Никой не обича старите кучета Деди вече е обичан :)
Публикувано: 17 December 2010 - 06:03 PM
Продължавай с разказите за Деди...Това ,че лично не пиша и не коментирам не означава,че не чета и разказвам...
Само да вметна ,че Ти така красиво и с чувство разказваш,че за мен не остава много работа и въображение...Просто превеждам и получавам грейнали от щастие усмивки и похвали...

Имаш със сигурност ...много целувки ,прегръдки и адмирации,за семейството ти от Cъздания по чисти и искренни от сълза...

Иначе Комплименти за развилнял се Син с блеснал поглед

Моля те от сърце...Продължи с дневника ,защото ще направиш много хора щастливи(дори и да не го вярваш)...
На цялото ти семейство много прегръдки,целувки и Комплименти за начина и Моля те продължи...Не ни лишавайте от нашата Истинска приказка...Нужна ни е на всички...

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 17 December 2010 - 09:22 PM

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"
Публикувано: 17 December 2010 - 11:01 PM
Е за една седмица имаме невероятен напредък!Деди е невероятнно умен и чувствителен.Тази вечер на разходката реших,че 40 минути са му достатъчни на студа и на снега и се опитах да го прибера в къщи с мъжът ми и с детенце.За първи път Деди се запъна до мен и отказа да тръгне с него.Е ,открадна си още 40 минутки.Въпреки явното превързване към мен,мен не ме напуска чувството , че той все още си чака неговия човек,този който някога се е грижил за него.Погледа на моменти е много тъжен.
Иначе Григо не съм спряла да пиша,щото не ми се иска.Радвам се , че не ви досаждам,защото всъщност имам толкова много неща да кажа, но в момента в който седна на компютъра и те изхвърчат от главата ми.Не можах да пиша снощи ,защото имаше един вид разпределение на територята,както се казва в подземния свят,само дето при нас беше в апартамент на 3 етаж.Както обикновенно към 9 и 30 ,мъжо отиде да приспива детенце,аз вземах РС в леглото,Тарютка легна до мен,Деди си спеше в леглото.Изобщо пълна идилия.Да,ама не!Деди реши ,че и той иска при мен.Само дето зъбла с такава скорост се изстреля от леглото да му се зъби,че успя да омота кабела на мишката и естественно да скъса буксата.Имаше зъбене и ръмжене,Деди се опита да оспори,крайния резултат беше ,че отиде и си легна на леглото.Само че толкова жално скимтеше,че аз не издържах и отидох да поседна при него и да си го милвам.Е та най-крайния резултат още едно недоволно куче,което се изстреля в детската да спи и сутринта се наложи да я бвлача, за да излезе с мен.Днес като се върнах от работа,територията беше разпределена,Деди в хола на дивана,Тара на леглото в детската.Иначе момчето хапва добре,сутринта пожела дори да гони пръчка.Това последното ми дойде изневиделица.Замахвам да хвърля пръчка на Тара и изведнъж пръчката изчезна от ръката ми.
Тази вечер на разходка пък гръмнаха пак пиратки,Деди отреагира доста бързо на този звук и се чудя,дали след почистване на ушите и лечение с антибиотик ,той все пак няма някакъв остатъчен слух?!?
Единственния проблем,който ми създава е че не мога за сега да се справя с мръсотията от козината.Снощи се пудрихме със сух шампоан и се четкахме,но резултата е почти нулев.Продължаваме да си миришем и да си сипем нещо като парахут от козината.Затова съвети приемам всякакви,с какво и как да го изчистя.На мен наистина не ми се е налагало до сега да се справям с такава мръсотия по кожата.Четкам го всеки ден,след това сресване в посока обратна на растежа на косъма,но ефекта е нулев.Утре ще се срещна с другия вет ,за да обсъдим евентуално кожно заболяване,въпреки че се съмнявам,защото той не се чеше и не се хапе.Самата кожа ,където няма мръсотия е розова и чиста.
След малко бягаме за вечерно изпишкване и после всеки по леглата

П.П.Съжалявам ,че снимките са с много лошо качество,но определено се виждам в приключение да успея да хвана някой в кадър.Мога да хвана опашка,ухо или нещо като дете,но в никакъв случай 2 кучета и човек.
П.ПП.Фифи/папагала бяга като дявол от тамян от Тара,но не й пречи да си фръцка дупето под носа на Деди!
Последно,каката днес се отзова и тя с куче /живее самостоятелно/малко хъски-подобно същество на около 2 месеца.Жоро/мъжът ми само изсумтя и отсече :къща ни трябва на нас!

Ами БЛАГОДАРЯ ТИ,ЖОРО!Затова те обичам!
Лека на всички и целувки от нас!

Публикувано: 17 December 2010 - 11:50 PM

Публикувано: 18 December 2010 - 10:05 AM

А за пърхута - на мен са ми препоръчвали низорал - два пъти седмично,докато изчезне(за около месец).Другото за което се сещам - моята дъртозичка хващаше гъбички,но не оголваше петна,а цялата пърхутясваше и се вмирисваше - трудно ги откриха.Оправихме се с ваксини и след този случай я бодях през 6м превантивно,иначе гъбясваше отново.Успех

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
Публикувано: 18 December 2010 - 04:05 PM
Публикувано: 19 December 2010 - 04:07 PM
Публикувано: 19 December 2010 - 04:34 PM
Дано всичко е ок. Поздрави на Вас и на Деди.
Публикувано: 19 December 2010 - 04:49 PM
Сега успях да намеря дозировката за ветеринарния кетопрофен(кетофен) и тя е 1мг активно вещество на кг телесна маса - от тук

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
Публикувано: 19 December 2010 - 10:02 PM
Но тази вечер пък си имахме гости!Вярно за много малко,щото е бебе,но на Деди му обещахме после по-честичко да си има още едно другарче.Само Тарюта тази вечер беше тотално възмутена!Не ми стига папагал,после два,после куче,пък после идва още едно досадно бебе,дето и захапа ухото...

Публикувано: 19 December 2010 - 11:11 PM

Дано всичко е наред с Деди, моля те пиши утре какво е казал доктора.
П.П.Още не съм получила отговор на запитването относно татуировката...

Публикувано: 20 December 2010 - 03:04 AM
MSM is good for preventing muscle aches and sprains, general health.It is also an antioxidant, and it helps flush toxins. It's very helpful for arthritis.
For cartilege healing, add a glucosamine/chondroitin supplement
- Glucosamine is the precursor for cartilege formation.
- Chondroitin becomes part of cartilege, creating spaces that absorb water for a cushioning effect.

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 20 December 2010 - 03:29 PM
Публикувано: 21 December 2010 - 10:35 PM
Ми да мина на ден 10 -ти.Снощи седнах,писах , писах накрая ми сгъна нета и хвърлих компа.
От вчера сме на кетофен.5 дена по една таблета от 20 мг.За сега вета прецeни , че е много слаб и не иска да рискува с по-голяма доза.Проблем е , че днес намерих кървави капчици.Пак бегом до вета.Посъветваха ме да давам половинка фамотидин.Моля ако някой има опит да даде мнение.Иначе Деди днес определено е по -жив и по- игрив.Снощи ме събуди към 3 и половина със скимтене.Станах,според мен имаше някакъв зор,я да пиша,я да ака.Даааа,зор имахме.Явно просто му беше скучно.Станахме,излязохме,поразходихме се,изпишахме се и даже не искахме толкова бързо да се прибираме.Обещах му ,че тази вечер номера му няма да мине!Явно момчето си отспа и сега почти вече не лежим ,ами си щъкаме напред- назад.Пенсионерска му работа.
От вчера ми прави впечатление ,че Тара на разходка ми ака два пъти,Деди пропуска сутрешното.Купите и на двамата са празни.Еми снощи ги изхващах.Ламята Спаска,дето неще да помирише хляб или консерва,да не говорим за накисната гранула,минава първо през купата на Деди,после на нейната.Деди стой и я гледа,пък отиде на нейната.В един момент се светвам,че всъщност незнам ,кой,какво е ял.Та за това от тази вечер и двамата са на гранула.Който ял,ял.Който спал,спал.Чаках 10 минути и купите се вдигнаха.Изумени погледи и от двамата.Ама чакай,нии тъкмо щяхме да се менкаме.А сори,да бяхте по-рано.След малко ще им ги дам пак.Просто мисля,че Деди започна да прихваща бързо-бързо от лиготиите на Тарютка.А тя определено има на какво да го научи.Например,къде се крият котаните.Знаем вече всички явки и скатавки.Знаем и да се перчем на досадници.И знаем вече да се гушаме и да разменяме целувки с Тара.Мисля , че Тара вече го приема като дадена напаст от която няма отърване!Правим опити да гоним пръчки.Потичваме от време на време и от време на време при рязко обръщане се строполяваме на земята.Но не е вече ,чак толкова страшно

П.П.Прави ми впечатление нещо странно в поведението на Деди.Обича да се навира под храсти или дървета,най-вече иголистни,започва да дълбае и да заравя с лапи там,и задължително се отърква в стеблото с едно лудо ръмжене.може и да е глупаво,но всъщност ми е много любопитно ,защо го прави това?
Поздрави от цялата банда и да Ви е лека нощта!
П.ПП.Тъй като все още не се знае рожденната дата на Деди,реших в моя подпис да го сложа с датата 11 декември 2000год.Малко егоистично,но пък тъй ще ядем две торти

Публикувано: 22 December 2010 - 12:44 AM