Здравейте
От няколко дни имаме йоркширско териерче, роден е на 17 юли, с нас е от миналата събота.
За известно време живеем в Чехия, взехме го оттук, разгледах страниците на близките развъдници и си харесахме момченце.
Сега за храненето... От злоядите бебешори е. В развъдника ми казаха да му взема Роял Канин Джуниър Мини, дадоха ми и едно пликче с храна за няколко дни. Преди да купя храна в пакет за вкъщи, четох темата, освен това, когато акаше, забелязвах, че има малко слуз накрая, което за мен си е раздразнен стомах, поне при човешките деца :) се получава от това. Така че в крайна сметка взех Eukanuba Puppy за породи под 10 кг Като начало да кажа, че след нея слуз няма, но не я и яде особено, като и с предишната не показваше голям апетит. Когато му сипах за пръв път Eukanuba, онзи ден вечерта, я изяде, което ме зарадва, че е проял, но не.
Режим преди да го вземем, не е имал, храната за деня си е седяла в купичката, но след първите 1-2 дни вкъщи, реших да му давам под час - през 3 часа, което е 5 пъти дневно, общо 50 г за деня.
Преди това пробвах към Роял Канин-а да му сложа чаена лъжичка кисело мляко, така му харесваше много повече, но след няколко такива хранения получи разстройсто, така че засега приключвам с експериментите с храни, на които не пише 'за малки кучета'. А и тук киселото мляко не знам колко всъщност е такова.
Снощи към накиснатата с вода Еукануба му сложих лъжичка пастет за малки кученца, хапна добре, но тази сутрин същото само го подуши и не го близна. При следващото хранене хапна да кажем 1/4.
За момента реших така да процедирам - слагам порцийката гранули с лъжичка пастет, след малко я махам и си чакам 3 часа. Също така спирам да 'разнообразявам', защото явно има ефект само по веднъж.
Но ме притеснява не толкова, че гладува, колкото видът му цяла сутрин, докато се накуми да хапне малко при храненето към 11 - и вчера, и днес беше така - само си лежи на местенцето и придремва, не става да играе, не тръгва след мен, а само вдига глава, да ме погледне, като ме чуе, че се движа наоколо, дори не става да пие вода и пишка. В момента, в който хапне, макар и малко, става жизнен и игрив. Съответно най-сериозното му нахранване е вечерта и тогава е в супер настроение.
Иначе е добричък, научен е да ползва за тоалетна бяла кърпа и има дни с доста голяма успеваемост, като вече много добре знае откъде взимам наградата и пристига веднага, след като ползва мястото по предназначение.
Благодаря на всички, които имаха търпение да ми изчетат поста и могат да помогнат със съвет