Да помогнем на пострадало хъски
Публикувано: 21 November 2010 - 01:56 PM
Бих искала да помогнем на едно пострадало животно.
Намерено е женско хъски в безпомощно състояние, било е малтретирано жестоко, в следствие на което е загубило едното си око. В момента е на лечение и оцеляването му не е съвсем сигурно, но ако има шанс да живее бих искала да направя каквото е по силите ми да му намеря дом. Лечението има кой да го поеме, важното е да му се намери подходящ дом с добри стопани. Ако някой има желание да го приеме в своя дом моля да ми пише е-мейл snatanasova@yahoo.com.
Публикувано: 22 November 2010 - 11:49 AM
Днес видях сладура, много е дребна и слаба. Моля който разбира от породата да сподели дали е точно хъски според снимките, които й направих. Все още изхвърля доста кръв, но вече е на крака и ще се оправи. Оченцето няма да се възстанови, но това не мисля че ще й създава проблеми.
Публикувано: 22 November 2010 - 12:39 PM

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 22 November 2010 - 12:49 PM
Публикувано: 22 November 2010 - 02:23 PM
Публикувано: 23 November 2010 - 10:23 AM
Благодаря на всички за загрижеността, която проявихте. Момиченцето вече си има няколко кандидатстопани, който и да бъде избран тя ще бъде гледана прекрасно и с много любов. Благодаря много, не съм вярвала че за 2 дни толкова много хора, от цялата страна ще се включат и ще проявят загриженост. Публично благодаря на Aljaska, която прояви много търпение и добрина и продължава да се интересува за състоянието и бъдещето на сладура.
Приятен ден на всички!
Публикувано: 24 November 2010 - 11:44 AM
Публикувано: 24 November 2010 - 12:42 PM
Историята е покъртителна. Момичето вчера ми я разказа, ще ви я разкажа така както ми бе предадена на мен. В индустриалния квартал на града има хипермаркет с голям паркинг, той е разположен край голям булевард. През деня там е пълно с хора. Та момичето минавало от там и вижда гледка- няколко цигани скупчени край пътя, нещо я усъмнява и се приближила като видяла безжизненото животно с примка на врата се развикала и циганите се разпръснали и разотишли. Тя веднагала започнала да прави сърдечни масажи на бездиханното животно и когато загубила надежда започнала да се оглежда къде да погребе трупчето, в тозо момент кученцето дало признаци на живот. Завежда го в клиниката, където не веднъж е водила намерени от нея и пострадали други животинки, просто тя е много добър и съвестен човек. Като по чудо сладураната оцелява през нощта и когато отидох да я видя след 2 дни вече беше на крака. В момента вече се катери по лекарите докато си гледат работата, просто им е спечелила сърцата, защото е много дружелюбна, наистина е много сладка. Според лекарите тя е била пребита до смърт и е била душена.
Момичето със сълзи на очи се чудеше и ми вика "как и възможно, толкова хора имаше, и никой, никой не й се претече на помощ, всеки подминаваше". Аз си мисля че донякъде минувачите са били добре дошли, защото ако това се бе случило на обезлюдена улица, тия цигани кой знае какво щяха да й направят и на момичето, късмет са имали и едната и другата.
Само оченцето ще напомня за трагедията, всичко останало вече е минало, личи й че не е била добре гледана, затова искаме стопаните да са нови и да се убедим, че са добри и отговорни хора, по възможност от друг град, не искам на малката нищо да й напомня повече за това, което е преживяла, нито миризми, нито гледки от града, нищо.
Бях ви разказала, че докато я разхождах видеше ли мъж с анцуг, или дори само като чуеше мъжки тежки стъпки и се свиваше в краката ми.
Тя е спасена, донякъде и това, че е породиста също много й помага, жалко че хора си позволяват подобни своеволия над беззащитни животни, не всички те имат шанса да срещнат своите спасители. Така ми се иска да се организира някакъв вид зоополиция, да се подеме инициатива, в която всички, на които не им е безразлично това да се включат и да се учреди подобна държавна структура. Ако знаете моля уведомете ме!
Благодаря на всички за съпричастието!
Публикувано: 24 November 2010 - 01:51 PM
Публикувано: 24 November 2010 - 05:43 PM
Може и старите й стопан да се намерят, знам ли...

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 24 November 2010 - 11:19 PM
Купено е от циганите за 100 лв. със цел разплод и при последното кучило да се е издънила. Я малките не мясали още от малки на хъскита я се родили болни и не доживели достатъчно за да бъдат продадени. Не че съм сигурен, че е така но има голяма вероятност. Това до някъде ми дава обяснение за окаяното състояние на кучето в момента. Това вече не е важно за нея. Важното е от сега нататък да разбере какво е да си истинско куче на истински човек!

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 29 November 2010 - 09:03 PM
Публикувано: 29 November 2010 - 09:10 PM

Публикувано: 29 November 2010 - 09:29 PM
Публикувано: 29 November 2010 - 09:33 PM