Нямаш си напредстава Миме каква сладурана е Йоли. Много умна (като всяко йорки). От втория ден при мен стриктно спазваше правилата и си имахме традиция вечерно време се гушкахме по половин час и не даваше в това време на друго куче да се приближава. А как само си пазеше паничката с ядене! И всичко си омиташе много бързо.
Хранене на Йоркширския териер
Публикувано: 21 March 2010 - 09:54 PM
Нямаш си напредстава Миме каква сладурана е Йоли. Много умна (като всяко йорки). От втория ден при мен стриктно спазваше правилата и си имахме традиция вечерно време се гушкахме по половин час и не даваше в това време на друго куче да се приближава. А как само си пазеше паничката с ядене! И всичко си омиташе много бързо.
Публикувано: 21 March 2010 - 11:58 PM
Благодаря за милите думи за моята мишка, Лиде!
Имам простичко обяснение защо при теб се е държала различно - защото е имала компания... Според мен всяка беля е от скука или за да ни накаже за отсъствието ни. Умна е, добро кученце е и понякога имам чувството, че си е надраснала възраста!
Публикувано: 22 March 2010 - 12:11 AM
Благодаря за милите думи за моята мишка, Лиде!
Имам простичко обяснение защо при теб се е държала различно - защото е имала компания... Според мен всяка беля е от скука или за да ни накаже за отсъствието ни. Умна е, добро кученце е и понякога имам чувството, че си е надраснала възраста!
Правилни изводи си си извадила. С другарче е по-весело. Не можеш да искаш от нея да яде толкова колкото яде йорки с кг 2,5-3,1. Помисли колко й е малко стомахчето й. Снимките й които ти изпратих са с бебета, които тежат с по 300-400 г повече от нея. Хубавото е, че е супер икономична и от към храна и козметика
Публикувано: 14 April 2010 - 09:59 AM
Публикувано: 14 April 2010 - 10:11 AM
Преминаването от един вид, дори и като големина на гранулата не е много приятно. Трябва да свикне. По-добре да дъвче от колкото направо да гълта. Вземи му специализираната за йоркширски териер. Те е с малка гранула, но отново казвам, че е добре да сдъвква. Аз смесвам специализираната с адулт или с ол бредс. Само, че аз ползвам Еукануба. Не забравяй след 20 минути да му прибираш паничката.
Публикувано: 14 April 2010 - 12:40 PM
Преминаването от един вид, дори и като големина на гранулата не е много приятно. Трябва да свикне. По-добре да дъвче от колкото направо да гълта. Вземи му специализираната за йоркширски териер. Те е с малка гранула, но отново казвам, че е добре да сдъвква. Аз смесвам специализираната с адулт или с ол бредс. Само, че аз ползвам Еукануба. Не забравяй след 20 минути да му прибираш паничката.
Специализираната за йорки за над 10 мес. е. Той малките гранули преди това също ги дъвчеше, не ги гълташе, но по-бързо течеше процеса. Виж за махането на паничката... там вече ме хвана!
Публикувано: 14 April 2010 - 02:24 PM
Специализираната за йорки за над 10 мес. е. Той малките гранули преди това също ги дъвчеше, не ги гълташе, но по-бързо течеше процеса. Виж за махането на паничката... там вече ме хвана!
Е сега и ти, няма да умре от глад. Като не си е изял закуската, ще е настървен на вечерята. И много малко му трябва да разбере, че ако се помотва няма ядене. Ела да видиш при мен какво става. Световен рекорд по бързина на изяждане на всичко дето е в купичката.
Помниш ли, че имаше един пост дето една г-жа или г-ца обясняваше за безвкусната Еукануба и като я питах дали я е опитвала не ми отговори. Е мойта дъщеря ги е опитала всичките видове. Не изпадай сега в ужас. Нищо и няма и според нея е по-вкусна от всички работи дето на мама й се поти мозъка да й приготвя.
Публикувано: 14 April 2010 - 03:33 PM
Когато си изяде сутрешния грамаж какъв е проблема? Лошите навици ги научават по-бързо и ги помнят по-дълго. Мойте кучета се хранят сутрин в 8 и вечер в 20 часа и нито са гладни нито са заслабнали.
Публикувано: 14 April 2010 - 04:15 PM
Публикувано: 14 April 2010 - 07:25 PM
e това вече е неприятно, в такъв случай трябва да яде "мека" храна
Публикувано: 15 April 2010 - 06:39 PM
Вкъщи продължихме наученото от Лидия - да закусва и вечеря в 8 и тя свикна. Дори в събота и неделя някой се измъква от леглото специално, за да е навреме закуската
В началото се мръщеше, два дена нищо не яде, но се оказахме по-силни и надделяхме!
Сега правя компромиси само когато ситуацията е извънредна - на ново място сме, в провинцията, пътуваме и от този род..
Но, сега пък има много смешен навик. Като и сложа купичката отива и взима една гранулка, изтичва при обувките и я яде скришом. И това се повтаря с първите 4-5 гранулки на всяко ядене, докато не и омръзне. Според мен е някакъв вид игра на криеница
Публикувано: 26 April 2010 - 10:38 PM
Molibaby, в 26 April 2010 - 08:37 PM, написа:
Трудно, дори невъзможно да се пребориш с природата. Всички кучета намаляват теглото си през пролетно летните месеци. През есента започват да "трупат" маса за да се подготвят за студената зима. Е много елементарно ти го обяснях, но на практика е така на нашата географска ширина.
Публикувано: 23 May 2010 - 09:53 PM

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 27 June 2010 - 04:16 PM

url=http://www.minidog.info]
[/url]

Вход

Горе
Цитиране +