Хранене на Йоркширския териер
Публикувано: 11 August 2009 - 02:15 PM
Най-големите проблеми идват първо от това, че се взима куче без въобще да си се образовал как се отглежда и да си помислиш, че взимаш нещо, което не е за еднократна употреба, и второ куче се взима от човек, който може да ти обясни всичко за отглеждането му и да ти е в помощ и след като си го взел.
Публикувано: 11 August 2009 - 02:51 PM
Освен това ми се струва, че този форум трябва да се раздели на две. Единият за кученца с родословие, ходещи на изложби и т.н. И другият за мъници, като моя, който съм си го взела за да му се радвам и обичам, независимо от това дали е от елитен развъдник /нищо лично, тъй като аз и без друго не познавам никого/. Единственото, което ме интересуваше е родителите му да са били здрави.
Забелязвам, че не само аз задавам въпроси, на които къде в прав текст, къде не толкова отговорът е, че кученцето след като не е елитно или с родословие така ще имаме проблеми.
Понякога се чувствам не на място тук. Съжалявам, ако звуча твърде крайно.
Публикувано: 11 August 2009 - 05:07 PM
Освен това ми се струва, че този форум трябва да се раздели на две. Единият за кученца с родословие, ходещи на изложби и т.н. И другият за мъници, като моя, който съм си го взела за да му се радвам и обичам, независимо от това дали е от елитен развъдник /нищо лично, тъй като аз и без друго не познавам никого/. Единственото, което ме интересуваше е родителите му да са били здрави.
Забелязвам, че не само аз задавам въпроси, на които къде в прав текст, къде не толкова отговорът е, че кученцето след като не е елитно или с родословие така ще имаме проблеми.
Понякога се чувствам не на място тук. Съжалявам, ако звуча твърде крайно.
Какво общо има с правилното отглеждане дали кучето е родослонво или не?! Да за кучетата , който се отглеждат за изложби се полагат по-различни грижи. Само, че кариерата на едно изложбено куче е не повече от 3 г, а живее при стопанина си 12-15. И не всички кучета с родословие ходят на изложби.
Май не ти хрумва, че от както кученцето е дошло при вас то е в непрекъснат стрес от тази котка, тя също и ние колкото и да даваме идеи ясно е от постовете, че не можеш да се справиш. И другото което виждам в постовете е, че нямаш време да се зарадваш, а то явно не се чувства щастливо, което няма нищо общо с документа "родословие", който доказва чистопородната принадлежност на дадено животно.
Колкото до форума той е за всички "Приятели на йоркширския териер". Породата, която е призната е ЙОРКШИРСКИ ТЕРИЕР. Домашен любимец е понятие, което не съществува в кинологията. Там понятията са "чисто породно куче" и "куче приличащо на еди-каква си порода".
Ние тук не сме виновни, че сега ти е трудно. Всеки от нас с опит се опита максимално да помогне. Ние не сме се родили научени, човек се учи цял живот.
В същото време си представи ако ние, които гледаме по 10-15-20 йоркширски териера започнем да пишем тук за всяка минута от живота на всяко куче, което отглеждаме.
Ситуацията у вас е в твойте ръце. Не се ли справиш ще трябва да се лишиш от едно от двете животни. Друго ще бъде човешки егоизъм.
Надявам се да успееш.
Публикувано: 11 August 2009 - 08:12 PM
Съгласна съм до някъде и с lidiya, че "куче се взима от човек, който може да ти обясни всичко за отглеждането му и да ти е в помощ и след като си го взел.", но ако няма такъв човек, който да ти обясни, кво правим тогава,защо да не пишем във Форума? Защо да не споделим мислите си? Защо да не пишем всеки ден какво сме изживяли,какво ни е зарадвало, какво ни е натъжило? НЕ смятам,че по този начин съм си усложнила живота. Мислех че за това е форума, за въпроси, за да споделиш с хора,които точно ще оценят чувствата които изпитваш в такъв момент. Да , искаме да се възползваме от хора като тебе lidiya, защото ти имаш повече опит, защото например аз бих искала да разбера каква е причината тази порода да не може да се сравнява с никоя друга по отношение на отглеждане-здраве,хранене и възпитание. Важно е най-вече да се разбере къде се крият рисковете при отглеждането, за да не се стига до лекари,болници или недай си Боже до по-страшни неща. Аз от такава гледна точка писах своя пост по-горе.
Наясно съм,че в кинологията няма понятие "Домашен любимец", но това е факт, който не можем да пренебрегнем. Аз притежвама куче,кожето прилича на породата-йоркширски териер, но мене ще ме боли също толкова,ако се случи нещо де, колкото ще го боли всеки, който има чистопородно куче-йоркширски териер.
Извинявам се за дългия пост и се надявам да няма повече проблеми по този въпрос.
Публикувано: 11 August 2009 - 09:27 PM
Виждала съм йоркита хранени единствено с домашна храна и зъбите им не приличат на нищо.
Няма смисъл от излишни спорове,радвайте се на прекрасните същества,които ви обожават,Кученцата на всички са страхотни със или без родословие важното е да са гледани с любов

Публикувано: 11 August 2009 - 09:42 PM
Публикувано: 11 August 2009 - 10:00 PM

Пробвайте да спазвате точната дажба. Не повече! И имаме чудо

Публикувано: 11 August 2009 - 10:17 PM
Но от снощи започна да лае, когато ние вечеряме. Явно вече се светна, че нещо вкусно има, а той не участва. Вие как се справяте с това, когато йоркито ви гледа жално. Говорите ли му нещо? Обяснявате ли му? Интересно какво ли ще разбере...
съкровище наште да не са братче и сестра , снощи лае , утре вечер ще се е качил на дивана и ще тропа нервно с крака да му дадете нещо
Аз научих моята да яде само на земята , вече знае командите легни и седни , и като кажа седни сама скача на земята и чака , примерно давам и 20 грама шунка , за сега проблем е нямало със стомаха , освен с вареното пилешко.
Така няколко пъти и сега като ядем стои на земята , ту ляга , ту сяда хахаха но поне не лае и не ходи по диваните
Публикувано: 11 August 2009 - 10:29 PM
Публикувано: 12 August 2009 - 08:40 AM
"Ние тук не сме виновни, че сега ти е трудно".
До lidiya
В първият момен, когато прочетох написаното от теб мислех да остана БЕЗ КОМЕНТАР! Но понеже съм човек на диалога, счетох за разумно да си кажа мнението:
Неприятно съм изненадана от поста ти. Съжалявам, че съм разбрана неправилно. Не ми харесва да ме обсъждаш с кое се справям, с кое не и кой от семейството ми и до колко е щастлив. Още повече, че мнението ти е субективно и не почива на никаква реалност. Естествено е, че НЕ обвинявам когото и да било /смешно е да се твърди, че някой от вас е виновен/!!! Просто споделях и търсих съвет. За което вече започнах да съжалявам.

За останалото, написано от теб... не съм искала да обидя никой, който развъжда и отглежда йоркита. Изразих лично мнение за отношението, което не го натрапвам на никого. Извинявам се, ако някой се е почувствал обиден!
Публикувано: 13 August 2009 - 07:59 PM
Най-големите проблеми идват първо от това, че се взима куче без въобще да си се образовал как се отглежда и да си помислиш, че взимаш нещо, което не е за еднократна употреба, и второ куче се взима от човек, който може да ти обясни всичко за отглеждането му и да ти е в помощ и след като си го взел.
[/quote]
УВАЖАЕМА ЛИДИЯ,
Опомнете се , живеем в страна където това с кучетата и то скъпите е грозен бизнес , където и да отидеш ти гледат портмонето , и се чудят как да ти го натикат в ръцете кученцето......
десет минути след като взех моята , от частно лице, то не си вдигаше телефона като звъннах да попитам дали не съм си забравила там якето......
а в магазина ми дадоха болно кученце , което си взеха още на другия ден , от страх да не направя някой голям скандал.....платиха на този господин /частното лице/ 500 лева , за моята , а мен пратиха да си я взема като съм дала 800лева
това е гаден бизнес , хубавото е че всичко е за кратко и се забравя...........
Публикувано: 13 August 2009 - 10:22 PM

Публикувано: 13 August 2009 - 11:37 PM
За зоомагазините няма да коментирам,но частното лице трябва да ви покаже майката и бащата,или поне снимка на скачката,но майката на 100%.
Нашите бебета са вече на 2мес.и14 дни и са при новите си семейства,които чесно казано аз избрах от няколко кандидати.Седните се чувам почти всеки ден,а с другите се виждам всеки ден.Така,че според мен твоя човек си е чист търговец,а и доколкото си спомням ви беше показал някакви снимки на майката,но дали е наистина тя!?
С цялото ми уважение към вас,не се заяждам,но наистина трябва да уважаваме труда на другите.Винаги ще има скъпи и евтини кучета,а и нали за всеки влак си има пътници.
Публикувано: 14 August 2009 - 12:23 PM
Няма смисъл да експериментираме, след като ни е дадена точна, пълна и правилна информация наготово. Аз вече имах ядове с храненето на моето куче, сега нямам проблем.
Но да ви разкажа как се случи "прояждането на гранули" при злоядото ми куче. Ходихме в къщичката ни на "Панорама" два пъти за по 4 дена. Плаж, гора, море, котки... Джони не яде. Пак се глези и така, докато един слънчев ден три котенца с майка си не се вмъкнаха при нас. Изядоха му /закуската/ гранулите пред очите му от собствената му купа. Аз го държа на ръце и той само гледа. После ходи, души си купата, обаче аз не му сипвам. Чак вечерта. Подуши ги, обърна се недоволен на другата страна, но след секунди се върна и омете всичко. Дано това да не е временно и вече да се оправят нещата с нашето хранене.
Е, не знам със сигурност дали защото го държах да гледа как му изяждат храната или просто е бил много гладен вечерта, но си хапна без бульон, без пастет, без дроб, без никакви овкусители. Вече почти седмица си хапва както трябва. О, и да се похваля, че преди не дъвчеше гранулите, а сега си ги хрупка. Надявам се да нямаме повече проблеми с храненето.
Публикувано: 14 August 2009 - 12:48 PM
Viera, подкрепям експеримента ти! Нашият Бари нали съжителства с Бубчето? Още от вторият ден започна да си пази купичката. Когато той яде, а тя пие от водата му, той я следи и я изтрайва. Ногато не си е изял гранулите и види, че тя наближава храната, връща се, побутва я и продължава да си ги яде. И така ревностно си пази купичките. Даже от престараване някога направо си заспива до нея.

Публикувано: 14 August 2009 - 06:51 PM
http://www.youtube.c...h?v=mKwtF2stpYc
с радост бих им платила ........... но не ги открих