Фотогалерия
Публикувано: 26 March 2007 - 08:18 PM
Публикувано: 26 March 2007 - 09:20 PM
само 1 нещо ще споделя за всички които наистина разбират за какво говоря :
немската овчарка а и не само тя според мен ,се възпитава наи-добре през първите 18 месеца от живота и ,като всичко трабва да запо4не не по-рано от 3-4 месец и не по-късно също ,и да е без апсолютно никаква ,а ма никаква форма на насилие,аз дори отричам и подкопите ,изкушенията с лакомства -дресирането е наи-пълноценно когато е под формата на игра ,овчарката е изключително всеотдайно и интелегентно ку4е,което ако намерите правилния начин,подход да му покажете какво искате от него ,то с удоволствие ще го изпълни а един път направили го ,няма проблеми да продължи да изпълнява каквото искате ,стига ясно да му покажете колко сте доволен от това което е направило животното и пак казвам никога с насилие -НИКОГА!-а ако може да ограничавате максимално и подкупа ,би било супер !-наи-добри резолтати се постигат под формата на игра и запомнете не по-рано от 3ти -4ти месец и наи -интензивно през първата година и половина ,испуснете ли този период ,после се сърдете на себе си а не на животното !
-а наи-голямата награда за косматкото е вашия доволен поглед ,добра дума и мила ръка !
Прикачени файлове
-
16.JPG (150.53K)
Брой сваляния: 145
Публикувано: 26 March 2007 - 09:35 PM
Цитат
Разбира се това е тема която мнозина ще подминат с мълчание,други ще се направят,че не са я прочели,а трети ще благословят с една дъълга "благословия"
Характерът е това което в най голяма степен охарактеризира една овчарка.Той до колкото знаем в по голямата си степен е унаследяем.А също до колкото знаем нашите т.нар "селекционери" се интересуват повече от това - кучето да е червено,да е с колкото се може с по ниска задница,да е с богат(на границата на дългия) косъм.
И пак се връщам на въпроса си ЗАЩО.
ЗАЩОТО балъците се хващат на това.Всичко е проиграно от години.Кинологията от давна се е превърнала в КИНТОЛОГИЯ !!!
ЗАЩОТО повечето от "великите" кучета на великите "кинолози" не хапят.
ЗАЩОТО ако на всяка изложба се правеше тест на характера в клас над 24м. едва ли биха се събрали повече от 2-3 кучета.Със сигурност кучетата на т.нар. "велики" нямаше да са там.
Тук някои ще каже: АМА В ГЕРМАНИЯ НА ВСЯКА ИЗЛОЖБА ЛИ СЕ ПРАВИ ТЕСТ?
Германия си е Германия.Там нещата от давна са отрегулирани.Според мен,при нас пътя е един единствен.Да се върнем в изходна позиция от преди 10 години и да започнем от начало.
Да се наблегне на психиката на кучетата.Но това не може да стане до къто ни управляват търговци и измамници.Те нямат нужда от това.Те вкарват всички в батака за да не са сами.И в крайна сметка членската маса си мълчи защото знае,че изпитите са менте,а власт имащите са доволни защото знаят,че всички знаят че и ТЕ са в кюпа.
Стана малко дълго и сложно.За това ситуацията в нашата КИНТОЛОГИЯ бих я охарактеризирал с една дума - СИНБИОЗА между управляваща хайка и покорна членска маса.ВСЕКИ СИ С ДАЛАВЕРКАТА.
и аз мисля така
Публикувано: 26 March 2007 - 09:44 PM
Цитат
Благодаря за интереса !-усета ли,4е ме е озарило дар словото непременно ще опитам да го израза r)
някак ми е неудобно да разказвам истории тук,мернах сред темите ,подобна за разказ с картинка ,може би един ден ще драсна нещо там !
-отново благодаря ! Dury BEER
Прикачени файлове
-
PIC01466.JPG (222.49K)
Брой сваляния: 148
Публикувано: 27 March 2007 - 01:23 AM
Цитат
Цитат
Е нарушен и се набляга много повече на 1 за сметка на друго ! а това друго поне според моите критерии е много по-важно -възпитанието на кучето и максимално развиване на интелекта (умствените ) му възможности .
И смятам ,че баланса зависи точно от хора като вас с необходимия опит и знание да се погрижите това :Здрав дух в здраво тяло.<--- да е реалност 1super
/макар,4е не всеки които разбира от екстерйор ,значи 4е разбира и от интерйор-нали!/
м.д. и ако има физика която действително да представлява интерес при кучетата то тя за мен поне е най-вече на породата ,ричбек,-използвана някога в плантациите на черните да ги пазят от лъвовете ...
Здравейте Jepeto,
Това, че баланса е нарушен, както Вие се изразявате, се дължи на криворазбраната насока на селекцията, която се води с породата. Но за това вина нямат кучетата, а тези, които ги моделират съобразно собствени прищевки, а не съгласно законите на кинематиката и зоопсихологията.
Примера Ви с Родезийския риджбек е не съпоставим спрямо Немското Овчарско Куче, и то пак основно на базата наследственост-околна среда. Породите са създавани в различни условия и с различно направление.
Николай Атанасов
Г-н Атанасов ,прав сте така е !-аз и не съм твърдял нещо различно .
А за риджбека ,него не го съпоставям с овчарката ,просто споделям от гледна точка на физи4ески дадености кое ме интригува .
Публикувано: 29 March 2007 - 03:01 PM
Прикачени файлове
-
Picture_114.jpg (67.71K)
Брой сваляния: 147
Публикувано: 29 March 2007 - 03:04 PM
направих ти отделна тема - така ще е по прегледно , браво за участието
Публикувано: 29 March 2007 - 05:41 PM
тъй като изглежда не четеш правилата получаваш предупреждение за спам в темите а мнението ти ще бъде изтрито
Публикувано: 01 April 2007 - 05:02 PM
ursus von batu
Прикачени файлове
-
VA1_Ursus_von_Batu.jpg (31.08K)
Брой сваляния: 154
Публикувано: 01 April 2007 - 05:03 PM
Прикачени файлове
-
VA7_Ghandi_von_Arlett.jpg (30.96K)
Брой сваляния: 145
Публикувано: 01 April 2007 - 05:09 PM