Dog.bg Форуми : Хранене на Йоркширския териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на Йоркширския териер

#381 Потребителят е офлайн   таня червенкова Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 20 October 2011 - 08:57 AM

Здравейте! Скоро се регистрирах тук, защото имам проблем с йоркширския ми териер, подобен на този на hugsy. Той е на 3 години и тежи 1.700 кг, т.е. много е слабичък. Направо коремчето е тъничко. Храня го с Роял канин мини сенсибъл. Ветеринарят казва че няма проблем със стомахчето, той е много жизнен и игрив. яде основно вечер защото сутрин просто откава да го прави. Давала съм добавки от рода на нутри плюс и кало пет и определено ефект няма. Ако някой може да ми помогне със съвет как да стимулирам апетита му или какво добавка да му дам за натрупване на малко тегло ще съм много благодарна, защото искам поне за зимата да надебелее малко, че това лято като го подстригахме направо изглеждаше като болен. Благодаря предварително.

#382 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 10:02 AM

Пробвайте новите консерви за бебета на Роял Канин ядът ги с голям апетит дори най злоядите кученца :md_064:
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#383 Потребителят е офлайн   danyyy93 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 December 2011 - 12:24 AM

Моето йорки е на 2 месеца и няколко дни и е при мен от една седмица... първите няколко дни хапваше от Royal Canin Junior, но тоеа беше за два дни от тогава не иска да я яде и купувам всякакви храни и пастети и нищо не иска да хапне само една каша и тя е на Royal Canin с много калории и мазнини която ветеринаря ни даде и само нея иска... дам ли му друго и почва да бяга.. помогнете кажете какво да й давам.. :(

#384 Потребителят е офлайн   А Р Ч И Икона

Публикувано: 07 January 2012 - 07:16 PM

Здравейте, имам йоркширски териер на 4 месеца и до сега му давах храната на "Роял Канин-Джуниор" разредена с вода. Харесваше я, ядеше я бързо и понякога искаше още. Сега обаче минах през "Била" и му купих "Педигрии-Джуниор", не му харесва особено защото е по-твърда, разреждам я с вода, но не и се радва толкова, да продължа ли да му я давам ?
User's Signature

Качена снимка

#385 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2012 - 12:45 AM

Моя съвет е да се върнете към старата храна или да преминете към Пурина за бебета :ba_025:
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#386 Потребителят е офлайн   А Р Ч И Икона

Публикувано: 08 January 2012 - 09:16 AM

Показване на мнениетоYORK ANASTASIA, в 08 January 2012 - 12:45 AM, написа:

Моя съвет е да се върнете към старата храна или да преминете към Пурина за бебета :ba_025:

Благодаря, аз така и щях да направя ще питам и за Пурина за бебета в магазина :)
User's Signature

Качена снимка

#387 Потребителят е офлайн   danyyy93 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2012 - 11:31 PM

Колко трябва да е теглото на 4 месечно йорки ? ;)

#388 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 03:04 AM

Няма определен отговор.. :) Важното е да е енергично и да се храни според препоръчителните дажби (на опаковките на храната обикновено има предписания за дневен грамаж, който трябва да изяжда според теглото и възрастта). Иначе всяко йорки е различно както и ритъма на растеж..някой наддават и растат равномерно през цялата първа година, други имат месеци на по-буен растеж и такива, в които забавят и не качват и така..строго индивидуално е Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#389 Потребителят е офлайн   Didunka Икона

Публикувано: 02 March 2012 - 09:06 PM

Здравейте,

на скоро си взех моя сладък бонбон и въпреки че се опитвам стриктно да изпълнявам указанията, които получих от вет. лекар (които са същите в този форум), имам страхотни проблеми с това да обясня на родителите ми, че мъника трябва да яде главно гранули (забравих да спомена, че днес станахме на 2 месеца). Та баща ми от еуфория към малкия започна да му дава какви ли не забранени храни без мое знание и аз да си призная започвам да се притеснявам. Днес му даде шунка и сварено заешко месо. Моля ви кажете ми дали тези храни са добре за животинчето ми или не? Тъй като сме имаме и немска овчарка, той твърди, че било полезно (а аз не съм напълно убедена, защото вече го хванах да му дава прясно мляко - според него много полезно - а се оказа точно обратното). Нямам опит, но имам желанието да се науча и най-вече да не се притенсявам от това каква храна приема. Благодаря ви предварително за помощта!

#390 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2012 - 02:07 AM

По принцип чистото месо не е проблем и може да давате като добавка към гранулките например. Колбасите обаче са пълни с всякакви щуротии и аз лично избягвам. Не е фатално, но не е препоръчително. За прясното мляко ...бих казала много много рядко, ако изобщо държите толкова да давате, защото не е добре за кученцата. Потърсете във форума (в тази тема и в други секции в дог.бг) има доста информация за забранени храни и т.н. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#391 Потребителят е офлайн   Didunka Икона

Публикувано: 03 March 2012 - 11:09 AM

Благодаря пак за инфото! Аз честно казано изобщо не искам да даваме прясно мляко, защото яко се подрискахме (съжалявам за израза)... имаме лек напредък с разбирателството за храната :zz_223: Yorkies rock! :bc_086:

#392 Потребителят е офлайн   desheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2012 - 11:46 AM

Мнението ми е, че е недопустимо куче на два месеца да яде от вашата храна, без оглед каква е тя, освен ако разбира се нямате намерение да практикувате натурално хранене с домашо приготвени рецепти или смесено с гранули и приготвена от Вас храна. До третия месец бебетата йорки растат много интензивно и много трябва да се внимава как се захранват.В противен случай рискувате кученцето да получи алергия, стомашно разстройство и т.н. С две думи, ако нямате намрение да му готвите и да изчислявате, необходимите за него хранителни вещества, просто си купете висок клас храна, за да сте сигурна, че кученцето няма да е ощетено.Да има продукти полезни за него, но тях може да включите в менюто му след няколко месеца.
User's Signature

Качена снимка

#393 Потребителят е офлайн   GODzillata Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 08:03 PM

Привет!
Супер форум! :ba_025:

Имаме 5-месечно йорки от вчера.
Не поглежда гранули и консерви, но набива кебапчета и кашкавал без задръжки.
Пикае където свари, разтоварва и самосвала върху килима....

Та...ъъъ...как да го научим да си върши работата в котешка тоалетна и да хапва гранули? :mg_062:
User's Signature

Качена снимка

#394 Потребителят е офлайн   sisis4a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2012 - 10:00 AM

Хубаво беше,като го взимаш , да си поговориш с хората които са го гледали. Как се е държало в тях, какво е хранено,къде е пишкало и прочие.От личен опит ти казвам,че едно куче яде ли човешка храна,мноооого трудно се приучава към гранулата. Но не се отчайвай,ще стане, много упоритост ти трябва. Важното е когато решиш,че ще възпитаваш кучето да няма сега малко така,после онака.Не знам дали се изразих правилно. Важното е, щом си решила на гранули,значи само гранули-сипваш в паничката и чакаш малко,ако не ще вдигаш. Така може и ден-два,като огладнее ще яде,къде ще ходи.Но не давай кебапчета и прочие между другото, дори за награда.А относно тоалетната. Значи на първо място парчето за чиш трябва да се вижда,да му е на лесно място. Когато сбърка - кавга и шамари и на мястото за чиш се носи. Никакви милувки и уговорки. Сега му е времето да се научи. Изтървеш ли го сега ще се вайкаш.

#395 Потребителят е офлайн   desheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2012 - 12:17 PM

Най-добре вземете на кучето си специализирана породна храна. По мое мнение Роял Канин много им се харесва, а и все пак е специално разработена и в идеални пропорции, за да покрие нуждите на кучето във всеки етап от живота му. Кучетата се нуждаят от пълноценна и балансирана храна, съобразена с особеностите на техните организми и метаболизъм, а не с храна, която "им се подхвърля" от масата ни. Това може да доведе до редица гастроинтестинални проблеми, до наднормено тегло и липса на важни елементи. Разбира се има и опция да го храните по системата Biollogically Appropriate Raw Food -BARF, която обаче не е никак лесна за изпълнение, изисква много свободно време и мисля, че повечето информация, която можете да намерите за нея е за по-едрите породи кученца. За дребните трябва сам да изчислявате пропорциите. Недостатъкът на системата е също, че трябва да се дават допълнително витамини. Все пак няма лошо да разнообразявате гранулите с полезни за кучето храни. но в този списък определено не влизат кебапчетата и кашкавалчето, Освен високото съдържание на мазнини, в тях има много сол, което може да предизвика силни стомашни болки или панкреатит . В интернет е пълно с информация кои храни ( и с какви количества) са полезни и кои токсични за кученцата. Купете му едни гранули за подрастващ Йокршир на Роял Канин или Юкануба, разделете приемът на храна на 2 пъти на ден сутрин и вечер и смесйвате гранулките с по една лъжичка кучешки пастет( роял канин мус стартер е мн. силно овкусен). Оставяте паничката, чакате 15мин, ако не яде я вдигате и после не му подхвърляте нищо от масата. Така за няколко дни ще се научи със сигурност. Относно пишкането аз бих махнала котешката тоалетна. Най-малкото може да реши, че е нещо интересно за игра и риене. Сложете му една хигиенна подложка( продават се по аптеките и зоомагазините) и при събуждане на кученцето след дрямка го занесете върху памперса и изчакайте докато се изпишка,ако го направи го похвалете и наградете с някакво лакомство , може да опитате и след като пие вода и след като се е нахранило. По зоомагазините се продават и капки за приучаване към хигиенни навици, които се накапват върху подложките, но не знам дали вършат работа.
User's Signature

Качена снимка

#396 Потребителят е офлайн   ilina888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2012 - 04:58 PM

Ще се научи да яде гранули единствено и само, ако не му се предлага нищо друго освен гранули.
Преди четири години изживях същото и не храних кучето си 48 часа с абсолютно нищо, дори не предлагах и гранули и резултата беше, че на втория ден кучето омете всичко и така до ден днешен.
User's Signature

“The average dog is a nicer person than the average person.”
― Andy Rooney

Качена снимка
Качена снимка

#397 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 May 2012 - 05:10 PM

Показване на мнениетоGODzillata, в 16 May 2012 - 06:03 PM, написа:

П
Имаме 5-месечно йорки от вчера.

Та...ъъъ...как да го научим да си върши работата в котешка тоалетна ? :mg_062:

А защо трябва да си върши работата там?На 5 мес вече има всички необходими ваксини и спокойно можете да започнете(ако все още не сте)да го приучавате да се върши нуждите навън.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#398 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2012 - 08:07 PM

ShiBumi_GirL , "декоративните" е хубаво да се научат хем на вън, хем в котешка тоалетна, балкон, памперс и др. Да извеждаш куче 2-3 кг при -12-15 градуса, сняг и виелици е живо наказание за животното. Може би затова питат. Моето поне скимти и се вдървява при тези температури, но за жалост като малък не е научен на памперс или котешка тоалетна.

#399 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 May 2012 - 09:16 PM

не ми беше хрумвало,прав си :md_064:Най-малкото ми куче е било 4кг и винаги сме го изкарвали(зимата) с палто да си върши работите навън.Но пък йоркитата са по-малко и от 4.
Както и да е темата е за хранене,няма да я спамя повече.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#400 Потребителят е офлайн   GODzillata Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 May 2012 - 02:07 PM

На 5 месеца е, но предишните стопани са му били сложили само първата ваксина.
Вчера му сложихме втората, днес му дадохме и хапчето за вътрешно обезпаразитяване...взели сме му всякакви храни и лакомства, но днес не иска да хапне нищичко....дали е реакция на ваксината и хапчето? Снощи хапна пиле на грил, а днес не иска и да го помирише даже.

Още не сме го изкарвали навън, едва днес спря да вали, а и искахме първо да се ваксинира, обезпаразити вътрешно и външно, та по-късно през деня ще му е първата разходка, дано да му се отвори апетит.

Предвид това, че е само на 5 месеца, може ли да му се даде прясно или кисело мляко?
User's Signature

Качена снимка

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема