Преминаването от един вид, дори и като големина на гранулата не е много приятно. Трябва да свикне. По-добре да дъвче от колкото направо да гълта. Вземи му специализираната за йоркширски териер. Те е с малка гранула, но отново казвам, че е добре да сдъвква. Аз смесвам специализираната с адулт или с ол бредс. Само, че аз ползвам Еукануба. Не забравяй след 20 минути да му прибираш паничката.
Специализираната за йорки за над 10 мес. е. Той малките гранули преди това също ги дъвчеше, не ги гълташе, но по-бързо течеше процеса. Виж за махането на паничката... там вече ме хвана!

Именно поради причината, че хапне-бегне и за да не остане гладен, нямаме изграден такъв навик. И му оставям храната през деня. Макар че той основно яде вечер. И тъй като си мисля, че все още е малък да яде веднъж на ден /той се храни така отдавна/, за това започнах да му оставям храната сутрин. Как да му махна паничката и да очаквам да си изяде всичко след като сутрин докато се наиграе и нарадва с мен, дъщеря ми, съпруга ми и за десерт с котката да попалуват... каква ти закуска!? Няма време!
Е сега и ти, няма да умре от глад. Като не си е изял закуската, ще е настървен на вечерята. И много малко му трябва да разбере, че ако се помотва няма ядене. Ела да видиш при мен какво става. Световен рекорд по бързина на изяждане на всичко дето е в купичката.
Помниш ли, че имаше един пост дето една г-жа или г-ца обясняваше за безвкусната Еукануба и като я питах дали я е опитвала не ми отговори. Е мойта дъщеря ги е опитала всичките видове. Не изпадай сега в ужас. Нищо и няма и според нея е по-вкусна от всички работи дето на мама й се поти мозъка да й приготвя.