Dog.bg Форуми : Питоподобна сладурана търси приемен или постоянен дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Питоподобна сладурана търси приемен или постоянен дом поредната тежка история

#1 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 November 2010 - 10:47 AM

Лятото намерихме тази сладурана пред подлеза на Ю. парк. Беше много изплашена, щураше се нагоре-надолу. Започнахме да търсим дали не е изгубена - нищо, разпечатахме и разлепихме обяви в парка- пак нищо. Два дни по-късно един бездомен клошар ни каза, че ще я вземе. В приютите естествено ни отказаха да я вземат.
Заведох го да я кастрира, защото беше разгонена и събираше цели тълпи мъжкари след себе си. След кастрацията ни казаха, че имала много лошо възпаление на матката и къчешките й зъби са били извадени. По-голямата част от другите са счупени. Има белези по главичката от бой. Обезпаразитихме я. Човекът каза, че ще си я гледа, до вчера...
Аз им давам храна винаги когато ги видя, момичето от зоомагазина я храни винаги когато минат, в приюта им обещаха храна винаги, когато отидат.
Снощи когато ги видях, човекът каза, че не може да я гледа повече. Пускал я няколко пъти, но тя все го намирала....Помолих да ми даде няколко дни да потърся дом, дори и приемен....
Преди да залея Нета с обяви, ако може по-знаещите и разбиращите да ми кажат Стаф ли е със сигурност или просто прилича....
пп. Тя е много мила с хората, но е доста наплашена и не реагира добре на мъжкки кучета. Казаха ми, че човекът я е биел, докато е била разгонена, защотот се дразнел от другите кучета, а и му пречели да рови по кофите...
Ето я и Розка.
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 03 November 2010 - 11:14 AM

божееееее :ud_009: ,по късно ще ви пиша на ЛС.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#3 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2010 - 07:21 PM

Нека модераторът или авторът на темата да изтрият веднага данните за местоположението на кучето. Така се прави при тези породи.
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 November 2010 - 07:54 PM

кучката е извадила невероятно лош късмет срещайки Вас! помислихте ли следното: два дни са твърде малко за намиране на стопанина; как така сте дали кучето на някого, преди да се уверите, че някой не го търси. как въобще давате куче на човек без доходи и препитание и вероятно без дом; не ви ли хрумна да потърсите истински дом? как след като кучката е кастрирана се разгонва, събира мъжки и затова я бият?! и въобще какво сте мислила, че правите и как точно смятате да оправите навършеното до тук? смятате ли поне да вземете кучето и да го заведете на хотел, докато търсите приемен дом или то ще си чака на улицата?
от тези снимки, които сте качил,а силно се съмнявам някой да може да ви каже нещо за породата на клетницата, надявам се поне да има повече късмет!

#5 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2010 - 09:20 PM

1-местоположението на кучето е различно. Написах, че лятото я бяха изхвърлили там
2- след като я прибрал клошарят се е разгонила, аз го заведох за кастрация, а е била гонена от кучета преди да се намеся с кастрацията,,,
3- аз не съм виждала да я бие, пред мен не го е правил..познати са го виждали и ми казаха чак сега...
4- кучето е било пускано в сайтове за намерено/изгубено от други хора. Резултат е нямало.
5- докато имах нужда от време да реагирам и да започна да търся семейство (а и все се надявах да не е изхвърлена) - 2 дни, клошарят я е взел, не съм му я тикала в ръцете, не съм го молила....
6- когато разбрах за нея започнах да звъня по приютите - отказаха ни...
7- за хотел пари нямам - вие Албена ли щяхте да поемете хотела?
8- кучето в краткия си престой пред подлеза е плашело хората и майките с деца, хората от магазините и кафенетата там са се разбунтували и са обещали да я "премахнат"
9- когато се запознах с човекът, който я е взел той ме убеждаваше, че ще я гледа и пази, каза, че си има барака до общината, а по-късно си намери работа и дом в Бояна от където наскоро са го изхвърлили..
10- не мога да рискувам собственото си здраве и това на собственото си куче, като се опитам насилствено да взема кучката от човека и я прибера вкъщи...Как точно си го представяте това?!
От страни е много лесно да се коментира, но много моля, който може да направи повече за нея, той да се меси, на останалите - нужда от обвинения и съвети нямаме...
11- на други (100 пъти повече) бездомни кучета им се случват 300 пъти по-лоши неща, да разбирам ли че за тях нямате проблем, но понеже това е породисто....и е нямало късмет с първите си стопани...всички ставаме по-черни и от дявола..

#6 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2010 - 10:18 PM

Така, както сте написала първия си пост, внушавате всички тези мисли, които сподели albena.
Кучето е много хубаво, но аз лично никога не бих го дала на клошар, нали разбирате какви възможности има да го гледа. Представяте ли си колко пъти животът му е висял на косъм, когато е било прогонвано от "стопанина си"? А и какво право има да го гледа човек, който е способен да го удря или дори бие без никаква вина?

Ако тогава му бяхте пуснала тема тук, можеше и да му бъдат спестени страданията, поне това можехте да направите , ако не бяхте се успокоила, че кучето е "задомено", но явно и от мен ще се подразните.

Едва ли има смисъл да мислим какво по-добро е можело да бъде направено, по-добре да помислим как да се спаси кучето.
User's Signature

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.

#7 Потребителят е офлайн   Zonker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2010 - 10:32 PM

Стаф с извадени зъби и дадено на първият пожелал го клошар...хубава сте я надробили, пак късмет, че не са го върнали да се бие и да си тренират на него бойните кучета.
User's Signature

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"

#8 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2010 - 11:18 PM

Наистина сте в състояние да откажете всеки да пише тук. Ако момичето е допуснало грешки, му обяснете какви са и как да ги поправи, за да не ги допуска отново, а не го нагрубявайте така. Повечето пишещи тук очакват помощ, подкрепа и разбиране, но рядко я получават. 

Danyto искрено се надявам да успееш да помогнеш на кучето и се надявам да не се откажеш да помагаш и занапред!

#9 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 09:34 AM

Давам си сметка, че първият пост е доста хаотичено написан (за което се извинявам), не се оправдавам, но ми се събра доста напоследък.
Вчера се опитах да си припомня ясно събитията и се сетих, че тя беше охапала дете от читалището, защото преди това беше замеряна от някакъв идиот с камъни. Не съм свидетел на нито едно от събитията. Когато слязах до парка да я търся, човекът вече си я беше вързал и си ходеше с нея. Няма как да скоча да я дърпам и да я взема-къде ще я сложа. Както казах - пари за хотел нямам. Малко или много се успокоих, защото човекът поне щеше да я пази. Не е най-доброто за нея, но ние осигурихме храна (за която трябва само да минава до магазинчето до подлеза-и той го прави), уверението, че ако има нужда от вет-ние сме насреща. Когато ходихме за кастрация, хората от приюта видяха колко е загрижен за нея и също се поуспокоиха, не след дълго той си намери дом и работа в Бояна (от където са го изхвърлили наскоро). В същото време на мен ми се наложи да се справям с изхвърлена майка с 4 кученца...И до сега не мога да се справя...Така че моля спрете с обвиненията - не мога нито да съм на 100 места едновременно, нито имам възможност да помогна на всички...
Както казах вече, вместо да си чешете езиците, елате и ми помогнете...иначе няма никаква полза...
пп. Отказахме се да търсим собственика й когато видяхме зъбите...

#10 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 04 November 2010 - 11:25 AM

Милата кучица,направо ми се къса сърцето.За съжаление с албена наистина сме притиснати много от финансовата част, а колко мразя да съм безсилна :eg_033: Колкото и да го мислихме и прехвърляхме,няма как да я поемем финансово,знаеме си възможностите и за съжаление няма как да го поемем,което наистина ме докарва до лудост :eg_033: Ако се намери приемен дом на момата,можем с храна да помогнем,както и с някакви трохички.Съжалявам наистина за клетата животинка,просто.......
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 03:12 PM

Е сега поне разбирате как съм се чувствала аз тогава....и защо съм се успокоила, когато някой все пак я беше приютил...

#12 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 November 2010 - 04:10 PM

Ох аз мога само финансово да помогна малко... но знам, че това е едно голямо нищо... ако можеше поне да си има приемен дом всичко щеше да е по-лесно...
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   gepard96 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2010 - 04:39 PM

Какво става с сладураната? О аз мога да я гледам много е хубавa... :re_037: :re_037: :re_037:

#14 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2010 - 04:53 PM

Ами видях ги преди няколко дни. Все така е. Вчера се видях с момичето на зоомагазина, каза ми, че пак я е пускал и тя я нахранила. След това пак си я прибрал...
Не ви познавам, виждам, че сте скорошен потребител. Пишете ми на лични.

#15 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 09 November 2010 - 06:59 PM

gepard96 имаш интерес и към шарпея,в крайна сметка какво куче искате и какви са ви възможностите?
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2010 - 07:34 PM

Внимавайте какво решение ще вземете пак, защото кучето достатъчно се е намъчило!
Не мога да си представя клошар да гледа стаф, ей богу :eg_033: :eg_033:
И аман от вечно желаещи на секундата да вземат такова куче.
А за кой приют говорите, нещо не ми е ясно?
Търсете и само сигурен човек!И временен дом преди това!

#17 Потребителят е офлайн   gepard96 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2010 - 01:11 PM

ЗДРАВЕИТЕ значи за шарпея съжелявам но просто питах дали още му се търсат стопани,не съм казвал нищо за него по-определено а се регистрирах специално заради момичето, по-принцип имаме възможност,живеем в голямо жилище блиэо до парк, досега съм гледал немски овчарки до 4 са стигали у нас :) но ми се наложи преди няколко години да замина и да работя в чужбина и се принудих на приятел да остава 2 от кучетата ми,сега от почти година окончателно съм си в Бг и с майка ми решихме да вземем още 1 засега, а ако успея да се разбера с нея после още едно може би, в началото мислех да си търса за закупуване и така попаднах в този форум, но като чета тука съдбите на тези животинки :dh_188: и предпочитам да си харесам от тука отколкото инак, продаващите се палета 6те си намерат с много по-голяма вероятност хубав дом, а тези... а да и ротваилерката с объркания характер също много я мисля, само незнам дали би свикнала в апартамент да живее, а тъй като в миналото съм обучавал на шуцхунд моите овчарки и имам престава горе-долу за повечето неща за обучение и отглеждане,също редовно сме участвали на повечето мероприятия на клуба и изложби, даже от момичетата ми майка и дъщтеря станаха клубни и нац.шампиони,сега 3-то поколение гледам едно момиче а това за един кучкар-едно куче в къщи е много много малко, эа съжаление вече нямам възможност и време толкова усилено да се занимавам като иэложби, патувания...а да бил съм и в екипа, който издаваше списание Милиони приятели ако го помните....надявам се да казах основното за мен...е това е

#18 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 01:22 PM

Пожелавам на Розка един наистина добър и отговорен стопанин (дали само аз си мисля, колко неподходящо е това име за нея? :wub: )
А Danyto пожелавам по-бързо да намери поне временен дом, за да се махне кучето от улицата и от клошаря.

#19 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 01:22 PM

От написаното от Вас се разбира,че в момента имате куче/та в апартамента си -ако правилно съм разбрала.Надали тази мома ще се разбере да съжителства с други кучета на едно място.

#20 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 02:44 PM

А дали само аз си мисля, че няма нужда от менторски тон и излишни мнения...

gepard96, Атина ме е изпреварила, но това, което разбирам е, че имате вече друго куче?!
Аз също си мисля, че за момента е нужно спокойствие и наистина опитен в това човек, за да успее да я социализира. Мислите ли че ще успеете? Ако кучето прояви агресия към член от семейството ви, какво ще стане? Имам много въпроси към вас, но бих искала да ви ги задам лично. И също ме интересува бих ли могла да посетя дома ви, да се запозная с майка ви? Надявам се не приемате с обида тези въпроси, но има много случаи на злоупотреби, така че ако наистина искате кучето от добро сърце, ще се наложи да ме допуснете по-близо до себе си.
Благодаря.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни