Отговор на развъдник Мерлинс Пом по поставени теми от последните три дни…..
Публикувано: 14 October 2010 - 10:10 PM
Публикувано: 16 October 2010 - 09:10 AM
Аз също имам померанче, на 4 месеца е.
MissElle , кученцето ти е много сладичко, но и на мен не ми прилича на померанче.С най-добри чувства съм и не искам да се засегнеш от това.Бебето померанче макар и с бебешка козинка е пухкаво и прилича на малко мече. Аз също като тебе имах проблеми когато го купих от лицензиран развъдник - по телефона ми обясняваха колко е здраво,ваксинирано,с родословие,чипове.... и още на следващия ден пътувахме за София, взехме го и го заведох на наш ветеринар.Кучето беше болно, кашляше много,кихаше..явно беше изстинало и което най-много ме изненада е това, че нямаше трите ваксини за които ме излъгаха, че ги има.Но за всичко ние сме си виновни, не огледахме паспорта и документите...., толкова бяхме въодушевени като го видяхме , че не видяхме тези неща.
Пожелавам ти да оздравее малкия и да му се радвате!

Публикувано: 16 October 2010 - 10:45 AM
Публикувано: 16 October 2010 - 11:52 AM
MissElle, в 16 October 2010 - 10:50 AM, написа:
Не се притеснявайте, както всеки шпиц и вашият мъник преминава през своя грозен период :)
Друг е въпроса, че нямам представа как вие не сте забелязали този недостатък когато сте го взимали?!?
Не е нещо незабележимо и не знам при какви условия е станала покупката...
Добре е и развъдчика да се защити по някакъв начин, защото това изобщо не говори добре за него в случая.
Публикувано: 16 October 2010 - 02:34 PM
Искам само да се оправи, горкото...
Публикувано: 16 October 2010 - 04:34 PM
на първо място споменатите ветеринари в темата за мен са под всякаква критика и не бих се доверил. препоръчвам ветеринарите от клиника Добро хрумване, или Централна ветеринарна клиника. заведете кучето със снимките в която и да е от двете и мисля че ще получите своя отговор.
след това ми прави впечатление че не сте забелязали проблема на кучето в стария му дом когато сте гледали родителтите му, и когато сте го взимали. както и да е, при установен проблем развъдникът си е поел отговорност и ви предлага решение. вие не сте съгласна и се опитвате да се озовете с кучето, с поети разноски за лечение, и обезщетение, което е лишено от всякаква логика. не е възможно някой да ви поема просто някакво лечение при неизвестен (на него) лекар. който плаща той определя при кого ще се лекува. ако желаете вие да определите това вие ще плащате. започнете ли лечение развъдника няма никаква отговорност по-натам независимо от изхода.
а що се отнася дали кучето е померан, то това е оказано в родословието му. след като е пет-клас, то явно има отклонение от стандарта и не може да очаквате да прилича на световен шампион, ама нали и цената му е такава.
в обобщение - получили сте едно коректно отношение от хората. все пак като са казали че дават гаранции (до колкото е възможно при условие че това са живи същества, а не статуетки) те ви предлагат и решение (дори и да ви върнат парите, и да си вземат кучето при тях). най-вероятно става въпрос за сбъркана диагноза (виждам от снимките, че не винаги крака се криви, както би трябвало да се очаква о тази диагноза). направете консултации и вземете решение кучето ли искате или парите си. няма начин на тая земя да имате всичко. само ще кажа, че ако хората са искали да ви измамят никога нямаше да ви предложат да си вземете парите, а просто никога нямаше да успеете да се свържете с тях и да водите тези преговори.
Публикувано: 16 October 2010 - 04:36 PM
Публикувано: 16 October 2010 - 04:40 PM
С чиста съвест ще ви кажа,че за тези пари можехте да си купите малък немски шпиц -шоу клас!Които ще е много,много по-красив от това подобие на шпиц.
Публикувано: 16 October 2010 - 04:43 PM
Публикувано: 16 October 2010 - 04:48 PM
iveta 2, в 16 October 2010 - 04:45 PM, написа:
С чиста съвест ще ви кажа,че за тези пари можехте да си купите малък немски шпиц -шоу клас!Които ще е много,много по-красив от това подобие на шпиц.
Не е наполовина малък шпиц, а само 1/4 .. все пак е баба, а не майка..и наистина думата за Габриела не е шампион- но куче победител все пак...изложбено с награда...
Публикувано: 16 October 2010 - 04:55 PM
MissElle, в 16 October 2010 - 02:48 PM, написа:
вие четохте ли целия ми пост?
1. отидете на второ мнение при истински доктори.
2. споразумеем не означава да стане каквото вие кажете
3. отговорността за това да вземете кучето с този (предполагаемо) наличен дефект е И ваша
пожелавам всичко най-хубаво за вас и кученцето! успех!
Публикувано: 16 October 2010 - 05:00 PM