Dog.bg Форуми : Никой не обича старите кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Никой не обича старите кучета Деди вече е обичан :)

#61 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 December 2010 - 12:46 PM

Чудно :wub:

#62 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 December 2010 - 03:03 PM

Хихихи :) Коледна приказка е това, от най-хубавите :rc_036:
Тара, пристигна пратката, благодарим!
User's Signature

Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 December 2010 - 06:03 PM

тараТ Моля те....
Продължавай с разказите за Деди...Това ,че лично не пиша и не коментирам не означава,че не чета и разказвам...
Само да вметна ,че Ти така красиво и с чувство разказваш,че за мен не остава много работа и въображение...Просто превеждам и получавам грейнали от щастие усмивки и похвали... :wub:
Имаш със сигурност ...много целувки ,прегръдки и адмирации,за семейството ти от Cъздания по чисти и искренни от сълза... :hb_027: :ha_081:
Иначе Комплименти за развилнял се Син с блеснал поглед :ha_081: ,другото кучо,което ше се примирява явно с нахлулото в собственото му пространство себеподобно..и т.н демонстрирана Истинска любов... :hb_027:
Моля те от сърце...Продължи с дневника ,защото ще направиш много хора щастливи(дори и да не го вярваш)...
На цялото ти семейство много прегръдки,целувки и Комплименти за начина и Моля те продължи...Не ни лишавайте от нашата Истинска приказка...Нужна ни е на всички... :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#64 Потребителят е офлайн   Zonker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2010 - 09:22 PM

Малко му завиждам на детенцето. Бях на неговите години, когато баща ми докара първото ни куче - огромна немска овчарка. Вашите снимки отприщват много спомени :wd_043:
User's Signature

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"

#65 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 17 December 2010 - 11:01 PM

Ден седми!Цяла седмица!Как бързо си минава времето!Миналия петък по това време,знаех , че Дениц е взела Деди и той е вече далеч от кошмара наречен приют,изолатор,бездомен.Цяла вечер почти не спах ,чудейки се какво ли точно ще срещна на другия ден.Ще ме хареса ли Деди,детето,Тара,Жоро.Как изобщо ще се чувства при нас?Какво ли му минава през главицата?Къде ме водят?Тая каква е?Какво ще ме правят?
Е за една седмица имаме невероятен напредък!Деди е невероятнно умен и чувствителен.Тази вечер на разходката реших,че 40 минути са му достатъчни на студа и на снега и се опитах да го прибера в къщи с мъжът ми и с детенце.За първи път Деди се запъна до мен и отказа да тръгне с него.Е ,открадна си още 40 минутки.Въпреки явното превързване към мен,мен не ме напуска чувството , че той все още си чака неговия човек,този който някога се е грижил за него.Погледа на моменти е много тъжен.
Иначе Григо не съм спряла да пиша,щото не ми се иска.Радвам се , че не ви досаждам,защото всъщност имам толкова много неща да кажа, но в момента в който седна на компютъра и те изхвърчат от главата ми.Не можах да пиша снощи ,защото имаше един вид разпределение на територята,както се казва в подземния свят,само дето при нас беше в апартамент на 3 етаж.Както обикновенно към 9 и 30 ,мъжо отиде да приспива детенце,аз вземах РС в леглото,Тарютка легна до мен,Деди си спеше в леглото.Изобщо пълна идилия.Да,ама не!Деди реши ,че и той иска при мен.Само дето зъбла с такава скорост се изстреля от леглото да му се зъби,че успя да омота кабела на мишката и естественно да скъса буксата.Имаше зъбене и ръмжене,Деди се опита да оспори,крайния резултат беше ,че отиде и си легна на леглото.Само че толкова жално скимтеше,че аз не издържах и отидох да поседна при него и да си го милвам.Е та най-крайния резултат още едно недоволно куче,което се изстреля в детската да спи и сутринта се наложи да я бвлача, за да излезе с мен.Днес като се върнах от работа,територията беше разпределена,Деди в хола на дивана,Тара на леглото в детската.Иначе момчето хапва добре,сутринта пожела дори да гони пръчка.Това последното ми дойде изневиделица.Замахвам да хвърля пръчка на Тара и изведнъж пръчката изчезна от ръката ми.
Тази вечер на разходка пък гръмнаха пак пиратки,Деди отреагира доста бързо на този звук и се чудя,дали след почистване на ушите и лечение с антибиотик ,той все пак няма някакъв остатъчен слух?!?
Единственния проблем,който ми създава е че не мога за сега да се справя с мръсотията от козината.Снощи се пудрихме със сух шампоан и се четкахме,но резултата е почти нулев.Продължаваме да си миришем и да си сипем нещо като парахут от козината.Затова съвети приемам всякакви,с какво и как да го изчистя.На мен наистина не ми се е налагало до сега да се справям с такава мръсотия по кожата.Четкам го всеки ден,след това сресване в посока обратна на растежа на косъма,но ефекта е нулев.Утре ще се срещна с другия вет ,за да обсъдим евентуално кожно заболяване,въпреки че се съмнявам,защото той не се чеше и не се хапе.Самата кожа ,където няма мръсотия е розова и чиста.
След малко бягаме за вечерно изпишкване и после всеки по леглатаКачена снимка
П.П.Съжалявам ,че снимките са с много лошо качество,но определено се виждам в приключение да успея да хвана някой в кадър.Мога да хвана опашка,ухо или нещо като дете,но в никакъв случай 2 кучета и човек.
П.ПП.Фифи/папагала бяга като дявол от тамян от Тара,но не й пречи да си фръцка дупето под носа на Деди!
Последно,каката днес се отзова и тя с куче /живее самостоятелно/малко хъски-подобно същество на около 2 месеца.Жоро/мъжът ми само изсумтя и отсече :къща ни трябва на нас!Качена снимка
Ами БЛАГОДАРЯ ТИ,ЖОРО!Затова те обичам!
Лека на всички и целувки от нас!

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

#66 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 17 December 2010 - 11:50 PM

ей имате си едно джудже май :wub:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 December 2010 - 01:17 AM

Деди Клаус :ab_041:

#68 Потребителят е офлайн   Polence Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2010 - 06:08 AM

Коледна приказка :wub:
Не мога да се въздържа вече - следя темата, но не съм писала до сега.
Невероятни сте всички :rc_036:
Прекрасни моменти ви пожелавам и наистина, не спирайте да споделяте :hb_027:

#69 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2010 - 10:05 AM

ТараТ,за пореден път :rc_036:
А за пърхута - на мен са ми препоръчвали низорал - два пъти седмично,докато изчезне(за около месец).Другото за което се сещам - моята дъртозичка хващаше гъбички,но не оголваше петна,а цялата пърхутясваше и се вмирисваше - трудно ги откриха.Оправихме се с ваксини и след този случай я бодях през 6м превантивно,иначе гъбясваше отново.Успех :ba_025:
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#70 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2010 - 04:05 PM

Просто съм изумена! Нямате представа колко много ме зарадва тази история! Постъпили сте невероятно смело и благородно, Деди е късметлия, че сте се намерили! Прекрасна история! Пожелавам много здраве и късмет и на семейството ви, и на кучетата!
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 December 2010 - 04:07 PM

Привет от нашта банда!Имам нужда пак от съвет!Деди от сутринта е много нестабилен и няколко пъти пада,както е прав.Подгъват му се краката и просто се строполява.Сутринта като станахме, първо си мислех ,че е може би задето цяла вечер е лежал,но след сутришната разходка от 15 мин.просто не посмях да го разхождам повече,защото незнам дали не го боли ,положението е пак същото.Звъннах на вета и отговора му беше,че е най-вероянто силна форма на артрит и от студеното и влажно време се е обострило.Утре на място ще обсъдим евентуално някакво лечение.Но ако някой има опит,моля да сподели,какво бих могла да му дам ,за да облекча малко поне състоянието му.Топли кърпи,някакъв аналгетик?

User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2010 - 04:34 PM

Извинете,че се намесвам,но скоро имах подобен случай,кучето ми се събуди залитайки и падаше даже,оказа се възпаление на вестибуларния апарат вледствие възпаление на ухото. Може да няма нищо общо с вашия случай,може Деди наистина да страда от артрит,но все пак реших да споделя.
Дано всичко е ок. Поздрави на Вас и на Деди.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2010 - 04:49 PM

Чудех се дали да пиша,защото не съм лекар и не смея да давам такива съвети,но в крайна сметка реших,че можете да прецените сама дали да му дадете.Става въпрос за някакъв вариант на кетопрофен(кетонал,профенид и т.н.)Дозировка обаче не помня.Ето в тази тема има споменати разни неща,може да Ви е от полза.Успех
Сега успях да намеря дозировката за ветеринарния кетопрофен(кетофен) и тя е 1мг активно вещество на кг телесна маса - от тук
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#74 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 December 2010 - 10:02 PM

Благодаря Ринуша,прочетах линковете!Деди днес следобяд определено живна и не се спъваше толкава често.Няма го и това рязко подкосяване на краката.Но утре сме на вет,дано да може да му се помогне на момчето поне малко от малко да закрепи краката.Милия,толкова много иска да гони пръчка или празни шишета.От вчера си имаме и приятелка.Баба доберманка на име Шана -10годишна.Деди неможете да си представите ,какво ухажване и направи,дори и опит за покана за игра,само дето милия при първия подскок се озова на земята.Уфффффффф,много ми е мъчно за него,но вярвам че ще се оправим!Снимки от разходката,ами нямам,просто около притесненията днес изобщо не се сетих за фотото.
Но тази вечер пък си имахме гости!Вярно за много малко,щото е бебе,но на Деди му обещахме после по-честичко да си има още едно другарче.Само Тарюта тази вечер беше тотално възмутена!Не ми стига папагал,после два,после куче,пък после идва още едно досадно бебе,дето и захапа ухото...Качена снимка Само да можете да и видите физиономиятаКачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 19 December 2010 - 11:11 PM

Горката Тарюта :ab_041:
Дано всичко е наред с Деди, моля те пиши утре какво е казал доктора.

П.П.Още не съм получила отговор на запитването относно татуировката... :dh_188:
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#76 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2010 - 03:04 AM

Аз се възхищавам на Деди как достойно (на тази възраст) се справя без лекарства за краката! Предполагам,че ако е артрит ще му предпишат нестероидни противовъзпалителни и болкоуспокояващи средства като Rimadyl, Previcox, Metacam...Когато започнаха проблемите на моето куче с краката бяхме посъветвани също да и даваме комбинация от Глюкозамин 500 мг.,Хондроитин 400 мг. и MSM 100 мг.Има ги на хапчета за хора.При тях не можете да забележите незабавен ефект както при болкоуспокояващите.Те просто подхранват (ако може така да се каже) костите.И можете да ги давате постоянно.

MSM is good for preventing muscle aches and sprains, general health.It is also an antioxidant, and it helps flush toxins. It's very helpful for arthritis.
For cartilege healing, add a glucosamine/chondroitin supplement
- Glucosamine is the precursor for cartilege formation.
- Chondroitin becomes part of cartilege, creating spaces that absorb water for a cushioning effect.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#77 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2010 - 03:12 PM

taraT - :rc_036:
нямам думи, само кротко си поплаквам
какъв късмет извади дядката :rc_036:

#78 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2010 - 03:29 PM

taraT - дълбок поклон и от мен! Бих искала да Ви познавам отблизо, това, което правите е страхотно. Моето предишно куче НОК (почина на 13 години) имаше в последните години проблеми с краката и приемаше Артростабил и едно хуманно лекарство - някакъв кортикостероид. Това е много често срещан проблем при възрастните НОК-ове (но разбира се, нека се произнесе лекар по случая). Чудесно е, че в това влажно и студено време кучо спи на топличко и мекичко - това за артрита е много важно. Дано се оправи бързо. Желая на цялото Ви прекрасно семейство Весела Коледа и колкото любов отдадете - стократно тя да Ви се върне!

#79 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2010 - 10:35 PM

Моля Ви,благодаря отново за милите думи!Карате ме да се чувствам малко неловко.Просто , го правя за Деди!
Ми да мина на ден 10 -ти.Снощи седнах,писах , писах накрая ми сгъна нета и хвърлих компа.
От вчера сме на кетофен.5 дена по една таблета от 20 мг.За сега вета прецeни , че е много слаб и не иска да рискува с по-голяма доза.Проблем е , че днес намерих кървави капчици.Пак бегом до вета.Посъветваха ме да давам половинка фамотидин.Моля ако някой има опит да даде мнение.Иначе Деди днес определено е по -жив и по- игрив.Снощи ме събуди към 3 и половина със скимтене.Станах,според мен имаше някакъв зор,я да пиша,я да ака.Даааа,зор имахме.Явно просто му беше скучно.Станахме,излязохме,поразходихме се,изпишахме се и даже не искахме толкова бързо да се прибираме.Обещах му ,че тази вечер номера му няма да мине!Явно момчето си отспа и сега почти вече не лежим ,ами си щъкаме напред- назад.Пенсионерска му работа.
От вчера ми прави впечатление ,че Тара на разходка ми ака два пъти,Деди пропуска сутрешното.Купите и на двамата са празни.Еми снощи ги изхващах.Ламята Спаска,дето неще да помирише хляб или консерва,да не говорим за накисната гранула,минава първо през купата на Деди,после на нейната.Деди стой и я гледа,пък отиде на нейната.В един момент се светвам,че всъщност незнам ,кой,какво е ял.Та за това от тази вечер и двамата са на гранула.Който ял,ял.Който спал,спал.Чаках 10 минути и купите се вдигнаха.Изумени погледи и от двамата.Ама чакай,нии тъкмо щяхме да се менкаме.А сори,да бяхте по-рано.След малко ще им ги дам пак.Просто мисля,че Деди започна да прихваща бързо-бързо от лиготиите на Тарютка.А тя определено има на какво да го научи.Например,къде се крият котаните.Знаем вече всички явки и скатавки.Знаем и да се перчем на досадници.И знаем вече да се гушаме и да разменяме целувки с Тара.Мисля , че Тара вече го приема като дадена напаст от която няма отърване!Правим опити да гоним пръчки.Потичваме от време на време и от време на време при рязко обръщане се строполяваме на земята.Но не е вече ,чак толкова страшноКачена снимка Всъщност в събота обещавам снимки.Момчето вече се разхожда без повод до мен,и изпада в паника в момента в който се наложи да го оставя някой друг да го подържи ,ако се наложи да се отдалеча за кратко време.Много сме контактни и обичаме да общуваме.Имаме си фенове и приятели вече.Всъщност всеки ,който желае да се запознае с Деди на живо ,ще ни бъде добре дошъл на гости.На Деди му предстой и посрещане на Нова Година в Котел.Обещава ме снимки и от там,но затова има още време.
П.П.Прави ми впечатление нещо странно в поведението на Деди.Обича да се навира под храсти или дървета,най-вече иголистни,започва да дълбае и да заравя с лапи там,и задължително се отърква в стеблото с едно лудо ръмжене.може и да е глупаво,но всъщност ми е много любопитно ,защо го прави това?
Поздрави от цялата банда и да Ви е лека нощта!

П.ПП.Тъй като все още не се знае рожденната дата на Деди,реших в моя подпис да го сложа с датата 11 декември 2000год.Малко егоистично,но пък тъй ще ядем две тортиКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 22 December 2010 - 12:44 AM

ех след тази приказка мога да легна и да спя вече.Утре обещавате пак да ни разкажете приказка нали,нали :wb_052:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема