Здравейте!
От доста време чета из този форум и научих много полезни неща за отглеждането на моето йорки, но сега имам един проблем, за който не открих коментари. Не знам дали мястото е тази тема или "Здравни проблеми и въпроси", защото не съм сигурна какво точно й има. Извинявам се предварително ако е имало такъв въпрос и аз отново отварям тази тема.
Та проблемът ми е следният. Моето момиченце е на 1год и 8мес и козинката по главичката й се накъсва непрекъснато. Тъй като аз си я извеждам всеки ден по 2 пъти дори и по 3 пъти навън, знам че козината по телцето и крачетата й се накъсва от тревата, прахоляка и мръсотията навън, но не мога да си обясня защо и по главичката се накъсва. Къпя я веднъж в седмицата с шампоан на 1ALL SYSTEM, този който е супер почистващ, използвам спрей за разресване отново на 1ALL SYSTEM, взех си и професионална четка и метален гребен си имаме, та уж да не се накъсва. Хранясва я с EUKANUBA за йоркита или с еленско месо или с тази за дребни породи (редувам ги). Предполагах, че може и да е от неподходящи ластици, с които я вързвах, но си купих такива латексови ластици, които се слагат на панделките за йорките и проблемът не отшумява. После реши известно време да не я вързвам, за да разбера дали изобщо ще престане да й се накъсва, но не издържахме дълго време, защото й влизаше в очичките и ме беше жал. Козинката й си е тъничка, не е от най-гъстите, като на някои йорките, но пък на леля ми йоркито е със същата козина, като моето и няма проблем.
От време на време я забелязвам, че се чеше по главичката, но и по телцето също. Преглеждам я непрекъснато за бълхи и кърлежи, но няма. Слагам й FRONTLINE или ADVANTIX. Вече взех да си мисля, че има някаква гъбична инфекция и ми се иска да я заведа на лекар, но последния път за 1 повръщане, което се оказа, че просто е яла бързо и лепнаха 3 инжекции и сега не ми се иска да я надупчат с лекарства ако е здрава.
Посъветвайте ме какво мога да направя, защото това много ме притеснява

. Благодаря ви!