Dog.bg Форуми : Рошка спешно търси подслон

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Рошка спешно търси подслон

#1 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 September 2010 - 09:36 PM

Малко снимчици(нямам лимит за повече :dh_188: ) за да не ни забравите.

Рошка и Линда растат и хубавеят,стават все по-социални и доверчиви,а Линда ги обгрижва като майка-постоянно ги пощи и играе с тях :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2010 - 03:38 PM

Чери, гледам Рошка и все си мисля, че тя с тая булончеста физиономия, може по-лесно от другите да намери дом. Защо не й пуснеш отделна тема?
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#3 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 30 September 2010 - 08:00 PM

Рошка е почти същата като Рита :ud_009:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2010 - 09:12 PM

Рошка е абсолютен бонбон,след една хубава баня и наресване ще е неузнаваема.
Но е много плаха,едвам се престрашава да вземе храна от ръка...Не напредвам със социализацията поради липса на време-там ходя само в събота и оставям гранули на пазачите за през седмицата.А те(пазачите), въпреки че си попромениха отношението си към кучетата(мислят си че съм от някаква много важна организация,хе,хе :md_064: ),дават храна,ама и през ум не им минава да ги погалят или пипнат...та така...Не е съвсем осиновяема малката рошавелка.
Със типично същото поведение беше една друга моя кучинка-Гримка,(сега е Съни) ама като я взеха хора и за 2 дена се преобрази.
Мисля си дали да не опитам да я запиша за кастрация в Богров,и да постои 1 седмица за социализация там-някой доброволец може да я предлазположи...
Дали приемат и кучета от провинцията,някой знае ли?
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2010 - 10:29 PM

Чери, обаждал ли ти се е някой за Рошка?
Пускам й обява из Фейсбук, една жена е писала на 1-ви октомври, че иска да я осинови, но чак сега видях. Свързах се с нея, дано да отговори.
Надявам се нещо хубаво да стане... Ще пиша като получа отговор.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#6 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2010 - 11:03 PM

Никой не ми се е обаждал :dh_188: Другата седмица предстои да кастрираме госпожиците,в момента Киара е разгонена ,а сигурно скоро и Рошка ще я последва:dh_188: Трябваше тази седмица да е кастрацията,ама пак ни отложиха...Дано Рошка извади късмет ....иде зима а тя е толкова крехка и малка....
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2010 - 12:30 PM

Има шанс Рошка да стане софиянка.
Искат я :be_107:
Жената обича много животните и има 2 котки. Може да я вземе веднага.

Чери ще се свърже с нея и ще видим какво ще стане.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#8 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 October 2010 - 02:29 PM

Урааа.. :be_107: :be_107: :be_107: говорих с жената,хареса ми :be_107: :be_107: :be_107:
Сега яко ни стискайте палци,утре вечер ще ходим на строежа да я ловим рошлата,ще нощува нелегално на един балкон и в петък сутрин заминава при новата си стопанка.
Дано всичко да мине по план.
БЛАГОДАРЯ, Кристина :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2010 - 09:32 PM

Включвам се да кажа,че Рошка е уловена и чака кротко утрешното пътуване.Много е стресирана,седи като парализирана където я оставиш и не смее да мръдне,даже не искаше да излезе от клетката.Извадихме 4 кърлежа,сега майсторя импровизирана каишка и повод (конфискувах едно коланче от щерката :md_064: Утре рано сутринта ще пробвам да я поразходя около блока.
Киара не успяхме да хванем,а имаше записан час за кастрация :dh_188: Затова кастрирахме друго куче,Биба,едно ново попълнение от парк Бачиново.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2010 - 09:26 AM

Туко-що изпратих Рошка,милото ми момиче.Откакто я хванахме не е издала и звук,не смее даже да мръдне,предала се е -стои където я оставиш и само плахо размахва опашлето.Безропотно изтърпя една баня,снощи хапна малко,а тази сутрин си свърши нуждите далеч от мястото за спане.Обзавдох я с нашийник и повод,но не успях да ги използвам по предназначение,нямахме време.Сега тръпна в очакване дали ще я хареса бъдещата и стопанка .Продължавайте да ни стискате палци.

За Лора не знам,утре ще се информирам по подробно,но възможно е да е на повече от годинка и половина,мисля че е раждала повече от веднъж преди да я намерим и кастрираме.
Благодаря,Кристина :rc_036: за всичко.Моля те ако се появят новинки или снимки на Рошка във Фейсбук да ми ги препратиш,че аз така и не се научих да го ползвам.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2010 - 04:17 PM

Цитат

Здравей!Взехме Рошка.Изкъпяхме я и я оставихме да си почива,на спокойствие за да може да се адаптира по-лесно.Наистина е много стресирана,защото стои като плюшена играчка,както я оставим.Затова ден,два ще си бъде в коша и после ще почнем с разходките.Мислех,че котките ще се изплашат,но те видяха колко е кротка и вече сами ходят до нея,даже си мисля,че тя се страхува от тях...Леко-полеко ще свикне.Иначе има апетит,много хареса котешките консерви и гранулките.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2010 - 04:44 PM

И още няколко... :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2010 - 04:51 PM

Милото Рошле,по пътя от стрес успя да повърне и да се наака едновременно ...та се е наложила втора баня по необходимост.
Ще се отпусне постепенно,то горкото кой -знае какво е преживяло и дали е почувствало някога човешка ласка.Стискам палци бързо да се адаптира и скоро да ни зарадва със щастливо махаща опашчица :wub:
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 October 2010 - 06:30 PM

Чери, тя не е на себе си какво се случва. Като види, че има ядене и не свършва, че никой не я заплашва, ще свикне, но може и да не е бързо. За нея всичко е ново. Ще има проблем с излизане на разходките и повода, но е прекрасна и дано стораните проявят търпение. Тя поне извади ъксмет в този студ.
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 October 2010 - 01:15 AM

Ще свикне Рошка,тя е млада,а и на хубавото бързо се свиква.Хората са свестни и търпеливи,не сме я дали туко-така на първия дето я е поискал :ae_085:
Но си ми е притеснено,де....Докато не започнат да я хвалят и да кажат че всичко е ОК има да я мисля и нея ежедневно :dh_188:

тук я щракнах за последно тази сутрин на изпроводякПрикачена снимка
ама нали не ми работи светкавицата :dh_188: ,пък и не ме бива с фотошопа....малко е тип "бой на негри в тъмна нощ" :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 October 2010 - 10:12 AM

Много е хубава Рошката, късмет на момичето!
Прикачена снимка

Чери, :rc_036: !

#17 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2010 - 01:56 PM

Обещах да пускам снимчици. Ето още една. Рошка се излежава на топличко

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2010 - 03:39 PM

Цитат

Здрасти!Добре сме...Рошка си лежи,хапва.Не знаем обаче как да я изкараме навън.Дърпа се,скимти като се опитаме да я дигнем от коша.Определено се страхува да мръдне от там.Оставяме я през нощта сама в хола и едва тогава прави някоя разходка.Много е страхлива и изплашена...

Някой може ли да даде съвет как да преодолеят това?
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 October 2010 - 07:51 PM

Това може да помогне малко:

http://forum.dog.bg/...E%D1%82-%D1%85/

http://forum.dog.bg/...BE%D1%80%D0%B0/
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#20 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2010 - 09:50 PM

Показване на мнениетоКристина, в 10 October 2010 - 03:44 PM, написа:

Цитат

Здрасти!Добре сме...Рошка си лежи,хапва.Не знаем обаче как да я изкараме навън.Дърпа се,скимти като се опитаме да я дигнем от коша.Определено се страхува да мръдне от там.Оставяме я през нощта сама в хола и едва тогава прави някоя разходка.Много е страхлива и изплашена...

Някой може ли да даде съвет как да преодолеят това?

От моя скромен опит със страхливи и малтретирани животинки научих че най-важното е да не я насилват,нека тя сама реши кога да излезе от коша.
Бих ги посъветвала да не и носят храната под носа,а да я слагат на един метър,нека е нещо вкусничко-консервичка,попарка.Може да опитат да и дават вкусотийка от ръка.За куче като нея,което е гладувало почти до смърт храната е много мощен стимул.Също добре действа ако се правят че не я забелязват- нека ден-два да влизт,излизат,минават покрай нея все едно я няма.И вкусотийките само от ръка и ако тя се приближи.Ще се изкуши,това е лично проверено :ae_085: .Дано да имат достатъчно търпение хората,Рошка е млада,ще свикне,сигурна съм.
User's Signature

Качена снимка

• (13 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни