Dog.bg Форуми : питанка за едно бебе коте

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

питанка за едно бебе коте

#1 Потребителят е офлайн   fanka Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 September 2010 - 11:10 PM

Здравейте. От две седмици отглеждам един мушморок, който намерих изоставен от майка си ... Беше на 10-на дни, когато го намерих, вече е на месец (горе-долу, не знам кога точно е роден). Храним се с мляко на Роял Канин, като от 5 дни насам му разтварям и пастет за бебета (пак на Роял Канин) в млякото. Много му харесва и яде страшно много (по 25-30 мл 5 пъти в денонощието при препоръчани на опаковката 15 мл за неговата възраст :ud_009: ) ... Ака редовно и пишка много, но не иска да го прави сам ... не знам кога трябва да започне и как да стане. След ядене го търкам с памуче и той така е свикнал, даже се обръща по гръб и почва да мърка докато си върши работата ... Притеснявам се, че вече е голям и трябва да почне да си върши работите сам, а не иска .... Освен това не иска и да яде сам, само с биберона. Давам му пастет в устата, облизва го, но като е в паничка стъпва по него и изобщо не го забелязва ... топчетата от сухата храна (пак за бебета) ги плюе ... а има зъбки вече, хапе жестоко :ab_041: Не знам какво да правя, за да го накарам да яде и ака сам :ab_041:

Иначе е голям сладур и е много забавен :ab_041: Играе с топки, с мишки, тича във всички посоки и се глези ужасно много ... мен и мъж ми явно смята за родители, защото е страшно привързан към нас и ни има огромно доверие .... Ето какъв беше като го намерих (230 грама):

Качена снимка

и ето как изглежда сега (около 550 грама):

Качена снимка

извинете, че толкова подробно говоря за него, но за малко да ни умре в ръцете и сме много горди, че го отгледахме такъв юнак и всеки ден е невероятна радост да го наблюдаваме как расте и се учи .... Дано някой може да помогне за проблема ни ....

А, да ... двете ни други котки много ревнуват и не го харесват :dh_188: вече 2-3 пъти беше хъскан и пердасан с лапа по главата от дебелия котак, а женската го пляска леко и бяга ....

#2 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 September 2010 - 12:00 AM

Разкошен е малкия тигър! :rc_036: че сте го пасили и се грижите за него.
Предполагам,че по-опитни от мен ще Ви посъветват,но така се справях аз:разтварях им пастет с малко вода,някои направо ядяха от купичката,с други се хранехме - със спринцовка или си топвах пръста в храната и те го облизваха,докато свикнат с вкуса и мириса на храната.После преминах към хранене с лъжичка - като почнат да ближат от нея постепенно я оставях в купичката и след няколко упражнения започнаха да се хранят сами от купичката.
А за хапането - давайте му да гризе сламка,много им харесва и няма да се учи да ви ръба пръстите!
Успех с малкия красавец!
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#3 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 September 2010 - 11:28 AM

Ами разглезил се е малкият и затова не иска. :md_064:
Следвайте съветите на butci, трябва постепенно да стане. Просто е нужно търпение. Намалете му дажбата на млякото на 20 мл, за да е малко по-гладен и да обръща внимание на пастета. Сложете пастет в някакво малко капаче с формата на напръстник и му го дръжте в муцунката, докато го изближе.
За пишкането - изпишкайте го въху малка паничка с бенто. Оставете му я на разположение и наблюдавайте. Освен това при изпишкването и изакването го стимулирайте съвсем леко и му оставете да свърши по-голяма част от работата със собствени усилия. Можете всеки път да го изпишквате в паничката с бенто. Разтривате леко със салфетката и го оставяте да се справи сам.

Огромен респект за това, че сте му спасили живота! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   fanka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 September 2010 - 04:43 PM

как да му намаля дажбата, като той и сега е умрял от глад всеки път :md_064: ще опитам да му давам повече директно в устата и да позабрави биберона .... А за пишкането - той си го прави без усилия, само малко го потърквам в началото .. с акането е по-трудно да го прави сам обаче ... Притеснявам се, но в същото време ми е доста удобно като знам, че ще тича половин час по килима или на спалнята и няма възможност да свърши беля :ab_041: Ще видим и с котешката тоалетна как ще се справим, защото моите котки не ползват такава .. иначе взех силиконова, че тия камъчета не мога да ги понасям :dry:

#5 Потребителят е офлайн   fanka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 September 2010 - 12:39 PM

малкия косматко днес ака сам в тоалетната :D харесаха му силиконовите топчета, порови малко и свърши работата ;) сега остава и да почне да яде сам. Мъж ми каза, че тази сутрин му сипал от пастета, малкия се вълнувал много, душил, но не знаел как да яде ..... на следващото хранене аз ще го помъча :db_046:

#6 Потребителят е офлайн   fanka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 November 2010 - 11:06 PM

аз да си покажа и тук малката гад ;) остана си за нас милия, просто не можем да се разделим с него...

Качена снимка

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2010 - 11:22 PM

Еееееееехххх :wub:
Без коментар... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#8 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2010 - 04:49 PM

Много се радвам,че сте решили да го задържите!Пожелавам ви дълъг и щастлив живот заедно,изпълнен с радост и много любов!
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#9 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 11:48 AM

Много красив е станал мъника, да ви е жив и здрав!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   fanka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 December 2010 - 08:09 PM

отдавна не съм го показвала .. скоро ще направи 4 месеца, тежи 2.2 кг и е много палав (не се подлъгвайте по снимката, голям бяс е) :db_046:

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни