Dog.bg Форуми : Склонни ли сте да обличате своето куче ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Склонни ли сте да обличате своето куче ? ?

Анкета: Склонни ли сте да обличате своето куче ? (74 гласували потребители)

Склонни ли сте да обличате своето куче ?

1. Гласувал Да ,стига да има нашия размер :) (22 гласове [29.73%] - Виж)

Процент от гласовете: 29.73%

2. Ми... ако е допустима цената ,може ... (8 гласове [10.81%] - Виж)

Процент от гласовете: 10.81%

3. Оо това си е чиста глезотия ... (23 гласове [31.08%] - Виж)

Процент от гласовете: 31.08%

4. Друго (21 гласове [28.38%] - Виж)

Процент от гласовете: 28.38%

Гласуване Гостите не могат да гласуват

#61 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 November 2010 - 08:08 PM

А можеш ли тогава да обясниш,защо до сега хората с малки облечени кучета,които съм видял,се броят на едната ми ръка? Толкова ли пък са сбъркани другите,че да си мъчат "кученцата" по този начин...:dh_188: Защо Дого аржентино,ротвайлери и добермани не ги водят облечени(може да има изключения :ab_041:),като се има впредвид,че козината им с еднаква дължина като на един пинчер примерно. Всичко опира до нас и до втълпяванията,на които сме подложени от детска вързраст! Голямо куче издържа,малко куче не издръжа. :ab_041:

В крайна сметка всеки има разбирания и си ги защитава. :beer:

ПС:Да не вземе сега някой стопанин на пинчер да ми обяснява разликата в козината на пинчер и доберман.Не съм спец,просто давам нагледен пример. ;)
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#62 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Възпитание, обучение и спорт със немско овчарско куче

Публикувано: 13 November 2010 - 11:01 PM

хаха
User's Signature

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..

#63 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2010 - 11:06 PM

Сигурно ги виждаш само лятото, а зимата кучетата им пишкат в банята. :zz_020: При -15 градуса как няма да си облека кучето, което тежи 2 килограма и почти няма козина? Трябва да съм луд. :zz_020: Предната зима като го извеждах му замръзваха крачетата за 10-15 минути.. Как може да сравнявате доберман, боксер и дого с пинчер, мопс или чихуахуа. :ud_009: :ab_041:

#64 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2010 - 11:34 PM

Ако закараш африканец в Канада и го хвърлиш гол дали ще оцелее?
Не смятате ли, че нещата не опират само до дължина на косъма? Има много фактори, но все пак смятам, че всеки стопанин може да прецени кога кучето му се чувства некомфортно. Миналата зима имаше случаи на кучета умрели от студ. Дворни кучета, калени. Мислите ли, че на такива темпреатури моето куче, което живее на 25-30 градуса стайна температура, се чувства комфортно навън?
Както има малки кучета, които не биват обличани, така има и големи, които ги обличат, като е нужно. Не знам кое е толкова странно.
Вместо да се настройвате срещу хората, които обличат кучетата си, защо не се замислите за тези, които ги носят в чанти и ги мъкнат по кафетата? За тези, които пъхат цигари в муцунката им, за да си направят "смешна снимка". Има стотици примери за 'лошо' отношение към животните, обличането на дрехи не е, освен ако видимо кучето не се чувства добре в тях, а според мен не е нужно да си кучешки психолог, за да видиш кога кучето не се чувства добре. :ae_085:

#65 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2010 - 11:37 PM

Показване на мнениетоArchiball, в 12 November 2010 - 11:00 AM, написа:

И аз отбелязах "друго", защото обличам, когато е студено. Този отговор защо го няма? Разбира се, че винаги съпротивата ще бъдат хората с големи и космати кучето, те затова имат и такива кучета. Нали знаете, че породата отговаря на характера на стопанина.

на този откровено обиден пост се чудех много дали да отговоря по подобен начин, но все пак ще си замълча... почти...
не ми се ще да изричам (в случая написвам) или правя нещата, които ми дойдоха наум след прочитането на това...

а относно дрехите... моето куче няма нужда да бъде обличано (голямо и космато е и може би заради това толкова навътре приех конкретния пост), но за дъждобран съм мислила.. и не ми се струва ненормално някой да облича кучето си, ако смята че му е студено или че има нужда, но е малко прекалено кучето да има едва ли не повече дрехи и аксесоари от стопанина...
User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 November 2010 - 11:43 PM

Показване на мнениетоnETq, в 13 November 2010 - 10:39 PM, написа:

Ако закараш африканец в Канада и го хвърлиш гол дали ще оцелее? Не смятате ли, че нещата не опират само до дължина на косъма? Има много фактори, но все пак смятам, че всеки стопанин може да прецени кога кучето му се чувства некомфортно. Миналата зима имаше случаи на кучета умрели от студ. Дворни кучета, калени. Мислите ли, че на такива темпреатури моето куче, което живее на 25-30 градуса стайна температура, се чувства комфортно навън?
Както има малки кучета, които не биват обличани, така има и големи, които ги обличат, като е нужно. Не знам кое е толкова странно.
Вместо да се настройвате срещу хората, които обличат кучетата си, защо не се замислите за тези, които ги носят в чанти и ги мъкнат по кафетата? За тези, които пъхат цигари в муцунката им, за да си направят "смешна снимка". Има стотици примери за 'лошо' отношение към животните, обличането на дрехи не е, освен ако видимо кучето не се чувства добре в тях, а според мен не е нужно да си кучешки психолог, за да видиш кога кучето не се чувства добре. :ae_085:

Много относително! Зависи къде е живял африканеца преди това? То и Европеец да го изхвърлиш гол пак края ще е същия! Какво правим ако човека от африканка раса се е родил в Канаада?
25-30? УЖАС! За да подържаш такава темеперетура в стаята трябва и да имаш друга стая с по ниска темеретура преди да излезеш навън. То това не е здравословно и за човек какво останало за куче? от 30 градуса на минус 10? 40 градусова разлика. Замисли се как реагира организма?
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#67 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2010 - 11:46 PM

.

#68 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2010 - 11:48 PM

.

#69 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2010 - 11:48 PM

Е не изпадайте в крайности де. Със сигурност тези които купуват супер много дрехи и аксесоари за кучетата си имат тройно повече за себе си. :ba_025: Просто могат да си го позволят и в това също няма лошо, защото човек се постила спрямо чергата си.
А за дъждобраните за големите кучета ... Ами аз виаги съм се чудила как съседите прибират хъскито си в апартамента след разходка в някакъв силен дъжд и изобилие на кал. Аз едвам се справям с малкото прасе вкъщи :ab_041:

Мето, това последното което го каза.... Човек адски се изложи :ab_041:
Не че нещо ама мислете преди да пишете! По твоята логика вкъщи трябва да седим на 15 градуса температура, за да си каляваме кучето. За Бога......... що за глупост? 25 градуса е нормална стайна температура!

#70 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2010 - 11:54 PM

Ами всеки си има негово мнение за нещата отностно обличането на кучето.. аз сам ЗА малките породи, с малка козина и против някви хъскита северни кучета по 60 кг да ги обличат като някви деца, тва ми е отвратт
а отностно дъждобраните - много са полезни в голям дъжд и изобилие от калл
User's Signature

#71 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Ами всеки си има негово мнение за нещата отностно обличането на кучето.. аз сам ЗА малките породи, с малка козина и против някви хъскита северни кучета по 60 кг да ги обличат като някви деца, тва ми е отвратт
User's Signature

#72 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

User's Signature

#73 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 November 2010 - 12:19 AM

Показване на мнениетоnETq, в 13 November 2010 - 10:53 PM, написа:

Е не изпадайте в крайности де. Със сигурност тези които купуват супер много дрехи и аксесоари за кучетата си имат тройно повече за себе си. :ba_025: Просто могат да си го позволят и в това също няма лошо, защото човек се постила спрямо чергата си.
А за дъждобраните за големите кучета ... Ами аз виаги съм се чудила как съседите прибират хъскито си в апартамента след разходка в някакъв силен дъжд и изобилие на кал. Аз едвам се справям с малкото прасе вкъщи :ab_041:

Мето, това последното което го каза.... Човек адски се изложи :ab_041:
Не че нещо ама мислете преди да пишете! По твоята логика вкъщи трябва да седим на 15 градуса температура, за да си каляваме кучето. За Бога......... що за глупост? 25 градуса е нормална стайна температура!

Що да се изложа аз да не съм Африканец да поддържам стайна темперетура 25-30? При мен 18-20 са напълно нормални.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#74 Потребителят е офлайн   vitaminka1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2010 - 06:08 PM

Аз пък имам кокер и да... има си дрешки.
Има си дъждобран и неопренови обувки - нещо което ми помага много, когато времето е лошо.
Когато вали или е кално си я обличам и няма нужна след разходка да я къпя цялата, защото, повярвайте ми се налага - тя обожава водата и види ли локва, задължително скача в нея и бяга за да не я хвана :ab_041:
Определено сме атракция в парка, хората и се радват.
Дали бих и взела обикновени кучешки дрешки - по-скоро съм склонна, да, ако има нашият номер и мога да отделя парички, има сладки дрешки, а аз съм момиче все пак и е нормално да третирам кучето си като кукла :db_046:

User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2010 - 06:26 PM

Показване на мнениетоvitaminka1, в 15 November 2010 - 05:13 PM, написа:

и е нормално да третирам кучето си като кукла :db_046:

За радост на Сизър Милан и неговото предаване. :ab_041::ab_041: Тънко майтапче ;)
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#76 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 November 2010 - 06:25 PM

Ако шалчето се брои за дреха, да... от време на време си обличам кучето за да сме в тон. Мисля, че от един копринен шал няма да получи топлинен удар Качена снимка /Което между другото е хъски/

#77 Потребителят е офлайн   vraskata_ Икона

Публикувано: 23 December 2010 - 02:01 PM

еи по тая теми4ка имам питане аз . от скоро си имам едно дого аржентино и искам да го ползвам за лов ама истински без пу6ка , за целта оба4е ми е нужна кевларена жилетка някои може ли да помогне с информация от каде да си намеря .

#78 Потребителят е офлайн   GEORGE13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:HARDCORE PUNK TATTOO & PIERCING FOOTBALL
    ICE HOCKEY KICKBOX

Публикувано: 23 December 2010 - 02:13 PM

ami obl4am go :ab_041: ....osven istinskoto mi ku4e / bullterrier / imam vku6ti i edno kitaisko golo :af_089: ....kak da ne go obli4am...tuka dneska e -23c ....

#79 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 December 2010 - 05:04 PM

Американската булдочка я обличам само вечер (хем да не ни виждат и да не ни се смеят) хем е по-студено и то става въпрос само за адския стyд ...Голданката не я обличаме тя се радва на студеното време
Според мен размера на кучето няма значение , хората са идиоти djydжетата данеби да трябва повече да се обличат от баскетболистите и волейболистите ? :Д
Кучето е куче ,то не знае колко кила е ....
Според мен идеята с обличането идва от едно дръго място ...едно е куче живеещо в апартамент спящо до парното, дрyго е дворно куче .. има много американски булдоци (примерно на моята кyчка сестрата ) ,от както са я взели си живее на двора и вече се е климатизирала и не трепери а моята трепери ...
По-скоро съм склонна да взема дъждобран ... да не я вали и дyха вятър ,отколкото нещо плетено примерно... те когато се движат се зaгряват, да не забравяме каква е разликата в нашата и тяхната температyра ня тялото
User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2011 - 05:49 PM

Показване на мнениетоMyDuality, в 23 December 2010 - 04:09 PM, написа:

да не забравяме каква е разликата в нашата и тяхната температyра ня тялото

2 градуса. Не са кой знае какво когато навън е -15 а ние с кучето сме свикнали да седим на 25 градуса стайна температура. Колкото и да си спорим в тая тема мисля, че всеки стопанин сам преценява дали кучето му има нужда от дрехи или не.

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни