Dog.bg Форуми : Куче на 2-3 месеца-агресивно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Куче на 2-3 месеца-агресивно поведение Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 10 November 2010 - 01:22 PM

Показване на мнениетоdog_lover87, в 10 November 2010 - 10:23 AM, написа:

Благодаря Ви за отговора!Тrenertg,Вие сте ветеринар,бихте ли ми казали кога е първо разгонване и дали е най-добре да кастрираме Рекси преди да се разгони за пръв път или след.Благодаря предварително-просто кучето ми няма порода и не искам да създава нежелано поколение.Тук ми писаха някъде на 7-8 месеца-моля Ви за препоръки!

около 5-7 месец е нормално да се кастрира женско куче,
мъжките може и след 4 месец , няма никакъв проблем.

#22 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 01:25 PM

Имам малко по-различно впечатление. Тъй като имам "удоволствието" да наблюдавам една глутница точно пред прозорците си съм забязала, че в момента в който голям тръгне към малко, което яде то незабавно оставя каквото и да е захапало и се изпарява като дим. Ако не успее да се изниже навреме следва "демонстрация" от която разбира се, нищо реално му няма, но пада здраво квичене и напикаване.
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 10 November 2010 - 01:30 PM

Показване на мнениетоtrenertg, в 10 November 2010 - 12:27 PM, написа:

Показване на мнениетоdog_lover87, в 10 November 2010 - 10:23 AM, написа:

Благодаря Ви за отговора!Тrenertg,Вие сте ветеринар,бихте ли ми казали кога е първо разгонване и дали е най-добре да кастрираме Рекси преди да се разгони за пръв път или след.Благодаря предварително-просто кучето ми няма порода и не искам да създава нежелано поколение.Тук ми писаха някъде на 7-8 месеца-моля Ви за препоръки!

около 5-7 месец е нормално да се кастрира женско куче,
мъжките може и след 4 месец , няма никакъв проблем.

Добре,а поведението как се промени,можете ли да ми обясните по-подробно.Чара беше кастрирана,когато ми я подариха,въпреки,че беше малка,незнам защо така са решили.И в какво се състои възстановяването-има ли нужда от хапчета или инджекции?А за колко време е нормално да се възстанови след операцията?За колко време се променя характера,ако има промени?

#24 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
Публикувано: 10 November 2010 - 01:47 PM

при кастрация на мъжко се възстановявата за 1-2 дни , женските 3-7 дни .
Кастацията не промена характера в млада възраст , но 1 огромна причина за агресия е премахната - хормона тестостерон -остава в нормални граници и причината за сексуален тип агресия изчезва . При женските също , единствено предразположението към напълняване на някой индивиди изисква промяна на диетата и двигателната активност да се следи от стопаните.
Реално няма кой знае каква промяна , имам наблюдения над доста кастрирани кучета и поведението им.

#25 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 10 November 2010 - 01:53 PM

Благодаря за отговорите,сега ще ходим на село и там ще тичаме до довечера!Довиждане за сега! :db_046:

#26 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 November 2010 - 01:57 PM

Показване на мнениетоГрахче, в 10 November 2010 - 10:30 AM, написа:

Имам малко по-различно впечатление. Тъй като имам "удоволствието" да наблюдавам една глутница точно пред прозорците си съм забязала, че в момента в който голям тръгне към малко, което яде то незабавно оставя каквото и да е захапало и се изпарява като дим. Ако не успее да се изниже навреме следва "демонстрация" от която разбира се, нищо реално му няма, но пада здраво квичене и напикаване.

Здравейте ,
отчетете няколко фактора при вашето наблюдение :
1 . чия е територията - приходящи ли са малките или възрастното е приходящо
2. имат ли родствена връзка малките с кучето , което предявава претенции над храната
3 . колко често и редовно са хранени кучетата на колко места ги хранят и кога - численост на глутницата , роднинство
4 . родителят на малкото куче наблизо ли е в тази ситуация
5. мъжко или женски кучета проявяват агресията - едно и също куче е или с различни .
След отговор на тези въпроси мога да дискутирам темата и то в отделна тема :)

#27 Потребителят е офлайн   NikiN Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 06:51 PM

Здравейте, не съм писал тук от много отдавна ако трябвада бъда честен от преди 4 години, а може и малко повече. Преди пет години загубих кучето си - НОК на име Бък, като останаха огромни съмнениея за отравяне в комбинация със сърце което не издържа на натоварване, предизвикано от някакво лекарство - инжекция. Още ми става тежко като говоря за този спомен, затова спирам с него до тук.
Ще си позволя да пиша в тази тема, пък ако модераторите решат нека изтрият мнението ми.
Първо да дам мнение по въпроса, поне да има някаква полза от мен, полза, колко да е полза.
Само фактът че изричате "Страх ме е като дойдат братовчеди...", само думичката страх и това което си представяте в главата преди да още да се е случило създава огромната предпоставка за това което е в главата ти да се случи в действителност. Това не си го измислям аз - казва го Цезар Милан гледай НГ за да разберете, предполагам, че вече го знаете. Тук идва мястото да кажа че съм критичен ФЕН на Цезар Милан, макар, че кой съм аз да хваля или критикувам някого. Това, което не ми харесва в него е, че понякога така яко души кучето с тези душачи, може нищо да не му става на самото куче, но от страни изглежда гадно. А трябва да се има в предвид, че колкото и научно-популярно да е Говорещият с кучета, това предаване си остава шоу, при това американско с винаги хепи енд, което просто не е реално. Трябва да призная обаче, че от това шоу има много какво да се научи.
Тренертг и писането и в тези форуми от толкова много години ме накара да напиша и аз тия няколко реда - май станаха повече от10. Така си бях науми не повече от 10 реда, но все пак не съм писъл тук от повече от 4 години, така че продължавам напред. Първата ми виртуална среща с не я беше тук. От тогава поддържам връзка с нея и с още едно момиче, като се срещнахме в този форум, което ме подсеща да благодаря и на ДОГ.БГ че го има. След 10 месеца чакане, си взех Цезар, естествено на якото куче на света. Ще гледам да съм кратък щото вече стана супер много. Цезар е НОК, просто има ли човек някога тази порода няма как да се отърве от нея. На шест месеца кучето глътна топче с диаметър 4 см и тежест от 250 грама - желязно от огромен лагер. Виновникът бях аз, защото поисках да му го взема. След 2 дни обикаляне по всички доктори в моя провинциален, но областен град се престраших намерих някак си телефона на тренертг, тя е ветеринар и без да е виждала кучето ми тя каза точно това което бе правилно да направя - снимка и операция. Хайде в София, в една клиника, за която после като четох тук там направо тръпки ме побиха, но кучето ми само след два часа след операцията ходеше. След около две години Цезар започна да върти главата и да чеша ушите, пак обикаляне по докторите и пак при тренертг - диагноза осил в ухото. Преди няколко дни кучето ми започна да куца и пак обикаляне по доктори - анални жлези и други, пак при тренертг - едни хапченца на билкова основа и хоп нещата заспаха. Стига толкова че почна да прилича на реклама. Но искам да кажа и това, когато отидох за първи път при тренертг, кучето ми веднага я хареса, моментално, горкото преди това бе толкова изтезавано от прегледи, че само като види че някой ще му бърка в ушите или ду*ето, наставаше ръмжане, и хапане, намордници, връзване на кучето на четирите краища на ветеринарната маса и куп други неприятни неща. Докато от тренертг лъхаше някакво спокойствие и доброта, което кучо веднага разбра. Така, че от мен едно голямо БЛАГОДАРЯ за тренертг.
Да се върнем пак към темата, и аз като теб си ме беше страх и по скоро неприятно да водя кучето си на ветеринар, защото знаех какво ще се случи, то беше в главата ми и се случваше в действителност. Сега след като съм прочел тук там и съм гледал доста от Цезар Милан мисленето ми доста се промени. За поведението на кучето, дори не може да се каже, че това е едната страна на монетата, защото това е нещо което има много страни, пример - кучето ми се отнася по различен начин с различните хора, това значи че хората му влияят, тук не говоря за поведението му при команди, ако му кажа дръж то няма да има разлика в поведението му. Кучето ми лае други кучета, когато те са неспокойни, изнервени, агресивни. естествено аз му се карам и когато моето куче се успокои, се успокояват и другите. Но тук имам много още да работя точно по този пример, все пак мога да се похваля че съм имал проблясъци. Само да добавя, че обучението на кучето ми се проведе от мен в периода когато то бе между 2 и 3 месеца. после почти нямах време за него - супер оправдание нали, след което започнах да се занимавам малко повече с него когато стана на 2 години. забележете, че кучето ми възприе много неща, и то много бързо нищо, че бе вече на две години. Тук не говорим за обучение с разни сертификати и тапии.
И най накрая, ако въобще някой е стигнал да чете до тук, искам да кажа че тренербг е взела най-хубавото от Цезар Милан и е добавила още неща и мисля, че е на прав път за обучението на едно куче, което ще се хареса не само на кучето, но и на стопанина му.
ПС. Кой съм аз, че да хваля или критикувам някого!
И пак да повторя, ако модераторите решат нека изтрият мнението ми.

#28 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 10:58 AM

NikiN,благодаря Ви за вниманието към темата.Днес отново му давах от ръка,бръкнах в купата-нищо,но когато го пипнах ми изръмжа.Притеснен съм,днес идват братовчеди,ще спят в нас.Те сигурно ще искат да оставя Рекс при тях,както правех с Чара,но още не познавам Рекси в цялата му същност,и сигурно няма да се отлепят от него,като бяха малки татко ги качваше на гърба на Чара-тя беше кротка,но този,в смисъл такъв е буен,тя беше толкова кротка,че ги оставяше-буквално да и се качат на главата.Незнам дали Рекси ще е съгласен да бъде следван цял ден от деца,каквито тук наоколо няма,да не се случи нещо докато се храни-те са деца-и те имат куче,немога да им кажа,че ще ги ухапе,тъй като те от бебета имат куче и е абсурдно да ми повярват,така ги плашех с Чара,за да я оставят поне за секунда да...сещате се...да си свърши работата.И така,какво да правя,ще дойдат днес?!

#29 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 November 2010 - 11:35 AM

решението е просто - н допускаи децата при кучето докато го храните за другото те ще се разберат

#30 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 11:45 AM

Нямам голям опит с деца-някой от вас знае ли как да ги залъжа нещо-те са момичета-обичат кукли,а аз от детството си само колички имам,на път са,ще дойдат около час,какво да правя?;(

#31 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 12:10 PM

След разходката оставих Рекси с нагръдника,той беше в другата стая,сега отивам и гледам-нагръдника го няма,по-късно видях,че го е изгризал на 2 места и на 3-то,където само го е дъвчил,но не го е скъсал,какво да правя сега?Да не му се случи нещо,децата идват след малко,притеснявам се,да ходим ли на ветеринар,да не е погълнал нещо.Друг път не съм му го оставял за дълго,но сега заради моята ГОЛЯМА глупост забравих,защото когато се прибрахме той ме хапеше на игра и го оставих,по-късно щях да му го свалям.Моля за съвети и благодаря за отговорите предварително,ще огледам дали е погълнал някоя частица и ще пиша.

#32 Потребителят е офлайн   NikiN Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 November 2010 - 12:32 PM

Незнам какво ми става, но пак започвам да пиша :ab_041:

Цезар Милан имаше един епизод с голям пудел, незнам как точно се казва - мисля че кралски, собтвениците му имаха същия проблем като теб чакаха гости но децата които трябваше да се съберат бяха между 4-12годни и имаше най-малко 7-8 деца. Кучето беше хипер активно и проявяваше доминантност но без агресия. това е разликата. Естествено шоуто показа хепи енд. Ако можеш гледай го. Според мен това което трябва да направиш, то е най лесното щото изисква най малко време е да избегнеш проблема. предполагам че храниш кучето по 3 пъти на ден а то изяжда всичко за нула време, така че както казва и тренертг просто отстрани децата докато то яде. Не е хубаво да гледате кучето как яде, защото то ще сепочувства доминатно, в глутницата яде алфа мъжкия а другите гладат от страни. След като кучето се нахрани може да преминете към игра.
Това обяче не е най-правилния начин за решаване на проблема. Целта е да предизвикаш ситуацията и да решиш проблема. Трябва обаче ти да бъдеш много спокойна, и най-вече търпелива и с деца и с куче. Това което трябва да им обясниш при първа среще е да не го гледат да не му говорят и да не го пипат, поне докато самото куче не се успокои, след това правилата отпадат. Това е много грубо казано. Абе стига толкова, че нататък започваш да правиш децата на опитни зайчета, а за това трябва опит професионален, и аз не бих си го позволи дори. Варианта с отстраняването на децата докато кучето се храни за сега е най добрия.
Относно нагръдника, спираш да го водиш с нагръдник, той е за теглене. водиго само с нашийник, ако искаш да тегли шейна през зимата тогава нагръдник или да дърпа нещо през лятото - количка. Какъв е нагръдника кожен, изкуствен, виж дали ги има всички метални части или пластмасови. ако всичко е там почти няма за какво да се притесняваш.

#33 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 12:43 PM

Кожен е и я няма закопчалката и мястото,знаеш,където се закача повода,търсих ги из стаята,където бе затворен,а децата дойдоха,какво да правя,разбрахме се да не го закачат,докато се храни,дори по-малкото започна да плаче,но аз му дадох да си играе на телефона ми.Ще обядваме и така,а аз се чудя какво да правя с кучо!

#34 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 12:45 PM

И да питам още нещо,какво ще стане,ако оставя куч да спи при децата,те така искат,както Чара едно време и сега ми мънкат на главата за това?

#35 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 11 November 2010 - 01:54 PM

ако не си сигурен в кучето си би ли рискувал здравето на децата? :dry:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   NikiN Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 November 2010 - 02:17 PM

пласмасова ли е закопчалката или желязна? Виж хубаво из стаята, ако е пласмасова и я няма, вариант е да я е здъвчал добре преди да я глътне, тогява не се притеснявай. Според мен въпреки че кучето, е още бебе, то ще се разбере перфектно с децата, е ако беше голямо още по добре. Все пак не ги оставяй без надзор когато са до кучето. Наблюдавайки ще разебреш сама ситуацията дали позволява нещото да са без контрол от това страна.

#37 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 08:32 PM

Относно закопчалката-не го е направил :af_089: ,но мястото,където се закача повода го няма търсих много,но лекаря ми каза,че е малко и е имало и други такива случаи и че ще го изкара доутре,но незнам :dry: ,търсих много из стаята,но тя е много малка и е възможно да не я виждам,защото моят лигльо си е същия.Мисля,че куч много хареса децата и не се отделя от тях,играеха допреди малко на двора,а сега са вътре и тичат,аз ще отивам да вечерям и да дам на Рекси купата,пак мисля да му давам от ръка,той яде доста бързо между другото.И ще попитам още нещо-полезно ли е да яде консерви,защото той само тях признава,само консерва и нищо друго?

#38 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 11:31 PM

Вчера-забравих да ги публикувам-в ЛЮБИМАТА градинка на майка ми:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#39 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2010 - 09:35 AM

Давам му от ръка,дори и децата съдействаха,бъркам му в купата,взема му от храната-нищо,но когато го погаля по гръбчето той ръмжи.Питам се,ако го оставя така,да си ръмжи,просто да не го доближавам,да не го докосвам,като порасне агресията ще се развие ли по някакъв начин.Не ми се сърди за бъркането в купата,а защо тогава ми ръмжи когато го погаля,той е много гальовен,постоянно се бута да го галят.Дори,когато го пусна и седна някъде той не се отлепя от мен,а когато съм прав разнася шишета,топката си,която не я пуска за нищо на света,дори спи с нея,просто куч е мноого странен!

#40 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2010 - 06:26 PM

Днес,с много опити отучих Рекс,мисля,че окончателно от агресивното му поведение при хранене,помогна и цялото семейство,но проблемът е сега,че Моето Голямо Лошо Куче изгриза и нашийника,вече става много,нашийника е от 1 ден и нещо,а нагръдника го оправи набързо,мисля,че тук няма какво повече да пишем,тъй като проблемът с агресивното му поведение е окончателно решен,според мен.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни