Dog.bg Форуми : Хранене на Йоркширския териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на Йоркширския териер

#321 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 March 2010 - 09:54 PM

Цитат(YORK ANASTASIA @ Mar 21 2010, 03:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bravo na Yoli namerila e mekoto na zivota sladuranata malka ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

Нямаш си напредстава Миме каква сладурана е Йоли. Много умна (като всяко йорки). От втория ден при мен стриктно спазваше правилата и си имахме традиция вечерно време се гушкахме по половин час и не даваше в това време на друго куче да се приближава. А как само си пазеше паничката с ядене! И всичко си омиташе много бързо.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#322 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2010 - 11:58 PM

Цитат(lidiya @ Mar 21 2010, 08:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bravo na Yoli namerila e mekoto na zivota sladuranata malka ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

Нямаш си напредстава Миме каква сладурана е Йоли. Много умна (като всяко йорки). От втория ден при мен стриктно спазваше правилата и си имахме традиция вечерно време се гушкахме по половин час и не даваше в това време на друго куче да се приближава. А как само си пазеше паничката с ядене! И всичко си омиташе много бързо.

Благодаря за милите думи за моята мишка, Лиде! smile.gif
Имам простичко обяснение защо при теб се е държала различно - защото е имала компания... Според мен всяка беля е от скука или за да ни накаже за отсъствието ни. Умна е, добро кученце е и понякога имам чувството, че си е надраснала възраста! wub.gif Обичаме я много, тя е най-голямата радост в живота ни, има си собствено мнение и характер, което от друга страна прави нещата по-интересни. Но се притеснявам, че яде малко - около 15-20 грама сутрин и вечер ud_009.gif , но е здрава и жизнена, така че дано всичко е ок! ae_085.gif

#323 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2010 - 12:11 AM

Цитат(oddbo kolev @ Mar 21 2010, 09:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(lidiya @ Mar 21 2010, 08:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Благодаря за милите думи за моята мишка, Лиде! smile.gif
Имам простичко обяснение защо при теб се е държала различно - защото е имала компания... Според мен всяка беля е от скука или за да ни накаже за отсъствието ни. Умна е, добро кученце е и понякога имам чувството, че си е надраснала възраста! wub.gif Обичаме я много, тя е най-голямата радост в живота ни, има си собствено мнение и характер, което от друга страна прави нещата по-интересни. Но се притеснявам, че яде малко - около 15-20 грама сутрин и вечер ud_009.gif , но е здрава и жизнена, така че дано всичко е ок! ae_085.gif

Правилни изводи си си извадила. С другарче е по-весело. Не можеш да искаш от нея да яде толкова колкото яде йорки с кг 2,5-3,1. Помисли колко й е малко стомахчето й. Снимките й които ти изпратих са с бебета, които тежат с по 300-400 г повече от нея. Хубавото е, че е супер икономична и от към храна и козметика mc_200.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#324 Потребителят е офлайн   Bari-york Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 09:59 AM

Бих искала да запитам нормално ли е през този сезон да се намали апетита на йоркито? Бари изяжда половината количество от храната си. Освен това, нали е вече в категорията "възрастни" това му е първия пакет храна с големи гранули. Имам чувството, че многото дъвчене го затруднява. И тъй като е много игрив и любопитен, хапне няколко гранули и хуква да играе или да проследи някой, за да не изпусне нещо. Мисля си да му взема пак от храната за малки йоркита, мисля, че състава им не се различава от другата. Храним се с Роял Канин. Важно е също да спомена, че не му даваме домашна храна, така че причината не се крие в това.

#325 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 10:11 AM

Цитат(Bari-york @ Apr 14 2010, 07:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Бих искала да запитам нормално ли е през този сезон да се намали апетита на йоркито? Бари изяжда половината количество от храната си. Освен това, нали е вече в категорията "възрастни" това му е първия пакет храна с големи гранули. Имам чувството, че многото дъвчене го затруднява. И тъй като е много игрив и любопитен, хапне няколко гранули и хуква да играе или да проследи някой, за да не изпусне нещо. Мисля си да му взема пак от храната за малки йоркита, мисля, че състава им не се различава от другата. Храним се с Роял Канин. Важно е също да спомена, че не му даваме домашна храна, така че причината не се крие в това.

Преминаването от един вид, дори и като големина на гранулата не е много приятно. Трябва да свикне. По-добре да дъвче от колкото направо да гълта. Вземи му специализираната за йоркширски териер. Те е с малка гранула, но отново казвам, че е добре да сдъвква. Аз смесвам специализираната с адулт или с ол бредс. Само, че аз ползвам Еукануба. Не забравяй след 20 минути да му прибираш паничката.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#326 Потребителят е офлайн   Bari-york Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 12:40 PM

Преминаването от един вид, дори и като големина на гранулата не е много приятно. Трябва да свикне. По-добре да дъвче от колкото направо да гълта. Вземи му специализираната за йоркширски териер. Те е с малка гранула, но отново казвам, че е добре да сдъвква. Аз смесвам специализираната с адулт или с ол бредс. Само, че аз ползвам Еукануба. Не забравяй след 20 минути да му прибираш паничката.

Специализираната за йорки за над 10 мес. е. Той малките гранули преди това също ги дъвчеше, не ги гълташе, но по-бързо течеше процеса. Виж за махането на паничката... там вече ме хвана! ab_041.gif Именно поради причината, че хапне-бегне и за да не остане гладен, нямаме изграден такъв навик. И му оставям храната през деня. Макар че той основно яде вечер. И тъй като си мисля, че все още е малък да яде веднъж на ден /той се храни така отдавна/, за това започнах да му оставям храната сутрин. Как да му махна паничката и да очаквам да си изяде всичко след като сутрин докато се наиграе и нарадва с мен, дъщеря ми, съпруга ми и за десерт с котката да попалуват... каква ти закуска!? Няма време!

#327 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 02:24 PM

Цитат(Bari-york @ Apr 14 2010, 09:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Специализираната за йорки за над 10 мес. е. Той малките гранули преди това също ги дъвчеше, не ги гълташе, но по-бързо течеше процеса. Виж за махането на паничката... там вече ме хвана! ab_041.gif Именно поради причината, че хапне-бегне и за да не остане гладен, нямаме изграден такъв навик. И му оставям храната през деня. Макар че той основно яде вечер. И тъй като си мисля, че все още е малък да яде веднъж на ден /той се храни така отдавна/, за това започнах да му оставям храната сутрин. Как да му махна паничката и да очаквам да си изяде всичко след като сутрин докато се наиграе и нарадва с мен, дъщеря ми, съпруга ми и за десерт с котката да попалуват... каква ти закуска!? Няма време!

Е сега и ти, няма да умре от глад. Като не си е изял закуската, ще е настървен на вечерята. И много малко му трябва да разбере, че ако се помотва няма ядене. Ела да видиш при мен какво става. Световен рекорд по бързина на изяждане на всичко дето е в купичката.
Помниш ли, че имаше един пост дето една г-жа или г-ца обясняваше за безвкусната Еукануба и като я питах дали я е опитвала не ми отговори. Е мойта дъщеря ги е опитала всичките видове. Не изпадай сега в ужас. Нищо и няма и според нея е по-вкусна от всички работи дето на мама й се поти мозъка да й приготвя.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#328 Потребителят е офлайн   sweet_chery Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 02:30 PM

е добре де, това за паничката да и махам след 20минути...аз излизам сутрин в 8.00 и се връщам в 19. как да я оставя толкова часове гладна?оставям и паничката пълна с храна и така се научихме какт прави Бари - хапне бегне, хапне бегне..и така..
User's Signature

Качена снимка

#329 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 03:33 PM

Цитат(sweet_chery @ Apr 14 2010, 11:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
е добре де, това за паничката да и махам след 20минути...аз излизам сутрин в 8.00 и се връщам в 19. как да я оставя толкова часове гладна?оставям и паничката пълна с храна и така се научихме какт прави Бари - хапне бегне, хапне бегне..и така..

Когато си изяде сутрешния грамаж какъв е проблема? Лошите навици ги научават по-бързо и ги помнят по-дълго. Мойте кучета се хранят сутрин в 8 и вечер в 20 часа и нито са гладни нито са заслабнали.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#330 Потребителят е офлайн   sweet_chery Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 04:15 PM

е знам ама нали като е малка трябва да се храни по 3-4пъти на ден и затова, а и има ингвиална херния, вета ми каза че е хубаво до операцията да я храня по често с по малко количество храна на един път, за да не и се изгува много мног окоремчето.

User's Signature

Качена снимка

#331 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 07:25 PM

Цитат(sweet_chery @ Apr 14 2010, 01:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
е знам ама нали като е малка трябва да се храни по 3-4пъти на ден и затова, а и има ингвиална херния, вета ми каза че е хубаво до операцията да я храня по често с по малко количество храна на един път, за да не и се изгува много мног окоремчето.

e това вече е неприятно, в такъв случай трябва да яде "мека" храна
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#332 Потребителят е офлайн   sweet_chery Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 09:08 AM

да и накисвам гранулките във водичка?Защото не съм привържаник на пастетчетата.И да се надяваме че скоро ще мине и ще се оправим напълно..паднаха ни още две зъбчета ab_041.gif ab_041.gif af_089.gif Нали не трябва да се притеснявам?
User's Signature

Качена снимка

#333 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 06:39 PM

Това с махането на купичката на 20та минута действа!
Вкъщи продължихме наученото от Лидия - да закусва и вечеря в 8 и тя свикна. Дори в събота и неделя някой се измъква от леглото специално, за да е навреме закуската ab_041.gif
В началото се мръщеше, два дена нищо не яде, но се оказахме по-силни и надделяхме!
Сега правя компромиси само когато ситуацията е извънредна - на ново място сме, в провинцията, пътуваме и от този род..
Но, сега пък има много смешен навик. Като и сложа купичката отива и взима една гранулка, изтичва при обувките и я яде скришом. И това се повтаря с първите 4-5 гранулки на всяко ядене, докато не и омръзне. Според мен е някакъв вид игра на криеница af_089.gif

#334 Потребителят е офлайн   Джиджона Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 15 April 2010 - 10:16 PM

И ние така af_089.gif взимаме по няколко гранулки отиваме в другата стая изяжда ги и се връща за нова порция
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#335 Потребителят е офлайн   dani_to_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 02:00 PM

Аз чак сега се сетих да пиша..От вече 2 седмици Бети е разгонена и вече трябва да свършва,но през това време почти не яде eg_033.gif Нормално ли е ?
User's Signature

Качена снимка

#336 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2010 - 10:32 PM

искам кучето ми да напълнееее , please :be_107: :be_107: :be_107: днес я теглих , та тя тежи 2,100 , а преди два месеца беше 2,500, яде дори повече, но като почнаха разходките и пак отслабна.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#337 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2010 - 10:38 PM

Показване на мнениетоMolibaby, в 26 April 2010 - 08:37 PM, написа:

искам кучето ми да напълнееее , please :be_107: :be_107: :be_107: днес я теглих , та тя тежи 2,100 , а преди два месеца беше 2,500, яде дори повече, но като почнаха разходките и пак отслабна.

Трудно, дори невъзможно да се пребориш с природата. Всички кучета намаляват теглото си през пролетно летните месеци. През есента започват да "трупат" маса за да се подготвят за студената зима. Е много елементарно ти го обяснях, но на практика е така на нашата географска ширина.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#338 Потребителят е офлайн   erys Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 May 2010 - 09:11 PM

искам да попитам ако моето йорки е изяло 12 бомбона имали проблем :dh_188: :dh_188: :dh_188: :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#339 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2010 - 09:53 PM

Njama ... dano samo ne sa bili pijani visni :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#340 Потребителят е офлайн   Дейзи- Мейзи Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 June 2010 - 04:16 PM

Здравейте на всички. Извинявам се предварително за повдигането на тази дискутирана вече тема,но това е нашият проблем в момента.Дейзи е на 3 месеца, хапва си 3 пъти на ден, има огромен апетит. До сега успявахме да осигурим човек у дома за обедната порция, но от утре няма да ни е възможно. Бихте ли ме посъветвали, как да разпределя възможно най- оптимално за нуждите й дневната дажба. Да й оставям по- голямо количество сутрин, т.к. се прибираме всички към 17ч.? Ще съм много благодарна за всяко мнение и съвет.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема