Dog.bg Форуми : Малката Мила - втората желязна лейди

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Малката Мила - втората желязна лейди Срамувам се...

#101 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 11 December 2010 - 10:56 PM

Седя си и се сдирам от рев........................и незнам защо реших да ви пиша. За мен не е важно да спасиш живот на всяка цена. Сега имам едно сакато кученце, коеот се влачи по корем и дори не се знае дали ще стане по- добре. Освен всичките му неволи Мила мина Гиярдия, след това кучешки грип, а сега седя и си рева, защото може би има Гана. Два дни я гледам аз, защото Вили е в провинцията. След грипа Мила изкарала един ден без сополи след това отново сополи. Днес видях, че конвулсиите на здравата лапа на Мила, които бяха много на рядко и мислехме , че е от претоварване са толкова зачестили, че направо е ужас.....
Заведох я в ЦВК там направиха тест на Мила, който излезе отрицателен, но доколко е точен незнам......Тя си има апетит, жизнена е /доколкото може де/ няма температура, но......
тикове на предната лапа, които я поклащат цялата. А то милото ме гледа в очите всякаш ме пита "Ще ми помогнеш ли?" или пък "Защо ме мъчиш?"
Сега пак е на антибиотици. Има една ваксина на 5 ноември, но от тогава все е или на антибиотици или след антибиотици и не можем да и направим годишната ваксина.....

Другият вариант за тиковете е при удара от травмата да има нещо мозъчно.......Така ми се иска - така се моля да минат тези конвулсиии......всякаш ме изяждат отвътре. Не стига къде не може да ходи , но и не може да лежи и почива спокойно....................ТОВА ЖИВОТ ЛИ Е?!
Искам Господ да ми прости.........., че я подложих на всичко това.

Мила

Простете за душевните терзания на Шеба.
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#102 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 December 2010 - 01:39 AM

Ох, моля се и стискам палци всичко да мине. И Мила да получи всичко, за което тук мечтаем - дом и любящи стопани.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#103 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2010 - 09:35 AM

Sheba, важно е че си направила каквото е трябвало, а как ще се развият нещата никой никога не може да бъде сигурен. Важно е да се дава шанс, защото след време всички се надяваме да видим как Мила тича щастливо край своите стопани. Просто явно милата ще трябва доста да потърпи, но все някога и този кофти период ще отмине.
А мишончо защо пълзи, нали имаше клипче как подскача на 3 крака?

User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#104 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 December 2010 - 10:29 AM

Подскача когато е с превръзка стабилна като шина, но когата махнахме помощтните средства се оказва, че ......не може да ходи. Дано да е все още рано , но
User's Signature

#105 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2010 - 11:04 AM

Снощи видях Мила, така измъчено ме гледаше, че ми скъса сърцето, а е голяма сладурка с тези големи уши!
Не знам колко е точен този тест, но на мен много ми прилича това на гана, без да претендирам, казвам го само от личен опит, не се правя на вет.Вчера са отказали да й сложат серум( не слагали в тази клинина, не знам защо).
Аз лично бих й направила втори тест на друго място, за да съм сигурна. Тя се тресе точно като при гана и е така от 7 дни, доколкото разбрах. Това, че няма температура и се храни, не е гаранция, че не е гана.
Sheba, вземи мерки, да не изпуснете кученцето!Ако е навреме, ганата се лекува, нали видя с Рио какво стана.

#106 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 December 2010 - 12:19 PM

Днес ще и правим втори тест и ще отидем в друга клиника, за да и сложат серум. Тя от 7 дни е уж с грип - т.е. само сополи. А лапата много леко е тръпнела-когато потитахме д-р Борисов ни каза, че може да е от преумора. Едва от 2 дни е толкова зачестен тика. Ще вземем всички необходими мерки.
Тя днес пак хапна, ходи до тоалетната....играе и се, масажирахме се, но тиковете си ги има. Започнахме пак антибиотици от снощи.
User's Signature

#107 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2010 - 08:28 PM

Излязоха ли вече резултатите от теста? Моля се да не е гана. Чакаме с нетърпение добри новини.

#108 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 December 2010 - 11:39 PM

Здравейте. Днес естествено бе натоварен ден..... Милото ни геройче. В "Син кръст" са казали, че не е необходим втори тест, а веднага са започнали лечение със серум. За съжаление , както писа Пърси то е очеизвадно, че е Гана. Боже думи нямам да опиша каква съдба какво чудо. Остава на предписаните и антибиотици, но още два дни ще ходи за серум. Дано си остане само с това. Казали са , че тиковете може да понамалеят, но ще се обострят при възбуда или студ. Дано милото дете само с това си остане.
Странно отношение в Централната вет. клиника- не ползвали серум- това им беше отговора........35 лева тест. Не разбирам много от тестване за Гана, но в Син кръст попитали защо са взели секрет от обиче след като те не са засегнати , а носа.....от там е трябвало да бъде взет секрета.

Сега Мила е по-спокойна. Дано моля се да дойдат и щастливите моменти за това дете.
Най -горещо благодаря на Вили, която вярва дори и от мен повече в Мила- пак казвам, че без нея аз нямаше да се справя. Тя е един невероятен човек.
Понякога ей така разсъждавайки си мисля, че на нас българите най- големия ни проблем идва от там, че не умеем да работим в екип. Всеки иска най- голямата слава за себе си или пък всеки си мисли , че прави най- много и затова се скъсваме от упреци един друг. Ако Мила успее- един ден ще съм горда да казвам, че и аз имам частица - само частица заслуга за нейното оцеляване, защото съм била част от ЕКИП.......

А има и малко хубави новини, но не си пускайте палците все още - че Мила по мъчичко започва да се изправя на крачето си.... :af_089:

Моля ви споменавайте и това клетниче от време на време в молитвите си.
User's Signature

#109 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2010 - 01:50 AM

Моля се това да е последното й изпитание и скоро да дойдат щастливите мигове! Успех, шушулчице!
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#110 Потребителят е офлайн   Moonnight Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2010 - 11:54 AM

[Моля ви споменавайте и това клетниче от време на време в молитвите си.
[/quote]

Ох, ще се моля наистина това да е последното й изпитание и да го преодолее...
Казвай, ако има нужда от нещол
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2010 - 12:05 PM

Дано хубавата ушатка победи болестта.
За втори път съм възмутена от Централна вет. клиника и то при фантастичните пари, които взимат. Беше толкова очевадно, че това е гана! Кучето се тресе цялото, носът му е пълен със сополи, а те говорят глупости, някаква млада некадърна ветеринарка! Затова те попитах откъде са взели пробата :eg_033: И заради тях изгубихте цял ден!Нямам думи!
Преди време ми дадоха диск с три абсолютно еднакви рентгенови снимки, за които взеха 86лв. :eg_033:
Дано лечението сега е адекватно, слагайте серум задължително, Рио беше дори на два антибиотика, дано са предписали добър антибиотик, най-добре е да се слага венозно.
Стискам палци на бонбонката.
Не я извеждайте навън, много е заразна!

#112 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 December 2010 - 12:12 PM

Колкото и да ни се искаше Мила все не успяваше да стигне до разходката навън. Ими заради операции и шини или за това, че е болна или просто поради факта, че не е ваксинирана. Все още детето не излиза навън. То и затова като излезе онази вечер освен тика на крачето започна цялата да се друса. Беше по- скоро от стрес и студ. Не е чак толкова треперенето. Надявам се и да поизчезне.
Благодаря ви , че ни мислите.
User's Signature

#113 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 December 2010 - 11:54 AM

Хора страх ме е да кажа , каквото и да е , но заради всички, които стискат палци и ни споменават в молитвите си- Мила днес ходи.........и хремата е понамаляла. :md_064:
User's Signature

#114 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 14 December 2010 - 11:58 AM

Дано вече тръгнете към пълно оздравяване. 

Целувки за малкото геройче!

#115 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 December 2010 - 12:14 PM

Благодаря, благодаря,благодаря.......Искам вече само хубави новини да съобщавам :ba_025:
User's Signature

#116 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2010 - 01:27 PM

Супер!
Не спирайте лечението в никакъв случай, нищо, че е по-добре!

#117 Потребителят е офлайн   Andriana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2010 - 10:41 PM

Как е Бела?
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#118 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 December 2010 - 12:07 AM

Здравейте. Вече незнам какво да кажа.........Другото момиче дето я гледа Вили е оптимистка и винаги ми представя информацията погледната от поглед с розови очила. Когато обаче Мила дойде при мен- не , че съм песимистка, но мога да кажа - реалист и направо се отчайвам. Аз ако не беше Вили отдавна да съм приспала клетото животно. Казвам го без да ме е срам, а ако пък оздравее заслугата ще е изцяло на Вили. Според мен тя е с мозъчни увреди......не може да спи спокойно......скимти, освен , че се тресе от тикове. Другата отвратителна работа е, че по тялото и се появявати кожни проблеми.....просто незнам как се срина това животинче.....с какво ли е заслужило. Такова нещо не бях виждала. Е то бива бива ама нейните мъки.........Мисля си ако е била човек в предишен живот.......какъв ли е била , за да заслужи такава съдба. На опашката има огромно голо разранено петно от което доктора днес е изтискал кръв. В неделя ще и вземат и кожна проба и направо ме е страх за резултата.
Ей сега спи.......и плаче, вие.......мъчи се. Според Вили сънувала доктори, но аз виждам погледа и и мъките и................................Аз все си я оревавам.......Колкото и да не са съгласни много хора в този форум....но аз нямам сили да гледам мъчението и.
User's Signature

#119 Потребителят е офлайн   Andriana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2010 - 02:11 PM

Много й съчувствам Sheba, както и на теб. Извини ме, че попитах, трябваше да се сетя, че не е добре, щом не пишеш...
User's Signature

#120 Потребителят е офлайн   Moonnight Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2010 - 11:25 AM

Показване на мнениетоsheba, в 17 December 2010 - 11:12 PM, написа:

Здравейте. Вече незнам какво да кажа.........Другото момиче дето я гледа Вили е оптимистка и винаги ми представя информацията погледната от поглед с розови очила. Когато обаче Мила дойде при мен- не , че съм песимистка, но мога да кажа - реалист и направо се отчайвам. Аз ако не беше Вили отдавна да съм приспала клетото животно. Казвам го без да ме е срам, а ако пък оздравее заслугата ще е изцяло на Вили. Според мен тя е с мозъчни увреди......не може да спи спокойно......скимти, освен , че се тресе от тикове. Другата отвратителна работа е, че по тялото и се появявати кожни проблеми.....просто незнам как се срина това животинче.....с какво ли е заслужило. Такова нещо не бях виждала. Е то бива бива ама нейните мъки.........Мисля си ако е била човек в предишен живот.......какъв ли е била , за да заслужи такава съдба. На опашката има огромно голо разранено петно от което доктора днес е изтискал кръв. В неделя ще и вземат и кожна проба и направо ме е страх за резултата.
Ей сега спи.......и плаче, вие.......мъчи се. Според Вили сънувала доктори, но аз виждам погледа и и мъките и................................Аз все си я оревавам.......Колкото и да не са съгласни много хора в този форум....но аз нямам сили да гледам мъчението и.

Дръж се, Шеба! Винаги има надежда!
Дано се пребори милото мъниче.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8