Dog.bg Форуми : Да помогнем на пострадало хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Да помогнем на пострадало хъски

#1 Потребителят е офлайн   Diva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 November 2010 - 01:56 PM

Здравейте,
Бих искала да помогнем на едно пострадало животно.
Намерено е женско хъски в безпомощно състояние, било е малтретирано жестоко, в следствие на което е загубило едното си око. В момента е на лечение и оцеляването му не е съвсем сигурно, но ако има шанс да живее бих искала да направя каквото е по силите ми да му намеря дом. Лечението има кой да го поеме, важното е да му се намери подходящ дом с добри стопани. Ако някой има желание да го приеме в своя дом моля да ми пише е-мейл snatanasova@yahoo.com.

#2 Потребителят е офлайн   Diva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2010 - 11:49 AM

Здравейте на всички,
Днес видях сладура, много е дребна и слаба. Моля който разбира от породата да сподели дали е точно хъски според снимките, които й направих. Все още изхвърля доста кръв, но вече е на крака и ще се оправи. Оченцето няма да се възстанови, но това не мисля че ще й създава проблеми.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2010 - 12:39 PM

О, Боже ! Кой и е причинил всичко това....разкажете повече - тук има кой да ви чуе ! Вие ли я спасихте ?
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#4 Потребителят е офлайн   Diva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2010 - 12:49 PM

Здравей Петя, и аз нямам много информация какво се е случило, но според лекарите е било жесток побой. Добре че няма нищо счупено, нито пък непоправимо повредени вътрешности, едното оченце е загубено, няма да може да се възстанови, но другото е ок. Намерена е от едно момиче случайно, била е захвърлена край някакъв път. Като разбрах за случая много ми стана болно и реших да му намерим сигурен дом на това пострадало животинче. Много бързо се възстановява, мисля че в петък е била намерена, вечерта е била критична, на другия ден на системи, малко кашичка, днес успях да й изкуша с месце, дори търсеше още. Много е добро животното, малко я поразходих, направи ми впечатление че по време на разходката беше весела, искаше да се запознае с друго кученце, но като видеше отдалеч мъж с анцуг или друга разпусната дреха се плашеше и се свиваше в краката ми. Моля който има желание да й осигури топъл и уютен дом да ми пише. Много е дребничка, много е слаба, не ми изглежда да е била добре гледана, но мисля че заслужава много, много любов исъм сигурна, че и тя ще отвърне със сащата, че и отгоре.Ще остане в клиниката докато не й се намери дом. Благодаря на всички, които се трогнаха от съдбата й и помагат с каквото могат.

#5 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 22 November 2010 - 02:23 PM

Бедничкото животинче,според мен не е жестоко пребита,а по-скоро изтезавана,след като е слаба не е хранена сигурно,но кой би сторил такова нещо на кученце,което няма представа какво е сторило и за какво търпи глупостта на хората.Защо тези хора са си взели куче,след като са го мъчили през цялото време,което личи и от снимките-глад побой,изваждане на око.Просто не мога да кажа нищо повече.Пиши как е сладураната,възстановява ли се и намериха ли се любящи и ОТГОВОРНИ стопани?Изгубила е доверието си и любовта си.Ще и трябва малко любов и внимание и може би ще си го върне.Човек,който я иска трябва да прочете как отново да и върне доверието към хора и да може да и покаже,че не всички хора са жестоки.

#6 Потребителят е офлайн   Diva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2010 - 10:23 AM

Здравейте отново,
Благодаря на всички за загрижеността, която проявихте. Момиченцето вече си има няколко кандидатстопани, който и да бъде избран тя ще бъде гледана прекрасно и с много любов. Благодаря много, не съм вярвала че за 2 дни толкова много хора, от цялата страна ще се включат и ще проявят загриженост. Публично благодаря на Aljaska, която прояви много търпение и добрина и продължава да се интересува за състоянието и бъдещето на сладура.
Приятен ден на всички!

#7 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 24 November 2010 - 10:45 AM

Боже горката животинка....как може това да и се случи....но да гледаме напред сега вече е в сигурни ръце и само хубаво я очаква :smile: Ще се оправи и ще стане истинска красавица.Продължавайте да ни информирате за подобрението на момичето!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   strelichka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 11:44 AM

Боже, какви гадове има, Боже!!! Имам двама красавци - Роки и Рекс:) Обичам ги като мои деца, ако някой им причини нещо подобно съм готова да го убия!!!! А този изрод, знае ли се кой е! Много ми се иска да му се покаже какво значи жесток побой, много е лесно да се бие същество по - слабо от теб!!!Що за човек би направил подобно нещо, знам че хъскитата далеч не са от най послушните, но са най - любвеобилните кучета , които съм виждала....:)))))Как можеш да причиниш такова нещо на едно малко слънце!!!Мамина душа, дано животът й по нататък е лишен от страдания и има късмета да попадне на добри стопани:)))Искрено вярвам, че има и добри хора, които могата да изтрият тази злина:)

#9 Потребителят е офлайн   Diva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 12:42 PM

Благодаря на Nuscho и на Стреличка.
Историята е покъртителна. Момичето вчера ми я разказа, ще ви я разкажа така както ми бе предадена на мен. В индустриалния квартал на града има хипермаркет с голям паркинг, той е разположен край голям булевард. През деня там е пълно с хора. Та момичето минавало от там и вижда гледка- няколко цигани скупчени край пътя, нещо я усъмнява и се приближила като видяла безжизненото животно с примка на врата се развикала и циганите се разпръснали и разотишли. Тя веднагала започнала да прави сърдечни масажи на бездиханното животно и когато загубила надежда започнала да се оглежда къде да погребе трупчето, в тозо момент кученцето дало признаци на живот. Завежда го в клиниката, където не веднъж е водила намерени от нея и пострадали други животинки, просто тя е много добър и съвестен човек. Като по чудо сладураната оцелява през нощта и когато отидох да я видя след 2 дни вече беше на крака. В момента вече се катери по лекарите докато си гледат работата, просто им е спечелила сърцата, защото е много дружелюбна, наистина е много сладка. Според лекарите тя е била пребита до смърт и е била душена.
Момичето със сълзи на очи се чудеше и ми вика "как и възможно, толкова хора имаше, и никой, никой не й се претече на помощ, всеки подминаваше". Аз си мисля че донякъде минувачите са били добре дошли, защото ако това се бе случило на обезлюдена улица, тия цигани кой знае какво щяха да й направят и на момичето, късмет са имали и едната и другата.
Само оченцето ще напомня за трагедията, всичко останало вече е минало, личи й че не е била добре гледана, затова искаме стопаните да са нови и да се убедим, че са добри и отговорни хора, по възможност от друг град, не искам на малката нищо да й напомня повече за това, което е преживяла, нито миризми, нито гледки от града, нищо.
Бях ви разказала, че докато я разхождах видеше ли мъж с анцуг, или дори само като чуеше мъжки тежки стъпки и се свиваше в краката ми.
Тя е спасена, донякъде и това, че е породиста също много й помага, жалко че хора си позволяват подобни своеволия над беззащитни животни, не всички те имат шанса да срещнат своите спасители. Така ми се иска да се организира някакъв вид зоополиция, да се подеме инициатива, в която всички, на които не им е безразлично това да се включат и да се учреди подобна държавна структура. Ако знаете моля уведомете ме!
Благодаря на всички за съпричастието!

#10 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 24 November 2010 - 01:51 PM

Ако само видя някой да наранява невинна животинка,какво ще му се случи...Хайде да не ставам много груб,ама искам само да кажа,че хората,които изтезават така животинките заслужават да бъдат мъчени по същия начин.Тук ако куче те нападне убиват кучето,ако ти "нападнеш" куче-нищо не правят по въпроса.Просто не мога да пиша повече,че се ядосах,чао засега от мен.

#11 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 04:06 PM

Милата душичка...много мъчно ми стана като я видях, дано попадне при добри хора! Следя темата, качвайте снимки и информация как се развива мъничката, а Вас поздравявам за помощта, която и оказвате!

#12 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 05:43 PM

А възможно ли е кучето да е откраднато, че нещо цигани и хъски не ми се връзва, кой знае откъде са я взели, за да изкарат някой лев.
Може и старите й стопан да се намерят, знам ли...
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#13 Потребителят е офлайн   aljaska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 10:54 PM

Претърсих обявите и за откраднати и за изгубени..никъде не намерих да се търси такова куче в Д,обрич.Един бог знае как и при кого се е стекъл около 4 годишният и живот,дано не целият е бил такъв...

#14 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 November 2010 - 11:19 PM

Кучето си личи, че е от "махалинска скачка" не, че го казвам със лошо, но ето я моята версия.

Купено е от циганите за 100 лв. със цел разплод и при последното кучило да се е издънила. Я малките не мясали още от малки на хъскита я се родили болни и не доживели достатъчно за да бъдат продадени. Не че съм сигурен, че е така но има голяма вероятност. Това до някъде ми дава обяснение за окаяното състояние на кучето в момента. Това вече не е важно за нея. Важното е от сега нататък да разбере какво е да си истинско куче на истински човек!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#15 Потребителят е офлайн   Diva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2010 - 09:03 PM

Здравейте отново,знам че много хора се интересуват от развитието на това сладурче и затова си позволявам да споделя.Тази вечер я видях за втори път,но този път разходих едно понапълняло пухче,което едва удържах,тя вече знае че си има стопанката /момичето което я спаси/ и стъпваше особено важно,пазеше си я от други кучета, и разбира се не пропускаше да подгони котетата,които минаха по пътя.Тя със сигурност ще качи още килограми и тогава тежко му на този който я води,много е силна :-)

#16 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 November 2010 - 09:10 PM

Тоест кучето остава при момичето,което я е намерило ли? :smile:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Diva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2010 - 09:29 PM

Shi bumi girl сега се гледат двечките и се лекуват, момичето няма възможност да я задържи иначе би искала,но докато не оздравее напълно и докато не прецени в чий дом ще й бъде най-добре ще й бъде стопанка. Просто бях възхитена като я видях колко се е променила юначката и как животните усещат че са обичани и парадират с това :-)

#18 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 November 2010 - 09:33 PM

ако имате възможност пуснете и снимчици да и се порадваме :dog: :wub:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   Diva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2010 - 09:45 PM

Изобщо не се сетих, ама и тя беше едно шило, чак се чудя как ще я карам да се спре поне за миг:-)

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни