Здравейте. От скоро сам в този форум и живо се интересувам и се подготвям за бъдещото ни "бебе" след 20-ина дена

.
Малко съм притеснена. В друг форум прочетох това:
===========
Да се включа и аз със съвет към всички, които си гледат кучета.
По отношение на възпитанието се казаха много неща, които според мен са абсолютно правилни. Аз ще се включа със съвет за хранителния режим. Отбягвайте да храните любимеца си САМО с гранулирана храна. Ветеринарни "лекари" ме бяха посъветвали, че тя е по-питателна и препоръчителна за кучето. В следствие на придържането ми към този съвет, преди няколко месеца се наложи да се разделя с моята красавица
Тогава хората ми обясниха, колко погрешно съм постъпвал. Гранулираната затормозява бъбреците, и заради тях си приспах кучето.
Та... Когато имате възможност е по-добре да готвите на вашия любимец.
=============
Аз сам гледала котка, която за съжаление си замина малко преди да се роди сина ми. Започна да има проблем с изпускането (а тя си имаше стабилни хигиенни навици преди това) и след като отидохме при вет. той каза, че е твърде късно-бъбречна недостатъчност. Честно казано сега сам шокирана.Просто не знам как се отразява гранулираната храна на кучетата, специално на Йоркитата. С какво друго могат да се хранят за да получават всички необходими вещества? Да му се готви отделно(но какво?), плюс хранителни добавки и витамини (но какви?)?
Извинявам се за дългия пост, просто се притесних.
Поздрави на всички :)