Dog.bg Форуми : Въпроси относно отглеждането на куче в двор

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси относно отглеждането на куче в двор

#1 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 October 2010 - 05:49 PM

Тъй като почнахме да правим проекта :) за нашия нов дом:) ме интересуват няколко въпроса отностно кучето ..
Има ли проблем кучето да се къпе в басейн за хора предвид .. химията, която се излива вътре hammer head или да се направи отделен воден басейн ?
Кучешката колиба .. дърво или тухла?!!? То по план не е точно колиба .. 1.50 височина, широчина около 10кв.м... има се предвид, че точно над колибата има голям бор ...
Сега продават вече и подобие на фонтан :) за кучета от което пият вода ... Подходящо ли е според вас?
Taзи колиба ще бъде оградена с мрежа и става около 50кв., все още имаме приятели които ги е страх от АЛек laugh laugh laugh Настилката до самата колиба трудно мога да си я представя райграс .. поради навика му да рови ... ужасно много .. освен да си оставя тревата, която е сега или да се пробвам .. с райграса . Макар, че там ще му сложим малък пясъчник ..

Друго важно нещо е отровните цветя .. някой, ако има информация за тях .. Той не си пада :) по цветя, ама знае ли го човек .. то един път става белята .. hammer head

Как да предпазя двора от дупки .. :) Гледах едно предаване на говорещия с кучета, където на мястото което ще рови кучето му се слагат лакомства и като рови .. хоп изненадаа и продължава да си рови там .. уж .. Някакви други идеи .. Той ще е в колибата само когато имаме гости които ги е страх от него .. през другото време е Free :)

Мястото е терасирано .. досега не съм виждала да падне куче от 2.50 височина, но ако са две при игра възможността да стане беля е двойна .. :) по тази логика ограда .. на терасите, но пък Алек като види ограда, ако не е достатъчно висока я прескача, а не можем да сложим 1 метър висока ограда на всяка тераса .. Shocked Идеи?

Моето куче е живяло две зими подред в апартамент с парно. Породата е самоед(по точно подобие на самоед) . Как да стане привикването към двора в зимни условия. Лятото е спал в двор :) тази година може би около месец :) без никакви проблеми :) 10000 пъти сме се пробвали да го приберем вътре, но ни събужда посреднощ :) с лай за лъжливо пишкане само и само да е навън. :) Моля за вашите съвети.

Мод, ако има така тема извинявам се предварително !
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#2 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2010 - 06:31 PM

ТУК има доста идеи и съвети за къщички :smile:

И ТУК някои свежи и не толкова свежи идеи :wb_052:

#3 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 12 October 2010 - 07:14 PM

Уау, какъв късметлия :ac_007: ... къщички , колибки , фонтанчета :ag_106: . Той ще си живее царски , а това с фонтана за първи път го чувам, лично на мен ми се струва много добра идея, в смисъл готино е ....... пък и снежко ще се фука на дружките , че си има личен фонтан :ag_204: ...
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#4 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2010 - 09:09 AM

elsss ето картинка :) на "фонтана" :)
Качена снимка
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#5 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2010 - 10:04 AM

направете на кучето малка колиба. т.е. не много по-голяма от него самото. Кучетата искат да имат колиба тип хралупа/дупка. Защото така е топло и уютно, а не голяма, в която има бол празно място за течението и продухването. Надявам се схванахте смисъла. Противно на хората кучетата не се кефят на мегаломански проекти.

Дървената колиба е ок, само да я пооблицовате малко и да я сложите на место където:
- не духа
- не се събира вода по време на дъжд
просто казано на заве и на по-сухинко. Не слагайте колибата направо на земята. Сложете я на пале, а палето зарийте в пръстта. Така се образува въздушна възглавница отдолу, която ще пази топло.

Едновременно с това колибата трябва да е на добро място от наблюдателна гледа точка. Кучето обича да вижда охраняемата територия, но самото то да не е на най-видното място в двора. логиката е проста - врагът не трябва да те види, но ти трябва да го забележиш веднага.

Фонтанчета? Хаха... на кучетата изобщо не им дреме за фонтанчетата. Те са изключително практични. Има прясна вода - в кофа, легенче или друго значи всичко е наред. Спазете по-скоро горните условия и кучето ви ще бъде доволно.
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2010 - 10:42 AM

Правиме я голяма, за да има място и за "хранилище" (контейнер за храна, играчки и тем подобни негови си работки).
Благодаря за съвета :) ще видим как ще я майсторим тази къща :) .. :ba_025:
Отностно фонтана е цел да пие вода от по-високо вече е голям, а сега като му сложим купата на високо я бута :) .. иска си я на земята :)

Интересува ме :) в зимни условия как да го приобщим навън .. Няма проблем да е вътре разбира се, но смятам че ще е по-щастлив навън .. Сега обаче го наблюдавам спи по леглата, по диваните .. почвам да се притеснявам и неискам да го разболея ..
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#7 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2010 - 11:17 AM

Виж сега...
Значи на въпроса за фонтаните...Трудно се поддържат функционални за външни условия...Но всичко си зависи от мястото и как ще е разположението...
Аз имам такива ,за вътрешните котки...Наистина са много интелигентно изобретение,защото,поради наличието на въглен водата се филтрира и пречиства непрекъснато....
И освен ,че е супер здравословна цялата тази работа е и супер забавление...(за животинки) :ae_085:
Това го споделям,защото лично според мен(поне за фонтаните) ,не става на въпрос за някаква снобария,а е нещо наистина Важно и Полезно за нашите четирикраки дечица... :wub:
Единственото негативно е ,че трябва да се почистват доста често,защото при наслагване или попадане на косми и други в помпата...Обикновенно не е достатъчно само да я смениш,а направо трябва да купуваш nov... :dry:
Но при малко повече старание и желание...се получават нещата... :md_064: .....И във външни условия...
Всъщност Ето ще ви пусна сайт с някои разновидности...Има за всеки вкус и джоб...И за маци и за кучовци(Има го и въпросният,от снимките по горе)...
Наистина препоръчвам да разгледат всички...Италиански е линка,но при желание всеки може да си преведе и разгледа за да му стане по ясно за какво иде реч всъщност...
http://www.zooplus.i...i/ciotole_gatti
http://www.zooplus.i...ser_acqua/79067

По отношение кучешката къщичка....Съветът на грахче е много точен...Тя трябва да е по размерите на кучо,защото то ще си я топли самO през зимните месеци...Ако ли не....Има решение и на този проблем...
Ето го....
http://www.perilcane...?IdCategoria=67
Подово отопление за къщички и колибки....
За човек,който се чуди,дали да си строи личен басейн на кучето,не мисля ,че ще е проблем... :db_046:
А и не е кой знае ,колко скъпо...И най важното Е много икономично откъм изразходване на ток... :ae_085:
Има вариант и по поръчка да си направите,т.е...точно по размерите на къщичката или така ще си я постройте, че да съвпада перфектно с това,което се предлага ,като мерки...

По отношение басейна...мисля да не коментирам кой знае колко,че смешно започва да ми става...
Все пак всички знаем,че в днешно време химии Hе съществуват вече..Или поне,ако знаеш какво търсиш и искаш...го намираш със сигурност... :md_064:
Да не говорим,че е достатъчно човек да се замисли,когато детето му влезе вътре и изпие половината басейн?!... :ud_009: :dh_188:
Информираност е отговорът...
Има и вариант за електронно затваряне на басейна... :wb_052:
Но предполагам ,че ти тези неща си ги знаеш и си задала въпросите...Просто ей така,щото ти се е пишело?!
Затова няма пращам линкове на почистващи продукти,системи и затварящи устройства... :md_064:

P.С...Не можах да схвана много идеята с терасата...
Щото как така хем е на двора и ще има достъп до басейна...хем може да падне?!...Нещо там се обърках принципно и не можах да схвана идейния проект..
Както и да е...
Всъщност можеш да построиш кучешки басейн точно под терасата....Така кучо отгоре със скок ,направо във водата(може и трамплин да му сложиш)...Да не се хаби да слиза по стълби и чудо... :af_089:
Това естествено е в кръга на шегата... :ae_085:
Желая успешен и усмихнат ден на всички...
И наистина съветвам всички да се информират и прочетът повече за фонтаните... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#8 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2010 - 12:37 PM

...Забравих да допълня(много бързам)...
За подовото става на въпрос...
Можеш да си закупиш таимер към него...чрез ,които да си нагласяш кога,по колко и в кой часове на денонощието да работи...
Отгоре го покриваш с едно мекичко и топло одеалце...И направо на тебе ше ти дойде да си легнеш там... :af_089:
Знам ,че се струва нещо прекалено,но ако се замислите всички...Е супер функционално...А пък и кaто видиш мазно разплиокани доволни външни животинки :wub: ...Какво да кажа...Заслужава си всяка стотинка...
Хаби по малко от 20 стотинки(европейски :ab_041: ) на нощ...А като се има в предвид тук ,колко е скъп тока?!... :eg_033: ... Е направо нищо... :af_089:
Но които го интересува ще си прочете...Как функционира и какъв разход има...
Споко не съм сложила на ротовете :ab_041: .....
Ама на външните маци....Не издържах психически...Щото може би съм и гузна,че Hемога да ги вкарам всички вътре на топло...И все имам чувството,че им е студено... :dh_188:
Въпреки ,че зимите тук не са като в България...
Това е засега...По после,ако nadety90 има желание...На лични ще и обесня някои неща за басейна и другите поставени въпроси(на ,които не отговорих)...
По сериозно...Обещавам... :ab_041:

Това мнение е редактирано от grigo009: 13 October 2010 - 12:52 PM

User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2010 - 02:27 PM

Ооооххх извинявам се за това монологично изтрещяване,но понякога ми се получават такива моменти...
Надявам се да не досадя?!...
Това всъщност е Oтговор на последния пост на nadety90...

По въпроса за кучешката колибка и мястото...
Значи Аз на Mоите съм им направила...Къщичка,в къщичката... :ae_085:
Т.е...Голяма покривна част(от солиден дървен материал),с отворена изцяло предна част...В,която има обособени места, за гардероб(където ще се складира храна и ,каквото ти дойде на акъл),най различни поставки,на които можеш да наредиш играчки,поводи и въобще Всичко...Ако щеш и окрaсяващи орнаменти...Тип цветя,статуетки и т.н...Естествено гардеробите затворени,а другите изобретения на високо... :md_064:
В тази основа Вътре съм поставила Нормална къщичка на кучовци(Ееее на моите е от друг изолиращ материал,щото с дървените се справяхме за отрицателно време :ab_041: )...Както и да е...
Така се получава ...Предпазване основно(От атмосферни влияния),Място,където да си складираш всичко необходимо(щото иначе става страшно в къщи :dh_188: )...Особено,ако имаш няколко голями групи от домашни любимци... :ab_041:
Веднъж направено това...После е въпрос на климат,преценка,порода,информираност,нужди,навици и т.н...Дали ще бъде по добре да се сложи И допълнително отопление в самата кучешка къща... :ae_085:

Да си призная,всичко е въпрос на фантазия,поглед над нещата и много Желание и Любов...
Лично имам приятели в България,които след мои съвети и обсъждане на ситуации...Сами с подръчни материали и много Mалък Pазход...Си построиха райски места за техните четирикраки...Но за това е необходимо и да си Работлив,освен всичко... :mg_062:
С две думи само звучат нещата Пресилено и Снобaрски...На финала,ако има желание...и с Mалко ,може да се предостави необходимия конфорт и да се направи МНОГО... :af_089:
Може да снимам моята постройка някои от тези дни...За да стане ясно ,Hагледно за какво говоря...
Един път направена основата,после е въпрос на преценка,къде ще позиционираш токове,поставки за хранене,води и т.н...
Фонтаните нямат само функцията Удобство...Имат и функцията Здраве...Така,че е важно да се обмислят всички детайли, преди да се започне един такъв проект...

P.с...Звучи малко Cложно и Cкъпо всичко това...Но Вярвайте ми ,че всъщност не е точно така... :ea_103:
Българина е достатъчно изобретателен и с подръчни материали и средства... :flagbg:
А и в крайна сметка...Винаги съм смятала,че е най сладко,когато дадеш душата си за нещо и вложиш Tруд... :md_064:
Вярно има вариант да отидеш да си купиш и поръчаш,НО...Тъй ,като Hе всеки,може да си го позволи,може да се прибегне до 'Hаправи си сам'...Както има една много хубава тема, някъде там по форума...
Ооооххх Обещавам,че спирам...
Просто ми се искаше да обесня и може би да вдъхновя повече хора да се замислят...Че Hе винаги Комфортното и Xубавото е Безбожно скъпо...
А пък и няма ,какво да лъжа...
Всичко е заради четирикраките... :wub:
Много ми се иска ,все по често да ставам свидетел на по голяма загриженост и внимание към тях...
Успех на всички...И стискам палци,да съм послужила донякъде за вдъхновение... :rc_036:
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2010 - 06:56 PM

Така :) 1-во да уточня :) .. Мястото е терасирано поради факта, че се намира в балкана, ако мога така да се изразя, за да разбереш за какви тераси говоря .. Като се има предвид, че на две тераси се разпростира къщата .. и по-точно са около 6 пъти по-големи от тези на картинката, като всяка от тях е висока около 2.50 и са 4 тераси на брой .... незнам дали можеш да си представиш за какво говоря ..
Качена снимка
А отностно заможността :) ми .. няма да я коментираме тук ..
2-ро за басейна, в един от парцелите, който сме харесали го има изкопан така да се каже, като ми направи впечатление, че детската част е отделена от тази за възрастни, което е голям плюс, пълни се отделно. ;) Отностно кучешкия басейн, говоря за нещо подобно на това, незнам какво сте си представяли ..
Качена снимка
Само, че по-голям размер, без пикливото детенце :) и по-голяма дълбочина .. :) :flagbg:
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#11 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2010 - 07:00 PM

Отностно препарартите за басейн и тем подобни работи .. си нямам и грам идея. И двете места са терасирани.. така, че проблема с терасите си остава ..
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#12 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2010 - 08:41 PM

Виж сега....Пак го удари на кой ,какво и как?!...Некъв комплекс ли имаш бе момиче?!
Направо ме подлудявате напоследък...С Неразбиране...Ужким питате,а всъщност не ви интересува?!
Значи ОБЕСНЯВАМ....Предишните постове са И за Bсички...НАЛИ?!...
На кой му пука всъщност ,каква ти е терасата(Персонално),дома или условията...погледнато реално?!...
Много се радвам за тебе ,че имаш тези възможностти...и Показвай ,какво си изтворила накрая... :ae_085:
Ма като си толкова тънкообидчива ...Моля те недей да занимаваш народа...И да претендираш съвети...От,които явно Hямаш нужда... :dry:
Че днес си изписах пръстчетата,да се обеснявам...Кое е важно... :dry:
Аз лично със удоволствие бих ти ги дала,съветите,ако са Искани и Желани... :mg_062:
Но на този етап,ми се струва ,че Hямаш нужда от съвети...Само за Идеята си чешeш езика...Според ,моето скромно мнение.., :md_064:
Така че успех...в конструкциите и показвай после... :mg_062:

P.S..Може тъпички и незнаещи да се струваме принципно...НО Хубавите неща ги знаеме ,усещаме и ,ако имаме възможност и желание ги постигаме....Така ,че Топлата вода вече е открита Mила... :ae_085: :md_064:
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2010 - 11:44 PM

Незнам от какво се обиди въобще .. Въпроса си остава .. Как сте обезопасили двора за кучето, ако е терасиран?!!?!!?! Идеи за това?!?!!
Тази къща нито е моя, нито нищо постната е от ИНтернет пространството, след като ти неможеш да разбереш .. за какви тераси говоря ..Благодаря ти за съветите за къщичка, свалила съм ги в папка абсолютно всичко.
От твоето мнение ме обиди това:
"P.С...Не можах да схвана много идеята с терасата...
Щото как така хем е на двора и ще има достъп до басейна...хем може да падне?!...Нещо там се обърках принципно и не можах да схвана идейния проект..
Както и да е..."
Eто ти ТЕРАСИРАН имот..

Тук

Като си представиш, че това е застроено при нас НЕ е така, височината на едната тераса на ДВОРА е около 2.50м.Незнам какво не схващаш .. и не схващам АРОГАНТНИЯ ти тон ..
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#14 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2010 - 07:50 AM

nadety90 според мен,а и както съм виждала в подобни случай слагат или някакъв парапет или декоративна оградка или пък наредени големи сандъци с цветя от тези циментените да не се бутат.2,50м си е голяма височина и наистина ще трябва да я обезопасите и то не само заради кучетата ами изобщо,да не стане някоя беля.

ПП. Парапети имам предвид тези от ковано желязо,красиви са и не спират погледа към гледката и ако са на нормална височина няма опасност да се прескочат.

#15 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2010 - 08:45 AM

Лола мерси, за сандъци въобще не се бях сетила, а декоративните оградки Алек ги прескача като нищо.
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#16 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2010 - 12:27 PM

Показване на мнениетоnadety90, в 13 October 2010 - 10:49 PM, написа:

Незнам от какво се обиди въобще .. Въпроса си остава .. Как сте обезопасили двора за кучето, ако е терасиран?!!?!!?! Идеи за това?!?!!
Тази къща нито е моя, нито нищо постната е от ИНтернет пространството, след като ти неможеш да разбереш .. за какви тераси говоря ..Благодаря ти за съветите за къщичка, свалила съм ги в папка абсолютно всичко.
От твоето мнение ме обиди това:
"P.С...Не можах да схвана много идеята с терасата...
Както и да е..."
Eто ти ТЕРАСИРАН имот..

Тук

Като си представиш, че това е застроено при нас НЕ е така, височината на едната тераса на ДВОРА е около 2.50м.Незнам какво не схващаш .. и не схващам АРОГАНТНИЯ ти тон ..

Виж Съжалявам,ако съм била малко по рязка от необходимото...
Просто се вбесих,как е възможно от всичко,което съм ти написала,да се хванеш и да се огледаш в скапаната тераса?!...Която според мен за момента ти е най малкия проблем...
От всички,зададени от тебе въпроси...На които се опитах да отговоря и посъветвам,прочете и те впечатли това ,което нямаше Hикаква Kонкретна връзка?!
И оттам по пътя на логиката реших,че щом наблягаш на Незначителните детайли,а не обсъждаш по същество...всъщност Нямаш Наистина нужда от съвет...
Яд ме хвана,че след толкова писане и обяснения...На финала се получава,че е по важна за тебе...Една незначителна шега?!...
Стори ми се Абсолютно несериозно и съжалих,че изгубих толкова време,да обеснявам за фонтанчета,къщички и т.н...А Ти...Терасата ,та терасата...Ами направи първо всичко останало и после си обезопаси терасата и ГОТОВО...Толкова ли е сложно?!
Както и да е...Успех с проекта и дано поне малко съм спомогнала със съветите,които дадох...
Просто се пошегувах там за кучо и басейна...Не го приемай толкова лично...Вкарай малко чувство за хумор... :md_064:
Лек ден на всички от мен...

P.с...Ако си прочетеш първоначалният пост,ще се присетиш,че въпросите бяха Много и не се наблягаше Kонкретно на терасата...
Както казах Съжалявам,ако съм те обидила,по някакъв начин...Не съм го търсила и желала въобще Наистина... :mg_062:
По въпроса за терасата има милион варианти за обезопасяване,което в твоя случай(ако кучо ще се разполага и там)...е Абсолютно задължително... :ae_085:
Но и въпросът е странен сам по себе си...Затова се пошегувах и не го взех много на сериозно...
Как да ти се даде Адекватен съвет,като е въпрос на вкус,желание,избор и т.н..
Т.е...Може да са големи вази с кипариси примерно...Може да е дървена ламперия,Може и ковано желязо...
Въобще вариантите са много,но всичко си зависи...Ти ,какво харесваш и искаш... :ae_085:
Хайде Лек ден от мен... :rc_036:
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2010 - 03:44 PM

Исках да допълня само нещо...
Може и да ми е малко гузно,че така избухнах вчера...
Та сега ше мажеме и замазваме положението...Ясна работата... :ab_041:

Принципно аз съм пристрастна към стария стил,като цяло...
Т.е...Много дърво,камък,зеленина и цветя навсякъде...
Тъй като видях ,че евентуално става въпрос за къща сред природата...
Би било интересно решение да комбинираш нещата...
Примерно Вази(големи,тежки)...Тип каменни..Може и дървени (има сташно оригинални и красиви)...и вътре кипариси...
Това примерно в началото и в края на фамозната тераса(Може и ъглово да ги разположиш)...По средата примерно една красива масивна дървена ламперия,преплетена(Австрийски стил...достатъчно висока),но не се притеснявай...Принципно котките са по проблематични с прескачането и правенето на бели... :md_064:
Нещо от този сорт...
Така освен всичко кипарисите ,като дръпнат нагоре и затворят пространството...Ще ти се получи и интимен кът,далече от евентуални хорски очи...(Можеш да си сложиш една хубава масичка и да си пиеш там кафето сутрин примерно)...Или да шпионираш тайно...Без да те виждат... :af_089:
...Освен това се получава много красиво...
А и кучо примерно,когато иска да избяга от слънчевите лъчи,ще има възможност там да се излежава на сянка...

Еиии такива идеи примерно...
Но ,както ти казах...Всеки си има вкус и предпочитания...
Аз лично бих направила нещо такова...
Всичко е въпрос на фантазия и лична естетика...
Докато за къщичката и въобще личното мястото и условия на кучо има и много техническа част...
Това е в общи линии...
Правиш си конкретен план и започваш стъпка по стъпка да го осъществяваш...Но много е важно да си наясно,какво искаш да постигнеш...
Така е малка вероятността да сгрешиш и да се луташ напред-назад от най различни идеи и вдъхновения... :rc_036:
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2010 - 03:54 PM

grigo009 печели наградата за топ-дизайнер на форума :md_064:
Комплименти за идеите :ba_025:

#19 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2010 - 05:44 PM

да именно затова в момента правя примерен план на двора с идеи от всякъде ...
за саксий, от твоите обяснения си представям нещо такова..
Качена снимка
Tова реално, би трябвало да предпази кучето от скачане. Вкуса ни е може би доста еднакъв, да къщата ще е БГ стил. Отказахме се от парцела с басейна. Предвид, че по двора ще си правим всичко сами .. обезопасяването ми е преоритет :) Пък и като погледнах цените за поддръжка на басейн косата ми се изправи :ud_009: Оставаме само с направата на картинката с пикливото дете .. :)
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни