Dog.bg Форуми : Хранене на Йоркширския териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на Йоркширския териер

#181 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 July 2009 - 11:02 PM

Миме няма да ти пускам снимка на лични, защото ще видиш на живо как изглежда козината на едно от твойте кучета знаеш за кое става въпрос. Храня го само с Еукануба Adult и никакви добавки и витамини не му давам. Ти го видя преди месец и каза, че не можеш да повярваш. Аз поне през изминалите 2 години се убедих, че всичко е индивидуално и по отношение на храна, по отношение на козметика, и т.н. Необходим е усет. Единна формула няма. Това което при едно куче е супер при друго е съсипващо.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#182 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2009 - 12:30 PM

Имам следният въпрос: Преди да си вземем йорките бях чела в някаква статия, че като добавка освен пилешко месце, плод и т.н. се дава белтък. Но като попрочетох мненията ви, става въпрос за жълтък + извара евентуално. Кое да му дам? Или може и от двете? И друго... тези добавки в какво количество се дават? Защото "малко" е много относително. Примерно супена лъжица? И като добавка, или между храненията?

#183 Потребителят е офлайн   dani_to_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2009 - 12:44 PM

Мама на Бари - ето нещо надявам се да ти е полезно:

Веднъж в седмицата може да се даде на йоркито смес от един твърдо сварен жълтък с извара, като се добави и една чаена лъжичка зехтин.

- - - -
Здравейте!Аз все още нямам йорки , но се надявам скоро да имам!Искам да попитам някои неща относно храната , защото не съм запозната много..

Коя е най-подходящата храна за 2/3 месечни йоркита и къде я продават?/В големи супермаркети като Пикадили , Метро и т.н или в зоо магазините?/

Прочетох , че не трябва да се дават карантия, кокали, пикантни храни или салам..пушени меса, месни деликатеси, кокали, торти и сладкиши, също така и някои зеленчуци : картофи, зеле, цветно зеле, зелен грах.А за шоколада знам , че е забранено.Има ли нещо друго , което трябва да знам да не давам на кучето?Знам ,че не трябва да се прекалява с човешката храна , иначе видях какво става!

User's Signature

Качена снимка

#184 Потребителят е офлайн   dani_to_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2009 - 09:40 AM

Извинявам се , за тъпияи въпрос коя храна е най-подходяща..Вече прочетох темата , най-подходящата за бебета е Роял Канин Стартер smile.gif

Прочетох , че не трябва да се дават карантия, кокали, пикантни храни или салам..пушени меса, месни деликатеси, кокали, торти и сладкиши, също така и някои зеленчуци : картофи, зеле, цветно зеле, зелен грах.А за шоколада знам , че е забранено.Има ли нещо друго , което трябва да знам да не давам на кучето?Знам ,че не трябва да се прекалява с човешката храна , иначе видях какво става!

User's Signature

Качена снимка

#185 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2009 - 03:39 PM

Твойто куче с каква храна е захранено? Обикновенно се използва висок клас храна. Така е по-добре за общото здравословно състояние на кучето и не е необходимо допълнително да се дават витамини и добавки. Не е желателна честата смяна на храната. Винаги се купува храна в затворени пакети, а не насипнана, защото при насипната не си сигурена какво купуваш.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#186 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2009 - 10:29 AM

От няколко дни започнах да давам на Бари по малко пиперче, белтък от яйце, ябълка, праскова. Давам му по малко, защото първият път с разнообразяването на храната при нас протиче доста притеснително. Бях му дала пилешко месо и на другия ден се скъса от повръщане. За това започнах със съвсем малки количества. Той е лакомник и с огромно удоволствие прие разнообразието. Но забелязвам от ден-два, че не си яден гранулите. Всички отговори според мен водят до това, че той разбра, че има и друго за ядене и за това не желае да яде. Но мисля, че това ще е временно, докато проумее, че основното му ядене ще е кучешката храна. Вашето мнение?

#187 Потребителят е офлайн   dani_to_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2009 - 10:33 AM

Аз мисля , че не трябва да му даваш много човешка храна , защото ще свикне с нея и после трябва да стои гладен 1/2 дена докато му дойде акъла да яде гранулите!
User's Signature

Качена снимка

#188 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2009 - 10:39 AM

И мисля, че сега е моментът да ви споделя и нещо друго. Пиша го в тази тема, защото все още не знаем от какво беше провокирано.
В горният пост писах, че Бари повръщаше след прием на пилешко месо. НО! Същият ден се случи и едно нещастие. Аз го изтървах. Не от много високо, но достатъчно. Така шаваше в ръката ми, че аз от страх да не го стисна... Не се оправдавам. Такава вина не бях изпитвала вероятно никога. Не спирах да се обвинявам /изгледала съм две деца, очаквам някой ден и внуци/. Ужасът, който изживях, когато той падна и започна силно да плаче просто не искам да си го спомням. Аз плачех по-силно от него и се молех нищо да му няма. Той се успокои и заспа. Нямах търпение да се събуди за да видя дали ще куца. Толкова съм била глупава! Като че ли само крачката му могат да се увредят. Изглеждаше добре. Но на другият ден /и след пилешкото месо/ той до обяд постоянно спеше. Стори ми се обезпокоително. На обяд като започна и да повръща... грабнах го и при доктора. През целия път не спирах да плача и да се моля на моята космата душичка нищо да й няма. Обяснявам на док.и рева, а той ми се смее и ме успокоява. Така и не разбрахме от какво му бяха симптомите. Той естествено го прегледа, установи, че всичко е наред, но му сложи кръвоспираща инжекция /първият път повърна кафява течност/, в случай, че си е наранил меките тъкани, сложи му и системи. След 2-3 дни всичко се нормализира. Но Бари престана на скача от дивана. Вече минаха около 20 дни и не може да се престраши. Беше на два месеца и половина, като си го взехме и учудването ми, че скачаше още първия ден беше голямо. Та Мечо-каракачанката му трябваше доста време да го направи. А това мъниче е толкова храбро. Но явно стресът си е останал. Дано го преодолее. Едва, когато това стане ще мога да си простя за небрежното си отношение.

#189 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2009 - 11:27 AM

Аз му давам само от позволените за него храни. И то само когато някой от нас хапва и то в съвсем малки количества. Иначе до като вечеряме примерно все още не се е осъзнал, че нещо там става без него. smile.gif Но като гледам как върви развитието му, в най-скоро време ще захитрее и ще започне нападението. eg_033.gif
Dani_to_, в единият си пост пишеш: "Знам ,че не трябва да се прекалява с човешката храна , иначе видях какво става!". Би ли ми казала за какво става въпрос? Може на лични.

#190 Потребителят е офлайн   dani_to_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2009 - 05:02 PM

mama na Bari

Става дума , че прояжда човешка храна и не иска да яде гранули , а не става само с човешка..И после трябва 1/2 дена да стои гладен , за да му дойде акъла да яде гранулите!Разбира се не при всички кучета е така , но при повечето е така

Ето цитат на YORK ANASTASIA

Цитат(YORK ANASTASIA @ Apr 3 2007, 10:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Мойто скромно мнение е че трябва да поседи малко гладен !
Пробвай и ще видиш как се яде ....аз има доста практика с подобни "лигьовци" и извода беше .....колкото повече угаждах и се чудих какво да му измисля само и само милото да не умре от глад l) толкова повече ме правеше на маймуна !
Накрая ми писна и времето и бройката ме притиснаха ....и да видиш как всички ПРОЯДОХА l) l) l) ДАЖЕ ПРЕЯДОХА drink

User's Signature

Качена снимка

#191 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2009 - 09:31 PM

Цитат(mama na Bari @ Aug 10 2009, 11:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
И мисля, че сега е моментът да ви споделя и нещо друго. Пиша го в тази тема, защото все още не знаем от какво беше провокирано.
В горният пост писах, че Бари повръщаше след прием на пилешко месо. НО! Същият ден се случи и едно нещастие. Аз го изтървах. Не от много високо, но достатъчно. Така шаваше в ръката ми, че аз от страх да не го стисна... Не се оправдавам. Такава вина не бях изпитвала вероятно никога. Не спирах да се обвинявам /изгледала съм две деца, очаквам някой ден и внуци/. Ужасът, който изживях, когато той падна и започна силно да плаче просто не искам да си го спомням. Аз плачех по-силно от него и се молех нищо да му няма. Той се успокои и заспа. Нямах търпение да се събуди за да видя дали ще куца. Толкова съм била глупава! Като че ли само крачката му могат да се увредят. Изглеждаше добре. Но на другият ден /и след пилешкото месо/ той до обяд постоянно спеше. Стори ми се обезпокоително. На обяд като започна и да повръща... грабнах го и при доктора. През целия път не спирах да плача и да се моля на моята космата душичка нищо да й няма. Обяснявам на док.и рева, а той ми се смее и ме успокоява. Така и не разбрахме от какво му бяха симптомите. Той естествено го прегледа, установи, че всичко е наред, но му сложи кръвоспираща инжекция /първият път повърна кафява течност/, в случай, че си е наранил меките тъкани, сложи му и системи. След 2-3 дни всичко се нормализира. Но Бари престана на скача от дивана. Вече минаха около 20 дни и не може да се престраши. Беше на два месеца и половина, като си го взехме и учудването ми, че скачаше още първия ден беше голямо. Та Мечо-каракачанката му трябваше доста време да го направи. А това мъниче е толкова храбро. Но явно стресът си е останал. Дано го преодолее. Едва, когато това стане ще мога да си простя за небрежното си отношение.

не бои се мила , не се обвинявай , може да се ядосваш само че си го водила на ветеринар........ те се престарават в желанието ти да те оберат понякога
Изтървах Моли от височина около 1,50 , като тя се завъртя така че стъпи в последният момент на земята , просто не можах да реагирам трябваше или да пусна нея или телефона който звънна и ме стреста
глупава и нелепа ситуация
Тя се разскимтя и побегна куцайки с едното краче, изпаднах в ужас , настигнах я взех да и масажирам крачето , намокрих го и се молих всичко да е о.к ,цяла вечер се сърди и се прави че ми е сърдита , аз я галя тя иска да ме хапе....... на 3 месеца беше .... сега е на четири днес стана......
Със сръднята си останахме въпреки че аз вечерта ставах да проверявам дали диша, толкова са уплаших.
А от бяло пишеко месо моята се подриска здраво ....... повечко гранулки и всичко ще е о.к
едва ли имат общо двете неща , не знам пак не съм ветеринар , но хората тук ми помагат повече със съветите си , ако е сериозно да съгласна съм за ветеринаря , но за всичко ако ходиш там по добре кажи на ветеринарите ще ви дам 30 лева нищо не и правете само ми дайте съвет не е нужно да и биете каквото и да било ако не се налага

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#192 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2009 - 09:44 PM

Цитат(mama na Bari @ Aug 10 2009, 08:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
От няколко дни започнах да давам на Бари по малко пиперче, белтък от яйце, ябълка, праскова.

Ама от какъв зор пиперче?!?!?! ud_009.gif .... или пък белтък от яйце?!
Хора не си правете такива експерименти с животното,то на първо място е МЕСОЯДНО животно и не са му нужни праскови,ябълки и т.н .... може по едно парченце колкото за лиготия веднъж в седмицата.
За лакомство може да ползвате обезкостена риба,пиле или пастет,също и жълтъка от яйцето,а не белтъка.
Всякакви такива подправки от рода на сол,пипер,захар и т.н са си чиста отрова за малките гадини.
User's Signature

Качена снимка

#193 Потребителят е офлайн   maria11111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 August 2009 - 11:29 PM

Привет на всички tb_195.gif

чета дискусията и искам и аз отново да ви напомня явно се налага да се прави и това за да не се чудите после от къде идват всички проблеми които сами си създаваме.

1-во Всяко куче от кадето и да е купено то преди да го вземете е захранено с гранулирана храна и докато вие самите не го научите да яде друго,то ще си яде гранулките.(научте ли го да му давате от масата край,ставаме капризни и се почва "ама то не иска да яде........." , "ами пробвах всички храни не ги иска.........." , "помогнете какво да направя......"),сухата храна е много по добра от всичко останало което му давате,в нея има всичко необходимо за вашето куче естествено ако е здраво x_194.gif

ea_103.gif

2-ро Спрете да давате на кучетата всякакви видове колбаси,салами и т.н. в които има подправки.Повечето проблеми с стомаха като колити гастрити и т.н. идват от тях.

Стига с лекциите,

обичаите кучетата си,

а повчрвайте ми това да сте строги незначи,че сте лоши

fo_156.gif

#194 Потребителят е офлайн   jimmy_ivanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 12:20 AM

Браво МАРИЯ1111,точно и ясно!Особено последното много ми хареса.Ние трябва да създадем режим и навици на нашите любимци! ae_085.gif

#195 Потребителят е офлайн   sisis4a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 08:18 AM

Здравейте!
Искам и за да си позволя да поразсъждавам с вас на темата с храненето. Чесно казано,от двумесечно четене на форума, за всичко което касае отглеждането на йорки направо ме тресе страх. Много ме е страх за моята сладурана. Искам да ви питам дали съм права. Аз съм гледала 17 години френска булонка,мъничка,тя ядеше изцяло човешка храна-супички, бульони,разбираемо е,че когато я взехме още нямаше такива храни като сега-видове,обогатени с какво ли не. МИлата ми почина от старост,не си спомням, докато не остаря да съм я водила по ветеринар за някаква болест. Съгласна съм,че между породите сигурно има голяма разлика-не съм спицеалист по този въпрос,но може би и това има значение. Сега най-големия ми страх е малката да не намери някой изтърван залък,нещо под масите-все пак имам трима мъже в къщата,които някой път се хранят като малки прасенца. Седя и си мисля,ако захранвам малката с човешка храна, просто по малко от всичко,за да може организмът да свикне с тази храна-дали ще се оттървя от проблеми с храносмилането.
Скоро говорих с моя ветеринар-забелязах,че вечерно време, или да кажем един път на ден кучето ми дриска, а през останалото време си се изхожда нормално,отначало се притесних много,после говорих с доктора и той ми обясни,че ако е намерила нещо да яде-нещо което не е яла преди-то колко му трябва на това бебе-1-2 трошички и това си е направо нахранване.
ТОва са моите мисли,които ме тревожат по отношение на храненето. Ще бъда благодарна ако някой поразсъждава с мен по въпроса.

#196 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 08:50 AM

И аз мисля, че не е лошо, ако от време на време се дава по малко от позволените храни на йоркито. НЕ ГОВОРЯ за кокали, карантии, салами, манджи и прочие. Защото ако го храня само с гранули, това ми звучи като гледане в стерилна среда. Нашият Бари ми направи впечатление, че от първият ден тръгна да души по земята и да си вре муцунката във фугите на дюшемето и да облизва боклуците. Като прахосмукачка е. Казвах му "НЕ", но то явно е по-силно от него. А нали се сещата, че не мога постоянно да ходя с прахосмукачката?! Но пък от друга страна смятам, че така си създава имунитет. Че какво ще стане като почна да го извеждам навън? Естествено, че ще наблюдавам да не намира и похапва акита, кокали и други боклуци. Поне за сега мисля, че овладявам положението и с добавките, които давам под формата на плод и зеленчук, но в мноооого малки количества и нарязани съвсем на ситно. Следя му изхожданията, те са нормални и мисля, че не бъркам в нищо.
Но от снощи започна да лае, когато ние вечеряме. Явно вече се светна, че нещо вкусно има, а той не участва. Вие как се справяте с това, когато йоркито ви гледа жално. Говорите ли му нещо? Обяснявате ли му? Интересно какво ли ще разбере...

#197 Потребителят е офлайн   Doni M Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2009 - 09:05 AM

Аз да споделя какво става при нас. Както бях казала един слънчев ден отказа да яде гранули, при положение, че друга храна не е опитвал, освен понякога пастет или пауч. Взех да ги овкусявам с пастет, но и така не ще. Вече близо няколко седмици не ще и не ще. Чак когато буквално прегладнее се прежалва и хапва.
Така се получава, че на ден изяжда само 1/3 или максимум до 2/3 от порцията. Това ме навежда на мисълта, че сладура не получава нужното количество витамини, минерали и прочее. Дали да не започна да му давам разни витамини?! Какво мислите?

И днес реших да му сложа 3 чаени лъжички прясно топло мляко в гранулите (то толкова малко беше, че даже не се намокриха повечето) и това щеше да изяде купичката.

Но зная, че максимум до 6 месец може да се дава прясно мляко. С какво друго мога да овкусявам гранулите. С пастети, паучове и прочее не иска. Киселото мляко позволено ли е или нещо друго, което да е в течно състояние?
User's Signature

Качена снимка

#198 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 10:21 AM

Ветер.лекар ми беше казал, че може с пилешки бульон. Но нека знаещите да дадат мнение, аз все още се уча.

#199 Потребителят е офлайн   jimmy_ivanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 10:30 AM

Защо не пробвате с пилешки бульон,но не с готовите,а истински от сварено месо. ae_085.gif

#200 Потребителят е офлайн   Doni M Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2009 - 12:31 PM

Ще пробвам с бульона. Тъкмо имам бяло пилешко филе. Ще го сваря още днес :) Благодаря!
User's Signature

Качена снимка

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема