Хранене на Йоркширския териер

Публикувано: 07 November 2009 - 06:25 PM
ние си очакваме кученцето до 7 дена, днес го видяхме и изглеждаше много жизнено.

По въпроса с храната имаме колебания, защото до момента човекът, който го е гледал
го е свикнал на RC Junior, но му дава дневното количество на един път - сутрин. Казва
че то си яде цял ден по малко. В момента се чудим дали да му сменим режима на два
пъти дневно. Кучето е на 75 дена и преди 6 дена му е направена втората ваксина.
Иначе от форума се убедихме, че трябва да го храним с гранулирана храна и да не го
разглезваме с лакомства.
Благодарим предварително за съветите!
PS Очаквайте скоро снимки и аватарче.

Публикувано: 07 November 2009 - 10:05 PM
ние си очакваме кученцето до 7 дена, днес го видяхме и изглеждаше много жизнено.

По въпроса с храната имаме колебания, защото до момента човекът, който го е гледал
го е свикнал на RC Junior, но му дава дневното количество на един път - сутрин. Казва
че то си яде цял ден по малко. В момента се чудим дали да му сменим режима на два
Иначе от форума се убедихме, че трябва да го храним с гранулирана храна и да не го
разглезваме с лакомства.

Е човека от когото ще си го вземете не просто не разбира от йоркита, ами и въобще от кучета, съдейки по поста Ви, и нямам впредвид вода на хранене, а начина на хранене. Дори и възрастните кучета се хранят по 2 пъти на ден, а за бебетата това е много повече пъти, зависи от възрастта. Представям си какво "йорки" ще си имате. Да Ви е честито.

Публикувано: 07 November 2009 - 11:31 PM

разглезваме с лакомства.

тъй като и вие като повечето от нас , работите , а не просто гледате куче у дома .... също ще го храните по два пъти на ден .. неизбежно е!
Моята е на 7 месеца почти и от 2 месечна е хранена по два пъти на ден. Кученцето е здраво .Говоря само за моето куче.... по прнцип теглят храната на електронан везна и ги хранят по някаква таблица.

Знам че не бива да му се оставя храната по цял ден , по съвет на ветеринарят ми.
Не сменяйте храната стресът с местенето ще му е достатъчен.
проучете този от когото вземате кучето , може да е безобразен нехранимайко , използващ породата само за печалба , не вярвайте на продавача , 90 процента е вероятно да ви излъже , за какъвто и разбирач да ви се представя
поискайте да го обезпаразити , ако е възможно и да постои поне четири дни след това при него, по възможност присъствайте на обезпаразитяването... Ако всичко е наред няма да ви откаже.
заведете кучето на неутрален ветеринар , прочетете малко за бебешките болести при кученцата , понякога имат и външна симптоматика , силно подут корем , вяло поведение , козинката няма блясък.
ТОВА НЕ Е ПРОФЕСИОНАЛНО МНЕНИЕ ,а АКО ИСКАТЕ ГО ВЗЕМЕТЕ В ПРЕДВИД

Публикувано: 08 November 2009 - 01:11 AM

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

Публикувано: 12 November 2009 - 08:19 PM
 В началото преживя голям стрес от преместването и пътя, но по-късно се поокопити и се заигра:) След това поспа и тн. Сутринта голям плач - голямо нещо, защото не я бяхме взели да спи при нас, а оставихме леглото и до вратата. Малко по-късно се омърлуши и лехна и повече не стана, гледаше жално и тн. Най-вероятно и е паднала кръвната захар, а и не беше пила вода, не искаше и да яде и се олюляваше при опит да стане. С малко сладко всичко се нормализира, изяде си порцийката, пи вода и тн. Предупредиха ни да не я пускаме да тича свободно в целия хол, а да я заградим...така ли трябва да постъпим или да я оставим "на свобода", че е голяма драма и плач. Малко ми е специфичен въпроса и със Search-a не вярвам да попадна където трябав, заради което предварително се извинявам
 В началото преживя голям стрес от преместването и пътя, но по-късно се поокопити и се заигра:) След това поспа и тн. Сутринта голям плач - голямо нещо, защото не я бяхме взели да спи при нас, а оставихме леглото и до вратата. Малко по-късно се омърлуши и лехна и повече не стана, гледаше жално и тн. Най-вероятно и е паднала кръвната захар, а и не беше пила вода, не искаше и да яде и се олюляваше при опит да стане. С малко сладко всичко се нормализира, изяде си порцийката, пи вода и тн. Предупредиха ни да не я пускаме да тича свободно в целия хол, а да я заградим...така ли трябва да постъпим или да я оставим "на свобода", че е голяма драма и плач. Малко ми е специфичен въпроса и със Search-a не вярвам да попадна където трябав, заради което предварително се извинявам   

Публикувано: 12 November 2009 - 10:14 PM

Публикувано: 13 November 2009 - 02:19 PM
Аз вече веднъж съм писала в този форум, но не съм се представяла. Казвам се Мария и имам бебе йоркширски териер на 3 месеца - днес ги навършва. Той пък се казва Хари, съкратено от Харалампи (за да не се чудите - името на гръцки означава радостна светлина, Хари пък на индийски означава светлина, слънце и дори бог :) )
И такаааа.... Ние се храним с Royale Canine Junior. Той е бил захранен така, ветеринарят ни я препоръчва и е много лесно да се дозира. Той я харесва мнооого и си изяжда порцийките доста лакомо (още повече, че има брат на почти 7 години и доста по-едър, който се явява конкуренция и в паничката не се оставя и зрънце за всеки случай).
Истината обаче е, че никога не съм се чувствала удобно с кучешката храна. Отгледала съм 2 колита (едното - изключителен представител за породата си, рядко съм виждала такъв) с готвена храна, а пък като бяха бебета им готвех и по 4 пъти на ден. Братът на Хари също яде "човешка храна" и е в много добра форма. Но при него ми е много лесно да я дозирам. Освен това чета все повече и повече за суровоядството - мнозина смятат, че е много по-полезно за кучетата. Дори чета отзиви на хора, които са минали на сурова храна и кучетата им (включително йоркита) се чувстват отлично, дъхът им не мирише, козината им е в отлично състояние и т.н.
Питам специалистите: какво мислите за суровата храна - месо, зеленчуци, плодове - смятате ли, че е по-полезна. Ако да, как се дозира, балансира, какви хранителни добавки трябва да се приемат от кученцето?
Много би ми било полезно да разбера Вашето мнение. Благодаря Ви предварително!

Публикувано: 13 November 2009 - 02:27 PM

Публикувано: 13 November 2009 - 02:50 PM
 За наша радост /и аз не зная как го постигнахме/ не ни досажда изобщо като седнем на вечеряме. Единствено на неговия диван ако се седне с храна... той си знае, че ще взема участие в нея. За това там се яде само това, което и той може да сподели с нас /нещо от по-горе споменатите храни/.
 За наша радост /и аз не зная как го постигнахме/ не ни досажда изобщо като седнем на вечеряме. Единствено на неговия диван ако се седне с храна... той си знае, че ще взема участие в нея. За това там се яде само това, което и той може да сподели с нас /нещо от по-горе споменатите храни/.

Публикувано: 13 November 2009 - 03:42 PM
Аз вече веднъж съм писала в този форум, но не съм се представяла. Казвам се Мария и имам бебе йоркширски териер на 3 месеца - днес ги навършва. Той пък се казва Хари, съкратено от Харалампи (за да не се чудите - името на гръцки означава радостна светлина, Хари пък на индийски означава светлина, слънце и дори бог :) )
И такаааа.... Ние се храним с Royale Canine Junior. Той е бил захранен така, ветеринарят ни я препоръчва и е много лесно да се дозира. Той я харесва мнооого и си изяжда порцийките доста лакомо (още повече, че има брат на почти 7 години и доста по-едър, който се явява конкуренция и в паничката не се оставя и зрънце за всеки случай).
Истината обаче е, че никога не съм се чувствала удобно с кучешката храна. Отгледала съм 2 колита (едното - изключителен представител за породата си, рядко съм виждала такъв) с готвена храна, а пък като бяха бебета им готвех и по 4 пъти на ден. Братът на Хари също яде "човешка храна" и е в много добра форма. Но при него ми е много лесно да я дозирам. Освен това чета все повече и повече за суровоядството - мнозина смятат, че е много по-полезно за кучетата. Дори чета отзиви на хора, които са минали на сурова храна и кучетата им (включително йоркита) се чувстват отлично, дъхът им не мирише, козината им е в отлично състояние и т.н.
Питам специалистите: какво мислите за суровата храна - месо, зеленчуци, плодове - смятате ли, че е по-полезна. Ако да, как се дозира, балансира, какви хранителни добавки трябва да се приемат от кученцето?
Много би ми било полезно да разбера Вашето мнение. Благодаря Ви предварително!
 Липсваше ми това, че скоро никой не беше писал някоя идиотщина. Може би е изключително трудно да прочетеш първо дадена тема, а после да пишеш в нея и накрая резултата е дивотии. Я му хвърляй на палето по една телешка пържола, пък каквото му писано.
  Липсваше ми това, че скоро никой не беше писал някоя идиотщина. Може би е изключително трудно да прочетеш първо дадена тема, а после да пишеш в нея и накрая резултата е дивотии. Я му хвърляй на палето по една телешка пържола, пък каквото му писано.   Да  неудобството  с кучешката храна е многооооооо голямо, тя не замръзва, когато е студено, тя не се разваля когато е много топло и да му се невиди като е висок клас неможеш да си купиш няколко вида витамини и добавки и да трябва да мислиш по колко на ден и колко пъти в седмицата да даваш. Ужас. Кой ли може да изтърпи такова неудобство?!
 Да  неудобството  с кучешката храна е многооооооо голямо, тя не замръзва, когато е студено, тя не се разваля когато е много топло и да му се невиди като е висок клас неможеш да си купиш няколко вида витамини и добавки и да трябва да мислиш по колко на ден и колко пъти в седмицата да даваш. Ужас. Кой ли може да изтърпи такова неудобство?! 

Публикувано: 13 November 2009 - 03:44 PM

Публикувано: 13 November 2009 - 03:53 PM
Няма по-полезна храна от гранулираната, като основна част от менюто и то от високите класове. Всичко останало е сравнително погрешно и дава своя отрицателен резултат с напредване на възрастта на кучето. Храненето със сурово месо се практикува при молосите, но и там има правила, можете да попитате тези които се занимават с отглеждането им за "за" и "против".

Публикувано: 13 November 2009 - 03:59 PM

Публикувано: 13 November 2009 - 04:00 PM
Ето една тема за натурално хранене писана от специалисти http://forum.dog.bg/...Fing-t6204.html

Публикувано: 13 November 2009 - 04:35 PM
Забелязала съм, че се изказвате прибързано и имате навика да обиждате, първо без право и второ без основание. Храненето със сурово месо не се практикува само при молосите, но и при всички останали породи, включително и декоративните (а всички знаем, че йоркширският териер не е декоративна порода). Това е един лека.полека налагащ се начин на хранене в целия цивилизован свят. Имайте предвид, че много именити ветеринарни лекари от САЩ да кажем са писали книги на тема суровоядството при кучета и котки. Интересувам се от кучета и всякакви породи още преди Вие да започнете да развъждте йоркширски териери. Познавам хора, които имаха йрокширски териери пред повече от 25 години и тогава нямаше Royale Canine, а им варяха пиле с ориз. Даже и витамини за кучета нямаше тогава. Тези кучета бяха прекрасни и живяха по 16-18 години.
Сравнявам колито с йоркширския териер, защото и двете кучета са мои. Аз съм безпрекословна по отношение на отглежднето на кучетата си и вярвайте ми, сигурна съм, че ще се грижа за него по-добре, отколкото Вие за Вашите на двора Ви в Банкя.
По отношение на храненето, защото това е темата тук. Много собственици на йоркширски териери в САЩ и то кучета, които се явяват на състезания, хранят любимците си със сурово месо. Пилешко, телешко и т.н. За съжаление от тях не мога да получа много добри напътствия, защото като една добре уредена страна те си имат компания, която доставя сурово пилешко месо замразено и на дажби. Съответно хората не могат да ми кажат колко точно да давам, как и т.н. Освен това, знаем, че в България месото е различно. За да се яде сурово, трябва да се купува от специални места и т.н. Освен това към месото се добавят и зеленчуци и плодове - какви, обаче. Освен това трябва да се внимава с протеините, които се дават на йоркширските териери, защото те имат склонност да правят проблеми с черния дроб. И т.н и т.н. Това го пише и в сайта на Royale Canine :D
Така, че или да си говорим конструктивно и без "идиотщини" или полза от този форум няма има.
Извинявам се на модератора на този форум, York Anastasia, че отговорих толкова рязко. Благодаря!

Публикувано: 13 November 2009 - 05:54 PM
Забелязала съм, че се изказвате прибързано и имате навика да обиждате, първо без право и второ без основание. Храненето със сурово месо не се практикува само при молосите, но и при всички останали породи, включително и декоративните (а всички знаем, че йоркширският териер не е декоративна порода). Това е един лека.полека налагащ се начин на хранене в целия цивилизован свят. Имайте предвид, че много именити ветеринарни лекари от САЩ да кажем са писали книги на тема суровоядството при кучета и котки. Интересувам се от кучета и всякакви породи още преди Вие да започнете да развъждте йоркширски териери. Познавам хора, които имаха йрокширски териери пред повече от 25 години и тогава нямаше Royale Canine, а им варяха пиле с ориз. Даже и витамини за кучета нямаше тогава. Тези кучета бяха прекрасни и живяха по 16-18 години.
Сравнявам колито с йоркширския териер, защото и двете кучета са мои. Аз съм безпрекословна по отношение на отглежднето на кучетата си и вярвайте ми, сигурна съм, че ще се грижа за него по-добре, отколкото Вие за Вашите на двора Ви в Банкя.
По отношение на храненето, защото това е темата тук. Много собственици на йоркширски териери в САЩ и то кучета, които се явяват на състезания, хранят любимците си със сурово месо. Пилешко, телешко и т.н. За съжаление от тях не мога да получа много добри напътствия, защото като една добре уредена страна те си имат компания, която доставя сурово пилешко месо замразено и на дажби. Съответно хората не могат да ми кажат колко точно да давам, как и т.н. Освен това, знаем, че в България месото е различно. За да се яде сурово, трябва да се купува от специални места и т.н. Освен това към месото се добавят и зеленчуци и плодове - какви, обаче. Освен това трябва да се внимава с протеините, които се дават на йоркширските териери, защото те имат склонност да правят проблеми с черния дроб. И т.н и т.н. Това го пише и в сайта на Royale Canine :D
Така, че или да си говорим конструктивно и без "идиотщини" или полза от този форум няма има.
Извинявам се на модератора на този форум, York Anastasia, че отговорих толкова рязко. Благодаря!
След като сте толкова знаеща и разбираща мила госпожице или госпожо защо задавате въпроси? За трети път Ви казвам ако искате си хранете кучето и с пилешки крака без да им изрязвате ноктите, това си е напълно Ваша работа. Конструктивно с много знаещи "философи" няма какво да се говори. Всички въпроси, които имате си отнесете към онзи от когото сте си взели кучето, негово/неино задължение е да Ви обясни особеностите по отглеждането. А може и да попитате в САЩ. Ваша си работа. Някъде във форума да сте прочели питане на човек закупил куче от Аnastasia York или от Made in Measure?! А това, че със сигурност по-добре гледам от Вас йоркширски териери може и самата Мария Цанева и Екатерина Динева да Ви го кажат и то не във форума, а утре 14.11.2009 на живо. Чувствайте се поканена в зала "Академик" и тъй като е киноложка изложба разбира се вземете и кучето си. Ще присъстват и международни съдии, така, че в ринга се решава кой си е отглеждал правилно кучето. Останалото са махленски бръщолевения.

Публикувано: 13 November 2009 - 06:56 PM

Да права си. N-тата предизборна кампания ми е вече в повече. Дано да е последната за тази година, че сили не ни останаха. Не че щях да ида на Академик. С теб ще се видим ли там?

Публикувано: 13 November 2009 - 07:27 PM
Виждам , че постоянно се спряга роял канин пурина или еукануба но моето мнение е че това са храни абсолютно среден клас дължащи известността си на доста добра маркетингова стратегия и реклама ако изучите и контактувате с професионални развъдчици от по европейски страни от нашите ще знаете че никои от тях не би хранил изложбено куче с масова марка продаваща се в всеки зоо магазин .
Ако преди 25 години сме хранили кучетата си със остатъка от нашета трапеза и те са били добре това е похвално но самите ние имахме по здрав и румен вид тогава защото въздухът беше чист наторяването беше естествено и живота беше по разли4ен ...
Не мисля 4е трябва да оставаме в миналото, а да се развиваме и учим всеки сам прави своя избор как да храни ку4ето си и сам поема отговорността за това ...
поздрави

MADE IN MEASURE KENNEL

Вход
 Вход Регистрация
 Регистрация Помощ
 Помощ 

Горе
 Горе Цитиране +
 Цитиране +