Dog.bg Форуми : Кучо си гризе каишките

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучо си гризе каишките Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 November 2010 - 04:15 AM

Вземи му строг нашийник или нещо такова и когато стигнете му го сваляй те много лесно се махат или душач, а няшият адресник седи на противопаразитната и няма никакъв проблем много е удобно и не ни пречи!Ще си позволя да ти препоръчам и адресникКачена снимка

http://forum.dog.bg/..._1&#entry835119

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Възпитание, обучение и спорт със немско овчарско куче

Публикувано: 14 November 2010 - 08:39 AM

Бива, но не е удобно при всяко пускане на кучо да тича да се сваля после да се слага пак.. успобено ако си като мен постоянно сред природата и постояноо по гората, полянките и т.н... ноо ти си решаваш
User's Signature

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..

#23 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 November 2010 - 08:55 AM

Точно този тип нашийник е много удобен ,защото има тази верига отгоре ,която му позволява да се разширява,а когато кучо се дръпне леко да се пристяга.Именно за това се маха много лесно от врата и 2-ро метална е и няма да я гризе и ще го израсте и ще забрави ,че каишката е за гризане :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 14 November 2010 - 10:49 PM

Ние в повечето време сме пуснати,бягаме мноого и се разхождаме много,само днес се наложи да постоим малко на верига,но после на село тичахме чак до към 19 часа и затова,ходим по полянки,ходим по ниви-имаме в момента 2 ниви по 10 дка и се налага да посещаваме всекидневно и двете,защото някакви-единият с кози,а другият с крави все минават и затова трябва да оглеждаме,че много тъпчат и на пролет няма да стане така да ни тъпчат и реколтата,стоим с часове,днес излязохме след като се наобядвахме и после-цял следобед игри,обучение,занимавки и т.н.,затова ми е по-удобно с медальон и адресник,че се слива със средата и ако се изгуби да си има и двете(недай си боже).Днес,когато се прибрахме бяхме толкова изморени,че още заспахме в колата.Преди обяд се учихме пък как да се возим в кола прилично,като използвахме за целта стар "Москвич"-в смисъл да не пречим на шофьора,че това го правим на отиване,но на връщане сме твърде изморени.Вече 2 дена тренираме това с колата и мисля,че работи и ще се радвам на успех.

#25 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2010 - 11:24 PM

добре върви, браво.
успех
User's Signature

#26 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 14 November 2010 - 11:25 PM

Благодаря,а днес добре ли мина вашата разходка?

#27 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2010 - 11:27 PM

ами според снимкките как мина ? суперр много игри, щом се върнахме и двамата неможехме да стоим на краката си ии някои заспаха :ab_041:
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2010 - 11:38 PM

Е,и ние сме си така след разходка сме станали направо,ако мога така да се изразя-на "парцали" и сме гладни и жадни и ни се спи,само като легна след това и заспирам,а Рекс,е той ми дъвче чорапите и след това заспива.

#29 Потребителят е офлайн   Ladadika Икона

Публикувано: 21 November 2010 - 11:50 AM

Здравейте!

Аз си имам кученце на 3 месеца.. трябваше да е лабрадорче, но май повече прилича на питбул :ab_041: все едно.. аз си го обичам.. след седмица ще е първото му извеждане.. четох във форума как се възпитава да привикне към повода, но само като пробвах да му го сложа и въобще не го търпи.. започва веднага да го хапе и да се овърта около него. С нашииника няма проблем. Не знам как ще го извеждам.. има склонност и да си погризква каквто види ( от което също не знам как да го отуча - навсякаде пише карай му се.. ами карам му се.. но хич не иска да спре.. не че не разбира, че не трябва - просто не иска ), та е абсурд да го изведа без повод.. Взех му и един метален, но просто не го иска.. не знам как да привикне.. като го сложа и започва да се занимава само с него.. няма отвличане на вниманието, няма нищо... Или аз не съм схванала упражненията или знам ли..

Помощ :r_181:

#30 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 November 2010 - 10:59 PM

Слагаш му го,но не го махаш,когато куч поиска,защото не го търпи-махаш го и става на неговата.Просто му го сложи и му отклонявай вниманието от него-лакомства игри.Опитай няколко пъти.Отначало е така,но после като го види ще му се радва.Успех!

#31 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 November 2010 - 11:07 PM

Показване на мнениетоLadadika, в 21 November 2010 - 10:55 AM, написа:

Здравейте!

Аз си имам кученце на 3 месеца.. трябваше да е лабрадорче, но май повече прилича на питбул :ab_041: все едно.. аз си го обичам.. след седмица ще е първото му извеждане.. четох във форума как се възпитава да привикне към повода, но само като пробвах да му го сложа и въобще не го търпи.. започва веднага да го хапе и да се овърта около него. С нашииника няма проблем. Не знам как ще го извеждам.. има склонност и да си погризква каквто види ( от което също не знам как да го отуча - навсякаде пише карай му се.. ами карам му се.. но хич не иска да спре.. не че не разбира, че не трябва - просто не иска ), та е абсурд да го изведа без повод.. Взех му и един метален, но просто не го иска.. не знам как да привикне.. като го сложа и започва да се занимава само с него.. няма отвличане на вниманието, няма нищо... Или аз не съм схванала упражненията или знам ли..

Помощ :r_181:

вземи една верижка или в твоя случей сенджирче, сложи му го и го остави нека да си ходи свободно пуснато и верижката да се влачи по земята.. трябва му не много време - за 1 ден е свикнал..

при всички кучета е така, спокойно не си само ти :af_089:
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2010 - 01:56 PM

Да,метода на strugel би подействал почти на всяко куче.Игнорирате кучо,каквото и да се опита да направи,нека я влачи по земята.Рекси свикна много бързо.Сложих му нагръдника,след това и повода,подърпа се малко,но после спря.Това стана за минути.Бъди упорит и помни,че ти си господаря и на кучо му се налага да прави нещо,което може и да не му хареса,но трябва да го прави за тебе.Късмет!

#33 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2010 - 02:11 PM

Така,забравих вчера да спомена.Мисля,че написах във форума някъде,че един бултериер,ще кача и снимка ухапа Рекс преди дни.Вчера отиваме на ветеринар(за да му сменят бинта от ухапването) и трябваше да минем покрай блока на бабата с злото куче.Тя беше без песа и ми каза,че ако ме хване още веднъж с моя "помияр" там щяла да насъска псето да ни разкъсало,неискам да и викам,защото все пак мога да привлека минувачи,но не искам и да и мълча.На вас случвало ли се ви е подобно нещо.Как постъпихте или как бихте постъпили.Аз просто я подминах,но тя не мисля,че ще ни подмине.Страх ме е за Рекс,а оттам е мершрутът ни за една полянка,там тичаме играем.Не ми се минава и по обиколния път,който може би е по дълъг с километър и половина.Ако ни нападне пак,все пак е силно куче и може да разкъса Рекс,а с нея на глава не се излиза.

Ето и накратки историята:Тази жена винаги разхожда куч без повод.Ние си вървим с Рекс на повод,а кучето се засили,тя ми викаше,че нямало да ме ухапе,но то нападна Рекси.Аз ги разтървах,докато тя дойде.И като започна да ми вика,като започна да утешава оня пес.След това ние бягаме на вет.Нимах и пари и оставих кучо там и изтичах до нас.Биха му инжекции и още си стои превързан,всеки ден ходим,за да сменят бинта,днес сутринта пак.Утре доктора каза да го махна,за да раната диша.Сега и разходките ни се развалиха,заради тая баба.Няма ли някой най-сетне да я глоби.Просто не ми се разправя с нея,но тя ми прави нарочно,нестига,че нейното куче ухапа моето нищонеподозиращо,ами и тя ми се святка.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#34 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2010 - 06:44 PM

Показване на мнениетоdog_lover87, в 22 November 2010 - 11:16 AM, написа:

Така,забравих вчера да спомена.Мисля,че написах във форума някъде,че един бултериер,ще кача и снимка ухапа Рекс преди дни.Вчера отиваме на ветеринар(за да му сменят бинта от ухапването) и трябваше да минем покрай блока на бабата с злото куче.Тя беше без песа и ми каза,че ако ме хване още веднъж с моя "помияр" там щяла да насъска псето да ни разкъсало,неискам да и викам,защото все пак мога да привлека минувачи,но не искам и да и мълча.На вас случвало ли се ви е подобно нещо.Как постъпихте или как бихте постъпили.Аз просто я подминах,но тя не мисля,че ще ни подмине.Страх ме е за Рекс,а оттам е мершрутът ни за една полянка,там тичаме играем.Не ми се минава и по обиколния път,който може би е по дълъг с километър и половина.Ако ни нападне пак,все пак е силно куче и може да разкъса Рекс,а с нея на глава не се излиза.

Ето и накратки историята:Тази жена винаги разхожда куч без повод.Ние си вървим с Рекс на повод,а кучето се засили,тя ми викаше,че нямало да ме ухапе,но то нападна Рекси.Аз ги разтървах,докато тя дойде.И като започна да ми вика,като започна да утешава оня пес.След това ние бягаме на вет.Нимах и пари и оставих кучо там и изтичах до нас.Биха му инжекции и още си стои превързан,всеки ден ходим,за да сменят бинта,днес сутринта пак.Утре доктора каза да го махна,за да раната диша.Сега и разходките ни се развалиха,заради тая баба.Няма ли някой най-сетне да я глоби.Просто не ми се разправя с нея,но тя ми прави нарочно,нестига,че нейното куче ухапа моето нищонеподозиращо,ами и тя ми се святка.
Никой няма да я глоби, ако никой не я изпее...

Кажи й, че ще уведомиш полицията, че си разхожда кучето без повод, че то е агресивно и вета ще потвърди, че е лекувал твоето куче, след като е нахапано. Може да подейства. Аз лично бих я изпяла без да ми мигне окото. Ще кажа, че кучето е агресивно и щом ми е захапало вързаното куче, може да захапе и мен... :md_064:
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2010 - 07:53 PM

Благодаря,ще опитам,но когато тя е без кучето,за да не го насъска срещу Рекс.Мисля,че ако я чаках да дойде,за да го отърве,Рекс можеше и да пострада по-сериозно.Това куче ми се струва огромно,толкова е мусколесто,че мисля,че и мен ще свали на земята,ако иска.Тогава толкова се уплаших за Рекс,да не го разкъса,защото в схватката моето кученце се мяташе и крещеше.А тая не и пука,че ми и вика,заплашва ме.В най-скоро време ще кажа на старата "чанта",че ще кажа на полицията,но сигурно ще ме гледа с надсмешка.И относно ветеринаря-той е готов да потвърди,но незнам дали ще се получи,тази бабичка е мнооого проклета.

#36 Потребителят е офлайн   joana90 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 23 November 2010 - 11:16 PM

абе колкото и да е проклета въпросната баба трябва да си получи заслуженото,защото днес е било твоето куче (и се е разминало леко слава богу),но не се знае утре кой ще се изпречи на пътя им?!според мен е редно да уведомите полицията за случилото се и ако се повтори -пак! и така докато разбере ,че има закони които са равни за всички!!!без значение от възрастта и породата,след като кучето е агресивно трябва да се вземат съответните мерки предотвратяването на подобни ситуации

#37 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2010 - 01:58 PM

Показване на мнениетоjoana90, в 23 November 2010 - 10:21 PM, написа:

абе колкото и да е проклета въпросната баба трябва да си получи заслуженото,защото днес е било твоето куче (и се е разминало леко слава богу),но не се знае утре кой ще се изпречи на пътя им?!според мен е редно да уведомите полицията за случилото се и ако се повтори -пак! и така докато разбере ,че има закони които са равни за всички!!!без значение от възрастта и породата,след като кучето е агресивно трябва да се вземат съответните мерки предотвратяването на подобни ситуации

Кучето няма вина,никога не съм обвинявал животно за постъпката му,то не разсъждава като човек,а прави първото,което си науми.По-скоро тая е животно,защото минавам оттам днеска сам,а тя вика на онова псе "Дръж,дръж!",добре,че обаче злият пес си душеше нещо.Говорих и с ветеринаря,който ми лекува кучето да потвърди,а тази направо ме изкара от релси.Благодаря за разбирането и ще направя нещо по въпроса,въпреки,че може и нищо да не стане,тя дори нама нашийник/нагръдник и повод за това куче,че камоли да прояви разбиране,че куч е зъл и трябва да ходи на повод.Но дори и да е на повод,незнам как ще го удържи това мусколестото и невъзпитано куче,та то е пълно с енергия.

#38 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 24 November 2010 - 06:01 PM

Уф кви хора има.. ама ако имаше някое породисто нямаше така да си пусне кучето.
Сега аз не съм се сблъсквала с такъв проблем- при мен да дойде куче, което напада, но моя приятел (Боби ) имаше такава случка с нашето куче. Знам че контакт м/у животните НЕ трябва да има. В случая той какво е направил- идва немската овчарка с нападателна цел. Боби е трябвало да ритне овчарката, за да не се стигне до контакт. Първоначално е сложил кучето зад него, но овчарката ги е заобиколила.
Не зная дали това е правилно поведение и е имал късмет да не му скочи другото куче. Ако беше се стигнало до бой м/у кучета- маламут и овчарка- не ми се мисли как щяха да ги разтърват. Другия стопанин- бабка е блеяла някъде си.
Та това е един краен пример- как можеш да постъпиш.
Аз лично бих отишла да поговоря с тая бабка и да я помоля да не си нахъсва кучето. Защото твоето след няколко месеца ще стане доста голямо най-малкото.
Другото много хора казват , че когато куче е нападното от друго , можело да стане и то агресивно към кучета. Не знам дали е така, но по-добре да и не разбираме :)
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 24 November 2010 - 06:06 PM

Показване на мнениетоdog_lover87, в 14 November 2010 - 09:54 PM, написа:

...,стоим с часове,днес излязохме след като се наобядвахме и после-цял следобед игри,обучение,занимавки и т.н.,затова ми е по-удобно с медальон и адресник,че се слива със средата и ако се изгуби да си има и двете(недай си боже).......

сетих за тези свирки , като четох поста ти.
http://www.bg-pet.co...ing/whistle.htm
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2010 - 07:07 PM

Здравейте,предопредих онази баба с злото куче,но днес пак се повтори същото.Аз помислих,че след разговора се е сплашила,защото взе да не ми крещи и тропа.Минавам си аз с Рекси днес оттам и кучето отново-пуснато,тя се опита да го спре(поне така личеше),то се затича със все сила към нас и моята първа реакция беше да му играя един.Знам,че кучето не е виновно,но това ми дойде отвътре,направо ми се стори,че се втурна с такава злоба,че ще "овършее"боквално моето.И така,питам се докога ще търпим тези стопани,които се нуждаят от добро обучение,за да вържат тези кучета.Съжалявам наистина за кучето,не исках,но...нямаше как...Ако на вас ви се е случвало нещо такова,с невъзпитан стопанин,моля,кажете как премахвате "нежеланото поведение"от тези хора.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни