Dog.bg Форуми : Хранене на Йоркширския териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на Йоркширския териер

#221 Потребителят е офлайн   Viera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 August 2009 - 08:19 PM

Molibaby
Защо така реагираш? Аз също отчитам като грешка, че кучето ми не е от развъдник, но не съм знаела за ANASTASIA YORK. Ако имах избор, но аз вече имам куче, бих взела от нейния развъдник rc_036.gif . Тя е прекрасен човек, а за кучетата и - личи си по отличните им резултати на изложби.
Не се ядосвайте, хора, гледайте си здравето и това на кученцата и се радвайте на времето, което прекарвате заедно. А когато се замислите за второ куче - вече знаете кои са легитимните развъдници ae_085.gif .
Аз лично мисля след около 2 години най-много да си взема още едно куче smile.gif

User's Signature

Качена снимка

#222 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2009 - 01:01 AM

край с темата от къде са кученцата , аз обичам повече моето от което и да е друго ........ и няма да си взема друго , нито бих заменила моята ,
Не се ядосвам , обичам кучето си от цялото си сърце , тя ми е подарък от скъп човек, и е символ на много любов......
Исках да кажа че едно животинче в чиято покупка са вложени толкова чувства и е чакано с такова нетърпение , предполагам че с повечето от вас е така , не може и не бива да бъде поднесено с такова отношение от продавача ....... не желая помощта му нито тази на развъдник ако беше от такъв.
Ако говорите руски вижте колко статии има за йорки и ще научите страшно много за породата , но не го пише по начина по който пишем тук ....... а именно с много любов и топлина

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#223 Потребителят е офлайн   ilina888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2009 - 09:51 AM

абе супер са ви кученцата на всички,важното е да са здрави smile.gif
User's Signature

“The average dog is a nicer person than the average person.”
― Andy Rooney

Качена снимка
Качена снимка

#224 Потребителят е офлайн   sisis4a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2009 - 04:30 PM

Може ли един съвет от някой който храни йоркчето си с Роял канин?
Взех малката на 75 дни и по това време са я хранили с Роял канин-puppy milk, на 80 дена аз започнах захранването със starter, но чета в брошурката ,че стартера е до 2месеца, а ние вече навършихме 3, дали трябва да минаваме на Junior?
Някъде бях прочела,че ако продължаваме дълго време на стартер, това може да доведе до затлъстяване.
Ако може да ми даде съвет някой как да постъпя

#225 Потребителят е офлайн   Ginger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2009 - 09:05 PM

Сега и аз да питам, ние сме само на Роял Канин Джуниър 29 до 10 месеца, не давам никакви добавки, никакви други храни, само тези гранули. Обаче ми прави впечатление, че на опаковката пише "rapid growth", това означава ли, че растежа се забързва или?!
И ми се струва, че наддава доста, за 20 дни качи 160гр, на два месеца беше 500гр, сега е 660, след 10 дни става на 3 месеца, това ок ли е?

Храни се с точната дажба, която е в таблицата по 4 пъти за 24 часа, стриктни сме и за радост има апетит, не е се мръщи и дори не добавям вода в гранулите.

#226 Потребителят е офлайн   yorki_svetla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2009 - 07:21 AM

Аз бих ви посъветвала следното,защото си храня кучетата основно с Роял канин:след като кученцето ви харесва тази храна,с която в момента се храни няма нужда към момента да я сменяте-тя все още е в бебшка възраст.До шестия месец е нормално кученцето да има бебешка тлъстинка,което не означава че е затлъстяло.Роял канин стартер пупи е храна адаптирана за захранване на бебета,но никъде не пише,че не трябва да се дава и на по-големи кученца.Имайки предвид и грамажа на вашето бебе,по-добре продължете да си го храните със стартер и се радвайте,че се храни с охота.Ако започне да проявява капризи към тази храна,тогава пробвайте да премините към джуниър.
А за кученцето на Джинджър бих казала,че си наддава в рамките на нормалното за възрастта си,но едва ли се дължи на модела храна.При условие че се спазват точните дажби и кученцето е здраво и в кондиция колко точно наддава не е от значение-на гладна диета не може да се сложи в такава възраст.Отглеждайте си кученцата спокойто и с много любов.
User's Signature

здрави и красиви
www.yorkibows.com

#227 Потребителят е офлайн   sisis4a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2009 - 09:24 AM

Цитат(yorki_svetla @ Aug 25 2009, 08:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз бих ви посъветвала следното,защото си храня кучетата основно с Роял канин:след като кученцето ви харесва тази храна,с която в момента се храни няма нужда към момента да я сменяте-тя все още е в бебшка възраст.До шестия месец е нормално кученцето да има бебешка тлъстинка,което не означава че е затлъстяло.Роял канин стартер пупи е храна адаптирана за захранване на бебета,но никъде не пише,че не трябва да се дава и на по-големи кученца.Имайки предвид и грамажа на вашето бебе,по-добре продължете да си го храните със стартер и се радвайте,че се храни с охота.Ако започне да проявява капризи към тази храна,тогава пробвайте да премините към джуниър.
А за кученцето на Джинджър бих казала,че си наддава в рамките на нормалното за възрастта си,но едва ли се дължи на модела храна.При условие че се спазват точните дажби и кученцето е здраво и в кондиция колко точно наддава не е от значение-на гладна диета не може да се сложи в такава възраст.Отглеждайте си кученцата спокойто и с много любов.

Благодаря за отговора ти, наистина моята красавица наддаде доста от както минахме на стартер,но като се замисля все пак тя е във възрастта на растежа,до колкото съм чела точно сега най-много растат миличките.Храни се нормално. Има дни в които яде по 30 гр.,но на следващия ден си хапва 50 и пита за още. Може би сега от жегите става така. Давам и кучешка бисквитка,малко парченце за браво на момичето.
Още веднъж благодаря!

#228 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2009 - 10:16 PM

ae_085.gifСТО НА СТО Е ТАКА!!!
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#229 Потребителят е офлайн   Ginger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2009 - 10:26 PM

Цитат(yorki_svetla @ Aug 25 2009, 06:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Мерси за отговора, на 3-ти сме за трета ваксина и най-накрая ще може да се разхождаме и свободно, заото в къщи вече полудяваме af_089.gif

#230 Потребителят е офлайн   Xela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:[url=http://www.minidog.info][img]http://www.minidog.info/lines/line_206_beg_427_time_1247342400_col_000000_text_34313732363336383639.gif[/img][/url]
Публикувано: 29 August 2009 - 07:34 PM

Здравейте. От скоро сам в този форум и живо се интересувам и се подготвям за бъдещото ни "бебе" след 20-ина дена smile.gif .
Малко съм притеснена. В друг форум прочетох това:
===========
Да се включа и аз със съвет към всички, които си гледат кучета.
По отношение на възпитанието се казаха много неща, които според мен са абсолютно правилни. Аз ще се включа със съвет за хранителния режим. Отбягвайте да храните любимеца си САМО с гранулирана храна. Ветеринарни "лекари" ме бяха посъветвали, че тя е по-питателна и препоръчителна за кучето. В следствие на придържането ми към този съвет, преди няколко месеца се наложи да се разделя с моята красавица
Тогава хората ми обясниха, колко погрешно съм постъпвал. Гранулираната затормозява бъбреците, и заради тях си приспах кучето.
Та... Когато имате възможност е по-добре да готвите на вашия любимец.
=============
Аз сам гледала котка, която за съжаление си замина малко преди да се роди сина ми. Започна да има проблем с изпускането (а тя си имаше стабилни хигиенни навици преди това) и след като отидохме при вет. той каза, че е твърде късно-бъбречна недостатъчност. Честно казано сега сам шокирана.Просто не знам как се отразява гранулираната храна на кучетата, специално на Йоркитата. С какво друго могат да се хранят за да получават всички необходими вещества? Да му се готви отделно(но какво?), плюс хранителни добавки и витамини (но какви?)?
Извинявам се за дългия пост, просто се притесних.
Поздрави на всички :)
User's Signature

Качена снимка

#231 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2009 - 09:37 PM

Xela сухата храна от висок клас е най-добрата храна не само за йоркширския териер, но и за всички породи кучета и котки. Човека написал този пост не знам с какво си е хранил кучето, нито на каква възраст е приспал кучето си. Вярно е, че с храни от 2 лева можеш да си докараш излишни проблеми, също така и консервите не са много сигурни. За наш късмет вече и на българския пазар има висок клас храни и даже храна на Virbac, която е лечебна, за кучета с бъбречни проблеми, за кастрирани кучета и т.н. Кучетата също остаряват и тогава се получава "старост не радост". Получават перде на очите, углушават, имат проблеми с отделителната система, рак на половота система ако не са кастрирани на време и т.н. Нещата са индивидуални при всяко куче. Хранете си кучето с висок клас ще си суха храна и ще си спестите много проблеми, а другото е Божа работа на кой каквото му писано.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#232 Потребителят е офлайн   Xela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:[url=http://www.minidog.info][img]http://www.minidog.info/lines/line_206_beg_427_time_1247342400_col_000000_text_34313732363336383639.gif[/img][/url]
Публикувано: 30 August 2009 - 07:41 AM

Благодаря ви Лидия smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#233 Потребителят е офлайн   Doni M Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2009 - 01:25 PM

Вече вдигам ръце от храненето. Втори месец е борба да яде гранули и не ще и не ще. Днес му купих Роял Канин отново за която преди 2 месеца припадаше като я види, а сега и нея не я иска. От Еуканубата направо се гнуси. Овкусявах му храната с варен пилешки дроб, бульон, прясно мляко, варено пилешко филе и не се поддава и на това.
Вече се чудя дали има нещо за подсилване на апетита? tb_195.gif
User's Signature

Качена снимка

#234 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2009 - 01:45 PM

Цитат(Doni M @ Aug 31 2009, 12:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Вече вдигам ръце от храненето. Втори месец е борба да яде гранули и не ще и не ще. Днес му купих Роял Канин отново за която преди 2 месеца припадаше като я види, а сега и нея не я иска. От Еуканубата направо се гнуси. Овкусявах му храната с варен пилешки дроб, бульон, прясно мляко, варено пилешко филе и не се поддава и на това.
Вече се чудя дали има нещо за подсилване на апетита? tb_195.gif

За да си спестите неприятностите и излишнити нерви просто звъннете там откъдето сте взели кученцето и попитайте с какво и кога е било захранено кученцето и с какво е хранена майката докато е била бременна и после докато е кърмила. Всичко това с което сте овкусявали гранулите - добре, но се прави по определен начин. Също така е от значение когато е дошло при вас кученцето как сте започнали да го храните.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#235 Потребителят е офлайн   Doni M Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2009 - 04:29 PM

Майката е хранена с Роял Канин, а също и с това е захранено кученцето. Аз като го взех също продължих със РК и ядеше. Но после прочетох тук, че Еукануба са по-качествена храна и постепенно премина на нея. В един момент обаче отказа да я яде и от тогава 2 месеца го мъча. Явно обаче няма да стане. Вече само като види каквито и да е гранули все едно му се повдига и не иска да яде. Незнам на лекар ли да го водя, да му готвя ли...
User's Signature

Качена снимка

#236 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2009 - 06:17 PM

Цитат(Doni M @ Aug 31 2009, 02:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Майката е хранена с Роял Канин, а също и с това е захранено кученцето. Аз като го взех също продължих със РК и ядеше. Но после прочетох тук, че Еукануба са по-качествена храна и постепенно премина на нея. В един момент обаче отказа да я яде и от тогава 2 месеца го мъча. Явно обаче няма да стане. Вече само като види каквито и да е гранули все едно му се повдига и не иска да яде. Незнам на лекар ли да го водя, да му готвя ли...

Колко е голямо кученцето и с какъв вид на Еуканеба се опитваш да го храниш? И запечатани пакети ли купуваш или насипно.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#237 Потребителят е офлайн   Doni M Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2009 - 06:51 PM

Цитат(lidiya @ Aug 31 2009, 07:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Колко е голямо кученцето и с какъв вид на Еуканеба се опитваш да го храниш? И запечатани пакети ли купуваш или насипно.

Кученцето е на 4 месеца и половина.
Еукануба купувам Puppy & Junior 1-12 месеца, тъй като ми обясниха, че тази, която е за йоркита е за по-големи, а моето е малко. Купувам я винаги от представителния магазин на марката и е винаги пакетирана. Не бих си позволила да му купя насипна храна. Най-малкото качествата на храната не мисля, че ще се запазят. Но явно колкото и да искам да му осигуря най-доброто това куче е решило, че ще е инат.
Освен това мисля, че е важно да отбележа, че не съм го хранила с човешка храна, така че това не е причината изведнъж да реши, че има други благинки освен гранулите. Давала съм му само 1 път седмично жълтък с извара, понякога кубче плод или някой зеленчук.

User's Signature

Качена снимка

#238 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 09:09 AM

Цитат(Doni M @ Aug 31 2009, 05:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(lidiya @ Aug 31 2009, 07:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Кученцето е на 4 месеца и половина.
Еукануба купувам Puppy & Junior 1-12 месеца, тъй като ми обясниха, че тази, която е за йоркита е за по-големи, а моето е малко. Купувам я винаги от представителния магазин на марката и е винаги пакетирана. Не бих си позволила да му купя насипна храна. Най-малкото качествата на храната не мисля, че ще се запазят. Но явно колкото и да искам да му осигуря най-доброто това куче е решило, че ще е инат.
Освен това мисля, че е важно да отбележа, че не съм го хранила с човешка храна, така че това не е причината изведнъж да реши, че има други благинки освен гранулите. Давала съм му само 1 път седмично жълтък с извара, понякога кубче плод или някой зеленчук.

Правила си всичко правилно. Излиза в такъв случай, че наистина кученцето се инати. Ще се наложи да си по-голям инат от него. Слагай му необходимото количество от храната сутрин, дръж паничката 15-20 мин и я вдигни, нищо не му давай през деня и чак вечерта пак чу я сложи и пак 15-20 мин. Повярвай, че няма да издържи дълго да си инати.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#239 Потребителят е офлайн   jimmy_ivanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 09:22 AM

И аз съм на същото мнение.Също пробвайте да удължите разходките,повече игра,да се измори хубаво малкото инатче,но след разходката е добре да изчакате поне половин час преди да му се сервира храната. smile.gif

#240 Потребителят е офлайн   Doni M Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2009 - 09:46 AM

Изморявам го много. Тичаме, лудуваме. А за оставянето на купичката... Изкара гладен почти 3 седмици, като от време на време хапваше по десетина гранули. Просто на 3тата седмица реших, че не може да стои повече гладно. Все пак е във възраст, в която трябва да си набавя необходимо количество вещества, които се съдържат в храната. Затова ме е страх да не се разболее.
От вчера му давам Роял Канин. Като са в купичката не ги иска просто. Все едно го е страх да не са старите гранули. Но снощи и тази сутрин като му ги дадох не в купата се престраши и ги опита и яде доста. Може би просто не харесва Еукануба. В крайна сметка явно и кучетата си имат вкус.
User's Signature

Качена снимка

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема