Dog.bg Форуми : Какво стана с Мима?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Какво стана с Мима? Оцени темата: *---- 1 Гласове

#201 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 February 2011 - 04:59 PM

Показване на мнениетоJL, в 07 February 2011 - 06:09 AM, написа:

Показване на мнениетоGregoriani, в 07 February 2011 - 12:10 PM, написа:

Колкото до другият пост - да., даренията трябва да отиват за животните, само 1е не да се плаща за една услуга 2 пъти, и не без да се уважават ТЕЗИ които СА/ГО правят

По това, дали се плаща за една услуга два пъти, предполагам, че в Германия си има правила, по които се извършва осиновяването на животните, както и схема, по която се издържат приютите, и силно, ама много силно ще се изненадам, ако точно при германците няма контрол, който да предпазва организациите от злоупотреби.

А относно уважението... Ето значи каква е причината за това дело. Липса на уважение. Водим дело за това, че не ни уважават. Решили сме да дадем на някой да разбере, че не може да се държи пренебрежително с хората тука. Добре.
Обаче как го постигаме? Като се отмятаме от свои предварителни уговорки, като започваме да очерняме някого, с когото довчера сме работили заедно... С което наживо демонстрираме, че всъщност няма и за какво да ни уважават...
Да не говорим, че ако довчера ти си бил съюзник с някого, когото наричаш неморален, далавераджия и т.н., значи и ти самият си бил помагач на неморалността и далавераджийството.
Има по-хубави начини да се спечели уважение според мене, но всеки си избира сам. И каквото сам си направи... нали.

Правилата за Дарения, и как и колко ще се изкопчи от дарителч е друг въпрос.

Не, не се води дело защото някой не е бил уважен.
Води се защото една сметка сотава в БГ, защото извора ще пресухне ако Мима си дойде в БГ.
И може да се намерят хора които да й направчт и количка и протези (не само в БГ)
Една жена е осиновила кучето и месежи наред е пращала емаили до него, месеци не е давала да се разбере, че Григор не отговаря на емайлите й.
Надявала се е са стигне до нормалното решение - Мима да се върне при нея.
ГАдно е да се казва, че е Била страна в спор и е взела парите на Донато.
Сами знаем как парите бяха натресени от Донато
И парите бчха преведени ояе преди ТЯ да рабере че Григор НЯМА да върне кучето, а в същото време той пуска писмо, юе СА сътружници и партнъори с нея, както и Грижа и подслон.
Не мисля че така трябва да се постъпва със сътрудници.

#202 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2011 - 06:58 PM

Показване на мнениетоJL, в 07 February 2011 - 11:23 AM, написа:

Да, с първата част на изречението съм съгласна. С втората - само частично - аз не бих го нарекла далавера. Всяка дейност има нужда от средства, за да се издържа. С тези събрани пари се помага на животни, водят се дела срещу хора, проявяващи жестокост към животни и нещата малко по малко се придвижват напред. Защо наричаме набирането на средства с използване на човешкото състрадание (когато го има), далавера? Нали благотворителната дейност във всички сфери на това се крепи.

Далавера: съществително нарицателно име, женски род, тип
Разг. Непочтена, нечиста сделка.
Непочтена постъпка към собственика на кучето и към цялата общественост интересуваща се от случая (евентуално, пак в рамките на общите разсъждения).
За целите на кампанията по набиране на средства за приютите и изобщо за грижите за бездомните - една смела и оправдана постъпка, ОБАЧЕ сигурни ли сме, че хора, постъпващи непочтено в едни случаи ще бъдат почтени във всички останали действия?

#203 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2011 - 10:59 AM

Показване на мнениетоТодура, в 07 February 2011 - 06:03 PM, написа:

Непочтена постъпка към собственика на кучето и към цялата общественост интересуваща се от случая (евентуално, пак в рамките на общите разсъждения).
За целите на кампанията по набиране на средства за приютите и изобщо за грижите за бездомните - една смела и оправдана постъпка, ОБАЧЕ сигурни ли сме, че хора, постъпващи непочтено в едни случаи ще бъдат почтени във всички останали действия?

Димитров не е постъпил непочтено използвайки формален осиновител, тъй като самият Восток в този момент постъпваше непочтено и трябваше да бъде спрян - той се опитваше да накара хората да забележат жестокостта към животните като удължава страданието на Мима, което също е жестока постъпка. Помня ужаса в очите на кучето когато го показваха в репортажите.
В Германия тя за първи път се почувства щастлива, ушичките се изправиха, възвърна си желанието да играе, да се забавлява с другарчетата си... Ако някой се опита да й отнеме всичко това, ако съдът реши делото в полза на Добрева, аз със сигурност ще потърся начини да протестирам срещу това решение, но засега се надявам, че истината и милосърдието ще надделеят в мотивите за вземане на решение.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#204 Потребителят е офлайн   vostok Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 February 2011 - 07:24 PM

Показване на мнениетоJL, в 08 February 2011 - 10:04 AM, написа:

Димитров не е постъпил непочтено използвайки формален осиновител, тъй като самият Восток в този момент постъпваше непочтено и трябваше да бъде спрян - той се опитваше да накара хората да забележат жестокостта към животните като удължава страданието на Мима, което също е жестока постъпка. Помня ужаса в очите на кучето когато го показваха в репортажите.
В Германия тя за първи път се почувства щастлива, ушичките се изправиха, възвърна си желанието да играе, да се забавлява с другарчетата си... Ако някой се опита да й отнеме всичко това, ако съдът реши делото в полза на Добрева, аз със сигурност ще потърся начини да протестирам срещу това решение, но засега се надявам, че истината и милосърдието ще надделеят в мотивите за вземане на решение.

Що говориш глупости като не си наясно?

#205 Потребителят е офлайн   olimpia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2011 - 12:12 AM

Ок...всички пишете,но много от вас пишете пълни глупости.Няма да копирам и да поствам всичките измишльотини.Кой си го изсмуква от пръстите,кой фантазира....поствате изказвания от вестниците на Мария Великова-но и това не знаете, че тя е управителя на приюта на Григор Димитров-много ясно че ще говори така..ама дали е вярно? Пишете за Восток-пак глупости.Пенчо Рашков поиска медии..той поиска и от Виолета да се сгласи на това условие да снимат всичко....колкото вие или някой друг има пръст в спасението на Мима-толкова и 4 лапи-защото и за това прочетох.За това пък самия Григор написа че Явор Гечев се кичи с пера/т.евсичко е за слава/....Единственно фурия е писала смисленно ,със своите изводи и коментарите и са точни и ясни.И коментара на agalina,който явно сте подминали без да вникнете в това което е написал.Нахвърлихте се и в/у Виолета Добрева-Ласка,пак неоснователно-защото точно поради разразилите се скандали,се затвори другата тема.А и сега когато вече започна делото,едва ли е уместно да се коментира каквото и да е...особенно, когато се пишат глупости.Кой знае,кой не-пише .Прочетох даже че Виолета е била в дружеството на Григор и била изгонена-хахаха-това пък беше най-голямата простотия.... Не знам защо ,сте съгласни с това, да ви отнемат "вашето куче"и да не ви го върнат"Толкова ли много го обичате ,че няма да ви пука за него? Защото коментарите ви ,точно това показват-че не обичате кучетата си.Само не ми минавайте с номера да ми се нахвърляте-за това.Коментирате 8000 долара на Донато-но парите от нашите дарения-9200 лева ,които Виолета Добрева преведе на Димитров-за това не питате,защо толкова много пари са платени за нищо-протези които не и се слагат...количка ,която даже и за пазар не може да се преспособи...За ваше сведение-на Мила-те са стрували само 500 Е...Що се отнася за парите от Донато-тя ги преведе за Мима-това че Димитров отказва да я върне-не означава че е негова собственност,че да му се дадат и тях.Достатъчно кучета има в България за които могат да се използват-но това ще се реши след преключването на делото.Публикациите по вестниците са помия,защото са подаени тенденцеозно от служителите на Григор,на когото той плаща.чешете си езиците тук,без да ви е грижа,че Мима е там,защото Не пожела Григор да я върне.....и аз искам да знам какво става с нашите кучета осиновени от германците-като фурия?Защото много добре си спомням аферата преди 10 г.която беше гръмнала и даже и при оскъдната информация която получавахме в българия ,някои журналисти си позволиха да побликуват ,че в Германия кожените палта се правят от ...."кучешки кожи"И от Русия се изнасят много кучета....от България също много са заминали...колко ли от тях са доживели старините си...Григор Димитров-който е присъствал на убийство на кучета в Каменар Варненско-Варненския изолатор преди 10 г. И като казвам това,го казвам защото има свидетели които са присъствали,там...питали къде е кучето...а те са си намигали,с доктора...на този човек и мухите летящи лятото в дома ми-не бих поверила...за съжаление Виолета Добрева не е знаела истинското му лице....

#206 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 01:03 PM

olimpia, от вашя патос ми се дочете Яворов...стига вече, колкото глупости наприказвахте вие, и цял месец да пишем няма да ви стигнем...
За Виолета дали е била част от Германо-българското дружество попитах тях и от тях знам че е...
Тия парички дето са пращани за Мима, ами тя не само протези и количка иска...претърпя операции на крачетата, иска и хапване и поддържащо лечение...я си сметнете вашето куче (дай Боже здраво) колко ви "сяда" на месец...
Претендирате тя да е на Виолета и тн, колко време е била при нея и колко при Линкогел? Кого кучето разпознава като стопанин?! Едва ли е Виолета....
Не си давате сметка, че правите това, което не искате да ви бъде направено и се държите като многострадални Геновеви...ми пишете си, не ни пречите...
Лек ден на всички, аз лично ще изчака края на делото и дано се радвам, пожелавам си го...

#207 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 01:27 PM

Аз само не разбрах кой точно плаща операцията? Собственикът/чката? И кой точно се брои от българска страна за такъв, че се споменаха поне 2 варианта и на какво отгоре? А дали е готов без грам гарантирана финансова помощ от никъде да се грижи адекватно за кучето, все пак е собственик и би трябвало да прави точно това?
Изобщо чета темата и ме обхваща тих гняв . Дело се води за това, пари потъват там вместо да се използват за нещо смислено...

#208 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2011 - 11:08 AM

Показване на мнениетоJL, в 08 February 2011 - 02:04 AM, написа:

Нека се фокусира върху проблема Добрева- Димитров. Восток вече е предал кучето по надлежният ред на Добрева. И поста не е за него.
И човека е правел каквото може за нея. Никой не я искаше освен Виолета. разбраха се и тя отиде да я вземе. Толкова е просто.

И тогава видяхме по ТВ как тя изправи уши, и изчезна ириса от очите й.
Беше спокойна....
Отиде в Германия и пак сви ушите назад, ириса й изскочи наново, и пак стана неспокойна.
Това е което се вижда от снимките.

#209 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 07:28 PM

И в този велик за БГ ден нека си пожелаем съда на 14ти да върне Мима.
Тя си е българка, има си дом и стопанин.

#210 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 07:56 PM

Ха ха вели за България и без особеното участие на българите...То за това се е получило, та да се надяваме като става дума за Мима, пак да мине без наше участие :md_064:

#211 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 08:00 PM

Показване на мнениетоDanyto, в 03 March 2011 - 05:51 AM, написа:

Ха ха вели за България и без особеното участие на българите...То за това се е получило, та да се надяваме като става дума за Мима, пак да мине без наше участие :md_064:

МОга да приема мнението, макар да не съм съгласен с него.
И както БГ е останала, така вярвам че и Мима ще се върне.

#212 Потребителят е офлайн   dyhche Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 10:32 PM

Показване на мнениетоvostok, в 05 February 2011 - 11:40 AM, написа:

Здравейте,
използвам повода да се включа с едно уточнение. Първо да кажа, че не съм прочел какво се пише по темата, защото някои хора просто губят времето, своето и на другите с глупости и драсканици. Държа да направя уточнение във връзка с написаното по вестниците, че г-жа Виолета Добрева е случаен осиновител на Мима, което не отговаря на истината. Ще обясня защо, но първо да добавя, че аз и предадох Мима след като беше пострадала, за да стане по-ясно. Всъщност, не съм имал намерение да я давам на никой друг освен на нея, като към онзи момент не бях чувал нито за българогерманското дружество за защита на Григор Димитров или както там беше, нито за която и да е друга организация. Предадох Мима на Г-жа Добрева с идеята, че и я давам като на физическо лице, а не като на представител на някаква организация. Докторката, която беше там е много наясно на кого точно дадох Мима. Няма как да съм я дал на друг, защото държах контакт само с Виолета Добрева. Та всички разбирате, че в такъв случай няма как тя да е случаен осиновител. Станалото по-нататък и към настоящия момент не го коментирам, има време за това. Та от казаното се налага следния извод- с радост ще свидетелствам на Виолета Добрева в случай, че реши да потърси отговорност от хората, автори на публикациите. Надявам се това да стане. Оставам отворен за дискусии и ако някой не му е ясно, да пита, като правя уговорката, че няма да отговарям на откровенни глупости и провокации.

А, вие, vostok, с какво сте доказали, че сте отговорен стопанин на Мима и че и желаете доброто, че да говорите тука с такъв решителен и финален тон. С това че сте оставили кучето си навън да му режaт крак след крак ли и не сте предприели нищо? Че вие в някоя по развита държaва бихте попаднали под съдебна отговорност за бездействието си и със сигyрност бихте загубили всякакви права върху кучето. Мисля, че е време най-стене да проявите минимум загриженoст за Мима и да си замълчите виновно!

#213 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 10:50 PM

Показване на мнениетоdyhche, в 03 March 2011 - 08:27 AM, написа:

Показване на мнениетоvostok, в 05 February 2011 - 11:40 AM, написа:

Здравейте,
използвам повода да се включа с едно уточнение. Първо да кажа, че не съм прочел какво се пише по темата, защото някои хора просто губят времето, своето и на другите с глупости и драсканици. Държа да направя уточнение във връзка с написаното по вестниците, че г-жа Виолета Добрева е случаен осиновител на Мима, което не отговаря на истината. Ще обясня защо, но първо да добавя, че аз и предадох Мима след като беше пострадала, за да стане по-ясно. Всъщност, не съм имал намерение да я давам на никой друг освен на нея, като към онзи момент не бях чувал нито за българогерманското дружество за защита на Григор Димитров или както там беше, нито за която и да е друга организация. Предадох Мима на Г-жа Добрева с идеята, че и я давам като на физическо лице, а не като на представител на някаква организация. Докторката, която беше там е много наясно на кого точно дадох Мима. Няма как да съм я дал на друг, защото държах контакт само с Виолета Добрева. Та всички разбирате, че в такъв случай няма как тя да е случаен осиновител. Станалото по-нататък и към настоящия момент не го коментирам, има време за това. Та от казаното се налага следния извод- с радост ще свидетелствам на Виолета Добрева в случай, че реши да потърси отговорност от хората, автори на публикациите. Надявам се това да стане. Оставам отворен за дискусии и ако някой не му е ясно, да пита, като правя уговорката, че няма да отговарям на откровенни глупости и провокации.

А, вие, vostok, с какво сте доказали, че сте отговорен стопанин на Мима и че и желаете доброто, че да говорите тука с такъв решителен и финален тон. С това че сте оставили кучето си навън да му режaт крак след крак ли и не сте предприели нищо? Че вие в някоя по развита държaва бихте попаднали под съдебна отговорност за бездействието си и със сигyрност бихте загубили всякакви права върху кучето. Мисля, че е време най-стене да проявите минимум загриженoст за Мима и да си замълчите виновно!

Вие май забравяте факта, че МИМА е била куче на местото на бащата, а не на самият Восток.
Така че няма за какво него да го месите в цялата работа.

И правилно си каза човека - САМО Виолета беше тогава, САМО Виолета искаше кучето макар и без крака.
И Григор знаеше за кучето, и Маркова му е докладвала на всеки 2 часа, но не са я искали.
И 4 лапи знаеха, но те само дадоха акъла да се търси външна клиника където да се оправи кучето. Не че ние и сами не се досетихме де.

И не сте прав/а да говорите за нещо против Восток, просто защото човека е взел кучето и го е прибрал в къщата. Да, той направи единственият правилен избор. Даде я на ТАЗИ която я ИСКАШЕ, такава каквато беше - ОСАКАТЕНА.

Никоя от съществуващите се организации тогава не посмяха.... Смяташе се за безумие. А сега се кичат с пера и перушини.
И се стигна даже още по-далече.
Григор реши да се пръска като Луи 16ти с розова вода, само че вместо да сложи такава, е сложил пикнята си.
И ето че се размириса.

И то доста яко.

#214 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 11:23 PM

Ох замълчете моля ви...Нали вие доскоро (или вашия лагер) тръбеше, че Восток не искал да я дава на организации, че се кумил и почесвал и имал претенция да я даде на частно лице...Ама т'ва с фурнаджийската лопата много го умеете...

#215 Потребителят е офлайн   dyhche Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 11:43 PM

Показване на мнениетоGregoriani, в 03 March 2011 - 02:45 PM, написа:

Вие май забравяте факта, че МИМА е била куче на местото на бащата, а не на самият Восток.

И правилно си каза човека - САМО Виолета беше тогава, САМО Виолета искаше кучето макар и без крака.
И Григор знаеше за кучето, и Маркова му е докладвала на всеки 2 часа, но не са я искали.
И 4 лапи знаеха, но те само дадоха акъла да се търси външна клиника където да се оправи кучето. Не че ние и сами не се досетихме де.

И не сте прав/а да говорите за нещо против Восток, просто защото човека е взел кучето и го е прибрал в къщата. Да, той направи единственият правилен избор. Даде я на ТАЗИ която я ИСКАШЕ, такава каквато беше - ОСАКАТЕНА.

ами, като не е бил собственик на Мима, значи Добрева е случаен собственик, както твърди Григоров. значи това, че е предал Мима на Добрева няма никаква юридическа стойност.

#216 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 11:58 PM

Показване на мнениетоdyhche, в 03 March 2011 - 09:38 AM, написа:

ами, като не е бил собственик на Мима, значи Добрева е случаен собственик, както твърди Григоров. значи това, че е предал Мима на Добрева няма никаква юридическа стойност.

Има, и дори и там Добрева си е опекла баницата.
Само че явно Григор не знае И ТЕЗИ БГ закони

#217 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 04 March 2011 - 06:57 PM

Чудя се - дали няма да спрете вече с тези дребнави истории - поне докато излезе съдебното решение?
От нещата, които пишете и от начина, по който спорите не лъха особена загриженост за кучето. Пък вие си опичайте баниците. Докато ви пука повече за пари, отколкото за живи същества - нещата едва ли ще се променят, за съжаление.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#218 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2011 - 08:42 PM

Показване на мнениетоgabipap, в 04 March 2011 - 04:52 AM, написа:

Чудя се - дали няма да спрете вече с тези дребнави истории - поне докато излезе съдебното решение?
От нещата, които пишете и от начина, по който спорите не лъха особена загриженост за кучето. Пък вие си опичайте баниците. Докато ви пука повече за пари, отколкото за живи същества - нещата едва ли ще се променят, за съжаление.

Ще се пише винаги когато има проблем, и ще дискутира съответно.
Нали в спора се ражда истината и съответно решение. Толу виж сме спрели следващо такова деяние.

И не мисля че някой то нас, поне тези които искат Мима при Виолета да реват за пари, както беше направено от страната на Григор и сие.

#219 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2011 - 11:22 PM

Показване на мнениетоdyhche, в 03 March 2011 - 03:43 PM, написа:

Няма нерви вече с тебе
я вземи та прочети това или онива
белким разбереш оттам, след като не искаш да слушаш тука

#220 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2011 - 11:24 PM

Показване на мнениетоgabipap, в 04 March 2011 - 10:57 AM, написа:

А ти не разбра ли че няма ГБПЖ
това се каза в съда
имало Спешна помощ за уличните животни

Явно толкова ви пука

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Не можеш да публикуваш нова тема