Dog.bg Форуми : ГРИЖИ ЗА КОЗИНАТА И КОЖАТА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (33 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГРИЖИ ЗА КОЗИНАТА И КОЖАТА

#541 Потребителят е офлайн   SHANEL Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 November 2010 - 11:26 PM

Мерси за бързия отговор ! :smile: А за доктора ,мисля че е имал предвид за другите породи кучета, защото имам и пинчер който получи пърхот от честото купане (един път месечно), явно голямо значение има породата.Благодаря за саветите! :re_037:

#542 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2010 - 12:22 AM

Показване на мнениетоSHANEL, в 18 November 2010 - 08:31 PM, написа:

Мерси за бързия отговор ! :smile: А за доктора ,мисля че е имал предвид за другите породи кучета, защото имам и пинчер който получи пърхот от честото купане (един път месечно), явно голямо значение има породата.Благодаря за саветите! :re_037:

Е то да попаднеш на свестен доктор е по-малко вероятно от колкото да спечелиш джакпот от тотото под 1000000,00, а да попаднеш на доктор дето и да разбира от различни порода значи си успял да натириш министър Дянков там ат дето допълзя в България.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#543 Потребителят е офлайн   BetyYorky Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 February 2011 - 04:53 PM

Здравейте!
От доста време чета из този форум и научих много полезни неща за отглеждането на моето йорки, но сега имам един проблем, за който не открих коментари. Не знам дали мястото е тази тема или "Здравни проблеми и въпроси", защото не съм сигурна какво точно й има. Извинявам се предварително ако е имало такъв въпрос и аз отново отварям тази тема.
Та проблемът ми е следният. Моето момиченце е на 1год и 8мес и козинката по главичката й се накъсва непрекъснато. Тъй като аз си я извеждам всеки ден по 2 пъти дори и по 3 пъти навън, знам че козината по телцето и крачетата й се накъсва от тревата, прахоляка и мръсотията навън, но не мога да си обясня защо и по главичката се накъсва. Къпя я веднъж в седмицата с шампоан на 1ALL SYSTEM, този който е супер почистващ, използвам спрей за разресване отново на 1ALL SYSTEM, взех си и професионална четка и метален гребен си имаме, та уж да не се накъсва. Хранясва я с EUKANUBA за йоркита или с еленско месо или с тази за дребни породи (редувам ги). Предполагах, че може и да е от неподходящи ластици, с които я вързвах, но си купих такива латексови ластици, които се слагат на панделките за йорките и проблемът не отшумява. После реши известно време да не я вързвам, за да разбера дали изобщо ще престане да й се накъсва, но не издържахме дълго време, защото й влизаше в очичките и ме беше жал. Козинката й си е тъничка, не е от най-гъстите, като на някои йорките, но пък на леля ми йоркито е със същата козина, като моето и няма проблем.
От време на време я забелязвам, че се чеше по главичката, но и по телцето също. Преглеждам я непрекъснато за бълхи и кърлежи, но няма. Слагам й FRONTLINE или ADVANTIX. Вече взех да си мисля, че има някаква гъбична инфекция и ми се иска да я заведа на лекар, но последния път за 1 повръщане, което се оказа, че просто е яла бързо и лепнаха 3 инжекции и сега не ми се иска да я надупчат с лекарства ако е здрава.
Посъветвайте ме какво мога да направя, защото това много ме притеснява :dh_188: . Благодаря ви!

#544 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 February 2011 - 05:04 PM

От къде сте?Хм...преди каквото и да кажа.. ПРОВЕРЕТЕ Я ЗА ГЪБИЧКИ !!
User's Signature

Качена снимка

#545 Потребителят е офлайн   BetyYorky Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 February 2011 - 05:12 PM

От Пловдив съм.
И дори след малко ще отивам към доктора, за да й направят изследване за гъбички и като се върна ще кажа какво се е случило.

Писах, защото тук забелязах, докато четох, че всеки се е сблъсквал с какво ли не и се надавям на някой съвет, ако на някой му хрумне какво може да направя.

Благодаря!

#546 Потребителят е офлайн   sladyr4eto_tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2011 - 07:40 PM

Ако беше на гъбична основа,козината не би трябвало да се накъсва.
Може да е на алергична основа,йоркитата са чувствителни и склонни към алергии,който предизшикват сърбеж,и в следствие на това кучето се чеше повечко и се накъсва...
Вижте какво ще Ви каже ветеринаря.
Препоръчвам Ви горещо Advocate, то е широко спектърно за ефективно справяне с външни и вътрешни паразити,използва се по същия начин като FRONTLINE и ADVANTIX...
Помага при определени алергии, а и е доста добър препарат...

Успех.
User's Signature

TOTALLY ADDICTED KENNEL
*Колкото Повече Опознавам Хората, Толкова Повече Обиквам Кучето си*
тел. +359 878 292 441 ; e-mail: totally.addicted.kennel@gmail.com

Facebook
Панделки

#547 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2011 - 09:44 PM

BetyYorky да видим какво ще покаже микролбилогичния тест. Жалко, че сте от Пловдив. Градът се слави с най-некъдърните ветринари, а колкото до йоркширски териери ама въобще нищо не разбират. Причините може да са много: може да е от храната, може да е от медикаментите за външно обезпаразитяване, може да е на генетична основа и т.н.
Ако не ви направят микробилогия, а направо почнат да тъпчат кучето с хапчета и да му слагат инжекции просто първо ги набиите, а после ги накарайте да си изядат дипломите. Има и още нещо, може пък и случайно да се сетят да направят микробилогия, но да не успеят да я разчетат правилно.
Може да ми пратите изследването на имейла и ще Ви помогна.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#548 Потребителят е офлайн   BetyYorky Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 February 2011 - 01:05 AM

Бяхме при ветеринаря!
Е прегледа я, взе й малко от козинката по главата (с тиксо, каквото се полепи) и под микроскоп прегледа дали случайно не да паразити, които да изяждат козинката. Установи се, че не са. Прегледа и цялото телце, но никъде не откри да има симптоми за гъбична инфекция, но ми каза, че е добре да се направи изследването за гъбички, което отнемало около 5-6дни, защото косми и малка част от епидермиса на кожата на главата се поставяли в биологична среда(не съм сигурна дали точното наименование беше 'биологична'), но до няколко дни щели да получат буркани с такава среда и да я заведа да я изследват. И за да не се бездейства докато пристигне съответната среда й сложи от капките на DERMOSCENT.
Според него не би трябвало да са гъбички, защото кожата по главата не била в обичайното състояние както при гъбична инфекци, но ако изследването се окаже отрицателно, би трябвало тези капи на DERMOSCENT да й помогнат.
Надявам се да има някакъв ефект.
Та за сега чакам.

lidiya, веднага щом получа изследването ще го изпратя. Благодаря :)

#549 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2011 - 02:59 AM

Докато се ровех за информация относно грууминг и поддръжка на козинката на нашите косматковци, попаднах на тази глава от книгата Yorkshire Terriers for Dummies, която е достъпна безплатно като PDF файл Качена снимка

Прегледах я доста набързо, но ми хареса, че е описана подробно всяка стъпка и според мен би било полезно за начинаещи собственици (а и не дотам начинаещи :) )

Надявам се съм била полезна! Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#550 Потребителят е офлайн   maria11111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 February 2011 - 10:29 AM

Bixte li pusnali edna dve snimchici na kucheto

#551 Потребителят е офлайн   BetyYorky Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 February 2011 - 01:15 PM

Избрах няколко снимки, на две от тях се опитах да й снимам главичката, но на снимка не се забелязва добре накъсването за съжаление.
Сега мисля да и подстрижа и малкото бретонче, което има, поне да не я мъча и с ластичета. Пък дано да се пооправи :dh_188:

#552 Потребителят е офлайн   BetyYorky Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 February 2011 - 01:16 PM

Избрах няколко снимки, на две от тях се опитах да й снимам главичката, но на снимка не се забелязва добре накъсването за съжаление.
Сега мисля да й подстрижа и малкото бретонче, което има, поне да не я мъча и с ластичета. Пък дано да се пооправи :dh_188:

#553 Потребителят е офлайн   espoir_amour Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2011 - 05:20 PM

mm

#554 Потребителят е офлайн   espoir_amour Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2011 - 06:55 PM

Zdraveite na vsichki!Ne znaia dali tuk e miastoto da popitam dali malkoto iorki moje da se kupe i s bebeshki shampoan,koito ne e za kucheta i s choveshki balsam,taka mi preporucha veterinaria,az jiveia vuv France,znam li..Blagodaria predvaritelno!

#555 Потребителят е офлайн   BetyYorky Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 February 2011 - 07:12 PM

Здравейте, днес получих изследването за гъбички на Бетка - оказа се отрицателно за щастие. И сега не знам какво да правя, явно проблемът не е здравословен и трябва да го търся другаде.
Някакви идеи?
И искам да ви попитам дали случайно знаете от къде мога да си закупя шампоана на Канина с масло от норка.

Благодаря ви :md_064:

#556 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2011 - 07:27 PM

Показване на мнениетоBetyYorky, в 25 February 2011 - 04:17 PM, написа:

Здравейте, днес получих изследването за гъбички на Бетка - оказа се отрицателно за щастие. И сега не знам какво да правя, явно проблемът не е здравословен и трябва да го търся другаде.
Някакви идеи?
И искам да ви попитам дали случайно знаете от къде мога да си закупя шампоана на Канина с масло от норка.

Благодаря ви Качена снимка

Може пък проблема да е в генетиката на кучето.

А шампоана се продава в зоомагазините. Може да попитате и на сайта им. Или да проверите в интернет магазините.

В България вече има доста добра козметика за домашни любимци.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#557 Потребителят е офлайн   BetyYorky Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 February 2011 - 01:06 AM

Аз днес й взех храна със Сьомга на Еукануба, заради Омега 3 и 6 и не знам дали е добре да й дам някаква добавка за козината евентуално, поне да съм сигурна че съм изчерпала възможноситте, ако и след това не се получи подобрение, поне да знам че съм опитала всичко и тя да е добре.

Много ви благодаря за помоща и съветите :ba_025: .

#558 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2011 - 03:39 AM

Показване на мнениетоBetyYorky, в 25 February 2011 - 10:11 PM, написа:

Аз днес й взех храна със Сьомга на Еукануба, заради Омега 3 и 6 и не знам дали е добре да й дам някаква добавка за козината евентуално, поне да съм сигурна че съм изчерпала възможноситте, ако и след това не се получи подобрение, поне да знам че съм опитала всичко и тя да е добре.

Много ви благодаря за помоща и съветите Качена снимка .

Много добре си се ориентирала с храната. Когато храниш с Еукануба не е необходимо нищо допълнително да даваш. Има си всичко в храната. Даже ще отидете на 1-2 пъти само в годината на чистене на зъби. Аз от 3 години храня само с Еукануба и съм много доволна. Виж сега козината е като косата при хората. Едни имат дълги и гъсти коси, други имат тънък косъм. Едни са с прави, други с къдрави. На едни им расте по-бързо, на други не. Така и при йоркитата. Когато не е получило нещо по наследство няма как. Важното е да е здраво, да не е с крехко здрави. Пък козина, колкото толкова.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#559 Потребителят е офлайн   BetyYorky Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 February 2011 - 04:42 AM

Сега ще почакам известно време да видя дали ще има промяна. Пък ако накъсването е генетично, ще се преживее. Аз само искам да ми е здравичка и да се чувства добре. Като мине време пак ще пиша да кажа до къде се е стигнало.

Благодаря :md_064:

#560 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2011 - 12:36 AM

Да съобщя, че до 10-ти Март всеки от вас ще може да закупи професионална козметика на PURE PAWS на по-ниски цени!!! След което предстой увеличение. Възползвайте се докато е време :ae_085:

http://www.youtube.c...embedded#at=479
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

• (33 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29