Dog.bg Форуми : Самото куче, или породата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самото куче, или породата

#41 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 May 2006 - 09:14 PM

Цитат

според мен кучето е по важно от породата!!!

даже съм и леко екстремистки настроен към породите:
1.породите в /по голямата си част/са измислени от човека - егоистично
2.мотива че породите са с различен характер за различни хора и с определени качества за определени цели също е не по малко егоистичен за мен
3.колкото "по-рядка" и "по-скъпа" е породата, толкова повече алчни търгаши и контрабандисти ще има...

но понеже въпроса е в стил : "кокошката или яйцето", най-подходящия отговор е "няма значение кое е по важно, но и двете няма да ги има без любовта на човека към животните! "

Твърдо ---Самото куче Не съм имал намерение да имам куче и не съм се интересувал от породи Бях на работа в Чехия Един ден с чешкия ми колега посетих ме един развъдник, кадето съпругата му рабоеше като ветеринарен лекар там видях моита сладурана. От тогава сме неразделни.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  22a.JPG (46.27K)
    Брой сваляния: 126

User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#42 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2006 - 09:29 PM

Цитат

Цитат

d) За мен самото куче е най-важно! Вярно е, че имам голдън, но е без родословие,а това няма значение за мен. Аз щях да си взема уличник, но в последния моминт Голди изникна и я взех cheers . Просто не искам куче, за да го водя по изложби или да се хваля с него насам-натам. Исках верен приятел и разходки навън b) . Е, получих го!  super best   victoryVVV

хората в 95% от тях не водят кучетата си по изложби за хвалене особено тези ,които има по повече от две да кажем развъдниците ;) На тях им трябват оценки от тези изложби за да ДОПУСНАТ кучетата си до разплод / ако кучетата получат подходящите оценки / Родословията пък са им нужни за да развиват породата ,да следят за имбриидинга , развъдната линия която следват и т.н.
това е на кратко.... oleeee

С родословие е моита любимка но не това е важното а самата ТЯ.Нямам намерение да се явявам на изложби въпреки че съм поканен от запознати с происхода и родосповие то.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  23.JPG (62.72K)
    Брой сваляния: 106

User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#43 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 14 June 2009 - 12:03 PM

Немога да разбера защо всички са против кучета от зоомагазини.За бога не в всички зоомагазини кучетата изглеждат така http://forum.dog.bg/...pic=24830&st=40 (в тази тема има снимки на кучето от зоомагазинини техните маики)
Моята бебка е от зоомагазин.Да от зоомагазин.Магазинът е нов,чист,подреден.Чери беше в голям аквариум в които свободно можеше да си върви,а не в тясна килия в която няма дори въздух.Когато я купихме продавачката се просълзи защото я обичаше като нейно куче,а не да бъде доволна че е земала пари от нас.Незнам Чери може и да има може и да няма родословие,така или инъче аз няма да я водя по изложби.Така че няма защто толкова да упреквате зоомагазините защото кучетата в тях също са кучета.Искам да кажа че има хубави зоомагазини с наистина здрави и хубави кучета и има зоомагазини каде кучетата са в ужасни услови и са болни!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 June 2009 - 12:10 PM

http://forum.dog.bg/...?showtopic=1268

http://forum.dog.bg/...showtopic=25973

Само един от отговорите, който си дала ти сама:

Показване на мнениетоKatt, в May 21 2009, 04:25 PM, написа:

здравеите :smile: аз съм нова тук.Имам черен пекинез на име Чери . На 8 месеца е. Въпросът ми е:като гледам картинки на пекинези в интернет,всички те имат сплескана муцунка пощи като на мопсовете,а на Чери е... не мога да обесня затова ето ви снимка.Искам да разбера дали и Чери е "нашенски" пеинез или нистина има нещо породисто в нея.

п.п.Тази тема е за друго.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#45 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2009 - 12:19 PM

Показване на мнениетоbushkata, в Jun 14 2009, 01:10 PM, написа:

http://forum.dog.bg/...?showtopic=1268

http://forum.dog.bg/...showtopic=25973

Само един от отговорите, който си дала ти сама:

Показване на мнениетоKatt, в May 21 2009, 04:25 PM, написа:

здравеите :smile: аз съм нова тук.Имам черен пекинез на име Чери . На 8 месеца е. Въпросът ми е:като гледам картинки на пекинези в интернет,всички те имат сплескана муцунка пощи като на мопсовете,а на Чери е... не мога да обесня затова ето ви снимка.Искам да разбера дали и Чери е "нашенски" пеинез или нистина има нещо породисто в нея.

п.п.Тази тема е за друго.

И просто от любопитство да ви попитам дали според вас Чери е истински пекинез или не,не ми пука дали е или не е просто ми е любопитно.

п.п.-в тази тема видях че пише за кучета от зоомагазини и заради това писах тук
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2009 - 12:38 PM

Показване на мнениетоKatt, в Jun 14 2009, 01:19 PM, написа:

И просто от любопитство да ви попитам дали според вас Чери е истински пекинез или не,не ми пука дали е или не е просто ми е любопитно.

Ако искате отговор на този въпрос, най-добре попитайте в съответната тема. А ако наистина се интересувате, можете да заведете кучето си на някоя изложба за експертна оценка.
И искам да Ви помоля преди отново да започнете да спорите, че зоомагазините са толкова страхотни, да прочетете линковете които Ви е дала bushkata, защото повярвайте, това е дискутирано многократно!
Вижте също и тук:
http://forum.dog.bg/...?showtopic=3344
http://forum.dog.bg/...?showtopic=8797
http://forum.dog.bg/...%E3%E0%E7%E8%ED
http://kiflaiboza.blogspot.com/
User's Signature

#47 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2009 - 12:51 PM

Показване на мнениетоgoldroks, в Jun 14 2009, 01:38 PM, написа:

Ако искате отговор на този въпрос, най-добре попитайте в съответната тема. А ако наистина се интересувате, можете да заведете кучето си на някоя изложба за експертна оценка.
И искам да Ви помоля преди отново да започнете да спорите, че зоомагазините са толкова страхотни, да прочетете линковете които Ви е дала bushkata, защото повярвайте, това е дискутирано многократно!
Вижте също и тук:

Не казвам че са страхотни но просто и кучетата там също са живи същества.И съжелявам за тонът ми :blush: :bm_008: :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2009 - 03:20 PM

Показване на мнениетоKatt, в Jun 14 2009, 01:51 PM, написа:

Не казвам че са страхотни но просто и кучетата там също са живи същества.И съжелявам за тонът ми :blush: :bm_008: :dh_188:

Да не мислите, че ние не знаем това? Че не ни пука какво се случва с кучетата там? Въпросът е, че докато има клиенти, кучетата в зоомагазините, борсите и фермите ще продължават да "произвеждат".
Случва се следното:
Един човек иска куче. Върви си един ден и минава покрай един зоомагазин и в него вижда натъпкани в един аквариум х-брой кученца от z-порода. Такива слабички, мръснички, ама с такива мили и жални очички, че как да ги подминеш. Купува си този човек едно кученце и хоп - място за поредното. Продавачката се обажда във БОРСАТА да и докарат едно куче и така...
Ако няма клиенти - ще има тежък край за едно поколение, но следващи няма да има.
Защото с купуване на куче от такова място, може да помогнем на 1-2 кучета. Ами следващите за които оставяме място? Не това е начинът да се справим с проблема. Трябва властите да се размърдат малко и да започнат да следят спазването на ЗЗЖ, макар, че за сега това изглежда много далечно... :zy_116:
User's Signature

#49 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 14 June 2009 - 03:34 PM

Показване на мнениетоKatt, в Jun 14 2009, 01:51 PM, написа:

Показване на мнениетоgoldroks, в Jun 14 2009, 01:38 PM, написа:

Вижте също и тук:

Именно защото са живи същества, те не трябва да бъдат третирани като стока и тяхното производство и селекция не трябва да бъде с търговска насоченост.

#50 Потребителят е офлайн   Повелителят на снеговете Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 June 2009 - 07:39 PM

Цитат

Немога да разбера защо всички са против кучета от зоомагазини.За бога не в всички зоомагазини кучетата изглеждат така http://forum.dog.bg/...pic=24830&st=40 (в тази тема има снимки на кучето от зоомагазинини техните маики)
Моята бебка е от зоомагазин.Да от зоомагазин.Магазинът е нов,чист,подреден.Чери беше в голям аквариум в които свободно можеше да си върви,а не в тясна килия в която няма дори въздух.Когато я купихме продавачката се просълзи защото я обичаше като нейно куче,а не да бъде доволна че е земала пари от нас.Незнам Чери може и да има може и да няма родословие,така или инъче аз няма да я водя по изложби.Така че няма защто толкова да упреквате зоомагазините защото кучетата в тях също са кучета.Искам да кажа че има хубави зоомагазини с наистина здрави и хубави кучета и има зоомагазини каде кучетата са в ужасни услови и са болни!

Едно куче не заслужава да бъде гледано или пък държано в аквариум с постлани стърготини, било то малък, срдно голям или голям - той пак си остава един затвор, в който кучето със сигурност се чувства зле и е подложно на голям стрес. А често се случва такива животинки да останат травмирани дълго време, а понякога и за целия си жиеот.

Щом продавачката я е обичала, не би я мъчила по такъв начин. Истината е, че просто си е гонила печалбата без да се интресува за нищо друго. Такива търговци преуспяват заради наивността на много от хората. По добре щеше да е да спасиш някое улично куче отколкото да взмаш от зоомагазин.

#51 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2009 - 09:59 PM

Показване на мнениетоinsult, в Apr 6 2006, 10:37 PM, написа:

М-м-м, julenceto , как обичам такива въпроси. Пропусна само да кажеш, че всички, които гледат породисти кучета са снобари и си гледат животните само за печалба! Ей-й-й, къде са тия милионери, изкарали пари от кучета, къде са тия ояли се гадове, на сапун!!!

Блах... Обаче си взимате куче от дадена порода - кокер, голдън, рот, каквото и да е. И после като се окаже, че не сте си направили труда да проучите достастъчно, да съберете пари, да чакате, да се занимавате с правилния избор, става ясно, че родословията са за снобарите, за гадовете дето не обичат наистина кучетата.

Кой ги е направил тия любими породи остава неясно - но е ясно, че хората, които се опитват да ги доразвият сега са хиени. ouu

Цитирам мнението на insult, за да му обърнете пак внимание!

Абсурдно е да се обвиняват развъдничарите, че държат повече на титлите, отколкото на самите кучета. Ако прочетете малко повече из форума, ще разберете, че именно те са хората, които са най - информирани, най - добре разбират кучетата си и полагат най - сериозни грижи за тях. Обзалагам се, че вниманието, което отделя всеки на едното си куче вкъщи (в повечето случаи) не е и наполовина вниманието, което отделят хората, имащи развъдници, на своите кучета. И със сигурност мога да потвърдя, понеже съм общувала с такива хора, че помнят всички кучета, които са им минали през ръцете :eg_033: да не говорим, че поддържат връзка с новите им собственици и по някакъв начин отделят грижи и внимание за тях, дори когато не са вече в дома им.

Същото би било да обвините майките, че не има пука за децата им, че даже им забравят имената, пука им само за постиженията им, защото и няколко майки като седнат на маса започват естествено да си хвалят отрочетата - "моето това, моето онова...". Такова поведение е напълно нормално!!!

Аз съм горд стопанин на куче без родословие, подарък за рожденния ми ден и макар да я обичам повече от всичко и да не бих я заменила за друго куче никога, с натрупаните сега опит и информация, вероятно бих си потърсила куче от развъдник, с родословие, а причините за това са дъвкани милион пъти, няма да ги повтарям тук.

Трябва да си абсолютен дебил, за да ти пука само за родословието на кучето и никак да не те интересува самата животинка, но естествено, че когато си избираш куче, си го избираш спрямо породата, защото за всеки харесва определени размери, характер, козина и пр. ... Сега да вземем да обвиним всички, че не им пука за кучетата, защото са искали определена порода. Аз не съм чула някой да вземе снимки на кучета всякакви, да си затвори очите, да извади една от тестето и "ами ето го моето куче"

А този груб намек в началото на темата за "цената на стоката" беше просто напълно дебилен. Всички си затваряте очите за факта, че като не можете да дадете еднократно някаква сума, за да си купите куче, то най - вероятно няма да можете да го издържате и по нататък. Парите, които се плащат за едно родословно куче, после ги давате още сто пъти, докато е с вас за какво ли не. Омръзнало ми е да четам тук мнения от типа "ще си закарам кучето на вет, като събера парички" или "ще му взема обезпаразитяващи капки, като мога да отделя пари от бюджета", защото някой си е взел куче от зоомагазин за 200 лв и си мисли, че с това се приключват нещата!!!
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#52 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 June 2009 - 12:39 PM

За втори път съм притежател на безпородно куче с уличен произход! Преди да го прибера, мечтаех за някои породи, в които съм влюбена - и във външността и в характера им. Уважавам породите, но бих си взела породисто куче с ясно родословие, само от развъдник/собственик, който преди това ще опозная и проуча сериозно. Само дето наистина нямам тази възможност, защото цената на такова куче, за мен е почти непосилна (което пък не смятам, че автоматично ме прави стопанин, който няма финансова възможност да се грижи за куче изобщо!). Но да направя компромис и да купя някое болнаво нещастниче за по-малка сума, родено каой знае къде и от какво - никога! Чак ми е непонятно, как в тая загубена държава е позволено да се развъждат и внасят случайни кучета, като улиците предлагат толкова разнообразни екземпляри! При това плод на естествен подбор - съответно доста по-здрави от поколението на съседското куче, което е заплодено с друго такова, чието родословие е по-неизвестно и от това на личното ми безпородниче, но прилича много на нещо! И така или иначе кучето е първо куче и после порода. Но породата, ако наистина е порода трябва да е преминала и през изложби, и през оценки, и през изследвания - съответно да има документи за това, а и родители с такива документи. Всички останали сигурно са също толкова чудесни кучета, но просто куче, също като моето (естествено най-хубаво :ab_041:), а не порода! А само като погледа в "Без дом", особено в темите за приютите (то май стига да погледна и през прозореца) - ми немога да си представя, че ще си купя куче само защото АЗ искам да е еди какво си. Ако държавата ни беше по-нормална и нямаше такива чудни изолатори - да, бих си взела породисто куче и това би било най-важен критерий за избора ми и ваъщност ще се грижа за него също толкова добре и с толкова любов, като за това :)
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#53 Потребителят е офлайн   bianka22 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 June 2009 - 06:16 AM

Конкретно по въпроса,самото куче,разбира се.Ние също взехме нашия Бени от зоомагазин,бях бременна тогава,почина другото ми кученце,и за да ме успокоят ме закараха.Там го видях-беше малка сладка топчица,той ми беше най на сърце.После се роди дъщеря ми,гледах ги и продължавам да ги гледам и двамата с много любов. :smile:

#54 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• OWNER-IW KENNEL "PHILIPOPOLIS"
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog"s

Публикувано: 26 June 2009 - 10:30 AM

Самото куче с даденият индивидуализъм от дадена порода!!!!!
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND

#55 Потребителят е офлайн   marki_lora Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 26 June 2009 - 11:43 AM

кучетата разбира се хората се привързват към тях и немогат да ги заменят с други от същата порода просто така поне аз мисля така :ab_041:

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни