Dog.bg Форуми : Кучо си гризе каишките

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучо си гризе каишките Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 26 November 2010 - 07:09 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 24 November 2010 - 05:11 PM, написа:

Показване на мнениетоdog_lover87, в 14 November 2010 - 09:54 PM, написа:

...,стоим с часове,днес излязохме след като се наобядвахме и после-цял следобед игри,обучение,занимавки и т.н.,затова ми е по-удобно с медальон и адресник,че се слива със средата и ако се изгуби да си има и двете(недай си боже).......

сетих за тези свирки , като четох поста ти.
http://www.bg-pet.co...ing/whistle.htm

А кучето само да попитам,как се приучва.Ще стане ли така-свирвам-лакомство,свирвам-идва при мен-поощрение или лакомство.

#42 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2010 - 07:32 PM

Нежаланото поведение на такива хора премахваме с жалби :)
Миналата година потроших маса нерви с едни собственици на пичер (но не и мини версия), които го пускаха по цял ден около къщата без контрол и който беше решил, че улицата, по която минаваме ние, е негова собственост, която трябва да се брани с цената на всичко. А когато въпросният пинчер се беше окучил беше ад. След като 100 пъти казах на собствениците да не го пускат така, при последната ни среща счупих пръст на ръката и чашата преля. Срам не срам, написах жалба срещу собственици на пинчер. Между другото от полицията сигурно след като са се насмяли от сърце са се срещнали със собствениците и са ги стреснали нещо.
Повече пуснато това животно не го видях. За което ужасно много им благодаря!
Та преди да останеш без куче, прочети някакви примерни жалби имаше някъде и действай. Просто някои хора не разбират от дума и това е.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#43 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 26 November 2010 - 07:47 PM

Благодаря,ще се ровя и в понеделник мисля да пусна жалбата.Много благодаря за разбирателството на GAG,на мен ми се щеше обаче тази бабичка да разхождаше пинчер без каишка,но уви,нейният проблем е по-голям-голямо доминатно куче,което не я слуша и не знае нито една команда,ако моето куче беше още по-малко едва ли не щеше да го убие,поне се разминахме без поражения(поне сериозни).Ще види тя,решен съм вече и цялото семейство да и коригираме "нежеланото поведение"-и на нея и не чак до там на кучето и.Но не бих го обвинявал,каквото си го е направила тя-такова си е,животно,прави това,което си иска(ако му е позволено,разбира се).И още веднъж благодаря.Може моето куче на вид да е чист "помияр",но поне си е моето куче отвътре и аз няма да позволя на чуждото куче,което не е на каишка да го напага и "вършее" като парцал.Ще го направи(това за жалбата)не само заради нас с Рекси,но и за другите собственици на кучета,които не подозират за звяра,а просто са искали да минат оттам.На всичкото отгоре(мисля,че го споменах,но не съм сигурен)има и детска площадка до блоковете,там има много дечица-всеки ден,като мина там винаги е имало деца,а тази ще го разхожда без каишка,не дай си боже да нападне дете,не ми се мисли тогава.Затова ще пусна жалба и за моето и за нейното и за другите минаващи кучета.Благодаря отново!

#44 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2010 - 08:05 PM

Прав си,че хората не разбират от дума,кучето може да се "поправи"(така да се каже),но и бабата може,ама само по-трудно ще се стигне до жалба и това е,няма да стане на нейната.

#45 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 November 2010 - 07:13 PM

Рекс се възстанови напълно,само козината около раната не е пораснала напълно.Днес ходихме до нивите,трябваше да орем,отново :dry: ,редувахме се-ту аз ту баща ми.Рекс цял ден тича на воля,дори днес и повод не носих.От двора в града,направо в колата,а на село-като кодихме да вземем трактора-направо в ремъркето.Вече и двамата не се държим на крака,не стига,че трябваше да мятам топка,ами и трактор да карам. :ab_041: .Днес не сме минавали от мястото за разходка на бабата и злото куче,защото не сме ходили на полянката да тичаме,утре не мисля,че ще минаваме,защото имаме 2 ниви и незнам как ще свършим,в понеделник немога да ходя до село,трябва да минем през бабата.Мислите ли,че ще се управи тази след жалбата?

#46 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2010 - 01:43 PM

Здравейте отново.Няма да повярвате какво видях днес-бабата с нейния бултериер.Ама кучето носеше каишка,а бабката държеше повод.Като ме видя го повика и върза злото кученце.В понеделник пуснахме жалба срещу собственичката на бултериера,а днес го виждам на повод,имаме напредък.Не мислех,че работата ще стане толкова бързо.Ех,едно нещо да се получи както трябва :af_089:

#47 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 December 2010 - 02:46 PM

Показване на мнениетоdog_lover87, в 01 December 2010 - 10:48 AM, написа:

Здравейте отново.Няма да повярвате какво видях днес-бабата с нейния бултериер.Ама кучето носеше каишка,а бабката държеше повод.Като ме видя го повика и върза злото кученце.В понеделник пуснахме жалба срещу собственичката на бултериера,а днес го виждам на повод,имаме напредък.Не мислех,че работата ще стане толкова бързо.Ех,едно нещо да се получи както трябва :af_089:

браво,но не бързай да се радваш много обикновено след известно времме им писва и пак си карат по старо му,личен опит :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2010 - 05:01 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 01 December 2010 - 01:51 PM, написа:

Показване на мнениетоdog_lover87, в 01 December 2010 - 10:48 AM, написа:

браво,но не бързай да се радваш много обикновено след известно времме им писва и пак си карат по старо му,личен опит :ba_025:

Аз очаквак по-бавно да се кротне-така да се каже,но работата върви добре.И щом казваш от личен опит,че знаеш,че започват пак така да я карат-какво да правя,ако има такъв случай? :smile:

#49 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2010 - 05:05 PM

Писал съм някъде,че ни предстои кастрация-на пролет добре ли е,не искам нежелано поколение и от своя страна това нежелано поколение да остави след себе си още нежелани поколения.И междувременно да знам че има много ама много безотговорници,които искат кучето им да роди за здраве поне веднъж или да го пуснат на някоя женска за здраве :eg_033:
Не се изразих мн точни,извинявам се...

#50 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2010 - 10:43 AM

ами нищо не можеш да направиш пак пускаш жалби и така.Моето куче го гризна един пес дето ходи без каишка пуснахме жалба какво са правили не знам за известно време беше на повод,онзи ден същия пес пак без каишка на 500 метра от стопанина си пак го ухапа и то жестоко не просто ''клъвване'' и оня стои и гледа викам вземете си кучето,а той те ще се разбера няма страшно.Викам ако бях с рота ми или НОК-а ми така ли щеще да се седиш и да си четеш вестника повика го и млъкна като г-ъ-з.Така че пак жалбичка.А за кастрацията изчакай първото разгонване да мине,тогава се води че кучката е полово съзряла и може да се кастрира.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2010 - 04:40 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 02 December 2010 - 07:48 AM, написа:

А за кастрацията изчакай първото разгонване да мине,тогава се води че кучката е полово съзряла и може да се кастрира.

Hай-подходящата възраст за кастрация на женско куче е преди първото разгонване.Веднага се аргументирам - с повече от 85% НАМАЛЯ вероятността от развитие на карцином на млечните жлези.
Ако кучката се кастрира след първото разгонване % спада драстично под 20.Разковничето се крие във връзката между рака и женските полови хормони. Той е естрогенно зависим,а след първото разгонване яйчниците вече работят и отделят женски полови хормони.
Източник: http://www.pitbull-b...&t=442&start=75

#52 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2010 - 07:35 PM

Това ми го каза моят ветеринар при женски след 1 разгонване,а при мъжките след 1 год :wb_052:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2010 - 08:13 PM

Показване на мнениетоno_brain, в 02 December 2010 - 03:45 PM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 02 December 2010 - 07:48 AM, написа:

А за кастрацията изчакай първото разгонване да мине,тогава се води че кучката е полово съзряла и може да се кастрира.

Hай-подходящата възраст за кастрация на женско куче е преди първото разгонване.Веднага се аргументирам - с повече от 85% НАМАЛЯ вероятността от развитие на карцином на млечните жлези.
Ако кучката се кастрира след първото разгонване % спада драстично под 20.Разковничето се крие във връзката между рака и женските полови хормони. Той е естрогенно зависим,а след първото разгонване яйчниците вече работят и отделят женски полови хормони.
Източник: http://www.pitbull-b...&t=442&start=75

чакайте малко,моето куче е мъжко,чакайте малко,моето куче е мъжко,а имах женска,която беше кастрирана-беше НОК и ни напусна след почти 14 години,въпроса ми е дали кастрацията помага за по-дълъг живот.

#54 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2010 - 08:14 PM

все пак благодаря за информацията,и за предишната,и за настоящата,така да се каже...

#55 Потребителят е офлайн   Васил Динков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2010 - 08:47 PM

Аз малко късно се включвам в разговора,но ще ви кажа как реших моя проблем с квартална глутница от 5-6 кучета от които едното доста агресивно.Два пъти ни нападна а нашият Бенджамин беше още на 5 месеца и го взимаше на игра.Втория път му пусна и кръв.Мислих мислих и ми изплуваха два не много хуманни метода:
1.Кучегон от тези които са като дистанционно,продават ги в оръжейните магазини около 40 лв.
2.Лютив спрей от типа за самозащита.
Първият вариянт не е удачен защото ще навредите и на собственото си куче.А при вторият трябва да сте малко по съобразителни и няма проблем .Лютивият спрей е направен от "Чили пепърс"вероятно и неможе траийно да нарани.
В крайна сметка купих спрея.Случи се и очакваното след седмица -две отново ни нападна Куджо ,а аз готов и от 1 метър право в муцуната .От тогава ни заобикаля ,а аз винаги му давам по някой кремвирш когато отивам до магазина.С една дума имаме доста деликатна връзка.
В крайна сметка моя си ми е най мил.:))))
User's Signature

Да възпиташ котка,като куче...Т'ва му е майката....

#56 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2010 - 02:13 PM

Показване на мнениетоВасил Динков, в 02 December 2010 - 07:52 PM, написа:

Аз малко късно се включвам в разговора,но ще ви кажа как реших моя проблем с квартална глутница от 5-6 кучета от които едното доста агресивно.Два пъти ни нападна а нашият Бенджамин беше още на 5 месеца и го взимаше на игра.Втория път му пусна и кръв.Мислих мислих и ми изплуваха два не много хуманни метода:
1.Кучегон от тези които са като дистанционно,продават ги в оръжейните магазини около 40 лв.
2.Лютив спрей от типа за самозащита.
Първият вариянт не е удачен защото ще навредите и на собственото си куче.А при вторият трябва да сте малко по съобразителни и няма проблем .Лютивият спрей е направен от "Чили пепърс"вероятно и неможе траийно да нарани.
В крайна сметка купих спрея.Случи се и очакваното след седмица -две отново ни нападна Куджо ,а аз готов и от 1 метър право в муцуната .От тогава ни заобикаля ,а аз винаги му давам по някой кремвирш когато отивам до магазина.С една дума имаме доста деликатна връзка.
В крайна сметка моя си ми е най мил.:))))

Много благодаря,може да си вземем лютив спрей,ще внимавм с моят къч,но засега бабата държи псето на повод-е,не съвсем,когато ме види и го повиква,за да го завърже.Незнам докога ще продължава,но щом много хора ми казват,че няма да е задълго,сигурен съм,че е така.

#57 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2010 - 02:18 PM

Тъй като наближава Никоуден си купихме шаран и го пуснахме да плува в един бидон,утре ще го чистим.Обикновено го правим пържен.Мислим да дадем на Рекси главата-пържена,хубаво ли е?

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни