Хранене на Йоркширския териер
Публикувано: 07 November 2009 - 06:25 PM
ние си очакваме кученцето до 7 дена, днес го видяхме и изглеждаше много жизнено.

По въпроса с храната имаме колебания, защото до момента човекът, който го е гледал
го е свикнал на RC Junior, но му дава дневното количество на един път - сутрин. Казва
че то си яде цял ден по малко. В момента се чудим дали да му сменим режима на два
пъти дневно. Кучето е на 75 дена и преди 6 дена му е направена втората ваксина.
Иначе от форума се убедихме, че трябва да го храним с гранулирана храна и да не го
разглезваме с лакомства.
Благодарим предварително за съветите!
PS Очаквайте скоро снимки и аватарче.

Публикувано: 07 November 2009 - 10:05 PM
ние си очакваме кученцето до 7 дена, днес го видяхме и изглеждаше много жизнено.

По въпроса с храната имаме колебания, защото до момента човекът, който го е гледал
го е свикнал на RC Junior, но му дава дневното количество на един път - сутрин. Казва
че то си яде цял ден по малко. В момента се чудим дали да му сменим режима на два
Иначе от форума се убедихме, че трябва да го храним с гранулирана храна и да не го
разглезваме с лакомства.

Е човека от когото ще си го вземете не просто не разбира от йоркита, ами и въобще от кучета, съдейки по поста Ви, и нямам впредвид вода на хранене, а начина на хранене. Дори и възрастните кучета се хранят по 2 пъти на ден, а за бебетата това е много повече пъти, зависи от възрастта. Представям си какво "йорки" ще си имате. Да Ви е честито.

Публикувано: 07 November 2009 - 11:31 PM

разглезваме с лакомства.

тъй като и вие като повечето от нас , работите , а не просто гледате куче у дома .... също ще го храните по два пъти на ден .. неизбежно е!
Моята е на 7 месеца почти и от 2 месечна е хранена по два пъти на ден. Кученцето е здраво .Говоря само за моето куче.... по прнцип теглят храната на електронан везна и ги хранят по някаква таблица.

Знам че не бива да му се оставя храната по цял ден , по съвет на ветеринарят ми.
Не сменяйте храната стресът с местенето ще му е достатъчен.
проучете този от когото вземате кучето , може да е безобразен нехранимайко , използващ породата само за печалба , не вярвайте на продавача , 90 процента е вероятно да ви излъже , за какъвто и разбирач да ви се представя
поискайте да го обезпаразити , ако е възможно и да постои поне четири дни след това при него, по възможност присъствайте на обезпаразитяването... Ако всичко е наред няма да ви откаже.
заведете кучето на неутрален ветеринар , прочетете малко за бебешките болести при кученцата , понякога имат и външна симптоматика , силно подут корем , вяло поведение , козинката няма блясък.
ТОВА НЕ Е ПРОФЕСИОНАЛНО МНЕНИЕ ,а АКО ИСКАТЕ ГО ВЗЕМЕТЕ В ПРЕДВИД

Публикувано: 08 November 2009 - 01:11 AM

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 12 November 2009 - 08:19 PM

Публикувано: 12 November 2009 - 10:14 PM
Публикувано: 13 November 2009 - 02:19 PM
Аз вече веднъж съм писала в този форум, но не съм се представяла. Казвам се Мария и имам бебе йоркширски териер на 3 месеца - днес ги навършва. Той пък се казва Хари, съкратено от Харалампи (за да не се чудите - името на гръцки означава радостна светлина, Хари пък на индийски означава светлина, слънце и дори бог :) )
И такаааа.... Ние се храним с Royale Canine Junior. Той е бил захранен така, ветеринарят ни я препоръчва и е много лесно да се дозира. Той я харесва мнооого и си изяжда порцийките доста лакомо (още повече, че има брат на почти 7 години и доста по-едър, който се явява конкуренция и в паничката не се оставя и зрънце за всеки случай).
Истината обаче е, че никога не съм се чувствала удобно с кучешката храна. Отгледала съм 2 колита (едното - изключителен представител за породата си, рядко съм виждала такъв) с готвена храна, а пък като бяха бебета им готвех и по 4 пъти на ден. Братът на Хари също яде "човешка храна" и е в много добра форма. Но при него ми е много лесно да я дозирам. Освен това чета все повече и повече за суровоядството - мнозина смятат, че е много по-полезно за кучетата. Дори чета отзиви на хора, които са минали на сурова храна и кучетата им (включително йоркита) се чувстват отлично, дъхът им не мирише, козината им е в отлично състояние и т.н.
Питам специалистите: какво мислите за суровата храна - месо, зеленчуци, плодове - смятате ли, че е по-полезна. Ако да, как се дозира, балансира, какви хранителни добавки трябва да се приемат от кученцето?
Много би ми било полезно да разбера Вашето мнение. Благодаря Ви предварително!
Публикувано: 13 November 2009 - 02:27 PM
Публикувано: 13 November 2009 - 02:50 PM

Публикувано: 13 November 2009 - 03:42 PM
Аз вече веднъж съм писала в този форум, но не съм се представяла. Казвам се Мария и имам бебе йоркширски териер на 3 месеца - днес ги навършва. Той пък се казва Хари, съкратено от Харалампи (за да не се чудите - името на гръцки означава радостна светлина, Хари пък на индийски означава светлина, слънце и дори бог :) )
И такаааа.... Ние се храним с Royale Canine Junior. Той е бил захранен така, ветеринарят ни я препоръчва и е много лесно да се дозира. Той я харесва мнооого и си изяжда порцийките доста лакомо (още повече, че има брат на почти 7 години и доста по-едър, който се явява конкуренция и в паничката не се оставя и зрънце за всеки случай).
Истината обаче е, че никога не съм се чувствала удобно с кучешката храна. Отгледала съм 2 колита (едното - изключителен представител за породата си, рядко съм виждала такъв) с готвена храна, а пък като бяха бебета им готвех и по 4 пъти на ден. Братът на Хари също яде "човешка храна" и е в много добра форма. Но при него ми е много лесно да я дозирам. Освен това чета все повече и повече за суровоядството - мнозина смятат, че е много по-полезно за кучетата. Дори чета отзиви на хора, които са минали на сурова храна и кучетата им (включително йоркита) се чувстват отлично, дъхът им не мирише, козината им е в отлично състояние и т.н.
Питам специалистите: какво мислите за суровата храна - месо, зеленчуци, плодове - смятате ли, че е по-полезна. Ако да, как се дозира, балансира, какви хранителни добавки трябва да се приемат от кученцето?
Много би ми било полезно да разбера Вашето мнение. Благодаря Ви предварително!

Публикувано: 13 November 2009 - 03:44 PM
Публикувано: 13 November 2009 - 03:53 PM
Няма по-полезна храна от гранулираната, като основна част от менюто и то от високите класове. Всичко останало е сравнително погрешно и дава своя отрицателен резултат с напредване на възрастта на кучето. Храненето със сурово месо се практикува при молосите, но и там има правила, можете да попитате тези които се занимават с отглеждането им за "за" и "против".
Публикувано: 13 November 2009 - 03:59 PM
Публикувано: 13 November 2009 - 04:00 PM
Ето една тема за натурално хранене писана от специалисти http://forum.dog.bg/...Fing-t6204.html
Публикувано: 13 November 2009 - 04:35 PM
Забелязала съм, че се изказвате прибързано и имате навика да обиждате, първо без право и второ без основание. Храненето със сурово месо не се практикува само при молосите, но и при всички останали породи, включително и декоративните (а всички знаем, че йоркширският териер не е декоративна порода). Това е един лека.полека налагащ се начин на хранене в целия цивилизован свят. Имайте предвид, че много именити ветеринарни лекари от САЩ да кажем са писали книги на тема суровоядството при кучета и котки. Интересувам се от кучета и всякакви породи още преди Вие да започнете да развъждте йоркширски териери. Познавам хора, които имаха йрокширски териери пред повече от 25 години и тогава нямаше Royale Canine, а им варяха пиле с ориз. Даже и витамини за кучета нямаше тогава. Тези кучета бяха прекрасни и живяха по 16-18 години.
Сравнявам колито с йоркширския териер, защото и двете кучета са мои. Аз съм безпрекословна по отношение на отглежднето на кучетата си и вярвайте ми, сигурна съм, че ще се грижа за него по-добре, отколкото Вие за Вашите на двора Ви в Банкя.
По отношение на храненето, защото това е темата тук. Много собственици на йоркширски териери в САЩ и то кучета, които се явяват на състезания, хранят любимците си със сурово месо. Пилешко, телешко и т.н. За съжаление от тях не мога да получа много добри напътствия, защото като една добре уредена страна те си имат компания, която доставя сурово пилешко месо замразено и на дажби. Съответно хората не могат да ми кажат колко точно да давам, как и т.н. Освен това, знаем, че в България месото е различно. За да се яде сурово, трябва да се купува от специални места и т.н. Освен това към месото се добавят и зеленчуци и плодове - какви, обаче. Освен това трябва да се внимава с протеините, които се дават на йоркширските териери, защото те имат склонност да правят проблеми с черния дроб. И т.н и т.н. Това го пише и в сайта на Royale Canine :D
Така, че или да си говорим конструктивно и без "идиотщини" или полза от този форум няма има.
Извинявам се на модератора на този форум, York Anastasia, че отговорих толкова рязко. Благодаря!
Публикувано: 13 November 2009 - 05:54 PM
Забелязала съм, че се изказвате прибързано и имате навика да обиждате, първо без право и второ без основание. Храненето със сурово месо не се практикува само при молосите, но и при всички останали породи, включително и декоративните (а всички знаем, че йоркширският териер не е декоративна порода). Това е един лека.полека налагащ се начин на хранене в целия цивилизован свят. Имайте предвид, че много именити ветеринарни лекари от САЩ да кажем са писали книги на тема суровоядството при кучета и котки. Интересувам се от кучета и всякакви породи още преди Вие да започнете да развъждте йоркширски териери. Познавам хора, които имаха йрокширски териери пред повече от 25 години и тогава нямаше Royale Canine, а им варяха пиле с ориз. Даже и витамини за кучета нямаше тогава. Тези кучета бяха прекрасни и живяха по 16-18 години.
Сравнявам колито с йоркширския териер, защото и двете кучета са мои. Аз съм безпрекословна по отношение на отглежднето на кучетата си и вярвайте ми, сигурна съм, че ще се грижа за него по-добре, отколкото Вие за Вашите на двора Ви в Банкя.
По отношение на храненето, защото това е темата тук. Много собственици на йоркширски териери в САЩ и то кучета, които се явяват на състезания, хранят любимците си със сурово месо. Пилешко, телешко и т.н. За съжаление от тях не мога да получа много добри напътствия, защото като една добре уредена страна те си имат компания, която доставя сурово пилешко месо замразено и на дажби. Съответно хората не могат да ми кажат колко точно да давам, как и т.н. Освен това, знаем, че в България месото е различно. За да се яде сурово, трябва да се купува от специални места и т.н. Освен това към месото се добавят и зеленчуци и плодове - какви, обаче. Освен това трябва да се внимава с протеините, които се дават на йоркширските териери, защото те имат склонност да правят проблеми с черния дроб. И т.н и т.н. Това го пише и в сайта на Royale Canine :D
Така, че или да си говорим конструктивно и без "идиотщини" или полза от този форум няма има.
Извинявам се на модератора на този форум, York Anastasia, че отговорих толкова рязко. Благодаря!
След като сте толкова знаеща и разбираща мила госпожице или госпожо защо задавате въпроси? За трети път Ви казвам ако искате си хранете кучето и с пилешки крака без да им изрязвате ноктите, това си е напълно Ваша работа. Конструктивно с много знаещи "философи" няма какво да се говори. Всички въпроси, които имате си отнесете към онзи от когото сте си взели кучето, негово/неино задължение е да Ви обясни особеностите по отглеждането. А може и да попитате в САЩ. Ваша си работа. Някъде във форума да сте прочели питане на човек закупил куче от Аnastasia York или от Made in Measure?! А това, че със сигурност по-добре гледам от Вас йоркширски териери може и самата Мария Цанева и Екатерина Динева да Ви го кажат и то не във форума, а утре 14.11.2009 на живо. Чувствайте се поканена в зала "Академик" и тъй като е киноложка изложба разбира се вземете и кучето си. Ще присъстват и международни съдии, така, че в ринга се решава кой си е отглеждал правилно кучето. Останалото са махленски бръщолевения.

Публикувано: 13 November 2009 - 06:56 PM

Да права си. N-тата предизборна кампания ми е вече в повече. Дано да е последната за тази година, че сили не ни останаха. Не че щях да ида на Академик. С теб ще се видим ли там?
Публикувано: 13 November 2009 - 07:27 PM
Виждам , че постоянно се спряга роял канин пурина или еукануба но моето мнение е че това са храни абсолютно среден клас дължащи известността си на доста добра маркетингова стратегия и реклама ако изучите и контактувате с професионални развъдчици от по европейски страни от нашите ще знаете че никои от тях не би хранил изложбено куче с масова марка продаваща се в всеки зоо магазин .
Ако преди 25 години сме хранили кучетата си със остатъка от нашета трапеза и те са били добре това е похвално но самите ние имахме по здрав и румен вид тогава защото въздухът беше чист наторяването беше естествено и живота беше по разли4ен ...
Не мисля 4е трябва да оставаме в миналото, а да се развиваме и учим всеки сам прави своя избор как да храни ку4ето си и сам поема отговорността за това ...
поздрави

MADE IN MEASURE KENNEL