Каква порода е моето куче ?
Публикувано: 17 January 2008 - 06:52 PM
Цитат
И аз си мисля ,че в българския език има "ч" и "ш" ,ама не сЪм много сигУрна ,но ВЪпреки това ще си кажа ,пък...
Публикувано: 18 January 2008 - 04:37 PM
Цитат
Кучето ти е много сладко.Порода немога да докажа,а без родословие надали някой ще ти потвръди точна порода.
djokova Много са ми интересни хора като теб,всеки прави грешки за бога.Имам чувството,че само чакате някой да сгреши и да му се нахврълите :- Вярно е ,че доста хора занемаряват нашия роден език,но критиката е умесна ако наистина човека незнае бълграския език.В разговорната реч аз както и повечето тийнейджъри вместо "какво"-казваме "кво" но това не означава че аз немога да говоря и културно.Хайде всички да спрем да си правим забележки по всяка тема за правописа,има си тема-изливайте си душата там :huh:
Публикувано: 18 January 2008 - 06:59 PM
Публикувано: 18 January 2008 - 07:49 PM
Цитат
Цитат
Кучето ти е много сладко.Порода немога да докажа,а без родословие надали някой ще ти потвръди точна порода.
djokova Много са ми интересни хора като теб,всеки прави грешки за бога.Имам чувството,че само чакате някой да сгреши и да му се нахврълите :- Вярно е ,че доста хора занемаряват нашия роден език,но критиката е умесна ако наистина човека незнае бълграския език.В разговорната реч аз както и повечето тийнейджъри вместо "какво"-казваме "кво" но това не означава че аз немога да говоря и културно.Хайде всички да спрем да си правим забележки по всяка тема за правописа,има си тема-изливайте си душата там :huh:
Е да ,ама след като е опоменато в правилата как трябва да се пише ,трябва да се спазват.Мен лично ме дразни този начин на писане ,разбирам да нямате "ш" и "ч" на клавиатурите ,ама ги имате.А относно грешките - да ,всеки ги допуска ,но вместо да казва кой се заяжда и кой не ,си взима поука и гледа да се поправи.Да ,и аз използвам "какво" и "к'во" ,но това не е фонетична или лексикална грешка ,а жаргон - никой не е казал ,че не може да се използва.Но що се отнася до грешки като "сАм" ,"сигОрна" и "вАпреки" ,те не са допуснати в бързането ,а просто явно пишещия не е наясно с нормите на книжовния език.Да не говорим ,че пунктоационните знаци хич ги няма пред думи като "ама" , "че".Нито първата дума в изречението е с главна буква ,нито нищо.Когато грешките спрат ,тогава няма да има и забележки.
И всичко това не го пиша за да си "излея душата" ,а защото ми прави впечатление как неграмотните се цупят ,че много се заяждат с тях. Дано някой си вземе бележка от цялата реч ,само да не се окаже ,че аз си разправям ,а никой дори и не си прави труда да го четее... :huh:
П.П. - "Бог" се пише с главна буква ;) , "умесТен" се пише с "т" , "не знам" и "не мога" се пишат отделно.
Публикувано: 18 January 2008 - 10:19 PM
Цитат
само да вметна 4е ку4ето си е много красиво и мисля 4е има не6то от лабрадор :wub:
Лабрадор?Лабрадор?!Кучето от снимката в началото на темата!?Лабрадор!? :rolleyes: :-
Не искам да обиждам никого ,просто ми прави впечатление ,виждам ,че момичето е приятно ,но просто допуска грешки ,които могат да се поправят и всичко ще е наред!
Аз се държа напълно прилично ,говоря с нормален тон и не съм нагрубила никого.А относно грешките- ами те са си за вас ,бе хора ,няма на мен да ми се смеят ,че пиша неграмотно ,няма аз да се червя...
Сакън човек да не се опита да ви посъветва ,веднага започвате да упорствате и да ги редите едни.Не ви го казвам с лошо ,напротив!Просто ме интересува това ,че мили и приятни хора допускат елементарни грешки и стават кавги.Ако не ми пукаше нямаше да пиша целия този оффтопик и да рискувам да ме навикат и баннат.Е хайде ,tschus!
П.П. - vasito ,моето и твоето куче май са адшки.Моята се казва Дара :->)
Публикувано: 18 January 2008 - 10:27 PM
http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
сажелявам обаркала съм се с една друга тема :( :huh:
Публикувано: 18 January 2008 - 10:32 PM
Цитат
http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
сажелявам обаркала съм се с една друга тема :( :huh:
Ама нали знаеш ,че сайта си има килиризатор.В прозорчето където пишеш коментарите ,над емотиконите пише EN , BP , BG ,аз ползвам българска фонетична (BP).
Публикувано: 18 January 2008 - 11:16 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 18 January 2008 - 11:38 PM
#177 Guest_LucaB_*
Публикувано: 19 January 2008 - 10:06 PM
А, сега да се върнем към кучето- едва ли има някой, който да си позволи да прави реални преценки само по снимка- това е несериозно, въпреки всичко животинчето е сладко и стопаните трябва да си го обичат независимо от неговия произход, все пак кучето е само домашен любимец и предполагам няма да се развъжда ;)!
За самоутеха, собствениците ще направят най-добре ако се запознаят подробно със стандарта на БОК и се опитат да направят реална съпоставка, доколкото това е възможно ;D, тъй като за всеки неговото куче си е най-добро! Да-а-а, доста е трудно да се отърсим от личния елемент...... :wub:
Публикувано: 24 January 2008 - 01:05 PM
Това е Джеф.
Порода-недоказана, но е красавец.
:->)
Година след като го взехме ни попадна статия от вестник, на която имаше няколко снимки.На едната от тях екземпляра беше същия като нашия.
Дали някой специалист по въпроса би могъл да ни просветли.