Dog.bg Форуми : Клубен живот на КК Приятели на Йоркширският териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (14 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Клубен живот на КК Приятели на Йоркширският териер

#201 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 September 2009 - 09:35 PM

Членския внос за 2009 трябва да се плати до 30.11.2009 г. Тези, които не са платили до 31.12.2009 ще се считат за самоизключили се съгласно Устава на клуба. За подробнобности и уточняване на актуални адреси за получаване на квитанциите Лидия Владова, тел. 0888575573 - секретар на клуба. За желаещите да станат членове и да разберат как може това да стане да се обърнат към секретаря на клуба.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#202 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 09:08 PM

[/size]Днес на УС се взеха следните решения:[size="2"]

1. Отпада издаването на бели родословия или родословията който са били вписвани досега в том Б

2. Допуска се до разплод женска която е получила 3 ЦАЦ-а и един ЦАЦИБ като два ЦАЦ-а трябва да са при съдия експерт на породата и един при олраунд съдия.

3. Допуска се до разплод мъжко куче с 3 ЦАЦ-а и 3 -ЦАЦИБА при горе посочените условия.

4. Членове на клуба могат да станат всички желаещи но право на гласуване ще имат само членове с кучета който имат пълни родословия.

5. Молби за регистрация на развъдник имат право само тези който имат женски две или повече с пълни родословия доказали в рамките на година и половина че работят за породата и доказват квалитета на животните си с титла ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ!

6. От началото на 2010 година всички клубни кучила ще трябва да се татуират като без татуировка няма да се получават родословията.

7. На гърба на всички родословия ще бъдат поставяни печати за "пет клас" брид клас" и "шоу клас" по преценка на развъдниците като за пет клас се задължава новият собственик да кастрира животното ,за брид клас да покрие горните изискавания както и за шоу клас. Наказателна отговорност носи всеки развъдник с лишаване от развъдна дейност от 1 до 10 годни.

Ще има още две допълнения който се налага да се съгласуват с управата на БРФК.

ВЪВ ВРЪЗКА С НОВИТЕ ИЗИСКВАНИЯ щЕ СЕ ПРОВЕДЕ СЪБРАНИЕ НА 20.11.2009 ГОДИНА НА КОЯТО Е ПОКАНЕН Г-Н КАМЕН ЛИТОВ И ДРУГИ ЧЛЕНОВЕ ОТ УПРАВАТА НА БРФК .
ЩЕ СЕ ГЛАСУВА ПРИЕМАНЕТО НА НОВИ ЧЛЕНОВЕ И ИЗКЛЮЧВАНЕ НА СТАРИ КАКТО И ДРУГИ В ТОчКА ОБЩИ!

ПРИСЪСТВИЕТО НА ЧЛЕНОВЕТЕ Е ЖЕЛАТЕЛНО!

Председател на клуб "Приятели на Йоркширският териер "
Мария Цанева
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#203 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 11:53 AM

ВЪВ ВРЪЗКА С НОВИТЕ ИЗИСКВАНИЯ щЕ СЕ ПРОВЕДЕ СЪБРАНИЕ НА 20.11.2009 ГОДИНА НА КОЯТО Е ПОКАНЕН Г-Н КАМЕН ЛИТОВ И ДРУГИ ЧЛЕНОВЕ ОТ УПРАВАТА НА БРФК .
ЩЕ СЕ ГЛАСУВА ПРИЕМАНЕТО НА НОВИ ЧЛЕНОВЕ И ИЗКЛЮЧВАНЕ НА СТАРИ КАКТО И ДРУГИ В ТОчКА ОБЩИ!

ПРИСЪСТВИЕТО НА ЧЛЕНОВЕТЕ Е ЖЕЛАТЕЛНО!

Мария Цанева
User's Signature

#204 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 08:37 PM

Хайде доживяхме!!!!!!!!!!!!!!!!
ОТ ДНЕС БЪЛГАРИЯ Е РЕДОВЕН ЧЛЕН НА FCI !!! На днешното заседание на Генералната асамблея на Международната Федерация по кинология (FCI) със 52 гласа ЗА от общо 55 Българската републиканска федерация по кинология (БРФК) беше приета за РЕДОВЕН ПЪЛНОПРА...ВЕН член. Това е огромен успех за всички кинолози и приятели на кучето в България и международно признание на нашата работа !
User's Signature

#205 Потребителят е офлайн   jimmy_ivanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 08:42 PM

И аз преди малко разбрах.Честито на всички българи flagbg.gif flagbg.gif flagbg.gif!!!

#206 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 October 2009 - 09:24 PM

чЕСТИТОО!!!!На всички кинолози в бг flagbg.gif flagbg.gif
User's Signature

Качена снимка

#207 Потребителят е офлайн   petiofi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2009 - 09:12 AM

Цитат(YORK ANASTASIA @ Oct 5 2009, 07:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Хайде доживяхме!!!!!!!!!!!!!!!!
ОТ ДНЕС БЪЛГАРИЯ Е РЕДОВЕН ЧЛЕН НА FCI !!! На днешното заседание на Генералната асамблея на Международната Федерация по кинология (FCI) със 52 гласа ЗА от общо 55 Българската републиканска федерация по кинология (БРФК) беше приета за РЕДОВЕН ПЪЛНОПРА...ВЕН член. Това е огромен успех за всички кинолози и приятели на кучето в България и международно признание на нашата работа !

ЧЕСТИТО! Това е страхотна новина! ae_085.gif

User's Signature

SWEET ADDICTION KENNEL
petia@sweetaddictionkennel.com
facebook: Petya Pesheva
+359888236324
http://sweetaddictionkennel.com/

#208 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2009 - 09:23 AM

Упавителния Съвет със съгласието на г-н Камен Литов реши да отпаднат някой от новите промени предвит тежките изисквания дори за развъдниците така че в сила остава от 2010 година :
1. Отпада издаването на бели родословия или родословията който са били вписвани досега в том Б

2. Допуска се до разплод женска с две експертни оценки който трябва да са при съдия експерт на породата и една при олраунд съдия.

3. Допуска се до разплод мъжко куче с 3 ЦАЦ-а .

4. Членове на клуба могат да станат всички желаещи но право на гласуване ще имат само членове с кучета който имат пълни родословия.

5. Молби за регистрация на развъдник имат право само тези който имат женски две или повече с пълни родословия доказали в рамките на година и половина че работят за породата и доказват квалитета на животните си с титла ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ!

6. От началото на 2010 година всички клубни кучила ще трябва да се татуират като без татуировка няма да се получават родословията.

7. На гърба на всички родословия ще бъдат поставяни печати за "пет клас" брид клас" и "шоу клас" по преценка на развъдниците като за пет клас се задължава новият собственик да кастрира животното ,за брид клас да покрие горните изискавания както и за шоу клас. Наказателна отговорност носи всеки развъдник с лишаване от развъдна дейност от 1 до 10 годни.

Мария Цанева

User's Signature

#209 Потребителят е офлайн   My_dolly_Molly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 October 2009 - 10:09 PM

Цитат(YORK ANASTASIA @ Oct 28 2009, 07:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Упавителния Съвет със съгласието на г-н Камен Литов реши да отпаднат някой от новите промени предвит тежките изисквания дори за развъдниците така че в сила остава от 2010 година :

2. Допуска се до разплод женска с две експертни оценки който трябва да са при съдия експерт на породата и една при олраунд съдия.

3. Допуска се до разплод мъжко куче с 3 ЦАЦ-а .

Мария Цанева

ub_013.gif
Много се извинявам за това, което ще кажа госпожо Цанева, но Вие ужасно си противоречите. Вероятно не сте много наясно какво искате да се случи в клуба Ви. Първият Ви пост по темата беше, че са били взети решения от УС за по-долу споменатите въпроси. Сега се оказва, че щом сте го съгласували с по-властимащите в БРФК, се е указало че "решението", което сте взели е било недообмислено и прибързано оповестено. Няма нищо чудно в това, че се търси алтернатива на клуба Ви.
Искам само да добавя, че доколкото аз и обкръжението ми, притежатели на различни породи кучета, сме запознати, в България няма друг такъв клуб с толкова тежки условия за развъждане като първоначално обявените тук.

#210 Потребителят е офлайн   anabell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:YORKSHIRE TERRIER FOR EVER

Публикувано: 28 October 2009 - 10:24 PM

Правилата са за да се спазват!!! УС на клуба има право да приема и променя правилата си , а с нововъведените правила се отми плявата от житото ...Да правилата са тежки и то много дори и за нас но качество се придобива не чрез късмет а чрез правила ....
Решението което беше взето от ус на клуба показа за ужасно кратко време кои са истинските радетели за чистокръвно развъждане и кинология и съответно отся интересчиите, търговците и хората на който вечерята им зависи от това дали ще продадът кученце ...
Аз лично съм доволна от решението ни и то беше ужасно полезно , относно отношенията на УС НА КЛУБА И УС на БРФК то няма противоре4ия и няма прибързани решения и фактите са на лице !!!
А съвсем скоро и последиците за някои хора ще са факт !!!
Екатерина Динева
Член на УС

п.с. само доброто ми възпитание и положителния тон ме подтикнаха да ви отговоря
Но иначе казано въобще не сме длъжни да даваме пояснения в интернет пространството още повече на хора нямащи доблест да застанат зад името си
User's Signature

"QUALITY NEVER HAPPENS BY CHANSE "
MADE IN MEASURE KENNEL
facebook :Ekaterina Dineva

www.madeinmeasure.com

тел. 00 359 879 832 322

#211 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2009 - 10:54 PM

Искам само да добавя, че доколкото аз и обкръжението ми, притежатели на различни породи кучета, сме запознати, в България няма друг такъв клуб с толкова тежки условия за развъждане като първоначално обявените тук.

И няма толкова комерсиална порода с толкова дефектни кучета който се допускат за разплод под шапката на клуба!
Не трябва да ми се извинявате ако завишише само от мен правилата щяха да останат такива след като членовете на клуба и селекционерите си затварят очите за недопустимото!!!
Аз нямам против алтернативите това само доказва че някой не са могли да работят за качество и ниво в клуба!
User's Signature

#212 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2009 - 10:59 PM

А между другото получихме поздравления от доста колеги от други клубове за "тежките условия" явно навсякаде е тръгнало в тая криза на давай да развъждаме и продаваме в което няма лошо но да се прави с акъл! ae_085.gif
User's Signature

#213 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2009 - 11:43 PM

Аз не знам, защо след като ние настоящите членове сме съгласни с тези правила, защо някой който въобще си няма понятие за какво иде реч изказва мнение. Още повече, че в някой клубове започнаха да "затягат дисциплината" още от пролетта. И да правилата се менят в зависимост от много фактори. Преди 15 години в целия град в който живея нямаше нито едно бездомно куче, сега само на нашата улица пребиват 5 бр. Е липсата на правила и наказания водят до неприятни последствия и безсмислен хаос. И потърпевшите са много и двукраки и четирикраки.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#214 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 28 October 2009 - 11:55 PM

Цитат(My_dolly_Molly @ Oct 28 2009, 10:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>

А, има, има... и все повече ще се засилва строгостта на изискванията, най-вече при развъждането! И така трябва да бъде за да се работи за развитието на породите и само най-качествените кучета да оставят потомство!!!
Поздравления за промените. Респект ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#215 Потребителят е офлайн   radinaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 29 October 2009 - 09:01 AM

Аз до колкото съм чела из клубните форуми,малко бяха тези в които се издаваха бели родословия. tb_195.gif
Така,че не ме учуди и това решение,въпрос на време беше.Макар,че не мога да твърдя,че съм многокомпетентна по дадения въпрос.
Според мен е правилно това,само дето е малко кофти ако си имал вече оценки и изведнаж всичко се е обезмислило,но се случват и такива неща. ae_085.gif

#216 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 09:30 AM

Така е но ако си имал оценки и са били реални няма да е трудно и останалото ae_085.gif
User's Signature

#217 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 09:44 AM

Мисля че 4 години са достатъчно време за хора който са искали да се занимават професионално с породата да обновят генният си фонт и да добият познания за по нататъчна работа ! Но да продължаваме да се лъжеме ще я докараме като българските политици страната ни !
По добре сега много да ни се сърдят но бг кучетата ни да не станат тип борсаджийски като в Унгария и др. близки страни .... а и там има клубове но са изпуснали нещата !
Аз обичам всички кучета и то много но огледайте се като се събирате на разходка .... 10 кучета 10 различни ще каже човек че са различна порода ... някой от вас ще кажат и хората са различни ... да така е но има порода която има стандарт ... а и с хортата е така бели черни жълти раси.....така че трябва да има типология!

Наскоро моя колежка ми каза че нейните кучета минали експертна оценка при съдия и той казал че са добри за разплот ... респект към колегите но ние всички не можем да бъдем експерти на всички породи ... именно в този момент остава личната критика и самопреценка какво прави човек!
Защото в съда оправданието "Аз не знаех той ми каза " не води до "Невинност на деянието".... а и е смешно лично за мен подобно изказване след като си седнал да развъждаш продаваш и учиш хората !
Имена няма да цитирам защото още ме боли за предателство от подобен род не към мен ... а към породата който всички казваме колко обичаме !

User's Signature

#218 Потребителят е офлайн   My_dolly_Molly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 October 2009 - 10:07 AM

Ако става въпрос, има много други неща около Вашия клуб, които са просто недопустими, но никой явно не го е грижа, щом нещата и така си вървят. Как е възможно да имате такива претенции, а дори да нямате елементарен сайт, в който да си публикувате най-малко решенията. Но пък какво, нали си имате форум. ТОВА В ФОРУМ!!! Толкова е несериозно, че нямам думи. Та дори страницата ви във FACEBOOK изглежда по-представителна. А за правопис и граматика няма да говорим...
И какво толкова драматизирате нещата - незнам! Всеки работи и е работил доброволно в клуба, не е ли така? Какво толкова го обсъждате? Щом някой е решил, че не го устройва, той е свободен да си тръгне. Все пак никой не е вързан и задължен в нещо, така ли е?
И за да не бъдем голословни, искам да добавя, че всичко нямаше да звучи така наполовина изказано, ако просто бяхте назовали човека, за който всички говорим. В тия недомлъвки, които чета вече 3 дни тука, никой нямаше доблестта да я назове - Светлана Димова. Напусна БРФК и се насочи към алтернативна организация. Евала на жената, че има смелостта и хъса да работи.
anabell никой в това време не работи за слава. Ако има такъв човек, той или е с богати роднини, или е богат наследник.
Колкото до името ми, нямам никакав проблем с него. Валентина Иванова. И пак да напомня, че това е форум. От тая форма на интернет комуникация, по-проста е само mIRC. ae_085.gif

#219 Потребителят е офлайн   anabell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:YORKSHIRE TERRIER FOR EVER

Публикувано: 30 October 2009 - 10:39 AM

В момента имате поведение на махленска клюкарка , която скача и защитава някои си на мен ми звучи супер несериозно човек като вас който не е член на клуба който не е работил за породата и бегла идея си няма да седи и да размахва назидателно пръст. Още повече ми е смешно да ни поучава човек които не е купил отгледал и направил едно поне едно куче шампион .С най- добри чувства ви пожелавам да давате акъли да критикувате и да се изживявате като право защитник в морската градина ,когато придобиете познанията опита безсънните нощи и парите които ние сме вложили в тази порода чак тогава думите ви ще се вземат на сериозно .Но до тогава вие за мен си оставате един невеж човек в темата Йоркшир териер .
И в крайна сметка ние не дължим обяснения нико му като не ви изнася попътен вятър и успех ви желая !
User's Signature

"QUALITY NEVER HAPPENS BY CHANSE "
MADE IN MEASURE KENNEL
facebook :Ekaterina Dineva

www.madeinmeasure.com

тел. 00 359 879 832 322

#220 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2009 - 10:53 AM

Цитат(My_dolly_Molly @ Oct 30 2009, 09:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ако става въпрос, има много други неща около Вашия клуб, които са просто недопустими, но никой явно не го е грижа, щом нещата и така си вървят. Как е възможно да имате такива претенции, а дори да нямате елементарен сайт, в който да си публикувате най-малко решенията. Но пък какво, нали си имате форум. ТОВА В ФОРУМ!!! Толкова е несериозно, че нямам думи. Та дори страницата ви във FACEBOOK изглежда по-представителна. А за правопис и граматика няма да говорим...
И какво толкова драматизирате нещата - незнам! Всеки работи и е работил доброволно в клуба, не е ли така? Какво толкова го обсъждате? Щом някой е решил, че не го устройва, той е свободен да си тръгне. Все пак никой не е вързан и задължен в нещо, така ли е?
И за да не бъдем голословни, искам да добавя, че всичко нямаше да звучи така наполовина изказано, ако просто бяхте назовали човека, за който всички говорим. В тия недомлъвки, които чета вече 3 дни тука, никой нямаше доблестта да я назове - Светлана Димова. Напусна БРФК и се насочи към алтернативна организация. Евала на жената, че има смелостта и хъса да работи.
anabell никой в това време не работи за слава. Ако има такъв човек, той или е с богати роднини, или е богат наследник.
Колкото до името ми, нямам никакав проблем с него. Валентина Иванова. И пак да напомня, че това е форум. От тая форма на интернет комуникация, по-проста е само mIRC. ae_085.gif

Права сте г-жо Иванова, всеки има право на избор. Има една много хубава поговорка: "Кой каквото сам си направи и най-големия му враг не може да му го направи"
Да членството във всеки един клуб е доброволно, но с доброволния си акт се задължаваш да спазваш определени задължения и имаш определени права.
Специално за кинологията нещата стоят по-следния начин: не можеш да регистрираш развъдник, ако не си член на легитимен клуб, тъй като документите ти се изготвят от клуба. Когато обаче имаш регистриран развъдник, нарушиш правилата, които предварително и доброволно си се съгласил да спазваш и клуба те изключи, името на развъдника се заличава от международния регистър, кучетата ти губят титлите си и всички издадени родословия стават невалидни.
Разбира се хората които не знаят или не са имали възможност да се информират след време разбират, че са били излъгани.
И за още нещо сте права: кинологията е скъпо хоби, всички ние си имаме собствен бизнес или професии.
А колкото до това, че нямаме сайт, би трябвало да Ви радва тъй като там нямаше да можете да пишете въобще. В клубните сайтове могат да пишат само членовете на дадения клуб. По тази причина много хора, които през годините са поискали помощ от нас и са я получили щяха да бъдат лишени от тази възможност.
Разбирам, че по отношение на казуса имате причина да сте субективна, но ние сме обективни, тъй като доброволно сме се съгласили да спазваме правилата и не сме съгласни някой да не ги спазва и да бъде толериран за това.
И бихте ли била по-конкретна за "другите неща около клуба, които са недопустими"?

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (14 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни