Dog.bg Форуми : Отговор на развъдник Мерлинс Пом по поставени теми от последните три дни…..

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Отговор на развъдник Мерлинс Пом по поставени теми от последните три дни…..

#101 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 16 October 2010 - 09:57 PM

elsss, проумейте го- кученцето трябва да се върне в развъдника и да си вземат парите обратно или да поискат компенсация- дали ще е лечението, дали ще е част от сумата това ще се разберат на 4 ри очи ,а не тук с вас и мен !!

Аз също неподкрепям развъдчика ако е знаел за проблема,но останалата му реакция е напълно адекватна.

MissElle,достатъчно се наспамихте във форума и е редно да вземете вече решение заедно с развъдчика , а не на кварталната седянка да си чешем езиците!

#102 Потребителят е офлайн   Kasper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 09:58 PM

Цитат

И все пак никой не е виновен,вие сте чели и сте се спрали на този развъдник

Не сте права, ама въобще!
Разгледах и Вашия профил - явно е, че един от вашите "колеги" е паднал и сега ще му извадите кирливите ризи на показ. Но тук виждам едва ли не конфликт на интереси, които Вие, като развъдчик, трябва да избягвате. Взела е от друго място, а не от Вас? Ами виновна си е.
Да, ама не, както казваше един уважаван от мен журналист, господин Бочаров.
Нещата са ясни - изисква се лечение в клиника, а не в домашни условия, като цялата финансова страна се поема от онези, продали кучето.
Ако откажат- съд. Имате договор- абсолютното доказателство, че не са изпълнили страна по него. Ако откажат, можете да се обърнете към клуба за съдействие, макар да не вярвам да могат да направят нещо. Затова- или консенсус, или съд.
:ba_025:

#103 Потребителят е офлайн   VelvetDamour Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 October 2010 - 10:00 PM

Темата се заключва временно. Спора отдавна не е градивен и обсъждането на лични ДОГОВОРНИ отношения в обществен форум е най-малкото неетично.

Всеки отворил тема с подобна тематика, или писане по този въпрос в други теми ще бъде модериран.

Благодаря за разбирането. МОДЕРАТОРА

User's Signature

Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   iva.paula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 10:01 PM

В по горен пост съм написала какви са вариантите.Но все пак това се е нейно решения какво ще прави от тук нататък
User's Signature

www.polimarpom.com

Качена снимка

Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   merlins_pom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2010 - 02:39 AM

Отговор на развъдник Мерлинс Пом по поставени теми от последните три дни…..
Съжалявам че отворих нова тема и то едва ли не занимаваща се с нашите особи ,но мисля че дължим все пак някакво разяснения по така „наболели” и коментирани теми свързани с нашия развъдник.А дебатираната тема в последните дни е затворена

Ще помоля модератора ако прецени че това не е правилно да е вмъкне като отговор в заключената тема.

Първо;
Защо не се включихме в темата „Помощ за померанче”
Помощ за померанче .
Ние не влизаме постоянно във форума защото не разполагаме с това време да следим кой какво казал и какво написал.Да посещаваме и пишем във форума но не редовно,а и последните дни нашето дете което е на 3 години беше болно,имахме и други ангажименти и мисля че е ясно за всеки че не ни е било приоритет преглед на написаните теми.
Второ:
Що се отнася до възникналия проблем казус,не предполагах че при така проведения разговор в петък с момичето което взе Марчело ще реши да открие тази тема и че съфорумците ще и помогнат да се подредят взаимоотношенията помежду ни.Ще перифразирам разговора .Предложехме и следните варианти.
1.Да върни кученцето ,а ние да и възстановим сумата при все че тя е подписала договор в който се казва ,че сума не се връща а се прави замяна
2.Да поемем цялото лечение на кученцето,ако е нужно такова като го вземем от София лекуваме и чак ако сме напълно убедени че, няма да има остатъчни здравословни проблеми и напълно излекувано тогава да им го предадем.Ако има и най малкото съмнение да се търси друго решение.
3.Да бъде сменено за друго бебе
Ще обоснова нашето становище.
Миналата година дадохме едно малко в София и едва ли не тамошни ветеринарни лекари заявиха че кученцето има злокачествена анемия и е свършено с него.Оказа се че при смяна на зъби просто го е боляло при хранене и отказвало храна ,а от там организмът и губи сили и хемоглобина пада.
Всеки знае че в хуманната медицина има момента че когато се види платежоспособен пациент се почва масово изнудване.А при ветеринарната медицина картинката е почети аналогична.Познавам клиники които само и само да се „оскубят „пари от собствениците се измислят бивали и небивали диагнози,кажете как да повярвам на сто процента на този мастит ветеринар като ето какво пише новата собственичка на Марчело

Цитатът е дословно копиран от затворената тема:

„Дефектът е очевиден за вас, защото съм направила снимката в подходящия момент.. И в подходящата поза..както казах не се вижда иначе..той си ходи нормално и като ходи не се криви така, както ако стои на 4 крака..не се криви и като седи, а като лежи съвсем не се вижда... Днес го извеждах.. хората го галеха, разглеждаха и никой не ме пита- ама защо му е крива лапата.. не личи, както аз съм направила да личи на снимката за да види някой ветеринар ако пише и като цяло за да събирам мнения. И НЕ СМЕЙТЕ ДА КАЗВАТЕ, ЧЕ МРЪНКАМ ! Да ви видим вас на мое място какво щяхте да говорите и как да се държите.. А за връщане на куччето дума не може да става...вие можете ли да върнете същество, което сутрин ви събужда с езичето си по лицето да ви целува или не иска да ходи никъде без вас и се старае само да се гушне, а като го вземете на ръце за него е висша радост и трепери и върти опашка??? А дори и да можех да го върна, замисляте ли се какво може да стане после? а) да се пробват да измамят някой друг наивен като мен б) да го приспят, защото няма да могат да го продадат примерно, а не им трябва в) да го бутнат на половин цена в зоомагазин г) да го изоставят някъде.... съмнява ме, че ще си го излекуват и ще си го гледат ... при положение , че знам как постъпват и това говори какви хора са...

Край на цитата

Какви хора сме мисля че могат да ни определят тези които ни познават по добре,а не някой който е разменил с нас няколко писма и пряк контакт в рамките на час-два.
Това е една наша голяма грешка че може би не проучваме добре бъдещите собственици .Сега когато чета че някой когато си взема кученце основно се впечетлява от купи,титли и ефектен външен вид,а на да гушка и се радва на бебето което ще вземе ,винаги ще ми сигнализира нещо да сме по внимателни.
Само патологична мисъл може да умосътвори горните заключения.Би ли повярвал някой че можем да постъпим по подобен начин ,все едно да направиш това с болно или надъгаво дете,та за нас те са деца .Гледали сме много болни животни от раслични видове,дори и инвалиди .

И все пак дори и след тези обидни писания ние допускаме определен процент че може да има проблем и той трябва да бъде решен в полза на здравето на кучето ,а не за удовлетворяване на капризите на едната или другата страна.
Затова предложехме консултации не с един ,а с няколко специалисти и те професор и доцент с дългогодишна практика /обучавали почети всички български ветеринарни лекари по ортопедия/ .Една грешка и необмислена намеса може да е фатална,затова ние искахме да поемем цялата отговорността за лечението както финансова така и морална .
След проведения разговор останах с впечатлението че и ни и те искаме най- правилното решение за Марчело като изчакаме консултацията,но явно нещата на са опирали до това щом се почна цялата полемика в този форум.Момичето на края ме попита а не ми ли дължите парична компенсация и аз отговорих че това в момента не е тема на нашия разговор и ще коментираме след становището на лекарите ,като ако се установи здравословен проблем мисля че определена сума ще покрие разходите по снимки първоначални прегледи.
Но явно това не е подходяща компенсация.Правилният вариант е:възстановяване на пълната сума,операция има няма нужда от такава и заплащане от нас и Марчело си остава техен.

ТРЕТО:

Относно дебатите за померани и малки шпицове в нашите родословия.
Преди 12 години пирвият родословен малък щпиц регистриран в клуба и федерацията беше нашият той беше доста дребен в сравнение със сега лансираните малки шпицове а дори и някои померани , отговаряше на стандарта за цверг шпиц/померан/.
Тези оценки му бяха дадени на изложби.
А преди 10 години първият родословен регистриран померан бе
ENISEY IZ KASKADA GREZ пак внесен от нас.Поради това че и двете разновидности на шпица бяха рядкост за България,т.е. по един представител и поради факта че женската изцяло покриваше стандарта за цверг –шпиц/ померан/ бе възможна тази връзка.Но нещата се менят малкия шпиц и померана вече не са „ендемичени”породи за нашата страна и правилата се променят.Когато ние сме започнали развъждане нещата са били едни ,а сега други.Ние не ги определяме, определя ги клубът и ние като негови членове се стремим да ги спазваме.

ЧЕТВЪРТО:

Нашо решение и првило е да не коментираме в отрицателна светлина животинките и техните собственици.
Във всеки има нещо уникално, красиво и нещо добро.
На колегите занимаващи се с развъждане които почети не познаваме и са се включели в горните дебати пожелаваме да имат големи успехи в това поприще и предполагам че много ще се зарадват на пожеланието да имат по малко проблеми.
Защото развъждане на която и да е порода ,коства ужасно много труд усилия и не на последно място грешки/предотвратими и не/
.Няма безгрешни хора ,няма безгрешни развъдчици.

Ние сме отворени към добронамерени контакти,и бихме дали отговор на всеки въпрос който е смислен и е в полза за по добро съществуване на всички пухчовци.

И едно уточнение /защото имаше и подобен пост/ ние сме зооинженери .Наш преорете са генетика,развъждане поставено на научна основа,хранене основни правила и проблеми и др.,а това изобщо не е равнозначно на ветеринарен лекар.Ние също постоянно се допитваме до тях и търсим тяхната помощ.
User's Signature

http://www.merlinspom.com
[url="//https://www.facebook.com/photo.php?fbid=694626657604638&set=pcb.694629704271000&type=3&theater%5B/url]

#106 Потребителят е офлайн   VelvetDamour Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 October 2010 - 09:18 AM

Видях че Мерлинс Пом са отворили нова тема затова слях двете теми и отключих тази.Засега я оставям отворена ,но при най малкия опит от когото и да било да продължи да драска тук в стил"махленски цирк" отново ще я заключа завинаги!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2010 - 12:25 PM

Пиша своето мнение по горната тема:

-при възникнал проблем с куче, от развъдник, чийто собственици познавам дълги години и се гордея да ги нарека приятели, защото за мен приятел е не този който клакира в пространството написани от мен глупости, а приятел е този, към когото се обръщам и получавам съвет, подкрепа и помощ в решаване на проблеми, та при проблем възникнал при тях, между тях и новия собственик бих могла да кажа единствено:
САМО МЕРЛИНС И ВИЕ,НОВИЯ СОБСТВЕНИК НА МАРЧЕЛО МОЖЕТЕ ДА УТОЧНИТЕ В ДЕТАЙЛИ КАК ДА НАПРАВИТЕ НАЙ- ДОБРОТО ЗА РЕШАВАНЕ НА СЪЗДАЛИЯТ СЕ ПРОБЛЕМ И НАЙ-ДОБРОТО ЗА КУЧЕТО.НИКОЙ ДРУГ НЕ Е ОТОРИЗИРАН ОТ КЛУБ,,СЕВЕРНИ КУЧЕТА,, НИТО ОТ ИМЕТО НА НЯКОЙ РАЗВЪДНИК ЗА ПОМЕРАНИ В СТРАНАТА ИЛИ В СВЕТА ДА ДАВА ДИАГНОЗИ И ОПРЕДЕЛЕНИЯ НА РАЗВЪДЧИКА, КУЧЕТО МУ И НА РАБОТАТА МУ!!!

Писането във форума НЯМА да реши проблема.
- според мен са предложени много допустими варианти за решение, правото на избор е на собственика на Марчело.Вярвам,че двете страни ще направят необходимото за постигане на консенсус.
Писането във форума и споделянето на случилото се с Марчело, беше грозно използване от хората, които не харесват Мерлинс.
Това е отвратително и недопустимо!
Аз заставам зад Мерлинс, срещу отправените обиди срещу тях, защото ги познавам, сигурна съм,че ще направят най-доброто за Марчело, защото знам че обичат кучетата си,мое собствено куче е при тях от години и знам как се грижат за него, когато беше болен и как го обичат.
Заставам за Мерлинс, защото те първи внесоха померан в БГ - Енисей, а аз бях втората след тях, знам откъде се тръгва и знам колко е трудно да вървиш сам.
Заставам зад Мерлинс,защото няма право никой да нарича другия,,мърша,, и целият форум да мълчи, знаейки откъде идва интригата!!!
Що за развъдчици са тези, които ОПЛЮВАТ чуждите кучета?Как може да се прилага ,,двоен стандарт,, и да се приказва с лека ръка ,че те не са представители на породата, защото носят кръв на минита отзад, а те самите ЩЕ ИЗБИЯТ ЧЕРЧЕВЕТАТА ТОВА ДА СЕ РАЗРЕШИ В НАШЕ ВРЕМЕ ОТНОВО?!?!
Заставам зад Мерлинс, защото те имат кучета второ и трето поколение померани, които печелят изложби, не внесени от чужди развъдници, а техни собствени бебета!
КОЛКО ДРУГИ РАЗВЪДНИЦИ НА ПОМЕРАНИ МОГАТ ДА СЕ ПОХВАЛЯТ С ТОВА?!
Заставам за Мерлинс,защото те имат цел в развъждането, вървят след нея и аз бих се радвала да споделя част от техните успехи!
Гордея се, че първият ден на изложбата в Банско ВОВ е дъщеря на моето куче CH OK BOSS ABBOT и че двете представени женски от Мерлинс са сестри!
Погледнете след резултати от изложби на нашите развъдници колко и от кого има коментари?!
А сега вижте колко са коментарите срещу развъдниците при появата на проблем?!
Направете си изводите сами!
Страхотно е че имаше хора от форума, включили се в темата, с обективни и целенасочени съвети, вярвам,че Марчело ще бъде добре!

Вярвам, че ако човек поправя грешките си и се учи от тях, то няма да ги повтаря отново!
Вярвам, че липсата на уважение в общуването и незачитането на другите говори за липса на себеуважение!
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

#108 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2010 - 12:43 PM

Моят въпрос към Merilins_pom чиито отговор не можах да открия в изявлението е: Наясно ли бяхте с проблема в момента на самата продажба?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   zoli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, Фелинология, Херпетология, Акваристика, Епидемиология
Публикувано: 18 October 2010 - 03:15 PM

Ще се присъединя към модератора, с молба към всички форумци.
Нека спазваме елементарните етични норми на писане и да не обръщяме темата на махаленска седянка.
И не на последно място, нека всеки един от нас чете, мисли и едва тогава пише.
В тази тема се негледах на какви ли не писания по повод "ПРОБЛЕМА".
Какъв проблем? Кой проблем?
Хиляди изписани думи повечето от които взаимно отричащи се. Никакви факти. Една снимка направена в "подходящият момент"- това ми звучи като "леченията" на врачките по Канал 2000.
Извинявайте много, но за споделяне на реални и/или нереални мисли и моменти си има и форуми и вестници, че дори и горещи телефони.
Този форум е място отделено на НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ПОМЕРАНА.

#110 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2010 - 04:37 PM

Така ли? Значи проблем няма? Момичето си го е измислило? Това казвате с вашия пост! Стана тя,както винаги става,аз БЯХ човек,който защитаваше развъдниците,но след последните постове тук.......нямам думи! Защо просто не се извините и признаете грешката си,вместо да търсите вина в момичето което Ви е платило мизерните 800 евро? Повръща ми се вече от Вас.....да пиша несвързано,но съм бясна,и даже да получа БАН за този пост,не ми пука вече! Господи!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   zoli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 October 2010 - 05:08 PM

Поредният пост написан единствено и само под влияние на емоциите.
Отново език подхождащ за махленска седянка, но не и за официален форум. Приписавате ми думи които не съм казвал (писал), и се опитвате да вмените вина на хора които нямат общо.
Престанете с думите. Въпросното девойче, и собствениците на развъдника ще си оправят нещата, все пак са възрастни хора които сами отговарят за делата си. На кой вменявате вина? Може би на мен, за това че не вярвам на диагнози поставени по снимка. Или на това че Мерлин'с като хора пряко контактуващи със светилата на родната ветеринарна медицина не се доверяват на думите на любители, и на диагнозите на незивестен ветеринар (никаде не видях името на поставилият диагнозата или пък медицинска експертиза). И ако ви се повръща от някого макар да не мога да преценя кого визирате с думата "Вас", помислете си в какво състояние са селекционерите когато на дългогодишният им труд се гледа само като на плюшена играчка за хвалене пред приятели, или на възможност за "лесна печалба".

П.С.
Предлагам модератора да остави темата отворена единствено за изказвания на двете страни по темата, колкото да има яснота за развоя на събитията. Всички трети и т.н. лица включае и моя милост е излишно да коментират.

#112 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2010 - 05:38 PM

По думите всичко звучи невероятно :) отностно развъдника Мерлинс Пом, отностно образованието на собсвтениците, а също и видяното в сайта. Аз имам само един въпрос към въпросния развъдник, а не към някой друг !
Вие видяли ли сте проблема в това кученце преди да го продадете?
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#113 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 October 2010 - 11:59 PM

" Предлагам модератора да остави темата отворена единствено за изказвания на двете страни по темата, колкото да има яснота за развоя на събитията. Всички трети и т.н. лица включае и моя милост е излишно да коментират. "

Няма да взимам отношение по темата, но подобни постове във ФОРУМ винаги ме втрещяват. Да разбираме, че подфорума за померана е превилегирована територия на няколко развъдника които работят съвместно и пишат тук?! Не за първи път се заключват теми и се затриват избирателно неудобни постове!
User's Signature

Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   VelvetDamour Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 October 2010 - 03:41 AM

Много ми е чудно как някои потребители ги няма в този форум с месеци, в момента в които се зъвихри скандал и веднага дотичват ?????Ми хубаво нямаш какво да кажеш по темата.....за какво се обаждаш тогава,поздрави клакиорите си който те накараха да се появиш тук с този "МИЛ"пост .Много правилно си написала "Да разбираме, че ...." разбирайте каквото и както желаете ваше право ................. :re_037: :re_037:.Няколкото развъдника които така силно ВИ вадят очите поне си пишат в форума на породата, а не обикалят съседните под-форуми за да сипят помия по колегите си!!!!
User's Signature

Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   abra1313 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 10:42 AM

Здравейте на всички,
Надявам се да не бъда нахокана и аз, че пиша само когато има скандали :dh_188:
Искам да изкажа своето мнение по темата.
Първо без да правя заключения и да критикувам нечия работа имам един въпрос към развъдник "Мерлинс пом" - Уважаеми колеги, смятам, че този проблем с крачето е невъзможно да не се забележи преди кученцето да отиде при новите си собственици, особено от развъдчици с толкова дългогодишна практика и опит.Но дори и това да е така, мисля че решение на новия собственик е предложено и то е адекватно. Питам се, след като колегите са предложили решение на собственика на Марчело, той продължава да търси в този форум....какво???
Мисля че всички вие виждате, колко е трудно и отговорно да се занимаваш с развъждане, но въпреки това компромиси в никакъв случай именно с това не бива да се правят.Всички правиме грешки и понякога взимаме неправилни решения в работата си(каквато и да е тя).
Така че, нека не се отклоняват пишештите в тази тема, а да си изказват мнението само по конкретния проблем (било ли кучето померан, какво било и т.н.)Съгласна съм, че е много деликатна тема, работата на нашите развъдници и всяка грешка носи ужасно много негативи за всички останали. Но не излезе ли темата отдавна от добрия тон и кому са необходими намеци, кой, кого подкрепял и на кого казвал какво да пише и говори. На всички ни е ясно, че всеки си има приятели и в така нареченото "кучешко общество", но това не трябва да ни пречи да сме обективни!
Иска ми се да вярвам, че всички тук малко или много работят в полза на породата и когато направят грешка ще имат доблест да си я признаят и поправят!
И стига вече с тези грозни думи относно този или онзи! Развъдника е предложил решение и толкова, какво повече има да се коментира? Всички си изказаха мнението.
А смятам, че всеки може да пише когато и колкото си поиска, щом някоя тема го вълнува!
Поздрави и успех на всички!

#116 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 10:58 AM

Развъдника е предложил решение и толкова, какво повече има да се коментира?

Решението, което развъдникът предлага, не удовлетворява собственичката на Марчело. Тя също има адекватно предложение за решаване на проблема. Не е ли редно развъдникът, който в случая е некоректната страна, да се съобрази с решението на ощетената страна?!
User's Signature

Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   abra1313 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 11:38 AM

Показване на мнениетоCh@Rlie, в 19 October 2010 - 11:03 AM, написа:

Развъдника е предложил решение и толкова, какво повече има да се коментира?

Решението, което развъдникът предлага, не удовлетворява собственичката на Марчело. Тя също има адекватно предложение за решаване на проблема. Не е ли редно развъдникът, който в случая е некоректната страна, да се съобрази с решението на ощетената страна?!

Уважаема/ми Ch@Rlie,
Разбира се, че е редно да се чуе мнението на ощетената страна! Но аз(извинявам се,ако нещо съм пропуснала) не разбрах, какво е решението на новият собственик на Марчело. В смисъл, на мен лично не ми стана ясно, какво иска? Нека го напише конкретно, кратко и ясно! Има обаче една малка подробност..обикновено при покупко-продажбата на куче се сключва договор и там са описани договорните отношения между двете страни.Аз лично не знам, какво пише там, а вие? Може би по договор нещата са изпълними в този вид в който са предложени от развъдника, не знам.
Не мога да си позволя да коментирам работата на "Мерлинс пом", защото не я познавам, но както написах по-горе, се надявам такива грешки да не бъдат допускани повече от нашите развъдници.А найстина смятам, че хората предложиха няколко възможности! Какво точно искат новите собственици, ще го разберем, когато го напишат ТУК.

#118 Потребителят е офлайн   VelvetDamour Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 October 2010 - 11:45 AM

Показване на мнениетоabra1313, в 19 October 2010 - 10:47 AM, написа:

Здравейте на всички,
Надявам се да не бъда нахокана и аз, че пиша само когато има скандали :dh_188:
Искам да изкажа своето мнение по темата.
Първо без да правя заключения и да критикувам нечия работа имам един въпрос към развъдник "Мерлинс пом" - Уважаеми колеги, смятам, че този проблем с крачето е невъзможно да не се забележи преди кученцето да отиде при новите си собственици, особено от развъдчици с толкова дългогодишна практика и опит.Но дори и това да е така, мисля че решение на новия собственик е предложено и то е адекватно. Питам се, след като колегите са предложили решение на собственика на Марчело, той продължава да търси в този форум....какво???
Мисля че всички вие виждате, колко е трудно и отговорно да се занимаваш с развъждане, но въпреки това компромиси в никакъв случай именно с това не бива да се правят.Всички правиме грешки и понякога взимаме неправилни решения в работата си(каквато и да е тя).
Така че, нека не се отклоняват пишештите в тази тема, а да си изказват мнението само по конкретния проблем (било ли кучето померан, какво било и т.н.)Съгласна съм, че е много деликатна тема, работата на нашите развъдници и всяка грешка носи ужасно много негативи за всички останали. Но не излезе ли темата отдавна от добрия тон и кому са необходими намеци, кой, кого подкрепял и на кого казвал какво да пише и говори. На всички ни е ясно, че всеки си има приятели и в така нареченото "кучешко общество", но това не трябва да ни пречи да сме обективни!
Иска ми се да вярвам, че всички тук малко или много работят в полза на породата и когато направят грешка ще имат доблест да си я признаят и поправят!
И стига вече с тези грозни думи относно този или онзи! Развъдника е предложил решение и толкова, какво повече има да се коментира? Всички си изказаха мнението.
А смятам, че всеки може да пише когато и колкото си поиска, щом някоя тема го вълнува!
Поздрави и успех на всички!

:rc_036: :rc_036: Съгласен....както винаги abra1313 обобщи темата,мисля че оттук нататък всички писания са безмислени :re_037: :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 12:02 PM

Показване на мнениетоMissElle, в 14 October 2010 - 06:20 PM, написа:

И аз мисля да не им давам да ми го вземат и да го лекуват те..искам да си го лекувам аз, само че искам да ми платят лечението...и поне някаква компенсация..дано се споразумеем. В този ред на мисли, препоръчайте добър кучешки ортопед в София...ние бяхме в Бест вет на Нишава...

На мен ми звучи справедливо.

ПП: За нищо на света не бих поверила лечението на моето куче на друг човек. Мисля, че MissElle изпитва същото и точно тук в този форум би трябвало да я разберем и да я подкрепим.
User's Signature

Качена снимка

#120 Потребителят е офлайн   zoli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 October 2010 - 12:12 PM

Кое е справедливото ако не е тайна?
Да платят лечението при някой касапин в Сф? Та тя девойката дори не знае ветове, камо ли да прецени специалист. И вече иска обезщетение. Разбирам да иска обезщетение при положение че е взела ШОУ куче. Ама хайде моля.
Ясно е че си има договор, освен това са и предложили и допълнителни варианти извън договора. Да си избира един и толкоз.

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни