Dog.bg Форуми : Нежелана бременност

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нежелана бременност

#61 Потребителят е офлайн   Атина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 March 2009 - 01:36 PM

Показване на мнениетоNickey, в Mar 22 2009, 01:42 PM, написа:

Със сигурност не е по-добре да роди. Какво ще правите с малките? В кашонче до кофата или в чува в реката? Не би трябвало да ви пука само и единствено за вашето куче, а и за животите на малките.

А според Вас различно ли е да прекъсна бременността (т.е. да ги убия) в периода до 3-тата седмица или след като се родят?

Въпросът ми беше за Моето куче - в крайна сметка аз съм го гледала 1 година и се надявам да го гледам и да му се радвам поне още 10! А през това време то може да роди много пъти.
User's Signature

tmilka@abv.bg

#62 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2009 - 02:29 PM

Аз пък имам един друг въпрос, свързан косвено с нежеланата бременност- ако се кастрира кучката преди да роди, какво се прави с кученцата? в смисъл те са някак си живи в този момент, вътре в нея, нали? приспиват се, или какво?.. Или просто се изхвърлят с останалия "отпадък" от кастрацията?
Вчера видях полупитбулката, дето тия дни я кастрирахте.. това поражда в мен тези въпроси.. които не са с цел да се заяждам или нещо такова!
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#63 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 March 2009 - 05:49 PM

Показване на мнениетоАтина, в Mar 27 2009, 11:36 AM, написа:

Показване на мнениетоNickey, в Mar 22 2009, 01:42 PM, написа:

Със сигурност не е по-добре да роди. Какво ще правите с малките? В кашонче до кофата или в чува в реката? Не би трябвало да ви пука само и единствено за вашето куче, а и за животите на малките.

А според Вас различно ли е да прекъсна бременността (т.е. да ги убия) в периода до 3-тата седмица или след като се родят?

Въпросът ми беше за Моето куче - в крайна сметка аз съм го гледала 1 година и се надявам да го гледам и да му се радвам поне още 10! А през това време то може да роди много пъти.

Чудесно, но не може да ви пука само за "Вашето куче". Точно така, какво вие може да му се радвате още 10г, неговите бебета може да страдат още 15г ако ги изхвърлите. А, разбира се, че може да роди много пъти... но трябва ли?

И - да, различно е дали ще ги убиете след като се родят (защото това е и наказуемо, и нехуманно) или ще прекъснете бременността навреме.

Но тъй като това тук все пак е ветеринарен форум - запознайте се и с рисковете и усложненията около самото раждане и след това. За ваша информация, адски рисковано ще бъде и за здравето на кучето ви да роди и да махнете малките.

Между другото, в такъв случай смятате ли и да платите таксата за размножаването на кучето? Тя е различна за всяка община, но за пример - в София е 1000лв., ако кученцата няма да са с родословия.

А знаете ли защо е направена тази такса? Заради такива като вас, които си "пускат" кучето да роди, след кото или раздават където им падне малките, или ги изхвърлят... правите ли връзката с кучетата по улиците и защо повечето от тях имат намек за някаква порода? Ето затова и в общество като нашето е мноооого различно дали ще ги убиете след като се родят (защото това е и наказуемо, и нехуманно) или ще прекъснете бременността навреме.

Надявам се да направите правилния и за кучето ви, и за вас, и за всички останали избор.
User's Signature

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   olechka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2009 - 11:16 PM

Nickey,вие нищо ли не бъркате? :wacko: Откъде взехте тези цифри? Има ли закон или наредба? Къде може да прочета за това?

#65 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2009 - 04:46 PM

Показване на мнениетоolechka, в Mar 28 2009, 09:16 PM, написа:

Откъде взехте тези цифри? Има ли закон или наредба? Къде може да прочета за това?

Закон за защита на животните (в сила от 31.01.2008г.)
...
Чл. 35.
...
(5) Собственикът на куче, който го отглежда с цел развъждане, се регистрира по чл. 137 от Закона за ветеринарномедицинската дейност и заплаща в общината такса.
(6) Таксата по ал. 5 не се заплаща от развъдчици и членове на киноложки клубове, членове на Българската републиканска федерация по кинология или на други български или международни киноложки федерации, които извършват развъдна дейност на чистопородни кучета.

User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   Атина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2009 - 08:15 AM

" такива като вас, които си "пускат" кучето да роди "
Не искам да се заяждам с Вас, но все пак темата е НЕЖЕЛАНА Бременност - и както вече написах има вероятност кучето ми да е забременяло без да го искаме, а не както пишете "сме го пуснали"

Питането ми беше кое е по-добре за здравето на животното защото смятам че едно прекъсване на беремнноста след като е минала 1/5 от нея не е като да му дадеш хапче за обезпаразитяване.
User's Signature

tmilka@abv.bg

#67 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2009 - 09:07 AM

Мисля за последен път да пиша тук. Просто не мога да повярвам, че има хора, четящи и пишещи тук, тоест имащи на разположение цялата информация... и все пак мислещи по този начин.

Написала съм
" такива като вас, които си "пускат" кучето да роди ",
а не
" такива като вас, които си "пускат" кучето да се заплоди "

Не съм ви упрекнала, че се е случило (макар и това да не е никак правилно, но може да стане заради недостатъчни мерки). Упреквам ви за това, което изглежда възнамерявате да направите.
User's Signature

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 30 March 2009 - 09:57 AM

Показване на мнениетоAnubisA, в Mar 27 2009, 01:29 PM, написа:

Аз пък имам един друг въпрос, свързан косвено с нежеланата бременност- ако се кастрира кучката преди да роди, какво се прави с кученцата? в смисъл те са някак си живи в този момент, вътре в нея, нали? приспиват се, или какво?.. Или просто се изхвърлят с останалия "отпадък" от кастрацията?
Вчера видях полупитбулката, дето тия дни я кастрирахте.. това поражда в мен тези въпроси.. които не са с цел да се заяждам или нещо такова!

А на мен няма ли да ми отговори някой?
User's Signature

... and through it all,

#69 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2009 - 01:06 PM

^Те са "някакси живи" в този момент само и единствено, защото майчния организъм ги поддържа такива. Логично е когато се прекъсне връзката между майката и кученцата те да умрат, защото телцата им няма да са достатъчно развити. Така си мисля аз, де.
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 31 March 2009 - 04:23 PM

На мен ми се иска отговор от някои от хората, които се занимават с това- не може да не са наясно..
User's Signature

... and through it all,

#71 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 31 March 2009 - 06:51 PM

Показване на мнениетоAnubisA, в Mar 31 2009, 02:23 PM, написа:

На мен ми се иска отговор от някои от хората, които се занимават с това- не може да не са наясно..

Какъвто и отговор да ти дадем няма да ти хареса. Приеми го само като кастрация. А отговора се крие в това не дали са живи плодовете, защото това е така, а дали са жизнеспособни като ги извадим.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#72 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 01 April 2009 - 08:48 AM

И ако са, какво се прави тогава?
Не мога да проумея, как за някакво сгазено куче, намерено на улицата се дават егати парите, за да се оправи и тн, а другите примерно 5, се убиват е така без шанс за живот или нещо такова.. не че искам да има още бездомни по улиците, просто.. странни са ми тия виждания..
User's Signature

... and through it all,

#73 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 April 2009 - 10:10 AM

Показване на мнениетоAnubisA, в Apr 1 2009, 09:48 AM, написа:

И ако са, какво се прави тогава?
Не мога да проумея, как за някакво сгазено куче, намерено на улицата се дават егати парите, за да се оправи и тн, а другите примерно 5, се убиват е така без шанс за живот или нещо такова.. не че искам да има още бездомни по улиците, просто.. странни са ми тия виждания..

Ето толкова търсената от теб тема.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#74 Потребителят е офлайн   antoniara Икона

Публикувано: 25 July 2009 - 06:38 PM

Здравейте,

Има ли възможност да се предотврати забременяване, някакъв вид противозачатъчно след като разгонването вече е започнало и е в първия си етап - кървене?
Кучето е немска овчарка на близо 3 години, разгонвало се е досега около 14-16 дни, не е заплождано.
Проблемът е, че след 7-ия ден кучето ще бъде гледано от възрастен човек, който трудно ще може да се справи с опазването му.
Някакви съвети?

#75 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2009 - 07:10 PM

Във всеки вет кабинет ще ви кажат. Но ако ви препоръчат хирмонални таблетки - не бих ви препоръчала.
Лошото е, че май нямате друг вариант за момента (ако изобщо тези медикаменти са приложими след започнало разгонване).
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#76 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 July 2009 - 07:12 PM

Таблетки и инжекции с мегестролацетат - гадост.
Има вариант да се прекъсне евентуана бременност с Ализин.
Така или иначе най-добре е да я пази.
А най-добре е да я кастрирате. :)
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   antoniara Икона

Публикувано: 26 July 2009 - 10:24 AM

Благодаря за двата отговора.
Не, кастрирането не е на дневен ред, защото става дума за случайно съвпадение на годишната отпуска с точно онези 7-10 дни, които са опасни за забременяване.
Попрочетох форума и интернет и реших следното.
Явно хормонални препарати ПРЕДИ разгонването или за прекъсване на вече случила се бременност са еднакво вредни или поне не разбрах първия вариант да е по-безобиден. Така че ще оставя нещата без предварителни мерки, пък ако нещо се случи, тогава ще търсим ветеринар.
Почвам да обмислям като вариант и през тези 7-10 дни изобщо да не бъде извеждано кучето. Няма да му се отрази добре, но хормоналните препарати доколкото разбирам ще му се отразят още по-зле. Или извеждане с някакъв риск между 12 и 5 през нощта, когато поне домашни кучета няма. Ако нямаше и улични, това щеше да е решението, но... zz_020.gif

#78 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 July 2009 - 11:15 AM

Ние ползвахме ноновулон за прекъсване на разгонването. Препоръча ни го вет, защото разгонването съвпадна и с нашата почивка, а ние ходим на къмпинг и няма как да я пазим. Дават се 10 дни, но те във вет аптеката ще ви кажат по точно.
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2009 - 11:24 AM

Цитат(Норита @ Jul 26 2009, 12:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ние ползвахме ноновулон за прекъсване на разгонването. Препоръча ни го вет, защото разгонването съвпадна и с нашата почивка, а ние ходим на къмпинг и няма как да я пазим. Дават се 10 дни, но те във вет аптеката ще ви кажат по точно.

Ами освен да повторя, потретя... Това, че вие сте се доверили на лекар, без да се информирате сами е ваша отговорност. Но моля, научете повече и НЕ порепоръчвайте!

ХАПЧЕТА ПРОТИВ РАЗГОНВАНЕ НИМА САМ ПОЖЕЛАХ ?
От няколко години на българският фармацевтичен пазар се продават хормонални ветеринарно медицински препарати на таблетки създадени за употреба при нашите домашни любимци кучета и котки. Най-разпространените саНонестрон и Ноновулин, съдържащи мегестрол ацетат. Тъй като през последните години този медикамент намира широка употреба ( а по наше мнение тя е и безконтролна ) от собствениците на домашни любимци и поради оскъдното описание на страничните действия в приложените към продуктите листовки, ние намираме за необходимо да сведем до знанието на хората, които обичат своите четириноги приятели степента на риск, която се крие в употребата на Нонестрон и Ноновулин.
Системната употреба на мегестрол ацетат ( това е активното вещество на тези медикаменти ) неминуемо води след себе си до някой от следните странични ефекти:
> Пиометра хронично цистозно гнойно възпаление на матката
> Ендометрит възпаление на маточната лигавица
> Повишен апетит често не се забелязва от собствениците
> Летаргия
> Преходна хипергликемия повишаване на стойностите на кръвната захар
> Захарен диабет
> Асперматогенеза спира образуването на сперматозоиди
> Хиперплазия ( нарастване ) на млечните жлези и при мъжките животни
> Аденокарцинома злокачествен тумор на млечните жлези (и при мъжките животни)
> Алопеция ( опадване на козината), себорея и кожна атрофия
> Нарушение в дейността на надбъбречните жлези
> Промени в поведението
Противопоказанията за използването на препарата са следните:
> Мегестрол ацетат е противопоказан при бременни животни или при животни със заболявания на матката, захарен диабет или тумори на млечните жлези.
> Препоръчително е да не се използва при кучета преди първият естрален цикъл ( първо разгонване ) или при кучета с ненормално циклиране.
> Не бива да се използва за повече от две последователни третирания.
Пишем всичко това защото станичните ефекти на активното вещество са изключително често срещани един или няколко от тях се явяват във висок % от случаите след неговата употреба..За последните две години при нас са зачестили случаите на хронично гнойно възпаление на матката и тумори на млечните жлези при кучета и котки. Тревога будят и зачестилите случаи на захарен диабет (за нашата клиника те са 3 за последните 8 месеца ). Лечението на захарният диабет след овладяване на острият стадий може както при хората да премине на доживотно поддържане с инсулин. Лечението на пиометрата и туморите на млечните жлези е хирургично и се явява животоспасяващо. В разговор със стопаните на заболели животни в около 90% от случаите установяваме, че те на един по-ранен или късен етап от живота им са третирали своите любимци с мегестрол ацетат. Добавете и факта , че в САЩ мегестрол ацетатът не е лицензиран за употреба при котки. Безконтролното предлагане на мегестрол ацетат ( можете да го откриете в почти всеки зоомагазин или магазин за храна за домашни любимци съпроводен с единственото упътване от страна на продавачите Това са хапчета против разгонване), както и ниската му цена го правят широко използван.
Имайки в предвид гореизложеното ние считаме, че производителите трябва да изложат в листовката на препарата ВСИЧКИ потенциални странични ефекти и противопоказания за неговата употреба. Производителят трябва да знае, че добрата производствена практика включва информиране на клиента за възможните странични ефекти на лекарството.Това позволява лесно откриване на ранни признаци на възможни заболявания причинени от хормоналният препарат. Считаме, че Вие, собствениците на домашни любимци сами можете да прецените ползата и вредата от т. нар. хапчета против разгонване, а ние като ветеринарни лекари Ви съветваме , когато решите да използвате подобен препарат да се консултирате с нас , поне докато производителят сметне за необходимо да Ви запознае с всички действия на медикамента.
Автор: drburlakov

Цитираният текст е писан от лекар, както и това:
Цитат(d-r Bobadova @ Jul 25 2009, 08:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Таблетки и инжекции с мегестролацетат - гадост.
Има вариант да се прекъсне евентуана бременност с Ализин.
Така или иначе най-добре е да я пази.
А най-добре е да я кастрирате. :)

User's Signature

#80 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2009 - 12:07 PM

Сутринта ми разказаха за съседка, чиято котка за да не я третират с хормонални препарати я "друсали" с диазепам (не съм сигурна, че така се пише), та хем да не става беля, хем да си спи и да не мяучи. Това възможно ли е и има ли смисъл да се прилага нещо подобно?
User's Signature

Качена снимка

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема