Dog.bg Форуми : Отговор на развъдник Мерлинс Пом по поставени теми от последните три дни…..

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Отговор на развъдник Мерлинс Пом по поставени теми от последните три дни…..

#41 Потребителят е офлайн   iva.paula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 October 2010 - 09:49 PM

Аз не съм се опитвала да ви накарам да ми купите кучето ,а просто ви давам съвет какво може да направите,Явно вие сте нещо в грешка и не сте разбрали правилно
User's Signature

www.polimarpom.com

Качена снимка

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2010 - 10:10 PM

Надето, да, това е и моята логика. Благодаря иначе за препоръчаните лекари, развъдника и без това е от Стара Загора, пратила съм и рентгеновите снимки и снимките с кривата лапа и хората ще ги носят на ветеринарите там да съберем мнения, но май май няма какво друго да е....освен този валгус..ужас...

#43 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2010 - 10:14 PM

Не се притеснявай и пак ти казвам може да поговориш с доцента само да погледне рентгеновите снимки :) Ти си преценяш. Дано се оправи малкото пухче .. :) Късмет !
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#44 Потребителят е офлайн   maks_bs Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2010 - 09:10 AM

Привет!
Аз също имам померанче, на 4 месеца е.
MissElle , кученцето ти е много сладичко, но и на мен не ми прилича на померанче.С най-добри чувства съм и не искам да се засегнеш от това.Бебето померанче макар и с бебешка козинка е пухкаво и прилича на малко мече. Аз също като тебе имах проблеми когато го купих от лицензиран развъдник - по телефона ми обясняваха колко е здраво,ваксинирано,с родословие,чипове.... и още на следващия ден пътувахме за София, взехме го и го заведох на наш ветеринар.Кучето беше болно, кашляше много,кихаше..явно беше изстинало и което най-много ме изненада е това, че нямаше трите ваксини за които ме излъгаха, че ги има.Но за всичко ние сме си виновни, не огледахме паспорта и документите...., толкова бяхме въодушевени като го видяхме , че не видяхме тези неща.
Пожелавам ти да оздравее малкия и да му се радвате! :smile:

#45 Потребителят е офлайн   iva.paula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 10:06 AM

Здравейте Maks_bs ,може ли да ни кажете от кой лицензиран развъдник сте си взели померанчето.На мен не ми е приятно да се мисли че всички развъдници така правят и да се слагат под общ знаменател :eg_033:
User's Signature

www.polimarpom.com

Качена снимка

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 10:45 AM

Значи, моето кученце е било точно такова меченце каквото описвате на 3 месеца...вече е на 5 и започва да прилича на майка си, която си е шампионка и е много красива. До няколко месеца се очаква да стане пухкав..Все пак развъдник с толкова кучета -победители померани и т.н няма откъде да вземе мини шпиц а и им е ненужно да си рискуват така репутацията и да рискуват наказание от Северни кучета, и Българския киноложки клуб...

#47 Потребителят е офлайн   C-suM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 11:52 AM

Показване на мнениетоMissElle, в 16 October 2010 - 10:50 AM, написа:

Значи, моето кученце е било точно такова меченце каквото описвате на 3 месеца...вече е на 5 и започва да прилича на майка си, която си е шампионка и е много красива. До няколко месеца се очаква да стане пухкав..Все пак развъдник с толкова кучета -победители померани и т.н няма откъде да вземе мини шпиц а и им е ненужно да си рискуват така репутацията и да рискуват наказание от Северни кучета, и Българския киноложки клуб...

Не се притеснявайте, както всеки шпиц и вашият мъник преминава през своя грозен период :)
Друг е въпроса, че нямам представа как вие не сте забелязали този недостатък когато сте го взимали?!?
Не е нещо незабележимо и не знам при какви условия е станала покупката...
Добре е и развъдчика да се защити по някакъв начин, защото това изобщо не говори добре за него в случая.

#48 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 02:34 PM

Ами както обясних в първия си пост- предоверих се- смятах че след като съм била разумна да не купувам кученце от зоомагазин, а от известен развъдник , който е регистриран в Българския киноложки клуб, и ми се дава куче с родословие, като видях многото им прекрасни померани и огромната стена с много награди, автоматично реших, че получавам най-доброто. Освен това , той никога не куца- тича и скача нормално и затова не си личеше. Както знаете кученцата се раждат по 3- сестричката му не се продаваше- оставала в развъдника, братчето му беше вече заминало за Австрия и за мен оставаше Марчело...и това е...
Искам само да се оправи, горкото...

#49 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 02:46 PM

Ето снимка, на която не изглежда проскубан , а до него слагам майка му Габриела от Мерлин'с помс да видите, че прилича на нея а тя има 2САС.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#50 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 02:50 PM

бонбон сладък,дано леко му се размине оправянето. Всъщност казаха ли Ви как ще оправят лапичката?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 03:00 PM

да, опрерацията не била тежка и ми обясни лекаря как се прави, но не мога да го повторя :) нещо се освобождавала едната кост пък се запълвало с мастна тъкан незнам...

#52 Потребителят е офлайн   maks_bs Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2010 - 03:22 PM

MissElle, много е сладък малкия! Наистина много си приличат с майката.Нека всичко мине успешно и да се възстанови бързо! Представям си какво ти е. :dh_188:
А ето ни и нас преди един месец, новите ни снимки не съм ги качила на компа.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#53 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2010 - 03:55 PM

Би било хубаво :) развъдчика на това сладко бебе да каже нещо .. или поне да се извини за небрежността .. :ud_009: Лично аз следях тази тема с интерес.. Успехи на бебето с оправянето :)
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#54 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 04:34 PM

набързо само ще напиша моето мнение.
на първо място споменатите ветеринари в темата за мен са под всякаква критика и не бих се доверил. препоръчвам ветеринарите от клиника Добро хрумване, или Централна ветеринарна клиника. заведете кучето със снимките в която и да е от двете и мисля че ще получите своя отговор.
след това ми прави впечатление че не сте забелязали проблема на кучето в стария му дом когато сте гледали родителтите му, и когато сте го взимали. както и да е, при установен проблем развъдникът си е поел отговорност и ви предлага решение. вие не сте съгласна и се опитвате да се озовете с кучето, с поети разноски за лечение, и обезщетение, което е лишено от всякаква логика. не е възможно някой да ви поема просто някакво лечение при неизвестен (на него) лекар. който плаща той определя при кого ще се лекува. ако желаете вие да определите това вие ще плащате. започнете ли лечение развъдника няма никаква отговорност по-натам независимо от изхода.

а що се отнася дали кучето е померан, то това е оказано в родословието му. след като е пет-клас, то явно има отклонение от стандарта и не може да очаквате да прилича на световен шампион, ама нали и цената му е такава.

в обобщение - получили сте едно коректно отношение от хората. все пак като са казали че дават гаранции (до колкото е възможно при условие че това са живи същества, а не статуетки) те ви предлагат и решение (дори и да ви върнат парите, и да си вземат кучето при тях). най-вероятно става въпрос за сбъркана диагноза (виждам от снимките, че не винаги крака се криви, както би трябвало да се очаква о тази диагноза). направете консултации и вземете решение кучето ли искате или парите си. няма начин на тая земя да имате всичко. само ще кажа, че ако хората са искали да ви измамят никога нямаше да ви предложат да си вземете парите, а просто никога нямаше да успеете да се свържете с тях и да водите тези преговори.

#55 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 04:36 PM

Развъдчика пише във форума, странно, че не са се включили, предполагам следващите дни. Ще минавам всеки ден тук и ще разказвам как върви операцията. Преди малко се учехме да ходим на каишка. Вкъщи беше трудно, но навън беше идеално..макс_бс много сладко бебе имате..и Марчело беше с такова шарено кожухче сиво-кафяво, а сега стана оранжев...предполагам че след няколко месеца ще са и двамата като за изложба..жалко, че моето куче никога няма да може да ходи, де...но за мен винаги ще е на първо място сред всички други хахахаха

#56 Потребителят е офлайн   iveta 2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 04:40 PM

Чета и се чудя на глупостта на хората.Явно сте доста наивни,че да дадете 800евро за болно кученце само и само да имате"померан".Майката на вашето животинче не е шампионка ,защото 2 САС не я правят такава.Изискванията за шампион на България са други и можете да ги прочетете в сайта на БРФК.Другият ФАКТ е,че IZABELA ALEN BRUNSKI -вашата баба по майка и всички останали кучета в родословието тази женска са МАЛКИ ШПИЦОВЕ!!!Това е сръбски развъдник за малки шпицове които нямат померани.Значи вашето тъй наречено померанче е наполовина малък шпиц!Друг е въпроса защо нашият клуб е допуснал това куче и поколението му да се наричат померани.В много страни по света това е разрешено ,но в България не.Явно обаче забраната не е за всички.
С чиста съвест ще ви кажа,че за тези пари можехте да си купите малък немски шпиц -шоу клас!Които ще е много,много по-красив от това подобие на шпиц.
User's Signature

WHITE SPITZ KENNEL "ORCHIDE IN BLOSSOM"
http://www.orchide-in-blossom.com

#57 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 04:43 PM

Не съм казала, че не съм съгласна с тяхното решение...аз само казвам какво ми предлагат те и питам дали това е коректно и адекватно, защото наистина незнам какво бих могла да очаквам. Относно това че който плаща той казва къде се лекува, е съжалявам, но не става така. Все пак изначалната грешка е тяхна, след като и те не са си огледали животинчето а са го пуснали за продажба така, при положение, че е било при тях 3-4 месеца, а сега трябва да си поправят грешката, като не мисля, че могат да вземат 100%ово решението как да се лекува и къде.. Трябва да се споразумеем , аз все пак съм новия собственик и имам право на глас. Освен това те са си в нарушение- от договора се гарантира здравословното състояние на кученцето, а се оказва че не е ок- тогава как да не се полага обезщетение- за всички тревоги, ходене по 3-4 ветеринари, скъпи снимки, и т.н. Не казвам, че аз трябва да определя как да се лекува, но и не мисля,че те трябва да вземат решението- все пак- един вид ме излъгаха веднъж- не мога да им вярвам 100% ...

#58 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 04:48 PM

Показване на мнениетоiveta 2, в 16 October 2010 - 04:45 PM, написа:

Чета и се чудя на глупостта на хората.Явно сте доста наивни,че да дадете 800евро за болно кученце само и само да имате"померан".Майката на вашето животинче не е шампионка ,защото 2 САС не я правят такава.Изискванията за шампион на България са други и можете да ги прочетете в сайта на БРФК.Другият ФАКТ е,че IZABELA ALEN BRUNSKI -вашата баба по майка и всички останали кучета в родословието тази женска са МАЛКИ ШПИЦОВЕ!!!Това е сръбски развъдник за малки шпицове които нямат померани.Значи вашето тъй наречено померанче е наполовина малък шпиц!Друг е въпроса защо нашият клуб е допуснал това куче и поколението му да се наричат померани.В много страни по света това е разрешено ,но в България не.Явно обаче забраната не е за всички.
С чиста съвест ще ви кажа,че за тези пари можехте да си купите малък немски шпиц -шоу клас!Които ще е много,много по-красив от това подобие на шпиц.

Не е наполовина малък шпиц, а само 1/4 .. все пак е баба, а не майка..и наистина думата за Габриела не е шампион- но куче победител все пак...изложбено с награда...

#59 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 04:55 PM

Показване на мнениетоMissElle, в 16 October 2010 - 02:48 PM, написа:

Не съм казала, че не съм съгласна с тяхното решение...аз само казвам какво ми предлагат те и питам дали това е коректно и адекватно, защото наистина незнам какво бих могла да очаквам. Относно това че който плаща той казва къде се лекува, е съжалявам, но не става така. Все пак изначалната грешка е тяхна, след като и те не са си огледали животинчето а са го пуснали за продажба така, при положение, че е било при тях 3-4 месеца, а сега трябва да си поправят грешката, като не мисля, че могат да вземат 100%ово решението как да се лекува и къде.. Трябва да се споразумеем , аз все пак съм новия собственик и имам право на глас. Освен това те са си в нарушение- от договора се гарантира здравословното състояние на кученцето, а се оказва че не е ок- тогава как да не се полага обезщетение- за всички тревоги, ходене по 3-4 ветеринари, скъпи снимки, и т.н. Не казвам, че аз трябва да определя как да се лекува, но и не мисля,че те трябва да вземат решението- все пак- един вид ме излъгаха веднъж- не мога да им вярвам 100% ...

вие четохте ли целия ми пост?

1. отидете на второ мнение при истински доктори.
2. споразумеем не означава да стане каквото вие кажете
3. отговорността за това да вземете кучето с този (предполагаемо) наличен дефект е И ваша

пожелавам всичко най-хубаво за вас и кученцето! успех!

#60 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 05:00 PM

Да, четох ви поста и точно това обяснявам че съм съгласна....в понеделник ще получим второ мнение от лекар от Стара Загора, а след това ще вземем и трето и четвърто ако трябва. И ще направим компромиси естествено, важно е кучето да се оправи. И трето, да грешката е и моя, че съм го взела в този вид, но наистина не очаквах че такъв развъдник, лицензиран и всичко ще ми продаде болно животно. Наистина не ми хрумна..ако беше зоомагазин да, обаче голям развъдник с регистрация в БРФК с такива прекрасни кучета с много награди...наистина не се усъмних и не го оглеждах..

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни