Въпроси за породата
Публикувано: 15 October 2010 - 09:00 PM
1, Стават ли за живот в апартамент ?
2, Колко дълги трябва да са разходките ?
3, Дрожелюбно ли е към други домашни любимци ?
4, Тръдно ли се възпитава ?
5, Скубе ли се много ?
6, Колко години живее горе доло ?
7, Имат ли склоност да боледуват ?
8, Злобни ли са към непознати хора и животни ?
Публикувано: 15 October 2010 - 10:09 PM
gosho_CFC, в 15 October 2010 - 07:05 PM, написа:
5, Скубе ли се много ?
Тези въпроси донякъде ме обиждат ,защото си мисля по друг начин ,не толкова съм прогматична.Представете си ,искам да родя дете и почвам :
1.Става ли за живот в апартамент?
2.колко време трябва да го разхождам?
3.дали ще е дружелюбно към другите членове на семейство ,да не ги олигави или нещо друго?
4.Дали се възпитава?
и т.н.
Не Ви препоръчвам нито куче, нито котка.Просто не Ви трябват, защото когато искаш нещо и осъзнаваш ,че това нещо ще те направи щастлив ,надали ще задаваш толкова много въпроси.Съжелявам ако съм Ви засегнала с нещо.
Иначе ,ние е сме лигави ,непослушни ,живееме колкото Господ ни е дал, боледуваме колкото и Вие ,толкова сме злобни към всички ,че ще ги зацелуваме до смърт!
Публикувано: 15 October 2010 - 11:43 PM
Публикувано: 16 October 2010 - 12:06 AM
Публикувано: 16 October 2010 - 12:28 AM
gosho_CFC, в 15 October 2010 - 09:05 PM, написа:
1, Стават ли за живот в апартамент ?-става,основно за апартамент и къща-а престоя на двора е по скоро за разходка отколкото за постоянно пребиваване!
2, Колко дълги трябва да са разходките ?-колкото му е приятно на кучето и на собственика-а ако собственика е от по мързеливите и разполага с двор-пуска кучето на двора то е достатъчно интелигентно за да се облекчи и без някой да му виси на главата!
3, Дрожелюбно ли е към други домашни любимци ?-да стига и те да са дружелюбни към него!
4, Тръдно ли се възпитава ?-зависи за какво става въпрос-все пак това е той порода а не работна порода-не не се обучава лесно и обикновино ще изпълнява команди само когато усеща че има изгода от цялата работа-ако питаш дали са интелигентни-да дори понякога повече от колкото двукраките си собственици но го прикриват със своенравие!
5, Скубе ли се много ?-целогодишно-но всеки мопсособственик си е намерил цаката и на този проблем!
6, Колко години живее горе доло ?-зависи от грижите които собственика полага за него както и генетичната наследственост!
7, Имат ли склоност да боледуват ?-не повече от всяка друга порода кучета-но това и до голяма степен зависи от грижата на неговия собственик!
8, Злобни ли са към непознати хора и животни ?-не не са злобни към хора,но усещат кой човек носи отрицателна енергия и го избягват,а що се отнася до другите животни-като цяло не са злобни но ако някое куче се спусне към вас или към мопса-то той ще прояви истинска смелост-неподозирайки че отсрещното куче или животно да речем е много по силно от малко крехко но смело и безстрашно по душа мопсче!
Допуснеш ли мопс близо до сърцето си-цял живот оставаш подвластен на него!
Публикувано: 16 October 2010 - 10:07 AM
gosho_CFC, в 15 October 2010 - 11:48 PM, написа:
Извинявам се за грешлите . Пиша от телефона си и там клавиатурата е малко по различна от клвиатурата на компютъра.
Публикувано: 17 October 2010 - 03:43 PM
5, Скубе ли се много ?
Въпросите са доста конкретни, но според мен начина на задаването им е малко неточен.
1. Да стават! И не само, че стават, но си е задължително да ги гледаш вкъщи. Ако си имате къща с двор още по добре за мопса
2. За другите не знам, но моята може и 10 минути може и 6 часа (след 6-тия час вече не я закачай, но това е друга тема). Обикновенно я разхождам според възможностите ми и според времето навън. Никой не обича час и половина разходка с кален мопс, който после трябва да бъде къпан задължително.
3. Това си е вече индивидуално и няма как да знаете предварително. По принцип казват също и че не лаят, но моята се къса да лае. А и зависи от това какви са другите домашни любимци.
4. За възпитанието според мен е като всяко друго куче, с тази разлика, че колкото повече манджа има, толкова по-лесно му се привлича вниманието. Останалото е строго поведение от ваша страна и постоянство.
5.Ами скубе се няма какво да се лъжем, но пък има достатъчно препарати за вътрешно и външно третиране. А и след време космите няма да ви правят впечатление. Те са малки, къси, летят навсякъде. Може дори да похапнете някой друг косъм, но спокойно, защото изобщо няма да разберете.
6. Това не знам.
7. Тука пак е индивидуално. Въпрос на генна предразположеност може би.
8. За злоба ... едва ли, по-скоро страх. Моята е много страхлива към дръги кучета и много лае, но пък е любопитна и гони гълаби, кокошки, котки и други непознати животни. А хора и деца просто обожава. Радва се на всеки и обожава да е център на вниманието.
В заключение -моето куче не е куче
Единствения ми съвет е - ако си взимате мопс иамйте предвид, че не си взимате куче, а едно малко дете опаковано в кучешка обвивка!
Публикувано: 17 October 2010 - 04:33 PM
Перфектни са за апартамент а ако го пускате да потича на двора,ще е най-щастливото куче.
Дълги са, колкото вие прецените и както го научите.Моя специално е мързеланко и след 30 мин. му се прибира.
Най-дружелубното куче, което съм виждала.
Ако се занимаваш с него имаш желание и лакомство в ръцете няма да имаш проблем :)
5, Скубе ли се много ?
Скубе се изключително много,но се свиква и поне на мен, не ми прави впечатление.Аз си го четкам всеки ден и прахосмуча редовно
Божа работа.
Зависи от грижите,от къде е взет а и гаранция за 100% здраве няма, все пак всяко живо същество се разболява.
Всяко мопси е си е с различен характер.Аз специално злобен мопс не съм виждала а моя е най-любвеобилното и гушкаво същество.Обожава хора а най-много обича деца.Иначе е безстрашен и се мисли за голям дог,много е общителен и дружелюбен,но големите породи нещо не го харесват и все му се дзверят.
Това е в общи линии,но искам да добавя,че хигиената е по-голяма отколкото на породите,който си гледал.Тези кучета искат много четкане,чистене на гънките всеки ден или поне през ден,чистене на ушите по-често.
Прочети повече за породата.Според мен нищо не си чел и не си се интересувал, щом влизаш задаваш тези въпроси и чакаш на готово.Има много полезна информация във форума а и в интернет.
Успех и знай,че вземеш ли си веднъж мопс няма да си помислиш за друга порода
Публикувано: 26 March 2011 - 01:31 PM
решила съм и аз да си вземам такова съкровище изчетох целия форум защото искам да съм добре информирана преди да си взема такава животинка.. :)
имам 2 скромни въпроса
1. Понеже знам че като бебчета са големи пакостници а аз съм на квартира и не искам да опустоши целия апартамент, имам идея малкия да спи в коридора които има достъп и до тоалетната.. четох че ако ги научиш да спят при теб после няма отърване :) смятате ли това за добра идея? понеже през деня и двамата с мъжа ми сме на работа, дали ще му е удобно?
2. и разбрах че мопсчетата похъркват.. :) този им недостатък силен ли е?
може въпросите ми да са странни но след цялото четене тези останаха без отговор
Публикувано: 26 March 2011 - 03:53 PM
Адмирации за избора на порода-Мопс!
Палавият нрав е присъщ на всички малки кучешки бебчета-а не само на мопсчетата
Не е проблем да го оставаяш в коридора-но задължително трябва да му осигориш-всички удобства за едно бебче-сиреч-легълце,винаги купа с прясна водичка,както и да му оставяш купичка с храна-бебчетата се хранят по три пъти на ден,ако нямаш възможноста да го храниш-три пъти на ден-то когато тръгваш на работа му оставяй купичка с храна,а то като огладнее ще си похапва.
Това че е още малко бебче като размер-няма да му-й попречи като порасне да се качва при вас на леглото или на дивана-но с постоянство и правилна дресировка ще успеете да сведете до минимум качването по мебелите на които вие спите,седите или се храните
Че си похъркват,похъркват си но в рамките на нормалното-сиреч няма да ви оглушат ушите със пронизващ звук.Хъркането не е задължително-хъркат повечко когато са с тегло над нормата и когато са преяли-това имам предвид-за хъркането по време на сън,иначе си спинкат нормално без стряскащо издаващи гърлени звуци!А самото хъркане-по точно при движение-то не е точно хъркане а просто звук идващ от гърлото им и при всеки един екземпляр-представител на породата е различен по звучност,при движение или тичане просто звука става малко по силен,все пак тези кученца са брахицефали.Всичко това със хъркането е строго индивидуално!Но не е нещо потресаващо-апропо мъжките представители на хуманоидната раса по хъркане-все още нямат равни на себе си!
Публикувано: 26 March 2011 - 09:29 PM
Успех с вашето мопси :) :) :)

Вход

Горе
Цитиране +