Dog.bg Форуми : Отговор на развъдник Мерлинс Пом по поставени теми от последните три дни…..

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Отговор на развъдник Мерлинс Пом по поставени теми от последните три дни…..

#81 Потребителят е офлайн   Kasper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 October 2010 - 08:44 PM

elsss , не обвинявам стопанката, че не е видяла, просто ми се струва странно да не е. И да, ако е получила такъв отговор от развъдника- по-добре да го знаем, защото това вече си е заблуда и то от страна на развъдчик.
А относно неинформираността - Вие, например, откъде си купихте кучето - развъдник или обява? Видяхте ли изследванията за дисплазия на родителите, тестове за бруцелоза и други подобни?
Не сте? Доверили сте се на развъдчика, обявата, магазина? Ако с Вашето куче се случи нещо, какво обещетение ще искате и от кого?

Просто меко напомням, че един купувач трябва да си отваря очите, ушите и всички чакри :ab_041: , когато купува нещо от друг човек. Независимо развъдчик ли е, с разрешително ли е или не.
ПЕТ - клас се продава обикновено с договор за незаплождане също. Да,, чел съм, че това е клас, който уж опитните развъдчици поставят на кученца с дефекти, но не здравословни дефекти и не придобити травми, а отклонения от стандарта- друг цвят, незатворена пигментация и тн. Това кученце било ли е определено като пет- клас защото развъдника е знаел ЗДРАВОСЛОВНИЯ проблем? Или причината е друга..

#82 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 09:03 PM

Аз се бях поинтересувала защо Марчело е пет-клас. Казаха ми, че е защото имало голяма вероятност да порастне 24 см а не 22, колкото е стандарта, и понеже не били сигурни, искали да го поставят в пет клас, за да не се получи проблем. Приех това обяснение. Когато отидох за кучето не видях дефекта. Бях гледала негови снимки, изглеждаше добре, в къщата ходеше нормално както ходи и сега. Дефекта се вижда в редки случаи, когато стои на 4 крака само, без да върви. Не съм стояла с часове или дни за да видя дали му има нещо. В договора ми за покуупка си пише, че те ГАРАНТИРАТ здравословното му състояние. Затова бях уверена и спокойна. Когато видях лапичката се обадих и ги питах дали са я видяли...казаха ми че не са и че според тях е нещо съвсем дребно- че се е наранил леко при игра или другите по големи кучета са го бутнали.. аз не повярвах и отидох на рентген.. и уж се видя.

Да, моя е грешката, че съм доверчива...ОБАЧЕ ИЗВИНЯВАЙТЕ, НАЛИ ЗАТОВА СА РАЗВЪДНИЦИТЕ, НАЛИ ЗАТОВА ГИ РЕГИСТРИРАТ, ЗАТОВА ИМА ДОГОВОРИ И ЗАТОВА НЕ СЕ КУПУВА ОТ ЗООМАГАЗИНИ?? Аз не съм развъдчик, нито разбирам от кучета- и пак четях като луда теми и форуми и стандарти за породата и избирах развъдници и гледах кои са легитимни 100% и кои не и т.н.- за да мога да избера адекватно куче... .е да, не стана...моя ли е грешката? Нямам ли право на помощ и компенсация? Ако кажете,че не, е тогава ако някой някога ме попита дали да си купи сладкото куче от аквариума на витрината в зоомагазина ще му кажа- пробвай се...като така и така може да получиш болно кученце, и пак ще се влачите по ветеринари поне да не е за цифра пари- за да си имаш после за лечението...

Потресена съм!!!!

Ако това се беше случило в нормална страна и закони, въобще нямаше да дискутираме...аз имам възможността да работя с хора от чужбина, с които ако е имало проблем с покупките ми, са ми изплащали веднага обезщетение, често равно на цялата сума, която съм платила ..или голяма част от -нея БЕЗ ДА ВРЪЩАМ това, което съм купила..само в България клиентът никога няма право- негова си е грешката , че "не бил гледал добре"... защото тука измамата си е навсякъде и се приема за нормална..

Потресена съм! Наистина

#83 Потребителят е офлайн   Kasper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 09:10 PM

MissElle ,
Отново искам да кажа- не приемайте постовете ми като упрек към Вас. Просто наистина се изненадвам колко различни са хората. Аз, ако бях на Ваше място, щях да говоря с развъдчика открито - проблем има, очевиден е. За замяна няма и дума да продумам - това е живо същество и Вие сте привързана към него. Значи, за мен компенсацията в този случай би била следната - носите снимките и писмено заключение поне на двама ветеринарни лекари и ги показвате на развъдчика. Изисквате да се поемат разходите по лечението му, като и Вие имате право да обосновете избора си на някой точно определен лекар, но и развъдчика също - ако приемем , че е по - запознат с практикуващите лекари.
Помощ получавате и тук, подкрепа. За мен проблемът Ви е принципен- развъдчикът не е спазил написаното в договора. В такива случаи той трябва сам да Ви предложи решение, прочетох назад в темата, че има такова. Просто стигнете до консенсус - помнете, че става дума за Вашето куче и си отстоявайте нещата заради него.
Не толерирайте покупка от зоо - магазини, сега сте емоционална и огорчена и вярвам, че не искате да кажете това.

П.П. интересно е, че въпросният развъдчик мълчи, сигурно е под достойнството му да каже - "Да, проблем има, ще платя лечението на това куче, защото то е и мое и не искам да страда"

#84 Потребителят е офлайн   iva.paula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 09:10 PM

MissElle незнам за кой път трябва да ти обясня как можеш да постъпиш в този случай,най-добре разговоряй с развъдниа и ти си реши какво искаш да правиш с това кученце.Искам да те помоля да не слагаш всички развъдници под общ знаменател
User's Signature

www.polimarpom.com

Качена снимка

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 16 October 2010 - 09:15 PM

Kasper , аз не исках да кажа , че я обвинявате :ab_041: , просто давах пример . А именно , че поне в това отношение развъдчика трябва да е честен, нали уж това им е работата - да запазват породата и да взимаме кучета от междусъседки заплождания или борси и зоомагазини. Имате право , че купувача трябва да внимава и казах , че трябва да имаш едно на ум каквото и да купуваш, особенно пък животно...но понякога хората са наивни , аз казах , че бих им повярвала, защото все пак са уж професионалисти.... сега като прочетох какво са казали на авторката и съм възмутена , защото явно са видели проблема , но са се направили на ударени. Може би трябва и те да се включат в темата , за да обяснят, ние не сме засегнати, но е нормално да сме заинтересовани....
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#86 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 09:17 PM

Kasper, обясни по-подробно кое ти е странно във факта, че не е видяла. Момичето обясни 100 пъти условностите. И защо не ви е странно как е възможно развъдчика да не е забелязал дефекта.
Да кажем все пак, че не са забелязали крачето в развъдника. Редно е сега да заплатят лечението и то не при техни условия, защото вече нямат право на каквото и да е доверие. И дори да направят това пак не могат да обяснят проблема с родословието.
User's Signature

Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   Kasper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 09:19 PM

Цитат

. И защо не ви е странно как е възможно развъдчика да не е забелязал дефекта.

Това също. Както казах вече, но явно не ме четете изцяло, смятам, че развъдчикът е знаел и е заблудил стопанката.
И да, странно ми е, сериозно. като купуваш вещи, оглеждаш ги от всички страни, като купуваш кученце - просто го грабваш. За мен това е изключително неправилно. Това не разбирам. Извинете, че съм различен :db_046:

#88 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 09:23 PM

Какгто казах, говорила съм с развъдчика и те са уведомени, В понеделник ще ходят до ветеринарите им в Стара Загора да вземат второ заключение, и след това ще дискутираме лечението, само че те искат да си го лекуват те, у тях, но аз не мога да им имам доверие повече и не искам да им давам кученцето, ако се окаже накрая погрешно лекувано и временно "фиксирано за момента" колкото да се потули скандала, това ще му бъде в огромна вреда, може да му отнеме и всички шансове да се оправи. Да са си го лекували, като е било в тях..могли са ТОГАВА да вземат самосиндикално решения за здравето му. Просто ще ми е много трудно сама да се боря, направо... взех си куче от развъдник точно за да избегна разправии и ветеринари, а то точно това стана... Много съм обезверена и тъжна.

#89 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 09:25 PM

Каспър, лично за мен кучето не е стока - няма как да подходя по същия начин, както бих го направила, ако купувах кола например. Това си е нещо по-близко до осиновяване за мен. Освен това в конкретния случай имаме запознат с пазара на животни човек, прочел достатъчно за конкретна порода, открил лицензирано място за покупка - какво повече. Помислете, че проблема на кучето можеше да е друг, изобщо невидим за окото. Тогава? Всички трябва да сме с ветеринарно образование, за да си купим куче ли?
Не сте прав/а. Съжалявам.
User's Signature

Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 16 October 2010 - 09:35 PM

Драга, MissElle, кога видяхте проблема с крачето? Колко дни след покупката? На снимката дефекта е толкова очевиден, че и тригодишно дете ще го забележи !
Знаете ли, ставате смешна с писаниците си и разглезеното си мрънкане! Защото дори и развъдчика да си е замълчал , което естествено е недопустимо, той в крайна сметка е предложил да му върнете кучето. Защо отказвате и се правите на самарянка и чакате всеки да се възхищава на любовта ви към животното?
Върнете кученцето, вземете си обратно парите и приключете с това. Потърсете си друго кученце.
Колко кучета сте купували от чужбина , че говорите как ви връщат парите и кучето остава за вас ? Май николко, нали?

#91 Потребителят е офлайн   Kasper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 09:36 PM

Цитат

Да са си го лекували, като е било в тях..могли са ТОГАВА да вземат самосиндикално решения за здравето му. Просто ще ми е много трудно сама да се боря, направо...

Не бих се съгласил на тази опция, още повече че в настоящия момент Вие сте собственик на кучето. Ако развъдчиците са ветеринари с практика, тогава може би бих се замислил.

Цитат

Помислете, че проблема на кучето можеше да е друг, изобщо невидим за окото. Тогава? Всички трябва да сме с ветеринарно образование, за да си купим куче ли?
Не сте прав/а. Съжалявам.

Да, в този случай говорим за ВИДИМ дефект. Аз не отричам, че момичето е подведено. Както и съм напълно съгласен с това, че не всеки е длъжен да прави това или онова или да има определен капацитет и познания. Но не мислите ли, че би било хубаво да се проявява внимание във всякакви случаи? Какво като е развъдчик, да не е богопомазан? Има развъдчици и развъдчици. Има хора и хора. Има и развъдчици, които са си търговци, просто правят нещата легално. Не съм ли прав?
Не съм ли прав, че апелът ми е повече внимание, независимо откъде купувате кучето?
Ехооо, осиновяване за 15 години напред. Поне ще гледате да не му липсва някоя лапа, нали? :af_089:

#92 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2010 - 09:41 PM

MissElle--За мен също е НЕПРИЕМЛИВО да слагате всички развъдници под един знаменател :mg_062:
Не виждам какво мислите , че постигате с писане в форума ???
Може би някакво лично удовлетворение ?
Просто трябва да се разберете с развъдчика си .
До колкото разбирам те са реагирали адекватно , искали са да ви върнат парите или да ви излекуват кученцето .

Това , че вие им нямате доверие е ваш проблем .
Не ви ли е хрумвало , че те може пък да нямат доверие на ваш лекар ???
Да не говорим , че имайки впредвид цените на някои клиники в София ще им излезе по - евтино да ви подарят друго кученце .

п.П. За мен това са неща, които могат да се договорят , но с нормални разговори с развъдчика ви , НЕ С ДРАЩЕНЕ ПО ФОРУМИТЕ .
И гадаене от останалите участници тук , кое как вероятно е станало и кой какво Вероятно е казал .
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#93 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 16 October 2010 - 09:43 PM

Ancheto , защо пък да си връща кученцето, то да не е чанта, свикнала е жената с него , обича си го. Ако и пукаше само за парите , щеше да го върне още в първия дени нямаше да се тревожи и да го мъкне по ветеринари. Не мисля, че сте права, все пак развъдчика трябва да поеме и отговорност към животните си , нали за това е легализиран. ОК тия от борсите и магазините , не се интересуват от кучетата, не им пука и т.н. , но един уважаващ себе си и бизнеса си развъдчик , поне по мое лично мнение трябва да поеме разходите по лечението , щом го е предал болно , не се е разболяло 1 - 2 години след това все пак. Те са и казали , че са го бутнали големите кучета или нещо такова беше , било е по - малко ... те трябва да поемат отговорност, дали ще го направят говори само за това колко наистина се интересуват от животните , които продават и развъждат.
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#94 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 09:44 PM

Показване на мнениетоAncheto, в 16 October 2010 - 09:40 PM, написа:

Драга, MissElle, кога видяхте проблема с крачето? Колко дни след покупката? На снимката дефекта е толкова очевиден, че и тригодишно дете ще го забележи !
Знаете ли, ставате смешна с писаниците си и разглезеното си мрънкане! Защото дори и развъдчика да си е замълчал , което естествено е недопустимо, той в крайна сметка е предложил да му върнете кучето. Защо отказвате и се правите на самарянка и чакате всеки да се възхищава на любовта ви към животното?
Върнете кученцето, вземете си обратно парите и приключете с това. Потърсете си друго кученце.
Колко кучета сте купували от чужбина , че говорите как ви връщат парите и кучето остава за вас ? Май николко, нали?

На вас пък кое ви дава право да квалифицирате дали е смешна. За мен вие сте смешна в противоречието, което създавате с това, че афиширате развъдниците като 100% лоялни и т.н., а в случай, в който очевадно не е така ги защитавате вместо да се дистанцирате от такива. Не ви ли е срам? Явно е, че всичко е търговийка и за вас.

ПП: За малко да повярвам, че в България има коректни хора с тези прехвалености за развъдниците. Сега вече ми е ясно, че си чешете езиците и си правите рекламка,
User's Signature

Качена снимка

#95 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 09:44 PM

Дефектът е очевиден за вас, защото съм направила снимката в подходящия момент.. И в подходящата поза..както казах не се вижда иначе..той си ходи нормално и като ходи не се криви така, както ако стои на 4 крака..не се криви и като седи, а като лежи съвсем не се вижда... Днес го извеждах.. хората го галеха, разглеждаха и никой не ме пита- ама защо му е крива лапата.. не личи, както аз съм направила да личи на снимката за да види някой ветеринар ако пише и като цяло за да събирам мнения. И НЕ СМЕЙТЕ ДА КАЗВАТЕ, ЧЕ МРЪНКАМ ! Да ви видим вас на мое място какво щяхте да говорите и как да се държите.. А за връщане на куччето дума не може да става...вие можете ли да върнете същество, което сутрин ви събужда с езичето си по лицето да ви целува или не иска да ходи никъде без вас и се старае само да се гушне, а като го вземете на ръце за него е висша радост и трепери и върти опашка??? А дори и да можех да го върна, замисляте ли се какво може да стане после? а) да се пробват да измамят някой друг наивен като мен б) да го приспят, защото няма да могат да го продадат примерно, а не им трябва в) да го бутнат на половин цена в зоомагазин г) да го изоставят някъде.... съмнява ме, че ще си го излекуват и ще си го гледат ... при положение , че знам как постъпват и това говори какви хора са...

Не мога да повярвам какви ми ги написахте. Срамна работа. Мерси за съвета, но няма да го приема. Ако е ок за вас, никак не ок за мен.

#96 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 09:48 PM

А относно "дращенето по форуми" ... като ви дразни, не четете... форумите са за това...да се дискутира, да се пише, да се споделя... пиша, защото първо, искам да дам гласност на проблема- да се разбере, какви неща се случват и да четат хората, които занапред ще купуват куче. Второ, исках да събера мнения за добри ветеринари- ортопеди в София, трето искам ПОДКРЕПА- като всяко нормално човешко същество.

#97 Потребителят е офлайн   Desi_H Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 09:48 PM

Правилно ли Ви разбрах, че развъдника ще поеме сумата по лечението на кученцето? И правилно ли Ви разбрах, че не искате да го замените или върнете? Какво точно искате от тях? Те е ясно, че не е трябвало да го продават, щом са знаели, но при осъществена вече продажба, да разбирам ли ,че искате да върнат парите и животинката да остане при Вас,както уж постъпвали в чужбина. Аз също от 20 години работя с чужди фирми и освен да си сменят дефектите, не съм имала щастието да бъда компенсирана по друг начин. Не е ли по-добре да се съсредоточите върху лечението на животното, вместо вече два дни да обяснявате , че сте потресена. Не ми отговаряйте, защото спирам да чета тази тема. Започнах да Ви подозирам в празнословие. Или сменете кученцето или го излекувайте с тяхна помощ. И дерзайте напред. Вече всички разбрахме ,че и развъдчиците са хора и правят грешки. А Вие им дайте шанс да я поправят. Дай Боже да сте живи и здрави и да се забавлявате дълго заедно.

#98 Потребителят е офлайн   iva.paula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 09:51 PM

E тази тема вече се превърна в цяла драма.И таа вариантите са няколко МissElli:

1.Връщате кученцето на развъдника и те ви възстановявят парите или ви дават здраво куче

2. Започвате лечение ,но все пак никой не дава гаранция на 100% дали ще се оправи .Затова се замислете дали искате да гледате болно куче

И все пак никой не е виновен,вие сте чели и сте се спрали на този развъдник
User's Signature

www.polimarpom.com

Качена снимка

Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 09:52 PM

MissElle, аз ти се възхищавам - повечето хора явно на твое място щяха да върнат дефектната стока и да си вземат новичка. Радвам се, че има хора като теб. Не обръщай внимание на негативните коментари. Предстоят ти много хубави моменти с това прекрасно сладурче, което вече е твоето специално и любимо същество.
User's Signature

Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 09:52 PM

Ще я поеме, но както казах, искат да го лекуват те...е аз откъде накъде да им вярвам, че няма да оправят проблема временно...и после да се прояви наново, а кученцето да е с отнет шанс за възстановяване заради някакво псевдо лечение..? Пак ги защитавате, вместо да се разграничавате от такива като тях. А скъпоструващите грешки трудно се прощават, особено ако става дума за живо същество. Както и да е.... Проблема не е на никого, освен най- вече мой...и ще се оправям както мога, пък на вас хубава вечер...

Благодаря, Чарли за подкрепата....

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема