Гиардия доколко е опасна
Публикувано: 15 October 2010 - 12:21 PM

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 15 October 2010 - 01:47 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 22 January 2013 - 08:48 AM
Гиардията се потвърди след тривалентен тест за Giardia-Corona-Parvovirus. Предписаното лечение е Metronidssole, Fenberdasole, нещо, което не разчитам добре и Bioprofect .
Моля ветеринарите във форума за компетентно мнение. Качвам снимка на кръвните изследвания и резултата от теста за Гиардия. Притеснението ни е дали трябва да се правят други изследвания, след това лечение пак ли трябва да се направи тест за Гиардия и от кръвните изследвания може ли да се разбере дали има заседнало чуждо тяло. Обясниха ни, че така се вижда дали има инфекция. Няма повръщане, 2 дни след изяждането на ореха изпражненията бяха в норма. Възможно ли е разстройството да не е от Гиардията, а да се дължи на чуждото тяло? Кучето е жизнено и игриво, с голям апетит, единствено пие малко повече вода от обикновено (около 500мл. повече). На седем месеца е, хъски, около 58см. височина, 23кг.
Благодаря за отделеното време!

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)
Публикувано: 22 January 2013 - 09:34 AM
Small Animal Clinical Diagnosis by Laboratory Methods
TABLE 1-1. Canine Automated Hematologic
Reference Values
REFERENCE
UNITS MEAN RANGЕ
MCV f 67.7 60-75
MCH pg 24.4 21-27
MCHC g/l 361 340-380 оригинала е грама/децилитър
Публикувано: 26 January 2013 - 05:22 PM
д-р Коджабашев, в 22 January 2013 - 09:34 AM, написа:
Small Animal Clinical Diagnosis by Laboratory Methods
TABLE 1-1. Canine Automated Hematologic
Reference Values
REFERENCE
UNITS MEAN RANGЕ
MCV f 67.7 60-75
MCH pg 24.4 21-27
MCHC g/l 361 340-380 оригинала е грама/децилитър
Това ще рече ли, че е в норма?
Днес приключваме с хапчетата. Три дни давахме от пастата и 5 дни хапчета + пробиотик за 10 дни който ще даваме. Обаче все още ходи малко по-кашаво. Не е като разстройство, а по-меко, а понякога с леки газове и като пюре. Това ме притеснява много, защото ветовете казаха, че до 2-3 дни разстройството ще отшуми. Е не е както преди да взема лекарствата (тогава беше на фонтан). Другото което ми направи впечатление. Преди лечението ходеше по 5-6 пъти по голяма нужда, още от малък, та до сега. Като количество също беше много. Предполагам това се дължи на факта, че паразитите на гиардията не са позволявали да се усвои храната. Сега (след лечението) количеството и честотата намаля наполовина. Това дали е добър знак?
Моля ви, обяснете малко повече за лечението на Гиардия! Рових, четох... единствено разбрах че се лекува трудно, бавно и че е упорита болест. А ветовете ми казаха, че сега след тези 5 дни, след 2 седмици ще дадем още от пастата, за да ги "изтребят нацяло".
Да се консултирам ли и с други лекари? Да направим ли отново теста или няма нужда докато не приключи лечението? Разбрах, че може да се лекува и с Дронтал, но повече от 2-3 хапчета за няколко дни.... Дронтала не е ли само за профилактика? Други казват задължително антибиотици и много време...
Моля ви, дайте съвет... Какво да очаквам и какво да предприемем?

Публикувано: 30 January 2013 - 12:38 PM
панайот, в 29 January 2013 - 09:44 AM, написа:
Храни се само с гранули Orijen на тях е от 4 месеца. Даже от тях се пооправи положението. Преди, когато бяхме на други храни от класа на Роял Канин и Еукануба изхождането му беше едно твърдо - едно рядко. Откакто е на Орижен всичко беше повече от идеално. С изключение на последния път, както по поръчка, за да открием гиардията.
По време на 5-дневното лечение беше загладил косъм, но тия дни пак отслабна... ако се направи повторен тест ще бъде ли легитимен на този етап?

Публикувано: 26 February 2013 - 02:17 PM
Две седмици след лечението повторихме тридневния курс с пастата. След това кучо качи килца. След седмица пак заслабна... Обаче този път май се дължи на хормони (много разгонени кучки има в квартала). Потърсих второ мнение, лекарите казаха, че лечението е добро. Също така, че Гиардията било бебешко заболяване на млади кучета. Лекувала се лесно....

Публикувано: 06 March 2013 - 05:51 PM
koniarska, в 05 March 2013 - 01:01 PM, написа:
И аз така си мислех, ама предавам какво ми е казано. Може ли по-често да са малки кучета, защото те обичат да ядат боклуци и в това число и чужди акита? Макар, че нашето никога не е хапвал кучешко ако, само ги души. Но то това е достатъчно, за да се зарази.

Публикувано: 07 March 2013 - 01:14 PM
koniarska, в 06 March 2013 - 07:41 PM, написа:
Когато разбрахме веднага предупредихме всички стопани на кучета, с които е имал контакт. Обяснихме им и симптомите и последствията и, разбира се, колко струва теста и лечението... Еми, нито един не си заведе кучето да му се направи тест... Надявам се никой да не е заразил...