Dog.bg Форуми : Спешно! малко кученце, блъснато от кола в Пловдив

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спешно! малко кученце, блъснато от кола в Пловдив

#21 Потребителят е офлайн   ivi nedkova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 September 2010 - 08:05 AM

Кате,направете рентгенова снимка,помолете доктора да я качи на флашка и я побликувай тук.Ще помоля д-р Райчев (асистент по хирургия в ЛТУ) да я погледне и да каже цена.Нямате много време костите ще започнат да зарастват.

#22 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2010 - 09:03 AM

Още сега преди обяд ще направя рентгеновите снимки и ще се опитам да ги кача. Стискайте ни палци. До скоро.

#23 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2010 - 09:12 AM

Между другото, днес сънувах малката Рита. Кръстих я Рита- на света Рита от Кашия, която да я пази и покровителства, защото малката душичка има огромна нужда от това. Та, Рита в съня ми се опитваше да стане и да движи едното задно краче и аз бях изключително щастлива, а когато се събудих придобих увереността, че ще се оправи. Помолете се за нас, имаме нужда.

#24 Потребителят е офлайн   morena7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2010 - 01:09 PM

Моя доктор Митрев взема евтино и ми лекува едно коте от улицата без пари , не го знам дали прави такива операции но ако искайте питайте -0898748233.

#25 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 28 September 2010 - 01:19 PM

Показване на мнениетоelsss, в 27 September 2010 - 10:30 PM, написа:

Карагьозов , взима много евтино, понякога даже и не взима ... аз съм водила котенце при него , но преди време сега не знам дали приема, но ако не той - има още 6 човека в клиниката му , освен това клиниката му е добре оборудвана.

Вече и с рентгенов апарат.
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#26 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 28 September 2010 - 01:48 PM

на рентгеновата снимка на Рита се виждат следните фрактури :

двустранна фрактура на бедрените шийки дистално,без луксация на главичките
фрактура на симфизата с разместване на на тазовите кости ,тазовия пръстен е нарушен ,изместването е в краниокаудлна посока
фрактура на лява (така е отбелязано на снимката ) подбедрица със счупване на двете кости

дано и при животните да важат същите правила като при хората

извинявам се предварително на колегите ветеринари

ако има нещо питайте
успех на малката кучинка ! стискам пакци за нея

#27 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2010 - 02:15 PM

Благодаря на Sangrea8, че описа какво се вижда на рентгеновата снимка, тъй като се оказа, че ми дадоха само снимка, като не успяха да я качат на флашка. Аз я снимах с моя телефон, но може да не е с хубаво качество, но нямам в момента възможност да я кача във форума. Като се прибера ще го направя. Та от ветеринара следното: положението не е добро, особено с двете счупени бедрени шийки, които трудно се оправяли, кучето щяло да остане инвалид. Предложи като вариант евтаназия. Това е засега от нас с Рита, ще прикача вечерта снимките, а от вас очаквам предложения какво да правим.

#28 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 28 September 2010 - 02:18 PM

Консултация и евентуална операция София?
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   ivi nedkova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2010 - 02:25 PM

Не бързай с евтаназията.Опитай да качиш снимките ще направим консултация,ако трябва ще я пратим в София.

#30 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2010 - 02:33 PM

На фона на лошите новини, да кажа и една добра- едно от сестричетата на Рита си намери дом. Взе я Петя, която живее в Катуница. Сигурна съм, че ще я гледа добре, защото Петя е много добро момиче. Да припомня, че остават обаче още 3 душинки, братчета и сестричата на Рита, които са заплашени от същото, което се случи с нея, защото живеят до кръстовище по което се кара с висока скорост, а те са постоянно на уличното платно. Дори, днес когато взимахме малката, за ад я дадем на Петя една кола леко блъсна по главата едно от кутретата. Изправи се милото, но започна да пищи и се скри. После го видях отново, беше на крака, и се надявам да не е било много сериозно. Ще го наглеждам пак. Така, че трябва да търсим дом за тях.

#31 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2010 - 05:08 PM

Има ли някой впечатления за вета д-р Сяров, който се намира до Руското консулство в Пловдив. Според познати бил много добър хирург.

#32 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 28 September 2010 - 06:39 PM

Показване на мнениетоkatia n, в 28 September 2010 - 05:13 PM, написа:

Има ли някой впечатления за вета д-р Сяров, който се намира до Руското консулство в Пловдив. Според познати бил много добър хирург.

И от клиниката, и от доктора имам най-лошите спомени в живота си свързани с домашни любимци!

П.С.Лично мнение и преживявания!
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#33 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2010 - 06:40 PM

Ето и снимките, направени са с телефон, тъй като нямам фотоапарат. Дано обаче си личат фрактурите.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#34 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 28 September 2010 - 06:55 PM

За д-р Сяров , аз лично имам впечатления само от познати , близки семейни приятели си бяха завели дакелчето в неговата клиника, не бяха особенно доволни, да не кажа никак даже. :cb_034: , по тяхно мнение бил груб , не си разбирал от работата и други такива.... но това си е тяхно мнение, лично аз когато си търсих вет , го подминах след като ми разказаха още няколко такива случки, но може би има доволни хора от него .... някой са доволни от едно други от друго..... може би ако отидете вие сама да говорите с него, да му кажете за какво става въпрос и ако ви се стори надежден тогава да я оперирате при него .
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#35 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 September 2010 - 07:00 PM

Здравейте!
Току-що говорих с ветеринар, който пет години работи при д-р Сяров. След като му прочетох описанието на рентгеновата снимка, той каза, че счупванията са изключително тежки и не съветва да се търси помощ в Пловдив.
Според него, аз му вярвам, много съвестен и внимателен човек е, най-добрият вариант е кучето да бъде заведено при доц. Паскалев в Стара Загора, който най-добре би преценил какво да се направи и , ако е възможно, би се справил с такава операция.
Предупреди също така, че времето е много важно, защото започвали сраствания.
User's Signature

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.

#36 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2010 - 07:07 PM

А може ли да ми кажете къде да намеря доц.. Паскалев? И аз мисля да направим операцията в Стара Загора, предполагам, че в Института. Там има най- добри специалисти и ще струва по- малко.

#37 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 September 2010 - 07:18 PM

Аз съм с много добри впечатления от доц.Паскалев :ba_025: Това са номерата,които имам (не знам дали са същите все още) 0888 499 077,042/699 666 и 042/699 671.Той често пътува в чужбина,дано да имате късмет!Успех на малката и кураж!
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#38 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2010 - 08:58 PM

Току що получих съобщение от Иви от Казанлък, че сумата за операцията ще е не по- малко от 300 и може да стигне 600 лв. Но когато утре видим къде ще се лекува Рита, ще разпитам и ще искам да ни направят отстъпки евентуално, ще знаем точната сума и ще ви държа в течение. Сумата не е малка, трудно се събира, но не и невъзможно.Но още отсега трябва да се подготвяме, така, че още в четвъртък да изпратим Рита на лечение. Ако някой има възможност да помогне с нещичко, ще сме много благодарни. И още нещо: трябва да решим как да се събират парите.

#39 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 September 2010 - 09:48 PM

И аз подкрепям за доц. Паскалев - отличен хирург е. Направете всичко възможно да заведете кученцето при него.

Успех !
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2010 - 09:56 PM

Моля Ви, не бързайте с евтаназията. Това е най-лесно. Две такива кученца в годините са минали през мен, и за двете не даваха никаква надежда, казваха че ще останат инвалиди, даже за едното количка бяхме поръчали и то проходи - е не ходеше съвсем като другите, но си ползваше крачетата и си доживя живота при добри стопани не като инвалид. Другото също проходи след няколко операции и даже с годините престана да му личи, че замята малко крачетата. Вярвайте в чудеса - те стават. Парички се събират, от тук, от там, от приятели, от близки, от форума - за това бебче и аз ще изпратя малко трохички, от толкова много време насам не ми се е случвало да помагам с пари, все на мен са ми помагали, но този път искам и аз да дам нещичко. Стискам ви палци, много.

• (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни