Dog.bg Форуми : Сокси с кривото краче, иска да спечели нечие сърце!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Сокси с кривото краче, иска да спечели нечие сърце!

#41 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 December 2010 - 01:11 PM

Благодарение на едно щедро дарение от 50 евро (47.95 евро след удръжките), Сокси е напълно готов за път :af_089: . Дано само стопаните му не се откажат заради дългото чакане и скоро да се отвори възможност да замине :smile:!

#42 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 December 2010 - 01:20 PM

Бъдещата стопанка на Сокси днес ми писа, за да се информира как е момчето :md_064:. Това ми дава надежда, че ще успеят да си го дочакат до 5.01 :smile:.

#43 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 December 2010 - 10:51 AM

Стискаме палци за котан :xb_035:

#44 Потребителят е офлайн   Socks' friend Икона

Публикувано: 25 December 2010 - 10:33 PM

Chestita Koleda na vsichki prijateli na Soksi!
Az sum zhenata, kojato go nameri prez avgust i prez meseca dokato mi gostuva estestveno se privurzah kum nego. Kogato se nalozhi da gledame dobermana, kojto sushto turseshe dom, za Soksi stana opasno v kushti. Chetiri dena go opazihme zatvoren v kolata ni, pred bloka, no i tova ne beshe reshenie, zatova sum blagodarna na Dora che se angazhira s nego. Eto sega se radvam, che shte bude osinoven. Vidjah go v klipovete v priemnoto semejstvo i surceto mi se stopli, che e dobre. Gledane na tri godishen doberman ne e lesna rabota, no za sega se spravjame.
Zhelaja shtastliva 2011 godina na vsichki!

Моля, пишете на кирилица.
мод

#45 Потребителят е офлайн   Socks' friend Икона

Публикувано: 31 December 2010 - 01:45 PM

Ето и на кирилица :
Както не е лесно да се гледа 3 -год доберман с непознат характер, така не е лесно и да се раздели човек със същество , към което се е
привързал.Така ,че имам въпрос - има ли начин да се видим със Сокси преди евентуалното му заминаване?

#46 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 January 2011 - 01:24 PM

Сокси вчера успешно излетя от София и се приземи в Мюнхен :mg_062:. Освен това днес в пощата ни ме очакваше писъмце от новата му стопанка, която го хвали колко е дружелюбен и любопитен и как вече е проучил цялата къща вместо да се крие под легла и дивани :ab_041:. Ние друго не сме и очаквали де :smile:. И за да бъдат хубавите новини още по-хубави, вече се обмисля осиновяването на другарче за нашето момченце, за да си има компания от неговия вид :smile:.

Заедно със Сокси за Мюнхен замина и едно много добро черно-бяло момиченце - Кармен (мисля, че не сме и пускали тема тук) - с повредено от уличен тормоз оче. Негова спасителка и попечителка е баба Златка, която някои тук познаваме покрай случая на простреляното коте Роби. Като награда за всичко, което прави за бездомните животни, вчера вечерта е получила направо обаждане от новата стопанка на Кармен :smile:! Новата стопанка днес има рожден ден и Каремен е подаръкът и по случая :smile:!

Моля темичката да се премести в хубавия раздел.

#47 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2011 - 01:32 PM

:zz_224: :zz_224: :zz_224:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 06 January 2011 - 01:43 PM

Ехеее! Супер новини!! Много се радвам за Сокси и още повече за Кармен. От кога чака това дете. Благодаря ви, че сте се погрижили и за нейното прекрасно бъдеще!

Златка е и първата попечителка на Бюти :)
User's Signature

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 January 2011 - 01:53 PM

Кармен наистина почака доста време късмета да и се усмихне, но ето че си е заслужавало. Забравих да кажа, че в новия и дом има още 3 котки :smile:. Сърдечна стопанка и котешки другарчета! Какво повече му трябва на едно коте :smile:?!

#50 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 January 2011 - 02:25 PM

Стопанката на Сокси ми е писала, че днес нашето момче е оперирано. Лекарите в Мюнхен били разрязали костта на 2 и после са я фиксирали в правилна позиция. Няма възпаление на крака, но се надявали да може да му го изправят и да си го ползва нормално. Искрено се надявам да е така, но честно казано доста се тревожа. Много операции му се събраха за краткия живот ... :dry:. След предишната операция,в която му слагаха пластина, Сокси получи лошо възпаление и го оправихме с доста мъки. Освен това според тукашните лекари нервите на лапичката също са повредени и дори и да се изправи няма никога да е напълно функционална. Честно казано, свито ми е сърцето, че Сокси пак ще премине през всички неволи покрай операция и следоперативен период. Не съм особено щастлива от решението на стопаните му да го оперират повторно, но дано всичко да е за добро.

#51 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2011 - 07:26 PM

Мечо Пух, писаха ли ти как е Сокси след операцията? Всичко наред ли е?

#52 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 February 2011 - 11:31 AM

Милият котан, дано все пак е за добро тази поредна операция!
Някой път се замислям като чета тези дълги истории, изпълнени с какви ли не перипети, какъв силен дух имат животните! Само ако си представим целият стрес който е преживял Сокси - живот на улицата, операции, пътуване, пак операция и в същото време е останал дружелюбен и игрив. Ако всичко това се случи на човек - то най-вероятно ще изпадне в депресия, ще мрънка, ще иска да го съжеляват, ще ругае държавата и т.н. Изобщо ние хората може само да се поучим от животните.

#53 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 February 2011 - 12:09 AM

Операцията на Сокси се оказа всъщност поредица от цели 3 операции :ud_009:, което буквално ме хвърли в ужас. За щастие обаче, малкият многострадален Сокс е добре. Очаквам снимки скоро и когато това се случи ще ви зарадвам и вас. Дано само цялата тая върволица от операции да е с положителен резултат.

#54 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 February 2011 - 04:37 AM

Случи се точно това, което очаквах! Днес ни съобщиха, че са ампутирали крака на Сокси! Просто не мога да опиша колко съм ядосана и сърдита. Сокс живя достатъчно много време тук под наблюдението на разумни хора и никой тук не прецени, че крака му пречи, че го боли, че създава проблеми ... Никога няма да разбера защо беше нужно това!
Иначе е жив и здрав и очаквам скоро снимки. Сигурно предвид на факта, че мина през 100 операции трябва да се радваме, че все още е жив ... Не ми обръщайте внимание на иронията ... Просто наистина се ядосах на тази новинка.

#55 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 February 2011 - 05:13 AM

Адски ме е яд!
Имам си мнение по въпроса и то е, че всичките операции, както и последвалото махане на крака (което бях сигурна, че ще се случи още щом започнаха операциите) се направиха само за пари.
Не знам какво казва лекарската етика в случая, когато финансовата облага на лекаря е поставена над благополучието на пациена и за сметка джоба на стопанина. :eg_033:
Тук му бяха направени снимки, консултации и беше уточнено, че може да живее с криво крче. Месеците, които беше тук също показаха, че болка няма, рани не се получват - отново - причина за махане на крака няма.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#56 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2011 - 05:52 AM

Има ли начин да си го прибереш обратно тук?
Веднага, по възможност!

#57 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 February 2011 - 06:13 AM

То вече няма какво да му се реже :dh_188:
Сигурна съм, че стопанката му го е направила с добро сърце и убеждението, че така е най-добре за него. Защото това ще да е било мнението на лекаря, защото нали това е работата на лекарите - да ни дават компетентни съвети, а ние да ги следваме.
Дано е наред вече момчето, да се оправя бързо от всичко това и да не му се налага да ходи по лекари повече.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#58 Потребителят е офлайн   Мъни Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2011 - 08:51 AM

Ужасно се вкиснах!
Сигурна съм, че както казва Бушката, осиновителката е искала да направи добро на момчето, но е била подведена от алчни лекари. Язък за крачето, но най-много ме е яд за упойките, болката и стреса от тези три малоумни операции...
Съжалявам Мечо Пух, представям си колко гняв и болка изпитваш! Иронията ти е съвсем уместна в случая, макар че аз наистина се радвам, че е жив. И се надявам това да са били последните мъки на котьо...
User's Signature

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...

Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...

#59 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2011 - 04:37 PM

... нямам думи ...

#60 Потребителят е офлайн   alexinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2011 - 03:17 AM

Дали може да се спаси крачето след толкова време?И дали не трябваше въобще да не се пипа?И кой го направи за пари?

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни