insult, в Apr 6 2006, 10:37 PM, написа:
М-м-м, julenceto , как обичам такива въпроси. Пропусна само да кажеш, че всички, които гледат породисти кучета са снобари и си гледат животните само за печалба! Ей-й-й, къде са тия милионери, изкарали пари от кучета, къде са тия ояли се гадове, на сапун!!!
Блах... Обаче си взимате куче от дадена порода - кокер, голдън, рот, каквото и да е. И после като се окаже, че не сте си направили труда да проучите достастъчно, да съберете пари, да чакате, да се занимавате с правилния избор, става ясно, че родословията са за снобарите, за гадовете дето не обичат наистина кучетата.
Кой ги е направил тия любими породи остава неясно - но е ясно, че хората, които се опитват да ги доразвият сега са хиени. ouu
Цитирам мнението на insult, за да му обърнете пак внимание!
Абсурдно е да се обвиняват развъдничарите, че държат повече на титлите, отколкото на самите кучета. Ако прочетете малко повече из форума, ще разберете, че именно те са хората, които са най - информирани, най - добре разбират кучетата си и полагат най - сериозни грижи за тях. Обзалагам се, че вниманието, което отделя всеки на едното си куче вкъщи (в повечето случаи) не е и наполовина вниманието, което отделят хората, имащи развъдници, на своите кучета. И със сигурност мога да потвърдя, понеже съм общувала с такива хора, че помнят всички кучета, които са им минали през ръцете

да не говорим, че поддържат връзка с новите им собственици и по някакъв начин отделят грижи и внимание за тях, дори когато не са вече в дома им.
Същото би било да обвините майките, че не има пука за децата им, че даже им забравят имената, пука им само за постиженията им, защото и няколко майки като седнат на маса започват естествено да си хвалят отрочетата - "моето това, моето онова...". Такова поведение е напълно нормално!!!
Аз съм горд стопанин на куче без родословие, подарък за рожденния ми ден и макар да я обичам повече от всичко и да не бих я заменила за друго куче никога, с натрупаните сега опит и информация, вероятно бих си потърсила куче от развъдник, с родословие, а причините за това са дъвкани милион пъти, няма да ги повтарям тук.
Трябва да си абсолютен дебил, за да ти пука само за родословието на кучето и никак да не те интересува самата животинка, но естествено, че когато си избираш куче, си го избираш спрямо породата, защото за всеки харесва определени размери, характер, козина и пр. ... Сега да вземем да обвиним всички, че не им пука за кучетата, защото са искали определена порода. Аз не съм чула някой да вземе снимки на кучета всякакви, да си затвори очите, да извади една от тестето и "ами ето го моето куче"
А този груб намек в началото на темата за "цената на стоката" беше просто напълно дебилен. Всички си затваряте очите за факта, че като не можете да дадете еднократно някаква сума, за да си купите куче, то най - вероятно няма да можете да го издържате и по нататък. Парите, които се плащат за едно родословно куче, после ги давате още сто пъти, докато е с вас за какво ли не. Омръзнало ми е да четам тук мнения от типа "ще си закарам кучето на вет, като събера парички" или "ще му взема обезпаразитяващи капки, като мога да отделя пари от бюджета", защото някой си е взел куче от зоомагазин за 200 лв и си мисли, че с това се приключват нещата!!!