ти, който караше всички ни (включително и Виолета Добрева) да ти се молим като на икона да благоволиш и позволиш да се окаже адекватна помощ на Мими по най-бързия начин, недей да ми обясняваш нищо.

Цитат на vostok:
"Включвам се най-вече поради призивите да се евтанизира животното. Смятам, че никой няма право да отнема живот, който не е дал. За съжаление хората се смятаме за върха на еволюцията, който можа да определя кое е добро и кое не, кое е полезно за някого и кое не. Съгласен съм, че кучето щеше да бъде по-добре , ако това не се беше случило с него. Станалото, обаче е факт и никой не може да го промени. Въпросът ми е кой може да каже какво иска животното, нещастно ли е според нашите представи или просто се радва на всеки подарен миг. Някои ще кажат, че в случая смъртта ще е избавление. Нещо не мога да схвана логиката-за доброто на животните трябва да ги евтанизираме, за да не страдат, един вид- спестяваме им мъките. НО, в същия момент, при неизлечимо болен човек, който действително страда и сам желае всичко да свърши- Не, моля ви се, евтаназията е престъпление, а този който я извършва убиец."

Мисля, че е ясно що за човек е vostok, а теб не знам що за човек си, но си адски груба, не става ясно защо изобщо се включваш с тази изключително "уместна" забележка.Може би си от тези, които не искат истината да се изясни и се опитваш да прогониш хората, които могат да помогнат това да стане!

#189 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2011 - 11:33 AM

Показване на мнениетоJL, в 05 February 2011 - 02:28 PM, написа:

Показване на мнениетоТодура, в 05 February 2011 - 06:24 PM, написа:

JL, не ми се е случвало да не съм на едно мнение с написаното от теб, но не съм съгласна, че устни уговорки направени под натиск, с човек, от който по някакъв начин си зависим можем да счетем за договор. Много ясно може да се види, огромното влияние, което г-н Димитров има сред природозащитните организации в БГ, повечето страници на такива организации във ФБ подпомагат кампанията му срещу Виолета Добрева. Тази жена беше обляна с такава помия, каквата само БГ действителността може да роди, а беше наричана "светица", някакви хора искаха да й целуват ръце и крака и т.н. - смешно и жалко!

Здравей, беше отдавна, когато си говорихме, но помня.
Всеки един от нас може да е прав, може и да греши.
Днес си на върха, утре си се сринал в калта.

Точно защото ИДВА от НАС, заради мълчанието, защото НЯМА контрол върху нещата и съвест.
Оказва се че много хора са искали инфо за Мима и снимки и писма са писали и какцо ли не.
Нямаше такава обаче. Нямаше съпричастност към случая, не искаха да казват КАКВО Е истинското състочние на кучето, но се държи на усвояването на парите.

Не си признаха за протезите, добре че Александра го каза....
И точно защото е нчкои имат милосърдие се тръгна в тази насока.
Убеден съм че Виолета може да се грижи за кучето и да си му даде това от което има нужда.
Но не е така и с Димитров.
Дори и оскъдният снимков материал го показва.

И точно затова аз си ходя сам из квартала и давам храна на животните, водя по доктори болни или за преглед рани кучета и котки, и си плащам затова.
Ходя и досаждам на две фирми за дървен материал за Къщички и успявам донякъде.
Афиши - не искам.

#190 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2011 - 03:48 PM

Gregoriani искам да ви питам от кога сте си в България...ходите и се грижите за бездомни...похвално, ние го правим от години и не се блъскаме в гърдите, вижте ни, благородни сме и сме мн голеееми хуманисти, свалете ни шапка, моля... (дано усещате иронията) Ще ви помоля също да не коментирате висчко и всички и да си четете мненията преди да ги пуснете. Неграмотни са и дразнят здраво...а и темата не е пусната да се изявявате вие...
Восток, много ми е чудно като толкова сте искали най-доброто за Мима, защо не реагирахте при първия отрязан крак...какво чакахте...? Всъщност едва ли сте чакали нещо, не ви е пукало... а после сте си позволили да си избирате кой да помогне и докато това става, тя лежеше в картонена колибка с мухлясал хляб.... :eg_033:
В. Добрева меоже и да е страхотен човек, но тия които се навъртяха и залепиха около нея и направиха мн лоша услуга...взеха кофите с л....а и зеха да мятат срещу вентилатора...Да видяхте някой от ГБПЖ да го прави????? А като ви отвърнат с игнориране, се държите като ощипани лелки...Загубихте чест и достойнство, как да ви вярваме????
Говорите за нея като за собственост, парите са ви се в устата...айде няма нужда...
Само се надявам съдът да е безпристрастен...и коректен...но като знам как са навързани вс в тая система и колко е порочна тя...бог да й е на помощ на Мима...

#191 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2011 - 07:17 PM

[quote name='Danyto' date='06 February 2011 - 06:53 AM' timestamp='1297000123' post='912156']
Gregoriani искам да ви питам от кога сте си в България...ходите и се грижите за бездомни...похвално, ние го правим от години и не се блъскаме в гърдите, вижте ни, благородни сме и сме мн голеееми хуманисти, свалете ни шапка, моля... (дано усещате иронията) Ще ви помоля също да не коментирате висчко и всички и да си четете мненията преди да ги пуснете. Неграмотни са и дразнят здраво...а и темата не е пусната да се изявявате вие...
Восток, много ми е чудно като толкова сте искали най-доброто за Мима, защо не реагирахте при първия отрязан крак...какво чакахте...? Всъщност едва ли сте чакали нещо, не ви е пукало... а после сте си позволили да си избирате кой да помогне и докато това става, тя лежеше в картонена колибка с мухлясал хляб.... :eg_033:
В. Добрева меоже и да е страхотен човек, но тия които се навъртяха и залепиха около нея и направиха мн лоша услуга...взеха кофите с л....а и зеха да мятат срещу вентилатора...Да видяхте някой от ГБПЖ да го прави????? А като ви отвърнат с игнориране, се държите като ощипани лелки...Загубихте чест и достойнство, как да ви вярваме????
Говорите за нея като за собственост, парите са ви се в устата...айде няма нужда...
Само се надявам съдът да е безпристрастен...и коректен...но като знам как са навързани вс в тая система и колко е порочна тя...бог да й е на помощ на Мима...

/quote]

Проблема си остава за неграмотните
ИСкам само да ви покажа КАК реагират някои от Германските защитници

Alma Riefenstahl February 6 at 10:25am Report
Shalkichkijat pederast - savsem samishek ostana s negovite si dolni lashi i intrigi - nishto novo na tozi svjat - koj kakvoto moshe - v tozi sluchaj - razbira se - nishto.

#192 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2011 - 10:02 PM

Показване на мнениетоТодура, в 06 February 2011 - 08:55 AM, написа:

... По този начин на мен ми остана да вярвам едниствено на това, което съм чела: че Добрева е осиновила Мима от чисто сърце (и досега го вярвам) и може би е смятала да остави Мима, а може би "не", но на ная също спират да й подават информация и така се завързва конфликт. Разбира се чела съм прословутия разговор, от който трябва да се разбере, че тя е смятала да остави Мима в Германия, и сега като се замисля, ако тяхната версия, че Добрева е случаен осиновител е вярнаааа....., еми няма такава гадост, значи появява се едно жестоко осакатено животинче, някаква организация решава да го "прилапа" за да може да смуче пари с жалостивия му лик и прави цялата постановка, за да може да вземе Мима от предишния му законен собственик :eg_033: Започва да се смърди по медиите и машината за парички се завърта... Дано не е така!!!!

Еее, ти пък. Казваш:
"значи появява се едно жестоко осакатено животинче, някаква организация решава да го "прилапа" за да може да смуче пари с жалостивия му лик..."
То ако това беше формулата, т.е. "осакатено животинче" да е равно на "приток на парички" - еми тогава ние щяхме да сме една от най-богатите държави, че у нас е пълно с такива потенциални "касички". Само като ходя по улиците и ги виждам - куцащи, крастави, с изпопадала козина посред зимата... Обаче никакви касички не са.
Конкретно за "формалния осиновител".
Според мене не е необходимо да се търси непременно користен мотив във формалното осиновяване. Помня какви кандърми бяха от страна на всички нас, за да се съгласи Восток да даде Мима на някого. Той беше "против организациите". От друга страна, ако нямаш организация зад гърба си, трудно поемаш такава голяма отговорност. От трета страна, беше ясно, че всяка загуба на време може да е с огромни последствия за кучето... Ако се поставя на мястото на Димитров, не бих се поколебала да използвам такава "формалност", ако искам да помогна бързо и ефективно. Още повече, ако поверя тази работа на човек, за когото си мисля, че мога да му имам доверие...
Не казвам, че е било точно така. Но от моя гледна точка засега нямам основания да подозирам Димитров в користни подбуди в моята схема на разсъждения.
---------------
PS. Ооооох. Виж. Ако имаше човек, който може да изкара пари помагайки на нашите десетки хиляди болни, страдащи, необичани и направо мразени бедни кучешки душици да се чувстват добре, веднага бих му ги дала всичките, заедно с всичките богатства на земята. Нека да спечели от тях мнооооого пари, нека да стане хипер-милиардер, ако може!!!
Харизвам му ги и му стискам палци чрез тях и чрез милосърдието си да стане най-богатия, ако това би било възможно. :md_064:
User's Signature

#193 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2011 - 09:59 AM

Показване на мнениетоJL, в 06 February 2011 - 01:07 PM, написа:

Показване на мнениетоТодура, в 06 February 2011 - 08:55 AM, написа:

... По този начин на мен ми остана да вярвам едниствено на това, което съм чела: че Добрева е осиновила Мима от чисто сърце (и досега го вярвам) и може би е смятала да остави Мима, а може би "не", но на ная също спират да й подават информация и така се завързва конфликт. Разбира се чела съм прословутия разговор, от който трябва да се разбере, че тя е смятала да остави Мима в Германия, и сега като се замисля, ако тяхната версия, че Добрева е случаен осиновител е вярнаааа....., еми няма такава гадост, значи появява се едно жестоко осакатено животинче, някаква организация решава да го "прилапа" за да може да смуче пари с жалостивия му лик и прави цялата постановка, за да може да вземе Мима от предишния му законен собственик :eg_033: Започва да се смърди по медиите и машината за парички се завърта... Дано не е така!!!!

Еее, ти пък. Казваш:
"значи появява се едно жестоко осакатено животинче, някаква организация решава да го "прилапа" за да може да смуче пари с жалостивия му лик..."
То ако това беше формулата, т.е. "осакатено животинче" да е равно на "приток на парички" - еми тогава ние щяхме да сме една от най-богатите държави, че у нас е пълно с такива потенциални "касички". Само като ходя по улиците и ги виждам - куцащи, крастави, с изпопадала козина посред зимата... Обаче никакви касички не са.
Според мене не е необходимо да се търси непременно користен мотив във формалното осиновяване. Помня какви кандърми бяха от страна на всички нас, за да се съгласи Восток да даде Мима на някого. Той беше "против организациите". От друга страна, ако нямаш организация зад гърба си, трудно поемаш такава голяма отговорност. От трета страна, беше ясно, че всяка загуба на време може да е с огромни последствия за кучето... Ако се поставя на мястото на Димитров, не бих се поколебала да използвам такава "формалност", ако искам да помогна бързо и ефективно. Още повече, ако поверя тази работа на човек, за когото си мисля, че мога да му имам доверие...
Не казвам, че е било точно така. Но от моя гледна точка засега нямам основания да подозирам Димитров в користни подбуди в моята схема на разсъждения.
---------------
PS. Ооооох. Виж. Ако имаше човек, който може да изкара пари помагайки на нашите десетки хиляди болни, страдащи, необичани и направо мразени бедни кучешки душици да се чувстват добре, веднага бих му ги дала всичките, заедно с всичките богатства на земята. Нека да спечели от тях мнооооого пари, нека да стане хипер-милиардер, ако може!!!
Харизвам му ги и му стискам палци чрез тях и чрез милосърдието си да стане най-богатия, ако това би било възможно. :md_064:

Да, едно куче в Германия се осиновява за 400-600 Евро. и макар да е замиинало ваксинирано кастрирано и това е платено от БГ хора, там се взимат пари за същите тези операции, само че по немският стандарт.
Изводите са Вас.

#194 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2011 - 10:04 AM

Показване на мнениетоDanyto, в 06 February 2011 - 06:53 AM, написа:

Да, в пловдив съм и вече имам доста животни в кавартала за които да обикалям, дали поради липса на работа - не знам.
Щом искате да знаете ОК.
Взимам храна или от нас или от стола на съседското училище, и го раздавам на кучетата, и даже тормозя дървообработваща фирма за къщички с намаление.
ДА, СЪГЛАСЕН СЪМ, ЛЕШОЯДИ ИМА МНОГО.
Но ТЕ бчха тия които почнаха с каруцарския жаргон и нарицателните.
Искате ли да видите част от тези писания?

#195 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2011 - 10:56 AM

Виждам, че освен да се изразявате неграмотно и нищо не разбирате. Е ще ви го кажа в прав текст - се ми е тая какво правите вие от няколко дни, ние го правим от години...не че не приветствам всеки, решил да помага, но един новоизлюпен защитник, който търси слава в една трагедия и е решил, че всичко се "върти" около него...нямаме нужда, много ви моля. озъптете словестните си излияния, спестете ни хилядите глупост...щото стана тегаво. Ако вие сте намерили 1 неграмотник да плюе по г-н Димитров, ако се разровя ще намерия хиляди на обратното мнение, вссе пак тази организация работи и то добре от години...
Спирам да се занимавам с вас и да ви чета глупостите, получавам сериозни главоболия и метаболитни неразположения от тях (а и не само аз)....

#196 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2011 - 11:23 AM

Gregoriani, в 07 February 2011 - 09:04 AM, написа:

Да, едно куче в Германия се осиновява за 400-600 Евро. и макар да е замиинало ваксинирано кастрирано и това е платено от БГ хора, там се взимат пари за същите тези операции, само че по немският стандарт.
Изводите са Вас.

Ами като е така - какво чакаме - дай да развиеме бързо един конкурентен бизнес! Ще им ги даваме за 300, ще ги кастрираме и транспортираме за 200 и 100 ще са ни чиста печалба. Ко ша каеш? Направо като се развихриме и едно куче няма да остане на улицата !!! :md_064:

PS: То тва мой да стане по-изгодно от бизнеса с употребявани автомобили!
Ма май няма да мине номера. Че преди това трябва да ги храним, да ги лекуваме, да ги подслоним... Нещо бизнеспланът ми се обърка. :ud_009:
User's Signature

#197 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2011 - 11:47 AM

Показване на мнениетоJL, в 06 February 2011 - 09:07 PM, написа:

---------------

Появата на Восток и моленето започна, след като Добрева вече беше предложила да се грижи за Мима (освен ако някакви организации не са се опитвали в личен контакт да му я вземат и той да им е заявил, че не желае да я дава на организации), човекът беше казал, че ще си я гледа, все пак той и беше оказал спешна помощ и не я беше евтаназирал, т.е. кучето нямаш нужда от спешна намеса. Иначе до този момент никой от форума не предложи да я вземе. Не мога да си обясня силното желание на една организация да желае да вземе под своя опека едно осакатено животинче (че да прави подобни постановки), което при това си има собственици - все пак има стотици такива, които стоят по приютите им тук и по улиците (сама го казваш)?! Обаче случаят с Мима е толкова драстичен, че хиляди хора, в това число аз и сигурно и ти не са могли да спят след появата на снимките й. И понеже в БГ трудно се развързват кесиите, голямата далевера може да стане само в Европа и то след добро представяне на случая пред световната кучелюбива общност.
Такааа, това горното разбира се са само размисли на тема "Конспирация", истината кой знае каква е?
Иначе Восток го казва много добре: "Не забравяйте, че това не е единственото страдащо животно на този свят. Просто се огледайте, погледнете около себе си и ще видите, че има много страдащи Мими, които се нуждаят от вашата помощ."

#198 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2011 - 12:18 PM

Показване на мнениетоТодура, в 07 February 2011 - 10:52 AM, написа:

И понеже в БГ трудно се развързват кесиите, голямата далевера може да стане само в Европа и то след добро представяне на случая пред световната кучелюбива общност.

Да, с първата част на изречението съм съгласна. С втората - само частично - аз не бих го нарекла далавера. Всяка дейност има нужда от средства, за да се издържа. С тези събрани пари се помага на животни, водят се дела срещу хора, проявяващи жестокост към животни и нещата малко по малко се придвижват напред. Защо наричаме набирането на средства с използване на човешкото състрадание (когато го има), далавера? Нали благотворителната дейност във всички сфери на това се крепи.
User's Signature

#199 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2011 - 01:05 PM

Показване на мнениетоDanyto, в 07 February 2011 - 02:01 AM, написа:

Виждам, че освен да се изразявате неграмотно и нищо не разбирате. Е ще ви го кажа в прав текст - се ми е тая какво правите вие от няколко дни, ние го правим от години...не че не приветствам всеки, решил да помага, но един новоизлюпен защитник, който търси слава в една трагедия и е решил, че всичко се "върти" около него...нямаме нужда, много ви моля. озъптете словестните си излияния, спестете ни хилядите глупост...щото стана тегаво. Ако вие сте намерили 1 неграмотник да плюе по г-н Димитров, ако се разровя ще намерия хиляди на обратното мнение, вссе пак тази организация работи и то добре от години...
Спирам да се занимавам с вас и да ви чета глупостите, получавам сериозни главоболия и метаболитни неразположения от тях (а и не само аз)....

Проблема си е лично ВАШ. НЕ МЕ четете....
Никой не спори за това което върши от години и за други кучета.
Само че тука случая е частен, което го поставя на друга основа.
И все пак - той не е безгрешен, сгрешили са в този случай защото са се надценили.
Е какво лошо имаше да си го признае и да върне кучето.ВСе пак той няма документите по законов ред че кучето е дадено за попечителство или осиновяване.

Колкото до другият пост - да., даренията трябва да отиват за животните, само 1е не да се плаща за една услуга 2 пъти, и не без да се уважават ТЕЗИ които СА/ГО правят
Ако аз го правя отскоро е защото сега съм си тука. Не че там не храня други животни, и съпоставянето е просто нелепо.

#200 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2011 - 03:04 PM

Показване на мнениетоGregoriani, в 07 February 2011 - 12:10 PM, написа:

Колкото до другият пост - да., даренията трябва да отиват за животните, само 1е не да се плаща за една услуга 2 пъти, и не без да се уважават ТЕЗИ които СА/ГО правят

По това, дали се плаща за една услуга два пъти, предполагам, че в Германия си има правила, по които се извършва осиновяването на животните, както и схема, по която се издържат приютите, и силно, ама много силно ще се изненадам, ако точно при германците няма контрол, който да предпазва организациите от злоупотреби.

А относно уважението... Ето значи каква е причината за това дело. Липса на уважение. Водим дело за това, че не ни уважават. Решили сме да дадем на някой да разбере, че не може да се държи пренебрежително с хората тука. Добре.
Обаче как го постигаме? Като се отмятаме от свои предварителни уговорки, като започваме да очерняме някого, с когото довчера сме работили заедно... С което наживо демонстрираме, че всъщност няма и за какво да ни уважават...
Да не говорим, че ако довчера ти си бил съюзник с някого, когото наричаш неморален, далавераджия и т.н., значи и ти самият си бил помагач на неморалността и далавераджийството.
Има по-хубави начини да се спечели уважение според мене, но всеки си избира сам. И каквото сам си направи... нали.
User's Signature

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни