Dog.bg Форуми : Хранене на Йоркширския териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на Йоркширския териер

#421 Потребителят е офлайн   ilina888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 May 2012 - 07:53 PM

чукчи е чел за храната, за търговските трикове и за прехваления Роял Канин доста повече от вас. Чукчи преди да си вземе йорки си беше взел храна и преди да задава тъпи въпроси беше изчел целия форум и следователно нямаше въпроси. А ветеринарят,който дава съвети за разходка на куче след втора ваксина може да го застреляте между очите.
А и успех с каишките през летния сезон :flagbg:
А да, и на чукчи и двете кучета на три месеца бяха със всички ваксини :)
User's Signature

“The average dog is a nicer person than the average person.”
― Andy Rooney

Качена снимка
Качена снимка

#422 Потребителят е офлайн   GODzillata Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 May 2012 - 08:12 PM

Показване на мнениетоdesheva, в 22 May 2012 - 07:35 PM, написа:

... Сменете си ветеринарния доктор. ...можете да погледнете този сайт http://www.dogfoodanalysis.com/ . ..
Относно каишата Bayer Foresto, тя не е дори репелент срещу комарите. Използвайте минимум Адвантикс.

desheva'n'DiLqNkaa, Вета...то май няма голям избор....просто няма разбирач измежду няколкото налични...още повече, че му сложи хапчето на другия ден след ваксината!
Погледнах сайта, само за да изпадна отново пред дилеми, предвид квинтесенцията там - "You should vary your dog’s food periodically." :ud_009:

Тук сте се събрали хора с опит в отглеждането на йоркита, хубаво е, че го споделяте, та лаици като мен да могат да черпят с пълни сили, оценявам желанието за помощ на всички и съм благодарен за съветите, просто понякога нравоучително-ироничния тон ме дразни, ама само понякога... :wb_052: :ab_041:

(сори за спама!): Относно Bayer Foresto...ъъъ...ветът я хвали, ама то е ясно защо, прочетох листовката, но тя си е рекламен материал......та викате, че за нищо не става?
Advantix мернах само spot-on, но не и каишка...?
User's Signature

Качена снимка

#423 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2012 - 09:08 PM

Какво ви е притеснението за спот-он-а?...бих казала е също толкова ефективен, дори повече от каишка, а и каишките за дребните породи не са идеален вариант, да не говорим, ако искате да отглеждате козина при йоркито е супер противопоказно да слагате такава ..
User's Signature

Качена снимка

#424 Потребителят е офлайн   GODzillata Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 May 2012 - 09:31 PM

............................................________........................
....................................,.-‘”...................``~.,..................
.............................,.-”...................................“-.,............
.........................,/...............................................”:,........
.....................,?......................................................\,.....
.................../...........................................................,}....
................./......................................................,:`^`..}....
.............../...................................................,:”........./.....
..............?.....__.........................................:`.........../.....
............./__.(.....“~-,_..............................,:`........../........
.........../(_....”~,_........“~,_....................,:`........_/...........
..........{.._$;_......”=,_.......“-,_.......,.-~-,},.~”;/....}...........
...........((.....*~_.......”=-._......“;,,./`..../”............../............
...,,,___.\`~,......“~.,....................`.....}............../.............
............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-”...............
............/.`~,......`-...............................\....../\...................
.............\`~.*-,.....................................|,./.....\,__...........
,,_..........}.>-._\...................................|..............`=~-,....
.....`=~-,_\_......`\,.................................\........................
...................`=~-,,.\,...............................\.......................
................................`:,,...........................`\..............__..
.....................................`=-,...................,%`>--==``.......
........................................_\..........._,-%.......`\...............
...................................,<`.._\_,-&``................`\..............
User's Signature

Качена снимка

#425 Потребителят е офлайн   carel Икона

Публикувано: 18 June 2012 - 10:35 AM

Здравейте,
Винаги сме имали у дома куче и сега след последното мислех да не умирам повече, но не мога да издържа и искам ново. Спряла съм се точно на този малък красавец. Бих искала да ме посъветвате :- Момче или момиче да си взема, тъй като ще го приуча в банята да пишка и ака.
Предварително благодаря за всички съвети и ги очаквам с нетърпение.

#426 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2012 - 12:45 PM

И мъжко и женско кученце могат да се приучат да ходят в банята ;)
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#427 Потребителят е офлайн   carel Икона

Публикувано: 19 June 2012 - 05:12 PM

Благодаря Виза бързият отговор, а ако не Ви затруднява каква е разликсата между Show клас и Pet клас. Изчетох всички страници тук, но никъде не видях нищо по този въпрос. Може би разликата е в големината, но не зная.

#428 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 19 June 2012 - 08:03 PM

Шоу клас е куче,което може да се явява на изложби.Пет клас е куче,което по някаква причина става само за домашен л'бимец-не за изложби и не трябва да се развъжда.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#429 Потребителят е офлайн   carel Икона

Публикувано: 19 June 2012 - 10:07 PM

Благодаря Ви. Досега съм имала само големи кучета и съм много притеснена. Тези дни нрябва да реша да взема. Непрекъснато чета във форума и научавам много, много неща за тези красавци, но ме е страх нещо много крехки ми се струват - особено в раздела за здравословните проблеми. Благодаря Ви още веднъж.

#430 Потребителят е офлайн   charming Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 August 2012 - 10:41 PM

Ако си вземете куче от легитимен развъдик, кученцето няма да има здравословни проблеми, освен това развъдчика ще е винаги насреща и ще ви помага много при отглеждането на малкото сладурче. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#431 Потребителят е офлайн   bamse Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 September 2012 - 12:16 PM

Здравейте :smile:

От няколко дни имаме йоркширско териерче, роден е на 17 юли, с нас е от миналата събота.
За известно време живеем в Чехия, взехме го оттук, разгледах страниците на близките развъдници и си харесахме момченце.
Сега за храненето... От злоядите бебешори е. В развъдника ми казаха да му взема Роял Канин Джуниър Мини, дадоха ми и едно пликче с храна за няколко дни. Преди да купя храна в пакет за вкъщи, четох темата, освен това, когато акаше, забелязвах, че има малко слуз накрая, което за мен си е раздразнен стомах, поне при човешките деца :) се получава от това. Така че в крайна сметка взех Eukanuba Puppy за породи под 10 кг Като начало да кажа, че след нея слуз няма, но не я и яде особено, като и с предишната не показваше голям апетит. Когато му сипах за пръв път Eukanuba, онзи ден вечерта, я изяде, което ме зарадва, че е проял, но не.
Режим преди да го вземем, не е имал, храната за деня си е седяла в купичката, но след първите 1-2 дни вкъщи, реших да му давам под час - през 3 часа, което е 5 пъти дневно, общо 50 г за деня.
Преди това пробвах към Роял Канин-а да му сложа чаена лъжичка кисело мляко, така му харесваше много повече, но след няколко такива хранения получи разстройсто, така че засега приключвам с експериментите с храни, на които не пише 'за малки кучета'. А и тук киселото мляко не знам колко всъщност е такова.
Снощи към накиснатата с вода Еукануба му сложих лъжичка пастет за малки кученца, хапна добре, но тази сутрин същото само го подуши и не го близна. При следващото хранене хапна да кажем 1/4.
За момента реших така да процедирам - слагам порцийката гранули с лъжичка пастет, след малко я махам и си чакам 3 часа. Също така спирам да 'разнообразявам', защото явно има ефект само по веднъж.
Но ме притеснява не толкова, че гладува, колкото видът му цяла сутрин, докато се накуми да хапне малко при храненето към 11 - и вчера, и днес беше така - само си лежи на местенцето и придремва, не става да играе, не тръгва след мен, а само вдига глава, да ме погледне, като ме чуе, че се движа наоколо, дори не става да пие вода и пишка. В момента, в който хапне, макар и малко, става жизнен и игрив. Съответно най-сериозното му нахранване е вечерта и тогава е в супер настроение.
Иначе е добричък, научен е да ползва за тоалетна бяла кърпа и има дни с доста голяма успеваемост, като вече много добре знае откъде взимам наградата и пристига веднага, след като ползва мястото по предназначение.

Благодаря на всички, които имаха търпение да ми изчетат поста и могат да помогнат със съвет :smile:

#432 Потребителят е офлайн   sisis4a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2012 - 11:28 PM

Най-добър отговор ще получите от развъдника от който сте взели мъника. Това е лично мнение, от опит го знам,че там най-добре познават навиците му от деня на раждането до момента - как се е хранил,как се е държал и прочие.
Според мене внасянето на нова и нова храна всеки път в менюто го прави още по-злоядо,защото чака разнообразие и все по-вкусни неща да му предложите. Все пак попитайте,може и още някой да предложи нещо друго.

#433 Потребителят е офлайн   bamse Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 September 2012 - 11:16 PM

Благодаря за отговора!
От развъдника ми пратиха снимка на пастет, който са му слагали, всъщност госпожата е много отзивчива и тя самата чака новини. Успехът с добавката е много променлив, обаче, първо му хареса повече, след това ближеше гранулите, докато най-накрая просто си помирисва храната и отминава. Ще видя следващите дни какво ще стане.
Със сигурност си е променил навиците при липсата на конкуренция.

#434 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 September 2012 - 11:42 PM

Може би не е зле да посетите вет за профилактичен преглед щом кученцето през повечето време е унило.Като цяло като бебета спят,хапват и играят :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#435 Потребителят е офлайн   bamse Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 September 2012 - 08:39 AM

Не, не е унил, дори напротив. Може би сутрин е по-сънлив и ако ядеше както трябва, нямаше да ме притеснява, а сега се чудя дали не е от глад. Иначе при второто хранене хапва нещо там и се разбеснява.
Определено е гладен, не е липса на апетит, защото като чуе, че му приготвям храната, се строява до мен и ме следва, докато му оставя купичката, но след това яде съвсем малко или само подушва, поглежда ме през рамо и се заема с нещо друго. Вчера го пробвах, докато му сипвах, 'изпуснах' 3-4 гранули, обра ги мигновено, но в купичката е друго. Също, докато въобще яде, ако нещо падне извън, го обира най-старателно, а това, което е вътре, не го интересува особено :wa_048:

#436 Потребителят е офлайн   Martyy Икона

Публикувано: 14 October 2012 - 10:44 AM

Здравейте,
Днес ми подариха Йоркширски териер, но за съжаление не са попитали нищо за храната в магазина.
Искам да ви попитам по колко и с каква храна трябва да си храня бебето. Той е на 2 месеца и тежи около 350 грама. Купих му на Royal Canin Yorkshire Terrier 29 за кученца от 2 до 10 месеца на на опаковката теглото започва от 2 кг. Като го изчисля за нашето тегло излиза че трябва да го храня с не повече от 15 грама храна на ден.
Моля помогнете незнам с какво да го храня а часът ми за ветеринар е чак в сряда(след 4 дни).
Благодаря на всички предварително!

#437 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2012 - 04:44 PM

hranete go s junior na royal canin ili junior purina... ili vsjaka druga hrana za kuceta ot 2 do 12 meseca .... no izkazvaneto vi ...casa mi e pri veterinara "..."me ubi""... ako kuceto ima nuzda ot spesna pomost i vet nuzda???? ste cakame koj den ?
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#438 Потребителят е офлайн   bamse Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 October 2012 - 11:08 PM

Martyy, tеглото, което е в първия ред а таблицата и започва от 2 кг е ориентировъчно и са килограмите, които кучето ще достигне като голямо, т.е. при положение, че йоркширите са около 3 кг като възрастни, гледате колонката на 3 кг и определяте количеството според месеците на кученцето. Грамовете, които ще определите така, са цялото дневно количество, което разделяте на 4-5 хранения.

С нашия дребосък след като писах тук, все пак отидохме на ветеринар, и без това ни предстоеше ваксина и беше полезно предварително да се запознаем. Както каза лекарят добре е, просто е капризен :md_064: Така че се успокоихме, а и вече с храненето са по-добре нещата :) За многото сън преди обед се оказа, че просто така обича, защото и когато яде добре, пак го прави, напразно съм се притеснявала, че може да е заради гладуването.

#439 Потребителят е офлайн   SlAdYrChEtO16 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2013 - 07:16 PM

благодаря за инфото и аз имам йорки на 2 месеца какво да му давам много е игриво и не се храни самостоятелно , а аз му давам от моета ръка
User's Signature

BaDgIrL
Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#440 Потребителят е офлайн   mellanie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 January 2013 - 02:22 PM

Имам йорки от няколко години. Мъжки сладур :) Много е капризен и беше голям проблем да се спре на определена храна. Взела съм го от развъдник, където ми препоръчаха Роял Канин като най - висок клас храна за кучета. И така, малкият йорки си избра RC mini adult, което много обича и до днес. Само че, напоследък чувам някакви противоречиви мнения за тази марка... Не знам дали е атака от конкуренцията или действително продуктите не са качествени.. Знам само, че кучо обожава тези гранулки. Истинският повод да се замисля, дойде от една реплика на приятелка, когато обсъждахме този въпрос. Обяснявам й аз за съмненията си за РК и как Оникс го обожава и тя казва: "Някои хора също обожават хамбургери, но това не значи, че те са качествени или полезни за тях" :ud_009: И тук вече ме накара да се замисля... Някои съдят за храната по общия външен вид на кученцето..Ами добре си изглежда - жизнено, с мека и дълга, ненакъсана козина... Питам се дали този вид РК му е достатъчно полезна или пък дали не е изключително вредна?... Та в този ред на мисли, постът ми е отправен като поредица въпроси към специалистите и развъдчиците на йоркита, които са във форума. Тези, които са наясно с нуждите на кученцето и качеството на хранителните продукти за животни в България. Очаквам вашите отговори, приятели!

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни