Dog.bg Форуми : Хранене на Йоркширския териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на Йоркширския териер

#201 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 August 2009 - 02:15 PM

Момичета незнам, защо се опитвате да си усложнявате живота излишно. Имате избор: или се вслушвате в съветите на хората, които имат дългогодишен опит в отглеждането на породата и си отглеждате здрави и жизнени йоркита или си правите разни експерименти от криво разбрано чувство за обич и после сами се справяте с неприятностите, които сте сътворили.
Най-големите проблеми идват първо от това, че се взима куче без въобще да си се образовал как се отглежда и да си помислиш, че взимаш нещо, което не е за еднократна употреба, и второ куче се взима от човек, който може да ти обясни всичко за отглеждането му и да ти е в помощ и след като си го взел.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#202 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 02:51 PM

Няма как човек да е подготвен за всичко преди да си вземе куче. Мога да съпоставя приблизително с раждане на дете. Бъдещата майка се информира, но е различно, когато хлапето дойде на бял свят. Аз с чиста съвест си признавам, че малко знаех за тази порода. Бях водена от желанието за малко същество, което да ме радва и което да се чувства щастливо с моето семейство.
Освен това ми се струва, че този форум трябва да се раздели на две. Единият за кученца с родословие, ходещи на изложби и т.н. И другият за мъници, като моя, който съм си го взела за да му се радвам и обичам, независимо от това дали е от елитен развъдник /нищо лично, тъй като аз и без друго не познавам никого/. Единственото, което ме интересуваше е родителите му да са били здрави.
Забелязвам, че не само аз задавам въпроси, на които къде в прав текст, къде не толкова отговорът е, че кученцето след като не е елитно или с родословие така ще имаме проблеми.
Понякога се чувствам не на място тук. Съжалявам, ако звуча твърде крайно.

#203 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 05:07 PM

Цитат(mama na Bari @ Aug 11 2009, 12:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Няма как човек да е подготвен за всичко преди да си вземе куче. Мога да съпоставя приблизително с раждане на дете. Бъдещата майка се информира, но е различно, когато хлапето дойде на бял свят. Аз с чиста съвест си признавам, че малко знаех за тази порода. Бях водена от желанието за малко същество, което да ме радва и което да се чувства щастливо с моето семейство.
Освен това ми се струва, че този форум трябва да се раздели на две. Единият за кученца с родословие, ходещи на изложби и т.н. И другият за мъници, като моя, който съм си го взела за да му се радвам и обичам, независимо от това дали е от елитен развъдник /нищо лично, тъй като аз и без друго не познавам никого/. Единственото, което ме интересуваше е родителите му да са били здрави.
Забелязвам, че не само аз задавам въпроси, на които къде в прав текст, къде не толкова отговорът е, че кученцето след като не е елитно или с родословие така ще имаме проблеми.
Понякога се чувствам не на място тук. Съжалявам, ако звуча твърде крайно.

Какво общо има с правилното отглеждане дали кучето е родослонво или не?! Да за кучетата , който се отглеждат за изложби се полагат по-различни грижи. Само, че кариерата на едно изложбено куче е не повече от 3 г, а живее при стопанина си 12-15. И не всички кучета с родословие ходят на изложби.
Май не ти хрумва, че от както кученцето е дошло при вас то е в непрекъснат стрес от тази котка, тя също и ние колкото и да даваме идеи ясно е от постовете, че не можеш да се справиш. И другото което виждам в постовете е, че нямаш време да се зарадваш, а то явно не се чувства щастливо, което няма нищо общо с документа "родословие", който доказва чистопородната принадлежност на дадено животно.
Колкото до форума той е за всички "Приятели на йоркширския териер". Породата, която е призната е ЙОРКШИРСКИ ТЕРИЕР. Домашен любимец е понятие, което не съществува в кинологията. Там понятията са "чисто породно куче" и "куче приличащо на еди-каква си порода".
Ние тук не сме виновни, че сега ти е трудно. Всеки от нас с опит се опита максимално да помогне. Ние не сме се родили научени, човек се учи цял живот.
В същото време си представи ако ние, които гледаме по 10-15-20 йоркширски териера започнем да пишем тук за всяка минута от живота на всяко куче, което отглеждаме.
Ситуацията у вас е в твойте ръце. Не се ли справиш ще трябва да се лишиш от едно от двете животни. Друго ще бъде човешки егоизъм.
Надявам се да успееш.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#204 Потребителят е офлайн   sisis4a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 08:12 PM

Много бих искала този спор да приключи, но искам и аз да споделя своята позиция. Аз съм много съгласна с mama na Bari . Аз лично започнах да чета този форум два месеца преди да стана горда майка на Тара-куче без родословие и внесено от Сърбия. Бях сигурна какво искам, исках куче от тази порода. Останалото наистина трябва да научиш от някъде.Аз се постарах много да чета, за да разбера точно с какво се захващам. Отношенията към собственици на безродословни кучета е определено,но и разбираемо. До колкото аз разбирам, тук все пак пишат хора,които имат свои развъдници и няма как да не държат на кученца които излизат едва ли не от къщите им , за това са по-словоохотливи към собственици на техни кученца.
Съгласна съм до някъде и с lidiya, че "куче се взима от човек, който може да ти обясни всичко за отглеждането му и да ти е в помощ и след като си го взел.", но ако няма такъв човек, който да ти обясни, кво правим тогава,защо да не пишем във Форума? Защо да не споделим мислите си? Защо да не пишем всеки ден какво сме изживяли,какво ни е зарадвало, какво ни е натъжило? НЕ смятам,че по този начин съм си усложнила живота. Мислех че за това е форума, за въпроси, за да споделиш с хора,които точно ще оценят чувствата които изпитваш в такъв момент. Да , искаме да се възползваме от хора като тебе lidiya, защото ти имаш повече опит, защото например аз бих искала да разбера каква е причината тази порода да не може да се сравнява с никоя друга по отношение на отглеждане-здраве,хранене и възпитание. Важно е най-вече да се разбере къде се крият рисковете при отглеждането, за да не се стига до лекари,болници или недай си Боже до по-страшни неща. Аз от такава гледна точка писах своя пост по-горе.
Наясно съм,че в кинологията няма понятие "Домашен любимец", но това е факт, който не можем да пренебрегнем. Аз притежвама куче,кожето прилича на породата-йоркширски териер, но мене ще ме боли също толкова,ако се случи нещо де, колкото ще го боли всеки, който има чистопородно куче-йоркширски териер.
Извинявам се за дългия пост и се надявам да няма повече проблеми по този въпрос.

#205 Потребителят е офлайн   ilina888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 09:27 PM

Моето куче също няма родословие,но не съм забелязала да има някакво разграничаване.Лично на мен хората тук страшно са ми помагали със съвети,много повече от някаккви прехвалени лекари и кученцето ми в момента е в прекрасна форма-нещо което не можеше да се каже когато го взех. Относно храненето ще ви споделя какво се случи с нас. Аз разглезих до безобразие Шарлот в началото когато си я взех.Постепенно се стигна до момента в който отказваше всякаква храна.Изпадаше в хипогликимия,повръщаше,козинката и нямаше блясък. Доверих се на хората с повече опит и сега режима и е следния: ЕУКАНУБА,Когато неще и накисвам гранулките в пилешки булион,заедно с месце и на другия ден пак си ги яде. За наградки давам жълтък или парченце ябълка но в никакъв случай луканчица или саламче.
Виждала съм йоркита хранени единствено с домашна храна и зъбите им не приличат на нищо.

Няма смисъл от излишни спорове,радвайте се на прекрасните същества,които ви обожават,Кученцата на всички са страхотни със или без родословие важното е да са гледани с любов smile.gif
User's Signature

“The average dog is a nicer person than the average person.”
― Andy Rooney

Качена снимка
Качена снимка

#206 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 09:42 PM

и най-вече да спазваме темите, в темата за хранене споделяме за хранене, в тема за козина споделяме за отглежзането на козина, снимки пускаме само във фотогалериея и т.н. Защото иначе става каша и всеки нов, който се интересува от нещо ще се обърка. И не е необходимо за всеки проблем да се прави нова тема.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#207 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 10:00 PM

Цитат(ilina888 @ Aug 11 2009, 07:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Доверих се на хората с повече опит и сега режима и е следния: ЕУКАНУБА,

zz_227.gif
Пробвайте да спазвате точната дажба. Не повече! И имаме чудо he_001.gif
User's Signature

Качена снимка

#208 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 10:17 PM

Цитат(mama na Bari @ Aug 11 2009, 09:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
И аз мисля, че не е лошо, ако от време на време се дава по малко от позволените храни на йоркито. НЕ ГОВОРЯ за кокали, карантии, салами, манджи и прочие. Защото ако го храня само с гранули, това ми звучи като гледане в стерилна среда. Нашият Бари ми направи впечатление, че от първият ден тръгна да души по земята и да си вре муцунката във фугите на дюшемето и да облизва боклуците. Като прахосмукачка е. Казвах му "НЕ", но то явно е по-силно от него. А нали се сещата, че не мога постоянно да ходя с прахосмукачката?! Но пък от друга страна смятам, че така си създава имунитет. Че какво ще стане като почна да го извеждам навън? Естествено, че ще наблюдавам да не намира и похапва акита, кокали и други боклуци. Поне за сега мисля, че овладявам положението и с добавките, които давам под формата на плод и зеленчук, но в мноооого малки количества и нарязани съвсем на ситно. Следя му изхожданията, те са нормални и мисля, че не бъркам в нищо.
Но от снощи започна да лае, когато ние вечеряме. Явно вече се светна, че нещо вкусно има, а той не участва. Вие как се справяте с това, когато йоркито ви гледа жално. Говорите ли му нещо? Обяснявате ли му? Интересно какво ли ще разбере...

съкровище наште да не са братче и сестра , снощи лае , утре вечер ще се е качил на дивана и ще тропа нервно с крака да му дадете нещо
Аз научих моята да яде само на земята , вече знае командите легни и седни , и като кажа седни сама скача на земята и чака , примерно давам и 20 грама шунка , за сега проблем е нямало със стомаха , освен с вареното пилешко.
Така няколко пъти и сега като ядем стои на земята , ту ляга , ту сяда хахаха но поне не лае и не ходи по диваните
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#209 Потребителят е офлайн   My_dolly_Molly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 10:29 PM

mama na Bari незнам как стигна до извода, че някой тук дели кученцата на изложбени и домашни любимци! Няма да давам примери колко пъти някой от въпросните развъдници е помагал със съвет, дори и с лични телефони за контакт и какво ли още не, без да пита преди това дали е родословно кучето и от кой развъдник е взето!

#210 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2009 - 08:40 AM

" Май не ти хрумва, че от както кученцето е дошло при вас то е в непрекъснат стрес от тази котка, тя също и ние колкото и да даваме идеи ясно е от постовете, че не можеш да се справиш. И другото което виждам в постовете е, че нямаш време да се зарадваш, а то явно не се чувства щастливо, което няма нищо общо с документа "родословие", който доказва чистопородната принадлежност на дадено животно".
"Ние тук не сме виновни, че сега ти е трудно".

До lidiya
В първият момен, когато прочетох написаното от теб мислех да остана БЕЗ КОМЕНТАР! Но понеже съм човек на диалога, счетох за разумно да си кажа мнението:
Неприятно съм изненадана от поста ти. Съжалявам, че съм разбрана неправилно. Не ми харесва да ме обсъждаш с кое се справям, с кое не и кой от семейството ми и до колко е щастлив. Още повече, че мнението ти е субективно и не почива на никаква реалност. Естествено е, че НЕ обвинявам когото и да било /смешно е да се твърди, че някой от вас е виновен/!!! Просто споделях и търсих съвет. За което вече започнах да съжалявам. ud_009.gif

За останалото, написано от теб... не съм искала да обидя никой, който развъжда и отглежда йоркита. Изразих лично мнение за отношението, което не го натрапвам на никого. Извинявам се, ако някой се е почувствал обиден!

#211 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2009 - 07:54 PM

eg_033.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#212 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2009 - 07:59 PM

Най-големите проблеми идват първо от това, че се взима куче без въобще да си се образовал как се отглежда и да си помислиш, че взимаш нещо, което не е за еднократна употреба, и второ куче се взима от човек, който може да ти обясни всичко за отглеждането му и да ти е в помощ и след като си го взел.
[/quote]

УВАЖАЕМА ЛИДИЯ,
Опомнете се , живеем в страна където това с кучетата и то скъпите е грозен бизнес , където и да отидеш ти гледат портмонето , и се чудят как да ти го натикат в ръцете кученцето......
десет минути след като взех моята , от частно лице, то не си вдигаше телефона като звъннах да попитам дали не съм си забравила там якето......
а в магазина ми дадоха болно кученце , което си взеха още на другия ден , от страх да не направя някой голям скандал.....платиха на този господин /частното лице/ 500 лева , за моята , а мен пратиха да си я взема като съм дала 800лева
това е гаден бизнес , хубавото е че всичко е за кратко и се забравя...........

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#213 Потребителят е офлайн   My_dolly_Molly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 August 2009 - 10:22 PM

Проблемът си е изцяло ваш. Ако се бяхте поинтересували откъде си взимате куче преди да го направите, нямаше да имате тези неприятни моменти. Да не забравяме, че за зоомагазините това е просто бизнес и нямат лично отношение нито към кученцата, нито към новите им собственици. По друг начин стои въпроса с развъдниците. Искам да ви кажа, че аз и моята мома поддържаме постоянна комуникация с развъдника и това винаги е било от огромна полза в критичните моменти, както и в приятните. Може би затова не ми се налага да се образовам от форума. wink.gif

#214 Потребителят е офлайн   jimmy_ivanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2009 - 11:37 PM

Мила Molibaby,взели сте си женско йорки,нали?Пожелавам ви един ден да стане майка с леко раждане и здрави бебета,но нека тогава говорим за "скъпите кучета",защото едва ли ви минава през ум какъв е разхода за една бремена и кърмеща кучка,недай си боже да се налага лекарска намеса при раждането,да не говорим за преблемите с гърдите и т.н.
За зоомагазините няма да коментирам,но частното лице трябва да ви покаже майката и бащата,или поне снимка на скачката,но майката на 100%.
Нашите бебета са вече на 2мес.и14 дни и са при новите си семейства,които чесно казано аз избрах от няколко кандидати.Седните се чувам почти всеки ден,а с другите се виждам всеки ден.Така,че според мен твоя човек си е чист търговец,а и доколкото си спомням ви беше показал някакви снимки на майката,но дали е наистина тя!?
С цялото ми уважение към вас,не се заяждам,но наистина трябва да уважаваме труда на другите.Винаги ще има скъпи и евтини кучета,а и нали за всеки влак си има пътници.

#215 Потребителят е офлайн   jimmy_ivanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2009 - 08:55 AM

Хайде сега кажете какво става с капризните бебета,проядоха ли си гранулите? tb_195.gif smile.gif

#216 Потребителят е офлайн   Doni M Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2009 - 09:01 AM

Моето изведнъж станало капризно куче ги прояде с прясно мляко, което леко затоплям. С пилешки бульон не ги ще. Само като ги помирише и си извърта главата и прави една смешна физиономия. Просто са като деца wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#217 Потребителят е офлайн   jimmy_ivanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2009 - 11:19 AM

Пробвайте да намаляте постепенно млякото ae_085.gif

#218 Потребителят е офлайн   Viera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2009 - 12:23 PM

Съветвам всички, които имат проблеми с храненето или с козината, да прочетат коментарите на YORK ANASTASIA от създаването на форума до днес. Помогнала е на всеки, който е имал нужда със съвет и не само с това. Все пак тя е произвела и отгледала мнооого кучета и знае какво говори...
Няма смисъл да експериментираме, след като ни е дадена точна, пълна и правилна информация наготово. Аз вече имах ядове с храненето на моето куче, сега нямам проблем.
Но да ви разкажа как се случи "прояждането на гранули" при злоядото ми куче. Ходихме в къщичката ни на "Панорама" два пъти за по 4 дена. Плаж, гора, море, котки... Джони не яде. Пак се глези и така, докато един слънчев ден три котенца с майка си не се вмъкнаха при нас. Изядоха му /закуската/ гранулите пред очите му от собствената му купа. Аз го държа на ръце и той само гледа. После ходи, души си купата, обаче аз не му сипвам. Чак вечерта. Подуши ги, обърна се недоволен на другата страна, но след секунди се върна и омете всичко. Дано това да не е временно и вече да се оправят нещата с нашето хранене.
Е, не знам със сигурност дали защото го държах да гледа как му изяждат храната или просто е бил много гладен вечерта, но си хапна без бульон, без пастет, без дроб, без никакви овкусители. Вече почти седмица си хапва както трябва. О, и да се похваля, че преди не дъвчеше гранулите, а сега си ги хрупка. Надявам се да нямаме повече проблеми с храненето.
User's Signature

Качена снимка

#219 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2009 - 12:48 PM

Viera, подкрепям експеримента ти! Нашият Бари нали съжителства с Бубчето? Още от вторият ден започна да си пази купичката. Когато той яде, а тя пие от водата му, той я следи и я изтрайва. Ногато не си е изял гранулите и види, че тя наближава храната, връща се, побутва я и продължава да си ги яде. И така ревностно си пази купичките. Даже от престараване някога направо си заспива до нея. sg_197.gif

#220 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2009 - 06:51 PM

Това са приятни места , така наречените развъдници за йорки
http://www.youtube.c...h?v=mKwtF2stpYc
с радост бих им платила ........... но не ги открих
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (24 Страници) +