От вчера и аз не мога да си намеря място от яд,по какъв начин са се развили нещата...
Не мога да проумея,как осиновителя е допуснал да се стигне до там?!Чак толкова много ли ги е нахапал,че веднага да се откажат?!
Дали няма вариант да се поговори с тях да му се даде на кучо още един шанс?!
Оооофф знам ли и аз...Но принципно подобни ситуации са ми познати и в повечето случаи ухапването на стопанина,не е продиктувано от конкретно и целенасочено желание,а от стресова ситуация и защитна реакция...
Лично много ми е разочаровано от неспособността постепенно да се вкара кучо в новият си ритъм...Пък и много малко време е минало...Гледам ,че е осиновен на 12 декември...Да не говорим ,че си има своята история зад гърба кучо...
Съгласна съм с Бушката за толерантен човек,който трябва да има способността и преценка в кой ситуации как?!Но пак да попитам...Няма ли вариант да се поговори по обстойно с хората, евентуално да размислят и да предоставят втори шанс на кучо?!И да се наблегне на факта,че животинката,в противен случай отива в Сеславци?!А и лично на тях да им се дадът насоки за правилен подход и адаптация?!
P.С...Няма логика преди това кучо да е бил перфектен и изведнъж да откачи?!На мен лично ми се върти в главата някаква сцена от сорта на...
Влиза бащата,стопанина спокоен не предприема никакви захождащи мерки...Кучо скача,всички почват да крещят истерично и да дърпат кучето насам натам и то по инстинкт хапе,каквото му попадне пред погледа...Нали някои не си мисли,че в такава ситуация,кучо различава ръката на собственика(пък и той такъв от 20 дни)...от тази на евентуалният взет за нарушител?!Ако на мен се случи нещо подобно,най малко ще ми дойде на акъл да се отърва от кучо,напротив той се е опитал да защити територия...Откъде да знае,че е скочил срещу член на семейството?!
Да не говорим,че при мен моите им трябваше също време да приемат майка,брат и т.н и даже пак не е гаранция,защото те ми идват рядко на гости...
Оооххх извинете ме,но много ми е едно такова криво,защото следях историята и много се зарадвах,като споделихте хубавата новина...
За трети път отчаяно да помоля отговорниците да опитат да поговорят с хората и да обеснят,че не е чак толкова драматична ситуацията,даже напротив да погледнат от положителната страна на нещата...