Dog.bg Форуми : Обречен малък шпиц

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обречен малък шпиц заробен по селата

#41 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 08 October 2010 - 10:53 PM

Аз пък смятам, че ще свърши работа - успех!Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 08 October 2010 - 10:54 PM

Показване на мнениетоtotschica, в 08 October 2010 - 09:49 PM, написа:

Честно казано, това с " момчетата от полицията" звучи адски несериозно! Знаете ли, че ако се разбере, че те злоупотребяват със служебното си положение, това ще им коства МНОГО! Не че в някакво, забравено от Бога село, бъка от полиция, но все пак- много се съмнявам да се съгласят на такова нещо!

Ами , да рискуват, но повярвайте в държавата ни няма общински работник , който да не е корумпиран, сега не казвам , че те са де :ab_041: , имах предвид, че за пари всичко става, както и за услуги..така , че ще стане, дори и те да не се съгласят, ако трябва ще го открадна и аз. Все едно важното е да се вземе. Аз писах по - горе, че до Събота ще го вземем , ако те не са съгласни, има още мноого хора. Така , че какавото и да става аз лично ще направя всичко възможно да го вземем до Събота. Все ще измисля нещо. А , да допълня, че те са доста на горе в йерархията така че едва ли има някой който да им държи сметка, за това съм и по - сигурна.

П.П. А , бихте ли ми казали някое приспивателно с което да го упоим , за да не джафка и хапе докато го взимат, че те май от това най ги е страх, :ag_106: , нищо , че им казах че е малко, направо се напикаха...както и да е, нещо по - леко да заспи и после да го занесем при вета.
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#43 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 October 2010 - 10:58 PM

По–добре е да се попита ветеринарния доктор предварително. А аз ще помоля, да ми пишете на лични кога и как ще се случат нещата за да можем и ние да реагираме адекватноКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 08 October 2010 - 10:58 PM

О не- ние не можем да кажем такова нещо...приспивателно!? Месце, саламче или кренвирш няма ли да свършат работа?
Посъветвайте се с ветеринар, но мисля че не е разумно да се упоява куче, което не е в добро здраве, или поне има всички предпоставки да не е.

#45 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 08 October 2010 - 11:07 PM

Ами , не знам той е доста агресивен и може да ухапе някой , когото не познава, от стрес , има леки приспивателни, които ветеринаря на кучето на майка ми им беше препоръчал , за път , защото той повръщаше ужасно много като тръгне на път, те са за час или нещо такова. Аз ще питам ветеринар разбира се, просто се чудех дали да му дадем, нещо което поне да го замае, за да не го насъскат или нещо. Понеже годеника ми са го хапали кучета и го е страх, пък полицайте както казах вече са си бъзльовци. Ще питаме ветеринаря какво мисли и ще решим в последствие, дано наистина не се налага, защото не съм чувала добри отзиви...

Titka - banditka , ще ви пиша няколко дена предварително, когато вече със сигурност се организираме да ходим. Когато разбера точен ден , ви пиша веднага.
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#46 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2010 - 11:19 PM

Стига, бе, хора! Какви са тия полицаи, тия фалшиви инспектори, тия приспивателни ?
elsss, познаваш хората - отиваш при тях и им обясняваш, че идната седмица предстои инспекция в селото за регистрирани кучета с изрядни документи. Питаш дали техните кучета имат такива, по всяка вероятност те ти казват, че нямат, и тогава ти най-приятелски предлагаш да вземеш малкото и да му оправиш документите и да го регистрираш, тъй като така или иначе ще ходиш да регистрираш твоето, а нямаш къде да прибереш голямото докато оправиш документацията. Сприятеляваш се с кучето чрез вкусна храна (месо), храните се известно време, то вижда, че си приятел, дава ти да го галиш и постепенно спечелваш доверието му и го взимаш на ръце и си хващаш пътя. След няколко дни се обаждаш на хората и им казваш, че твои познати много са харесали малкия и ги питаш дали имат нещо против, ако го задържат. Те вероятно ще се съгласят и така всичко ще стане по законен път, с ценното съгласие на настоящите стопани.
Тръгнеш ли да правиш представления с разни измислени инспектори и полицаии, единствено ще изгубиш доверието на хората, защото е много вероятно да не ти повярват, и нито ще вземеш това куче, нито другото, когато на тях им писне да го гледат и решат да го хвърлят на улицата.

#47 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2010 - 11:34 PM

Ами , честно казано не вярвам някой да си даде кучето просто така, както казах, ще опитам всичко и ако не стане с добре, ще трябва с лошо. Ок аз ще отида в Понеделник ще говоря с тях , но ако не стане си действам по втория начин.
User's Signature

#48 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2010 - 11:41 PM

Да, номерът е да се опита първо мирно и кротко, не е нужно да стават драми.
Дано успееш от първия път.

#49 Потребителят е офлайн   lideto852 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 October 2010 - 01:36 PM

Малко погрешно сте ме разбрали,аз просто сам написала че искам да си имам пумеранче.Извинявам се за погрешното изсказване и разбиране мислех че е породисто.Не сам достатъчно малка за да го гледам,както вие си мислите.Моето куче почина преди 3 месеца,живея с куче от12 год. и умея да се грижа.

#50 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2010 - 05:34 PM

Първо,дори не знаеш как се пише породата която искаш,второ не си направи труда да прочетеш темата и тогава да пишеш,трето ако не е породисто какво? Значи е грозно??? Хората се чудят как да спасят горкото животно но това няма значение за теб. Искаш пУмеран и това е! Извинете ме за спама ама не се сдържах!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2010 - 04:56 PM

Такааа... днес бях на село както писах, отидох на бързо да говоря с хората и да направя снимки ..... ама не стана нищо! :eg_033: Мислех, че те са се върнали от гостуванто си, но се оказа, че всъщност отишли при дъщеря си за зимата, защото дядото е с един крак и няма как да стоят сами .... викам си - супер тъкмо ще взема "малкия" ....отново грешка ! :rf_011: Едното куче - за което очевидно се грижат по - добре са го дали на братът на дядото (да уточня , че те живеят къща до къща) - говорих с тях и те казаха, че Рекс са го дали на някакъв циганин , защото не ставал за пазач, пък другото куче са го оставили защото било злобно (на мен не ми се стори ама айде) . Та така , те не знаят на кой са го дали (не го познават), нито от къде е ... бил им в тежест и го дали , пък другото ....ох какво да обяснявам, в случая само аз ъсм виновна, че не действах по - бързо...сега кой знае къде е дребния , едва ли циганина ще се грижи по - добре за него ... :rf_011: :rf_011: :rf_011: :rf_011: щяли да се върнат другата година, телефони нямат (в смисъл gsm) ... а сега какво да направя ?! Едно нищо , извинявам ви се , че ви занимах и вас, а нищо не се получи ...благодаря и на всички , които пожелаха да помогнат. ... Жалко, че не успях...

Явно това няма да е история с чуден край :dh_188:
User's Signature

#52 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2010 - 05:02 PM

Не се отказвай,сигурно са го дали в селото,а то едва ли е толкова голямо,че да не може да се разбере къде е. Разпитай,не се отказвай!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2010 - 08:15 PM

Ами , аз точно това казвах, че не е от това село, защото не го познават.....то е толкова малко, че просто няма как да не се познават всички... точно това е лошото , в селото има нещо като циганска махаличка от няколко къщи - накрая, мисля , те казаха , че човека не е от там, защото не са го виждали, не го познават.....може да е в някое близко село, но аз как да разбера кой е , при положение, че има доста села в близост, а кой го знае може и от Пловдив да е :dh_188: , много сложна работа. Тук чета как хората помагат на кучета , котки, даже и птики и изглежда (само от страни обаче) толкова лесно, а се оказа сложно, особенно при непредвидени обстоятелства. Не съм се отказала, ще видя какво мога да разбера .....
User's Signature

#54 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 October 2010 - 08:42 PM

elsss, моля те, не се отчайвай :dh_188: . Най-вероятно ти си единствения шанс на това кученце за по-добър живот :dh_188: .

Дано го откриеш, всички тук ти стискаме палци. Дръж ни в течение.
User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2010 - 08:26 PM

Какво стана с кученцето. Разреши ли се проблема. Чакаме новини.

#56 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2010 - 08:50 PM

Не се разреши , защото не можах да намеря въпросния циганин , а хората са при дъщеря си ... :dh_188: скоро ходих там по друг повод , но не ми казаха нищо , разпитах една баба , която живее срещу тях...жената каза , че този който го е взел не е от селото , предположи , че бил от Златнитрап или нещо такова, не запомних .... там нямам познати и да тръгна да го търся няма да го намеря ... телефоните им ги нямам (в смисъл на дъщерята, защото те бабата и дядото нямат , не разбират и така) .... ще видим какво ще правим , за сега имам нещо наум , но няма да споделям , че като кажа нещо и всичко ми се проваля :dh_188: ако успея го взимам и веднага в темата без дом ..... лошото е , че догодина в началото заминаваме и тогава ще трябва да прехвърля отговорност на един приятел, който за сега се е заел , той е вет и ще се оправи стига да го намерим. Ако има нещо ще пиша...
User's Signature

#57 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 January 2011 - 01:10 AM

elsss, какво стана с това куче, имаш ли някаква нова информация :dh_188: ?
User's Signature

Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2011 - 11:05 AM

Ами за голямо мое съжаление имам .... когато последният път отидох , тоест по Коледа, в Кадиево хората се бяха върнали и ги подпитах , оказа се че Рекс бил болен и трябвало да се евтанизира, но не им се давало 30 лева за едно куче и за това и всъщност го били дали на циганина. Не разбрах от какво е болен понеже не били запомнили какво им казал ветеринарят :dry: исега вероятно кучето е мъртво ..... просто са се отървали от него , за да не дават пари. Жалко , защото беше страхотен , дори мислех да си го гледам аз , но уви :dh_188: .
Едва ли мога да го намеря в Златнитрап , ако е още жив .... но по техни думи едва ли. Дори накрая не са му давали храна , за да си пестят :eg_033: . За него нямаше чудо по Коледа.....
User's Signature

#59 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2011 - 11:13 AM

За съжаление поредното, погубено от човешката немарливост куче :eg_033:
Дано почива в мир :dh_188:

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема