desheva, в 29 July 2011 - 01:54 PM, написа:
lidiya, в 29 July 2011 - 03:28 PM, написа:
Форума е създаден с образователна цел и да бъде в помощ на хора, които се интересуват от тази порода и биха желали да научат повече за нея и се нуждаят от компетентна помощ да се справят с възникнал проблем, тъй като повечето хора закупили куче от зоомагазин, зооборса или случайна обява няма от къде да получат правдива информация и не могат да разчитат на помощ от онези от които са си взели кучето.
В никакав случай не е създаден за да си пише всеки каквото му хрумне, че според него, без да има необходимия опит и познания е правилно.
Всеки има право да изказва мнение, но преди това не е зле да помисли, дали с изказването си няма повече да навреди на някого, отколкото да му бъде полезен.
Има достатъчно форуми за безцелно бъбрене.
Сългасна съм с по-голямата част от поста Ви, но и няма как да не отбележа, че голяма част от хората, закупили куче от борса,магазин и т.н. в много от случаите получават отговор "Попитайте там, от където сте го взели" , а е повече от ясно, че човек закупил куче от развъдник ще се обръща към развъдчика, а този, който го е купил от борса с неясен произход надали ще може да получи тази информация. Знам, че труда на всички ви не е безплатен и не сте длъжни да отговаряте на никого, но не мисля, че има нещо лошо в това хората да споделят мнение и опит, пък и в крайна сметка всеки решава как да си гледа кучето.
Отговора "попитайте там, от където сте го взели" е неизбежен когато потребител пита за неща, които може да знае само онзи, който познава прародителите на кученцето.
Какво да се отговори, когато някой потребител с 45 дневно кученце, пита дали ще му се изправят ушите на кучето, какви размери ще достигне в зряла възраст, каква ще му е козината и разни такива неща? Това са все неща които зависят от това какво е наследило кучето хипотетично като доминатни и рецесивни фактори. И правилно предположение може да даде само онзи, който е създал кученцето.
Разбира се, че е много полезно някой да е отишъл някъде на почивка с кученцето си и да е останал доволен и да сподели и да препоръча мястото като подходящо за отдих с домашен любимец.
Обратното, че някъде не е добре да се ходи с домашен любимец също е полезна информация.
Но примерно да се убеждава аудиторията, че е добре да се храни кучето със свински уши и опашки, защото така решил някой потребител не е желателно.
Или пък да се препоръчва примерно ветеринар за който в някоя друга тема са изписани 20-30 негативни поста, но точно пък този потребител е доволен, също не е желателно.
Разбира се, че всеки има право да си гледа кученцето така както си прецени, но не желателно ако постъпва неправилно за някой неща без значение по какви причини да убеждава аудиторията, че точно това трябва да се прави.
Аз разбирам, че всички потребители са добронамерени и искат да са полезни, но не винаги това желание има положителен ефект.
Опит по отношение на отглеждане на живи същества се трупа с години, за месец-два или година не става, а и не се получава само с едно куче.