ГРИЖИ ЗА КОЗИНАТА И КОЖАТА
Публикувано: 06 April 2010 - 10:09 AM
Публикувано: 06 April 2010 - 11:35 AM
а ина4е при малки кученца е 4есто явление

MADE IN MEASURE KENNEL
Публикувано: 06 April 2010 - 10:44 PM
Публикувано: 15 April 2010 - 10:20 PM
Имам един въпрос. Собственик съм на йорки съвсем от скоро. Все още не съм я извеждала навън и не съм я къпала, защото е бебе и не сме приключили със задължителните ваксини (а по мнение на 3 ветеринари, бебетата не трябва да се къпят преди да са ваксинирани).
От 2-3 дни забелязвам, обаче, че по кожата и се е появило нещо като пърхут, който се ръси, когато я реша. Освен това честичко се почесва.
Моля, споделете - вие имали ли сте такъв проблем. Да тичам ли при ветеринаря или ....?
Публикувано: 16 April 2010 - 06:42 AM
Имам един въпрос. Собственик съм на йорки съвсем от скоро. Все още не съм я извеждала навън и не съм я къпала, защото е бебе и не сме приключили със задължителните ваксини (а по мнение на 3 ветеринари, бебетата не трябва да се къпят преди да са ваксинирани).
От 2-3 дни забелязвам, обаче, че по кожата и се е появило нещо като пърхут, който се ръси, когато я реша. Освен това честичко се почесва.
Моля, споделете - вие имали ли сте такъв проблем. Да тичам ли при ветеринаря или ....?
Ваксините са 2+ваксина бяс (по-рядко) или 3+ваксина бяс (по-често). Кучето може да се извежда след направените редовни ваксини. Можете да си къпете кучето. Шампоана трябва да е малко по-разреден от това за възрастни кучета. "Къпането е здраве". По отношение на пърхота. Причините може да са много. Някои са безобидни други не. Една от неприятните причини са гъбичките. Установява се с взимане на проба за микробиология. Храната е много важна за състоянието на кожата и козината. Използваната козметика също оказва голямо влияние. В момента кучето Ви е период за 2-ра ваксина.
Комбинацията пърхот + неприятна миризма от ушите е малко обезпокоително.
Важно е да сте наясно от къде Ви е кучето, при какви условия е живяло от раждането си до момента в който сте го взели, как е отглеждана майката преди и повреме на бременността, как е захранено кучето и т.н. за да знаете какво трябва да очаквате.
Публикувано: 16 April 2010 - 07:10 AM
Изумена съм колко много знаете и благодаря за мненията.
Честно казано, след вашия отговор, съм твърдо решена още днес да я заведа на доктор. Може би, ще пиша след това, да спаделя какво е станало.
Е благодаря, но познанията са ми се все още в начална фаза. Човек се учи цял живот. Надявам се да не е нищо притеснително. Просто малко стрес да се окаже.
Публикувано: 16 April 2010 - 06:24 PM
От 10 дни имам най-разкошното за мен кученце!!!! Тя е на 2 месеца но аз вече я изкъпах, от което тя беше в шок. И по специално от сешоара. В момента в който го пусна, тя се свира някъде и не иска и да помисли за друго освен да се крие от него докато не го изключа.Също така не желае и да се сресваме!!! Всичко за нея е игра. Трябва да й повиша тон / което аз не обичам да правя, защото после ме гледа лошо / за да спре. Та, въпроса ми е ще свикне ли някога???
Благодаря Ви!!!
Публикувано: 16 April 2010 - 07:13 PM
От 10 дни имам най-разкошното за мен кученце!!!! Тя е на 2 месеца но аз вече я изкъпах, от което тя беше в шок. И по специално от сешоара. В момента в който го пусна, тя се свира някъде и не иска и да помисли за друго освен да се крие от него докато не го изключа.Също така не желае и да се сресваме!!! Всичко за нея е игра. Трябва да й повиша тон / което аз не обичам да правя, защото после ме гледа лошо / за да спре. Та, въпроса ми е ще свикне ли някога???
Благодаря Ви!!!
Да, но благодарение на Вашата вниметелна непоколебимост да го накарате да разбере, че къпането, сушено и ресането са неизбежни неща и могат да бъдат приятни и забавни, защото са си само Вашите моменти един с друг.
Публикувано: 20 April 2010 - 10:27 PM
Аз ползвам шампоаните на Biogence ,и съм страшно доволна ,но все пак мисля,че All Sistems са по-добри.
Ето и линк към шампоана : http://biogance.com/...m/produit6.html
И балсама (от който аз лично съм много доволна.) : http://biogance.com/.../produit11.html

Публикувано: 20 April 2010 - 10:52 PM

Публикувано: 21 April 2010 - 10:12 AM

PURE PAWS е много добра козметика.
Публикувано: 21 April 2010 - 02:40 PM