Dog.bg Форуми : Айки се надява на по добри стопани

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Айки се надява на по добри стопани

#101 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 03 January 2011 - 09:22 PM

Кофти ситуация и това е :eg_033: Кофти късмет :eg_033: Днес цял ден премислям,да не би пък аз да съм пропуснала някакъв сигнал от негова страна и да не съм забелязала :dh_188: В Син кръст изтърпя всички манипулации,доктори,кучета,хора,гледачи,всички,никога по никакъв повод дори не е изръмжавал.Докато го карахме към клиниката непознато за мен куче ми седя в скута, е бога ми цяла съм.На разходка дори съм го настъпвала в началото,като теглеше като магаре,ми не,не ми е ръмжал нито на мен,нито на никой,просто наистина не знам.Ял е и шамари от мен ,пак не ми се е зъбил.Това ми дойде като гръм от ясно небе.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#102 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 03 January 2011 - 09:32 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 03 January 2011 - 08:27 PM, написа:

Кофти ситуация и това е :eg_033: Кофти късмет :eg_033: Днес цял ден премислям,да не би пък аз да съм пропуснала някакъв сигнал от негова страна и да не съм забелязала :dh_188: В Син кръст изтърпя всички манипулации,доктори,кучета,хора,гледачи,всички,никога по никакъв повод дори не е изръмжавал.Докато го карахме към клиниката непознато за мен куче ми седя в скута, е бога ми цяла съм.На разходка дори съм го настъпвала в началото,като теглеше като магаре,ми не,не ми е ръмжал нито на мен,нито на никой,просто наистина не знам.Ял е и шамари от мен ,пак не ми се е зъбил.Това ми дойде като гръм от ясно небе.

Абсолютно те подкрепям ... и аз съм му била шамар и съм му крещяла тои ме гледаше по-послушно и примерно от моита кучка .
Нали знаеш колко е важна ролята на аурата , настроенията и духа на собственика . Кучетата безрезервно разчитат страх , злоба , тъга , радост .... Просто соред мен е възможно да не са си допаднали ...
Имам и друг варянт когато Аик е скочиил на бащата го е направил с охранителен инстинкт и когато мом4ето се е набесило е било супер стресирано от ситуацията и затова е захапал и него ... защото ако аик иска да напада съм убедена ,че с неговата сила и кила трудно човек ще се пребори....
User's Signature

Качена снимка

#103 Потребителят е офлайн   Polence Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2011 - 12:34 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 03 January 2011 - 12:27 PM, написа:

Трябва му просто толерантен човек и такъв, който да предвижда евентуалните конфликтни ситуации и да не ги допуска.
Реджо ухапа баща ми три пъти, докато свикне с него. Сега са първи приятели. При среща с непознати съм нащрек и мога да кажа, че не е имало нови инциденти. А ситуацията е аналогична - хапе минаващи през двора, а у дома се гали на всеки непознат.

+1
:ba_025:

#104 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2011 - 11:54 AM

От вчера и аз не мога да си намеря място от яд,по какъв начин са се развили нещата... :dh_188:
Не мога да проумея,как осиновителя е допуснал да се стигне до там?!Чак толкова много ли ги е нахапал,че веднага да се откажат?!
Дали няма вариант да се поговори с тях да му се даде на кучо още един шанс?!
Оооофф знам ли и аз...Но принципно подобни ситуации са ми познати и в повечето случаи ухапването на стопанина,не е продиктувано от конкретно и целенасочено желание,а от стресова ситуация и защитна реакция...
Лично много ми е разочаровано от неспособността постепенно да се вкара кучо в новият си ритъм...Пък и много малко време е минало...Гледам ,че е осиновен на 12 декември...Да не говорим ,че си има своята история зад гърба кучо...
Съгласна съм с Бушката за толерантен човек,който трябва да има способността и преценка в кой ситуации как?!Но пак да попитам...Няма ли вариант да се поговори по обстойно с хората, евентуално да размислят и да предоставят втори шанс на кучо?!И да се наблегне на факта,че животинката,в противен случай отива в Сеславци?!А и лично на тях да им се дадът насоки за правилен подход и адаптация?!

P.С...Няма логика преди това кучо да е бил перфектен и изведнъж да откачи?!На мен лично ми се върти в главата някаква сцена от сорта на...
Влиза бащата,стопанина спокоен не предприема никакви захождащи мерки...Кучо скача,всички почват да крещят истерично и да дърпат кучето насам натам и то по инстинкт хапе,каквото му попадне пред погледа...Нали някои не си мисли,че в такава ситуация,кучо различава ръката на собственика(пък и той такъв от 20 дни)...от тази на евентуалният взет за нарушител?!Ако на мен се случи нещо подобно,най малко ще ми дойде на акъл да се отърва от кучо,напротив той се е опитал да защити територия...Откъде да знае,че е скочил срещу член на семейството?!
Да не говорим,че при мен моите им трябваше също време да приемат майка,брат и т.н и даже пак не е гаранция,защото те ми идват рядко на гости...

Оооххх извинете ме,но много ми е едно такова криво,защото следях историята и много се зарадвах,като споделихте хубавата новина...
За трети път отчаяно да помоля отговорниците да опитат да поговорят с хората и да обеснят,че не е чак толкова драматична ситуацията,даже напротив да погледнат от положителната страна на нещата...
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#105 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 04 January 2011 - 12:02 PM

Пробвах,говорих,говорих и пак говорих и нищо.Не искат да рискуват,имат дете....И на мен ми е криво и то много,още повече,че два месеца това животно беше перфектно,има нещо гнило тук,но за съжаление колкото и да искам няма как да разбера,сега продължавам да му търся дом.
User's Signature

#106 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 04 January 2011 - 12:03 PM

С кучето спешно трябва да се започне работа по контрола му.Не се залъгвайте,че с писане,отстрани някой може да прецени как да подходи.Кучето е в София,затова ако някой се ангажира ,започнете да го водите при инструктор.Препоръчвам ви Венци Дачевски и Ники Василев.Ако проявите интерес ще ви дам координати на лс.
User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 04 January 2011 - 12:09 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 04 January 2011 - 09:07 AM, написа:

Пробвах,говорих,говорих и пак говорих и нищо.Не искат да рискуват,имат дете....И на мен ми е криво и то много,още повече,че два месеца това животно беше перфектно,има нещо гнило тук,но за съжаление колкото и да искам няма как да разбера,сега продължавам да му търся дом.

Нищо гнило няма,кучето е доминантно,което в никакъв случай не го прави лошо.Напротив,за хора с опит е идеално.На улицата,пък и в приемните домове не е имало възможност да прави опити за повишаване на статуса си,но в момента,в който се е успокоило и разбрало че е алфа,се е възползвал.Някой хора просто не са родени да бъдат лидери,а и да искат немогат да се научат.Точно такива хора не са подходящи за доминантни кучета.
User's Signature

Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2011 - 12:11 PM

Показване на мнениетоGaliadogs, в 04 January 2011 - 10:08 AM, написа:

С кучето спешно трябва да се започне работа по контрола му.Не се залъгвайте,че с писане,отстрани някой може да прецени как да подходи.Кучето е в София,затова ако някой се ангажира ,започнете да го водите при инструктор.Препоръчвам ви Венци Дачевски и Ники Василев.Ако проявите интерес ще ви дам координати на лс.

Точно бях написала,ако може Галя да го погледне или поне да препоръча някои неин колега...
Дано да се оправят нещата...
Аз си позволих да изкажа мнение и защото все пак преди случката доста хора са контактували (и то все хора с опит)...и не е имало никакъв проблем...
Все пак от това,което съм чела за Конярска,ами не е като да и е първо куче,та затова ми се стори странно да пропусне,ако кучо е имал някакъв агресивен потенциал...
Желая успех от сърце...Дано късмета се обърне пак в полза на хубавото куче... :ae_085:
User's Signature

#109 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 04 January 2011 - 02:12 PM

Точно,куч не е глупав и е усетил ,че коniarska е лидер.Такива като нея са идеални,но за съжаление вече си имат кучове.
пп.Агресия и доминантност са съвсем различни неща.
Доминантността е страхотно качество за куче със силен и опитен водач.
User's Signature

Качена снимка

#110 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 January 2011 - 02:36 PM

Просто нз ,мн съм разочарвана ... за жалост учителите не работят без пари ... а според мен на кучето не му трчбва учител а на собственика , защото както казах при мен нямаше проблеми слушаше ,изпълняваше и ме гледаше право в очите
Според мен собственика е имал разногласия за кучето и тоша е било предтекст ....
User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2011 - 03:12 PM

Показване на мнениетоGaliadogs, в 04 January 2011 - 12:17 PM, написа:

Точно,куч не е глупав и е усетил ,че коniarska е лидер.Такива като нея са идеални,но за съжаление вече си имат кучове.
пп.Агресия и доминантност са съвсем различни неща.
Доминантността е страхотно качество за куче със силен и опитен водач.

Да напълно съм съгласна..
Ама пак си ме е яд и чак ме избива на някакво безсилно възмущение към осиновителите,защото как може да не си преценят възможностите?!Пък и при подобна порода все пак вероятността да е доминантно си е голяма(да не кажа даже търсено качество) ...Само му объркаха съдбата на кyч,с този развой на събитията...
Както и да е...Дано му се усмихне късмета,Аз ще пробвам да видя дали има някакъв вариант да го дръпна тук,ама при всички,които чакат...Знам ли,пък от опит глава не боли...

P.С...Извинявам се в бързината сбърках термина,а тук е важно да се уточни и наблегне на правилният,че от някаква такава недогледаност може безпричинно още повече да му се объркат работите на кучо...
Благодаря ти,че ми обърна внимание за допуснатата грешка(въобще не се усетих) :ae_085:
User's Signature

#112 Потребителят е офлайн   Polence Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2011 - 06:04 PM

Хората са взели решение, не търсете вина в тях. Още повече, че дават шанс на животното. Знаете, че ако не бяха го направили, кучето можеше просто да бъде прибрано и евтаназирано. А и, както Конярска е написала - имат дете, не искат да рискуват.
Галя казва, че има хора, които дори и да искат не успяват да се научат да доминират, особено подобни кучета, и аз се съгласявам с нея - и аз май съм нещо подобно :ab_041:
Ако се стигне до решение Айки да се прати на обучение, ще дам едно рамо за парите.
Дано не го е напуснал късмета, пустия глупак. И мен много ме е яд на него - толкова е хубаво диването, а така да се изложи...:eg_033:

#113 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2011 - 07:23 PM

Показване на мнениетоPolence, в 04 January 2011 - 04:09 PM, написа:

Хората са взели решение, не търсете вина в тях. Още повече, че дават шанс на животното. Знаете, че ако не бяха го направили, кучето можеше просто да бъде прибрано и евтаназирано. А и, както Конярска е написала - имат дете, не искат да рискуват.
Галя казва, че има хора, които дори и да искат не успяват да се научат да доминират, особено подобни кучета, и аз се съгласявам с нея - и аз май съм нещо подобно :ab_041:
Ако се стигне до решение Айки да се прати на обучение, ще дам едно рамо за парите.
Дано не го е напуснал късмета, пустия глупак. И мен много ме е яд на него - толкова е хубаво диването, а така да се изложи...:eg_033:

Лошото е,че аз лично въобще Hе съм убедена дали точно кучо се е изложил... :mg_062:
А иначе как да не съм им ядосана на 20-дневните осиновители?!...След дадения не преценен явно и несъобразен с много неща шанс(държа да подчертая един мноooго еднократен и мигновен шанс :dry: )...На какво положение е куч?!...
На по лошо даже,че и с екстри в автобиографията си...и то само, защото някои не си е преценил възможностите и Да вярно искал е да помогне,но Hе е било достатъчно...
Не винаги желанието да помогнеш носи позитиви,особено в определени случаи...
Както и да е...Важното в случая е да се отреагира адекватно,а и късмета да е на страната на кучо... :ae_085:
User's Signature

#114 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 05 January 2011 - 03:00 PM

В един омагьосан кръг съм :eg_033: В събота ще ходя да го видя диването.Иначе,дори и да наема учител,той ще се справи с него и кучето ще го слуша,но утре като отиде при нови стопани,може отново да се прояви,защото е различен човек,той и мен ме слуша и другите,които сме се занимавали с него,но какво от това :eg_033: Плюс това съм убедена ,че не ми казват всичко за случката,питах, не и не,без причина,ми сори,но такова нещо няма.На момъка му трябва приемен дом и това е ,да се работи постоянно с него,защото в хотел и един час на ден,няма как да получи.Другия вариант е бъдещия стопанин да ходи на уроци с него.
User's Signature

#115 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 05 January 2011 - 05:21 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 05 January 2011 - 12:05 PM, написа:

Другия вариант е бъдещия стопанин да ходи на уроци с него.

Дано да намерите подходящия човек.Преставила съм опция-безплатно обучение на такива кучета,ако ги водят и участват/собствениците/ на занимания.Ако някой се ангажира да го води-насреща съм.
User's Signature

Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 05 January 2011 - 10:49 PM

Значи ще му търсим дом около теб,а пък ако ти се преместиш в София ще ни е най удобно на всички :af_089:
User's Signature

#117 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 February 2011 - 01:47 AM

Какво става с това диване?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#118 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 February 2011 - 10:25 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 02 February 2011 - 12:52 AM, написа:

Какво става с това диване?

мама koniarska ще докладва, но диването е невероятен късметлия.

#119 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 02 February 2011 - 12:05 PM

Отдавна се каня да пиша,но от суеверие изчаквах да мине малко време,пък и да не се получи като предишния път.Та, Айки извади голям късмет, надявам се да не го пропилее и от сега нататък да е адски щастлив с новите си стопани.Момчето живее във фабрика с още две кучета,които също са осиновени.Кучетата през деня си имат къщички в двора/не дървени,а големи къщи с тухли с керемиди и с изолации/ за всяко куче по една къщичка.Те се намират в задния двор, където е оградено с мрежа и е около 500кв.м.,зелена площ с дървета,където могат да се разхождат и тичат през целия ден.Зимата спят вътре в сградата при пазача,която се отоплява и имат стая с легълца.Хранят се с кучешка храна.Работата на кучетата е да правят компания на пазачите по скоро,отколкото да охраняват. Така,че местете ни в хубавия раздел и се надявам този път да е за постоянно!
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

#120 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 12:55 PM

Айки опичай си акъла момчеее...