Здравейте. От две седмици отглеждам един мушморок, който намерих изоставен от майка си ... Беше на 10-на дни, когато го намерих, вече е на месец (горе-долу, не знам кога точно е роден). Храним се с мляко на Роял Канин, като от 5 дни насам му разтварям и пастет за бебета (пак на Роял Канин) в млякото. Много му харесва и яде страшно много (по 25-30 мл 5 пъти в денонощието при препоръчани на опаковката 15 мл за неговата възраст

) ... Ака редовно и пишка много, но не иска да го прави сам ... не знам кога трябва да започне и как да стане. След ядене го търкам с памуче и той така е свикнал, даже се обръща по гръб и почва да мърка докато си върши работата ... Притеснявам се, че вече е голям и трябва да почне да си върши работите сам, а не иска .... Освен това не иска и да яде сам, само с биберона. Давам му пастет в устата, облизва го, но като е в паничка стъпва по него и изобщо не го забелязва ... топчетата от сухата храна (пак за бебета) ги плюе ... а има зъбки вече, хапе жестоко

Не знам какво да правя, за да го накарам да яде и ака сам
Иначе е голям сладур и е много забавен

Играе с топки, с мишки, тича във всички посоки и се глези ужасно много ... мен и мъж ми явно смята за родители, защото е страшно привързан към нас и ни има огромно доверие .... Ето какъв беше като го намерих (230 грама):
и ето как изглежда сега (около 550 грама):
извинете, че толкова подробно говоря за него, но за малко да ни умре в ръцете и сме много горди, че го отгледахме такъв юнак и всеки ден е невероятна радост да го наблюдаваме как расте и се учи .... Дано някой може да помогне за проблема ни ....
А, да ... двете ни други котки много ревнуват и не го харесват

вече 2-3 пъти беше хъскан и пердасан с лапа по главата от дебелия котак, а женската го пляска леко и бяга ....