Dog.bg Форуми : ГРИЖИ ЗА КОЗИНАТА И КОЖАТА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (33 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГРИЖИ ЗА КОЗИНАТА И КОЖАТА

#601 Потребителят е офлайн   desheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 July 2011 - 03:54 PM

Показване на мнениетоlidiya, в 29 July 2011 - 03:28 PM, написа:

Форума е създаден с образователна цел и да бъде в помощ на хора, които се интересуват от тази порода и биха желали да научат повече за нея и се нуждаят от компетентна помощ да се справят с възникнал проблем, тъй като повечето хора закупили куче от зоомагазин, зооборса или случайна обява няма от къде да получат правдива информация и не могат да разчитат на помощ от онези от които са си взели кучето.
В никакав случай не е създаден за да си пише всеки каквото му хрумне, че според него, без да има необходимия опит и познания е правилно.
Всеки има право да изказва мнение, но преди това не е зле да помисли, дали с изказването си няма повече да навреди на някого, отколкото да му бъде полезен.
Има достатъчно форуми за безцелно бъбрене.

Сългасна съм с по-голямата част от поста Ви, но и няма как да не отбележа, че голяма част от хората, закупили куче от борса,магазин и т.н. в много от случаите получават отговор "Попитайте там, от където сте го взели" , а е повече от ясно, че човек закупил куче от развъдник ще се обръща към развъдчика, а този, който го е купил от борса с неясен произход надали ще може да получи тази информация. Знам, че труда на всички ви не е безплатен и не сте длъжни да отговаряте на никого, но не мисля, че има нещо лошо в това хората да споделят мнение и опит, пък и в крайна сметка всеки решава как да си гледа кучето.
User's Signature

Качена снимка

#602 Потребителят е офлайн   viktoriq7 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 July 2011 - 06:01 PM

Показване на мнениетоviktoriq7, в 28 June 2011 - 03:41 PM, написа:

Показване на мнениетоlidiya, в 27 June 2011 - 09:19 PM, написа:

Показване на мнениетоviktoriq7, в 27 June 2011 - 04:15 PM, написа:

Здравейте, днес забелязах че възглавничката на едната лапичка на йоркито ми се бели, все едно е имало мазол и се е пукнал. Някой друг да е имал такова нещо? Не че е нещо страшно, но все пак...

опитайте се няколко дни да не го извеждате и мажете с меден вазелин и когато го извеждате се стремете по-малко да тича по твърда настилка.

Благодаря, ще пробваме да видим какъв ще е ефекта.

Благодаря Лидия, лапите вече са добре и малката тича като невидяла :dog: :af_089:

#603 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2011 - 06:56 PM

Показване на мнениетоdesheva, в 29 July 2011 - 01:54 PM, написа:

Показване на мнениетоlidiya, в 29 July 2011 - 03:28 PM, написа:

Форума е създаден с образователна цел и да бъде в помощ на хора, които се интересуват от тази порода и биха желали да научат повече за нея и се нуждаят от компетентна помощ да се справят с възникнал проблем, тъй като повечето хора закупили куче от зоомагазин, зооборса или случайна обява няма от къде да получат правдива информация и не могат да разчитат на помощ от онези от които са си взели кучето.
В никакав случай не е създаден за да си пише всеки каквото му хрумне, че според него, без да има необходимия опит и познания е правилно.
Всеки има право да изказва мнение, но преди това не е зле да помисли, дали с изказването си няма повече да навреди на някого, отколкото да му бъде полезен.
Има достатъчно форуми за безцелно бъбрене.

Сългасна съм с по-голямата част от поста Ви, но и няма как да не отбележа, че голяма част от хората, закупили куче от борса,магазин и т.н. в много от случаите получават отговор "Попитайте там, от където сте го взели" , а е повече от ясно, че човек закупил куче от развъдник ще се обръща към развъдчика, а този, който го е купил от борса с неясен произход надали ще може да получи тази информация. Знам, че труда на всички ви не е безплатен и не сте длъжни да отговаряте на никого, но не мисля, че има нещо лошо в това хората да споделят мнение и опит, пък и в крайна сметка всеки решава как да си гледа кучето.

Отговора "попитайте там, от където сте го взели" е неизбежен когато потребител пита за неща, които може да знае само онзи, който познава прародителите на кученцето.
Какво да се отговори, когато някой потребител с 45 дневно кученце, пита дали ще му се изправят ушите на кучето, какви размери ще достигне в зряла възраст, каква ще му е козината и разни такива неща? Това са все неща които зависят от това какво е наследило кучето хипотетично като доминатни и рецесивни фактори. И правилно предположение може да даде само онзи, който е създал кученцето.
Разбира се, че е много полезно някой да е отишъл някъде на почивка с кученцето си и да е останал доволен и да сподели и да препоръча мястото като подходящо за отдих с домашен любимец.
Обратното, че някъде не е добре да се ходи с домашен любимец също е полезна информация.
Но примерно да се убеждава аудиторията, че е добре да се храни кучето със свински уши и опашки, защото така решил някой потребител не е желателно.
Или пък да се препоръчва примерно ветеринар за който в някоя друга тема са изписани 20-30 негативни поста, но точно пък този потребител е доволен, също не е желателно.
Разбира се, че всеки има право да си гледа кученцето така както си прецени, но не желателно ако постъпва неправилно за някой неща без значение по какви причини да убеждава аудиторията, че точно това трябва да се прави.
Аз разбирам, че всички потребители са добронамерени и искат да са полезни, но не винаги това желание има положителен ефект.
Опит по отношение на отглеждане на живи същества се трупа с години, за месец-два или година не става, а и не се получава само с едно куче.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#604 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2011 - 08:28 PM

Моля придържайте се към главната ТЕМА !!!
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#605 Потребителят е офлайн   sissi54 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 July 2011 - 07:59 AM

ZDRAVEITE.NE SI PREDSTAVQH,4E STE PREDIZVIKAM TAKAVA NEPRIATNA POLEMIKA S PROSTI4KIA VAPROS KADE MOGA DA NAMERQ FRIZIORSKI SALON ZA KU4ENCETO NI. DO SEGA JIVEEHME V SHVEIZARIA I TAM IMASHE TAKIVA SALONI,KADETO GO OSTAVQHME I POSLE GO VZIMAHME PODSTRIGAN,IZKAPAN I PARFIUMIRAN :ab_041: PROBLEMA PRI NASHETO KU4ENCE E,4E IMA EPILEPSIA.VZIMA LEKARSTVA I NE PRAVI KRIZI,NO TOVA MOJE DA SE SLU4I KOGATO E IZPLASHEN I OT NEDOBRO OTNOSHENIE KAM NEGO.ISKAME DA GO PODSTRIJEM,ZA DA NE MU E GORESHTO,ZASHTOTO NE E SVIKNAL S GORESHTINITE TUK,A NE ZA DA E MNOGO KRASIV. TOI E SLADAK I BEZ SPECIALNA FRIZURA...
IZVINETE ME ZA DALGOTO PISANE,NO ISKAH DA OBQSNQ TO4NO KAKVO TARSIM.
I AKO MOJE DA SPODELQ,4E MI E STRASHNO NEPRIATNO TOVA "NADLITANE" KAKTO SE IZRAZQVASHE BABA MI, KOI E PO-PO-NAI! NE MOJE LI PROSTO DA SE PREDLOJI SAOTVETNATA USLUGA I POSLE DA SE VIDI MNENIETO NA KLIENTITE?ZASHTO SA NUJNI TAKIVA KVALIFIKACII ZA KOMPETENTNOST I NEKOMPETENTNOST?! :dh_188:
ZA NAS PO-VAJNOTO V SLU4AQ E OTNOSHENIETO KAM CHICCO,ZASHTOTO IMA ZDRAVOSLOVEN PROBLEM. TOI TRQBVA DA POVQRVA NA 4OVEKA,NA KOGOTO GO OSTAVQME MAKAR I ZA 2 4ASA. V SALONA V LUGANO OTIVASHE S UDOVOLSTVIE,ZASHTOTO TAM GO OBI4AHA I IZLIZASHE MNOGO DOVOLEN...DANO I TUK DA NAMERIM 4OVEK,NA KOITO DA SE DOVERIM.

#606 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2011 - 08:33 AM

Показване на мнениетоsissi54, в 30 July 2011 - 05:59 AM, написа:

ZDRAVEITE.NE SI PREDSTAVQH,4E STE PREDIZVIKAM TAKAVA NEPRIATNA POLEMIKA S PROSTI4KIA VAPROS KADE MOGA DA NAMERQ FRIZIORSKI SALON ZA KU4ENCETO NI. DO SEGA JIVEEHME V SHVEIZARIA I TAM IMASHE TAKIVA SALONI,KADETO GO OSTAVQHME I POSLE GO VZIMAHME PODSTRIGAN,IZKAPAN I PARFIUMIRAN Качена снимка PROBLEMA PRI NASHETO KU4ENCE E,4E IMA EPILEPSIA.VZIMA LEKARSTVA I NE PRAVI KRIZI,NO TOVA MOJE DA SE SLU4I KOGATO E IZPLASHEN I OT NEDOBRO OTNOSHENIE KAM NEGO.ISKAME DA GO PODSTRIJEM,ZA DA NE MU E GORESHTO,ZASHTOTO NE E SVIKNAL S GORESHTINITE TUK,A NE ZA DA E MNOGO KRASIV. TOI E SLADAK I BEZ SPECIALNA FRIZURA...
IZVINETE ME ZA DALGOTO PISANE,NO ISKAH DA OBQSNQ TO4NO KAKVO TARSIM.
I AKO MOJE DA SPODELQ,4E MI E STRASHNO NEPRIATNO TOVA "NADLITANE" KAKTO SE IZRAZQVASHE BABA MI, KOI E PO-PO-NAI! NE MOJE LI PROSTO DA SE PREDLOJI SAOTVETNATA USLUGA I POSLE DA SE VIDI MNENIETO NA KLIENTITE?ZASHTO SA NUJNI TAKIVA KVALIFIKACII ZA KOMPETENTNOST I NEKOMPETENTNOST?! Качена снимка
ZA NAS PO-VAJNOTO V SLU4AQ E OTNOSHENIETO KAM CHICCO,ZASHTOTO IMA ZDRAVOSLOVEN PROBLEM. TOI TRQBVA DA POVQRVA NA 4OVEKA,NA KOGOTO GO OSTAVQME MAKAR I ZA 2 4ASA. V SALONA V LUGANO OTIVASHE S UDOVOLSTVIE,ZASHTOTO TAM GO OBI4AHA I IZLIZASHE MNOGO DOVOLEN...DANO I TUK DA NAMERIM 4OVEK,NA KOITO DA SE DOVERIM.

Точно за това всъщност ставаше на въпрос. Не просто някой да си заведе кучето някъде, където да го вържат за четирите крака и с машинката за половин час да му свалят козината. Кучето да бъде стресирано и ужасено. Такива "салони" тук колкото искате.
Всяко куче си е индивидуално и трябва да се подхожда индивидуално. Кучето трябва да изпитва доверие към този, който ще прави нещо с него.
Това между другото важи и за ветеринарните кабинети и за хотелите за домашни любимци.
За съжаление повечето просто го правят за пари и не се замислят, че трябва да се познават особеностите на различните породи и да се предразполага кучето така, че да му е приятно и следващия път да не започва да трепери и да гледа ужасено, като стопаните му го поведат към място, където то да свързва с нещо неприятно.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#607 Потребителят е офлайн   sissi54 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 August 2011 - 06:57 AM

BLAGODARQ NA VSI4KI,KOITO SE OPITAHA DA MI DADAT SAVET.SEGA OSTAVA DA RESHA TO4NO KADE DA ZAVEDA NASHIQT CHICCO.USPESHEN DEN NA VSI4KI

#608 Потребителят е офлайн   Deizy 1 Икона

Публикувано: 29 August 2011 - 12:58 PM

Здравейте, мили дами! Искам да запитам, характерно ли е за тази порода сезонно падане на космената покривка. Днес забелязах при Дейзи леко скубене, подобно на което имаше пролетта. Тогава се справих с този проблем, с помоща на ветеринар. Благодаря предварително...

#609 Потребителят е офлайн   Yo-li Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 04:49 PM

Привет,

мисля, че не е нормално йорки да има сезонен косопад.
Заради липсата на подкосъм и приликата с човешката коса, козината на йоркито не се сменя като при другите породи кучета, а расте през целия живот.
Кажете какво Ви е посъветвал ветеринарът и как се справихте с този проблем миналия път?

И ще е от полза да кажете с какво се храните и каква козметика ползвате, може и там да се крие отговора...

#610 Потребителят е офлайн   Deizy 1 Икона

Публикувано: 29 August 2011 - 09:43 PM

Благодаря за бързата реакция!

Ветеринарят й предписа сашета на Вирбак с Омега- 3 (по спомени) , които повлияха козината чудесно. Мисля отново да повторя курса- 14 дни. Спрели сме се на Роял Канин и Еукануба, пастетчета. А за козметиката- дълго време ползвахме Day to Day- шампоан и балсам, a от около 3 месеца- Magic coat на Four paws.

#611 Потребителят е офлайн   viktoriq7 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 04:19 PM

Здравейте, някой може ли да ми препоръча фризьорски салон за домашни любимци в Пловдив?

#612 Потребителят е офлайн   sisis4a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 08:35 PM

Показване на мнениетоviktoriq7, в 07 September 2011 - 04:19 PM, написа:

Здравейте, някой може ли да ми препоръча фризьорски салон за домашни любимци в Пловдив?

>Ние ходим в Еврозоовета в ЖК Тракия, там едно слабичко момиченце подстригва много добре,погледни в нета за повече информация и по-точен адрес.

#613 Потребителят е офлайн   Danni_my angels Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 09 January 2012 - 03:03 PM

Здравейте на всички! А предложения за добър, изпитан фризьорски салон в София? :gp_170:

#614 Потребителят е офлайн   Хърса Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 January 2012 - 08:32 PM

Здравейте,
Имаме йорки, момиче. Подарък ни е и не бяхме подготвени въобще да имаме кученце. Всъщност аз дори бях твърдо против, но не можах да откажа приятелката ми когато ни го предложиха. Но както и да е. Кученцето вече го имаме от 2 седмици и трябва да се грижим възможно най-добре за него. Чаровно, свръх подвижно животинче, на място не стой, но това всъщност е плюс:). Но да задам въпросите за които всъщност пиша тук. Срещнах в началото на темата засегнати моментите които ме интересуват, но датират отпреди няколко години и са споделени само повърхностно. Кученцето е почти на 2 месеца. Колко често трябва и може да се къпе? Не сме го къпали до сега. С какъв шампоан да го къпем, от къде да го закупим? Интересува ме най-вече интернет магазин. Твърде често се чеше, срещнах че това може да е краста, можем ли сами да я открием, че не смея да го закарам сега в лечебницата, в събота му поставиха втора ваксина. Мисля, че има и пърхот, как да се борим с него? Ще съм много благодарен на отговорилите.

#615 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2012 - 11:07 PM

Значи на първо място изкъпете кученцето. Ще спре да се чеше..По принцип за по-голяма сигурност може да изчакате третата ваксина, тъй като е много студено, но ако му е твърде дискомфортно, го изкъпете веднага и просто се погрижете да е изсушено максимално добре след къпането и да е на много топло :)
Иначе нормалното време през което да къпете варира естествено от това колко се цапа кученцето, но и от вашето желание в крайна сметка. Ние лично къпем през зимата на всеки две седмици (ако е мръсен по-често), а лятото общо взето всяка седмица/10 дни максимум.
Колкото до козметиката, за йоркитата е изключително важна и е добре да инвестирате в добър или поне приличен шампоан и балсам + евентуално спрей за разресване (но това на по-късен етап). Има доста варианти, всеки стопанин е доволен от различни продукти (както хората, така и йоркитата имат различна структура на косъма и не винаги един продукт работи еднакво добре за различни кученца). Бих могла да спомена няколко варианта: Allsystems, BioGroom, Hery, Chris Christense, BioGance, Jerob, PurePaws ....със сигурност има и други.. Важно при тези шампоани и балсами е, че са много концентрирани и се ползват единствено разредени (освен ако не искате да ползвате балсама като дълбоко подхранваща маска, но това се прави рядко, ако изобщо имате такова намерение). Трябва да се следват стриктно инструкциите за съотношението вода-продукт, за да не причините раздразнение на кожата на кученцето, особено докато е бебе. Може да ви се сторят малко височки цените, но особено при йоркитата една опаковка ще ви стига за изключително дълго време, така че си струва! Качена снимка
Ще се опитам да намеря линкове към сайтове където можете да закупите подходящи за породата продукти от съответните марки.

Аз лично ползвам http://zoomagazin.eu...ene-355-ml-7503 за шампоан и http://zoomagazin.eu...sam-355-ml-7517 за балсам. На същата марка ползвам и http://zoomagazin.eu...ane-355-ml-7512 като спрей за разресване и за подхранване между къпанията. Не твърдя, че това е най-доброто, просто при нас работи и ме устройва.

Ето още няколко варианта: http://zoomagazin.eu...n-473-ml-a-6437

http://zoomagazin.eu...am-473ml-b-6447

http://zoomagazin.eu...oo-236-ml-15900

http://zoomagazin.eu...sym-200-ml-6499

http://zoomagazin.eu...sym-200-ml-6500

http://zoomagazin.eu...i-kutsheta-6358

http://zoomagazin.eu...razresvane-6364

http://zoomagazin.eu...orka-250ml-2778

Този зоомагазин, от който са линковете предлага голям избор и отстъпки при редовно пазаруване. Също така може да опитате http://shop.zoomania.org/ - също добри оферти ..Има и други, ако потърсите в гуугъл Качена снимка

Ако продължава да има "пърхут" и след къпането, е добре да се консултирате с ветеринар. На 4-5 месеца имахме проблем със себорея и ни предписаха да къпем със Sebolytic на Virbac. След 2 къпания нямаше и следа от пърхут и кожата беше в прекрасно състояние. Но недейте на своя глава да си самоназначавате такова "лечение", защото 1во може да е просто вследствие това, че не е къпано кученцето все още и 2ро все пак това е медицински шампоан и трябва да е предписан от ветеринар.

Надявам се съм била полезна и успех с грижите!
User's Signature

Качена снимка

#616 Потребителят е офлайн   Хърса Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 January 2012 - 07:11 PM

Благодаря много за подробният отговор. Решихме все пак да изчакаме с къпането поне за още няколко дена. Поне докато ни дойде поръчката за шампоан, че тук не намерих да купя. Много малко време мина от ваксината. За пърхута май-грешим, като че ли няма. В апартамента държим около 23-25. Предполагам, че е достатъчно. Всъщност често бяга и иска да играем в коридора, предполагам, че и е топло. По прочетох в различни форуми, за съжаление информацията е протеворечива. Едни съветват да се къпе сравнително често, дори от малки. Други, да се къпят възможно най-рядко. Всеки привежда свой аргументи. От снощи се обърках, не знам на кой да вярвам.

#617 Потребителят е офлайн   desheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2012 - 09:14 PM

Лично аз не бих си позволила да изкъпя куче без 3 ваксини в това студено време. В случай, че няма някакъв кожен проблем, който да налага това, не виждам причина да не се изчака до поставянето на третата ваксина.Относно честотата на къпане след поставянето на ваксините, мисля че в зимните месеци, когато кучето не излиза и не се цапа 1 на 10 дни е достатъчно.Лятото веднъж седмично, но тук и трябва да се вземе под внимание с какво ще обезпаразитявате външно кучето, защото много от препаратите се отмиват лесно и губят действието си.И въпреки че естествената текстура на косъма е генетично заложена, при йоркитата трябва да се полагат много грижи, за да се запази доброто състояние на козината.Тези грижи включват както къпането с козметика, подходяща за породата, така и храненето с качествена храна.Особено лятото ,когато кученцето прекарва повече време навън, е важно то да бъде къпано по-често, защото мръсотията и праха имат абразивен ефект, накъсват козината и причиняват цъфтеж.
User's Signature

Качена снимка

#618 Потребителят е офлайн   Хърса Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 February 2012 - 06:14 PM

Ами май повечето мнения които прочетох са за изчакването на третата ваксина. Май ще изчакаме, щяло да има и проба след третата ваксина как реагира имунната система. Това май е около месец и половина още:). Сега основният ни проблем са гурелчетата.

#619 Потребителят е офлайн   Love_My_Iork Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 February 2012 - 11:08 AM

Здравейте,
аз имам малко притеснение с моя господин на 2 м. Не ми позволява да го реша, ако не спинка, издебвам го само в такива моменти и имам всичко на всичко 3 мин. докато се събуди и захапе гребена, а в будно състояние и мило да му говоря и да го държа да го реша, не става. Върти се, гризе гребена и изобщо не успявам. А като го пореша макар и 3 мин. смъквм този бебешкия пух, които доколкото съм запозната трябва да падне.. Всъщност ако не го смъкна аз, този пух няма да падне самичък нали?! Дайте съвети, моля ви, как си решите вие палавниците ?! :dog:

#620 Потребителят е офлайн   sisis4a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2012 - 12:50 PM

Показване на мнениетоLove_My_Iork, в 04 February 2012 - 11:08 AM, написа:

Здравейте,
аз имам малко притеснение с моя господин на 2 м. Не ми позволява да го реша, ако не спинка, издебвам го само в такива моменти и имам всичко на всичко 3 мин. докато се събуди и захапе гребена, а в будно състояние и мило да му говоря и да го държа да го реша, не става. Върти се, гризе гребена и изобщо не успявам. А като го пореша макар и 3 мин. смъквм този бебешкия пух, които доколкото съм запозната трябва да падне.. Всъщност ако не го смъкна аз, този пух няма да падне самичък нали?! Дайте съвети, моля ви, как си решите вие палавниците ?! :dog:

Моят опит вече показва,че строгия тон помага най-много. Като скръцна със зъби и нещата си идват на мястото.

• (33 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни