Dog.bg Форуми : Никой не обича старите кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Никой не обича старите кучета Деди вече е обичан :)

#161 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 20 March 2011 - 10:30 PM

Малко новинки от нас.Дедко тази вечер е малко по-добре.Успяхме да излезем на разходка.Изминахме цели 30-40 метра без проблем,без постоянното задъхване ,което го имаше вчера/явно от силната болка/Последно днес сутринта към 5 и 30 му дадох аналгин,повече след това не съм му давала.Но пу,да не ме чува дявола,днес след обяд определено е по-живнал.Докато преди обяд му давах водичка със спринцовка,след обяд към 16 часа изненадващо изяви желание да стане.Естественно стана не без моя помощ,но хубавото е ,че доволно се напи с вода.След кратката разходка изяви и желание да хапне,не много ,но на фона на пълното отказване преди това,нямате представа как му се израдвах.Утре започваме кортикостероиди,минаваме теста за ерлихиоза,и се надявам,че Деди да е разбрал,че е попаднал на най-инатата стопанка, на която можеше да случи.Ако си мисли,че като ми се тръшне и ще го отпиша,незнае колко греши.Качвам снимки от рентгена,въпреки че са ужасни,ще кача и във вет кабинет,евентуално за други мнения и предположения,начин на облекчаване и подържане.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
П.П.Благодаря на Светльо,за обаждането днес,както и на Марияна за предложената помощ.Благодаря на всички ,които стискате палци и лапичкиза нас.Ето ни и нас от преди има няма 2-3 минути.Спинкаме сравнително спокойно...
Прикачена снимка
Прикачена снимка
П.ПП.Молим да ни извините,за подръчните материали, от които е направено легълцето,но всичко друго е изпрано и заради гадното време не съхне.
User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

#162 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 March 2011 - 02:04 AM

Ох, това са много добри новини! Дано да са все такива и занапред!!!

За легълцето няма за какво да се тревожите - за Дедко в момента най-важно е, че има на кого да разчита... на ината, любовта и грижите на НЕГОВИТЕ ХОРА :rc_036:

Стискаме палци!!!
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#163 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2011 - 10:06 PM

Качена снимка
Прикачена снимка
Друго си е да си чакаш манджата...
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Някой нещо да иска да ни каже?!?!Качена снимка
Имам си нов Деди!Такъв един със живнал поглед,станал днес да ме посрещне.
Марияна,незнам какво да кажа,човек във паниката си изперква и не вижда простите неща.Благодаря ти,че се свърза с твоя вет и ни даде правилната насока накъде да тръгнем.Надявам се да не е временно подобрението при Дедко.Всъщност вярвам,че ще имаме още много хубави моменти заедно.Благодаря и на Цвети,че си направи труда да се интересува и да търси причината за неговото състояние и не го отписа толкова бързо.Не искам да пиша повече в момента,щото съм се размазала от едно таково обзело ме удоволствие ,придружавано от идиотска усмивка......
User's Signature

Качена снимка

#164 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 22 March 2011 - 10:08 PM

В крайна сметка от ошипяването ли е проблема,има ли вероятност да се повтори?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2011 - 10:18 PM

Не проблема не е в ошипяването,ошипяването той си го е имал дълго време преди това и то не може да бъде причина Деди да рухне за една вечер,защото точно това се получи.Проблема е ,че всички ветове решиха,че след като е възрастно куче всичко идва от ошипяването.Излязоха кръвните изследвания,но никой не се попита,възможно ли е всичко това да бъде от ошипяване,или просто е един възпалителен процес ,който може да бъде лекуван.Добре ,че вчера ме се обади Марияна JL и след проведения с нея разговор и разговор с ветеринарната лекарка /Цвети,пак ти благодаря!/кучето беше сложено на антибиотик,витамини и болкоуспокояващи,но не кортикостероиди....
User's Signature

Качена снимка

#166 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 22 March 2011 - 10:18 PM

Браво, taraT! :wub: :beer:

#167 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2011 - 10:24 PM

Ох, олекна ми, така следях със затаен дъх развитието на нещата.....taraT, напиши моля те името на ветеринарния лекар, който в крайна сметка е успял да даде точна диагноза и лечение и да започне възстановяване....Снимките ясно го показват - това не е онова куче от преди два дни! Нищо, че не съм от твоя град, надявам се, че хората с кучета от Бургас трябва да имат координатите на способни и отговорни ветеринари! Иначе много от тях като чуят на каква възраст е кучето, биха го отписали още в началото. Казвам това от горчив опит за съжаление....

#168 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 22 March 2011 - 10:40 PM

Показване на мнениетоtaraT, в 22 March 2011 - 08:18 PM, написа:

,но не кортикостероиди....

до колкото знам кортикостероиди не се дават на възрастно куче.Радвам се че сте добре.С удоволствие Ви каня ако някога имате път през Варна непременно да се обадите за една среща хора-кучета :beer:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#169 Потребителят е офлайн   mariana_jl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 March 2011 - 10:26 AM

Ехе...ама вие сте голяма работа :)))Супер изглежда Деди.Браво вас ТараТ!Браво и на Дедко,че не се предаде :) Само нещо да вмъкна.Преписвате ми заслуги,които аз не съм заслужила.Аз ви писах на ЛС,за дапредложа,ако идвате в Стара Загора,където има доста добри специалисти да заповядате у нас.Заслугата е на друга колежка от форума,и май знам коя е тя :))))Важното е ,че Дедко е добре-само как се е наперил калпазанина....болен бил.... :)))

#170 Потребителят е офлайн   karat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2011 - 11:28 AM

DEDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:

#171 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2011 - 03:02 PM

Даа! Качена снимкаКачена снимка
И аз като много други следях напрегнато ситуацията.Много се радвам,че Деди е добре.Като оздравее,да му издърпате леко хубавите уши-антенки,че ви изкара акъла.Качена снимка Без такива работи вече.Да ви е жив и здрав и още много хубави моменти заедно!Качена снимка

#172 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2011 - 06:25 PM

ТараТ...
Остани си Моля те винаги така инатлива,загрижена,способна на всичко в името на това,което чувстваш и вярваш... :ha_081:
Служиш за пример и вдъхновение на много хора...Вярвай ми...
Прегръщам ви всички и да кажеш на Деди,да не си прави повече такива експерименти,защото много,ама много ще му дърпам ушите... :hb_027:
Дано се стабилизира напълно Дедкото и да продължаваш дълго време да ни радваш с негови снимки и хитри изпълнения... :wub:

P.С...Благодаря ти ,че позволяваш да сме съпричастни към твоята история... :vb_024:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#173 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2011 - 09:32 PM

Показване на мнениетоmariana_jl, в 23 March 2011 - 10:26 AM, написа:

Ехе...ама вие сте голяма работа :)))Супер изглежда Деди.Браво вас ТараТ!Браво и на Дедко,че не се предаде :) Само нещо да вмъкна.Преписвате ми заслуги,които аз не съм заслужила.Аз ви писах на ЛС,за дапредложа,ако идвате в Стара Загора,където има доста добри специалисти да заповядате у нас.Заслугата е на друга колежка от форума,и май знам коя е тя :))))Важното е ,че Дедко е добре-само как се е наперил калпазанина....болен бил.... :)))

Лелееее,кви съм ги забъркала,Карат-Мая,Марияна JL-Марияна,реших,че Марияна - галено Мая , и тъй и като двете ми предложихте по едно и също време помощ,та крайния резултат си въведох телефона на Мая,като Марияна-СофияКачена снимка Направо No Coment!Надявам се да ме извините и двете....Благодаря Ви момичета още веднъж!
Иначе за Деди,ами днес сме още по-добре.Хапваме съвсем с апетит,успяхме да се скараме на сутрешната разходка на един мъжкар,нещо което не беше правил поне от седмица,чух му пак гласчето,и .....най-нахално тази вечер се нареди на масата да просиКачена снимка .Абе с една дума,незнам как да ви го кажа,сигурно изглеждам идиотски от страни,но се намирам в едно такова лажерноооооооо настроение.
Сега ще си го кажа насериозно.Деди наистина доста ме уплаши,уплашиме най-вече това,че в 99% от мненията и на ветове и на странични хора четях в очите и чувах думите:Евтаназия.Разбирам го,че в даден момент сигурно за всяко едно живо същество е по -добре да бъде "отървано"от мъките в които живее.Сигурно е по-хуманно.Вечер гледах Деди как лежи с празен поглед пълен с болка. Намирах го всяка вечер във същото положение ,в което съм го оставила сутрин,не пил вода,на сантиметър не помръднал....потънал в собствените си изпражнения и урина.Виждах го как ни изпраща с поглед навън,когато излизам с Тара.Виждах го,как ми казва с поглед,престани....спри...нека си отида поне с малко достойнство....
Само дето аз изобщо не съм подготвена за такова решение.Няма как да го взема...
Лекарката ,която ме подкрепи се казва Цветилена Маргарова.Цвети,ти един ден ще станеш страхотен лекар,защото не се срамуваш да признаеш ,че нещо него знаеш.Човек се учи докато е жив.Ти имаш огромното желание да помагаш на животните и го правиш от сърце!
Мая,утре ще сканирам кръвните изследвания и ще ти ги пусна.Днес просто ги забравих.
User's Signature

Качена снимка

#174 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2011 - 10:59 AM

Браво на момчето!Дано все по-добре да става.Да си ''опича акъла'',че май доста сме му набрали на хубавите уши. :)
Браво за усилията,които полагате за него.Качена снимкаКачена снимка

#175 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2011 - 11:52 PM

За дърпането на ушите на Деди,моля на опашката,аз съм се записала поне за месец на пред по 3 пъти на денКачена снимка Споделям интересно наблюдение от мен.Тара,докато беше Деди зле,също отказваше напълно яденето.Стана доста нервна,до вторник ,когато Деди след инжекцията обезболяващи и започване на антибиотика живна и пожела да хапне.Учудващо и ламята Спаска и мина всякакво неразположение,яде с огромно удоволствие,та чак се върна към стария навик да провери,дали нещо не е останало в неговата купа.Не е истина, животните как усещат нашето напрежение и безпокойство в нас......
User's Signature

Качена снимка

#176 Потребителят е офлайн   komaramara Икона

Публикувано: 27 March 2011 - 08:44 AM

Как е Дедко? Моля за новинни :xb_035: ! Благодаря предварително.

#177 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2011 - 09:35 PM

Ами Деденце е добре,разхожда се гадинката ,тъй е живнал,че сутринта успяха да ми скъсат нервата двамата с Тара.Явно имаше надпревара,кой повече си е забравил ушите в къщи.Състезанието завърши един на два за мене,по ядосана не бях се прибирала от години в къщи,сигурно откакто Тара беше на годинка....То не беше непослушание,то не беше: на това хубаво време ще си правим каквото си искаме,то не беше :ще ядем каквото си намерим и тъй.....тъкмо издърпам единия от някакъв боклук и гледам как другия хванал друга посока да търси поредната простотия.Незнам кой глупак е вилнял снощи в района,но тази сутрин имахме в изобилие убити пиленца....И човешки акита,и оставена храна за котки/незнам кой нормален човек може да си помисли,че котките обичат боб?!?!/ и всички екстри на света...Някой поне да беше оставил и резервни нерви за Ярослава....
Иначе утре ни очаква теста за ерлихиоза,дано и там всичко да е наред.
Поздрави от две непослушни муцуниКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#178 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2011 - 09:37 PM

Радвай се, че правят белички, това означава, че са здрави и жизнени.....Колкото и да си нервирана, така е!

#179 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2011 - 10:13 PM

Е,погледнете го от тази гледна точка-непослушно куче=здраво куче.Качена снимкаКачена снимка

#180 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2011 - 10:19 PM

Абе защитавай те ги вие,утре ще четете,собственичка на две овчарки се нуждае от стиснати лапички,за да не влезе в лудницатаКачена снимка
Дано е така,да са живи и здрави!
User's Signature

Качена снимка

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »