Здравейте отново от нас с Чочко и ни извинете, че отдавна не сме писали. Чочко ви праща махове с опашка от благодарност, че не го забравяте и му стискате палци.
Всеки ден или ходя да го видя, или поне се осведомявам за състоянието му по телефона. Вчера лекуващият вет ми каза, че най-вероятно има
'хронична гана'. Не бях запозната с подобно нещо и все още чета по темата. С две думи: лечението продължава.
След няколко дни ще пуснат може би втори бърз тест за Гана. Очаква се още между 5 и 15 дена да е на антибиотици. Всеки ден е спечелен ден защото за съжаление макар и състоянието му да е стаблино, общото му положение е несигурно. Един ден яде и е по-контактен, следващият е съвсем унил и е на системи, защото не яде. Същото е и с повишената температура, изтеченията и останалите признаци.
Ако хипотезата за гана се потвърди, той е опасен за други животни още няколко месеца. Предполагам, че специалистите ще могат да ни кажат още колко време. За съжаление вариантът за хотел в домашни условия, който бях уговорила, ще отпадне, докато не сме 100% сигурни, че Чочко не е опасен за други кучета.
Но нека стигнем до момента, в който ще мислим за изписване. За съжаление този момент още не е дошъл.
Благодаря на Надежда П. за помощта.
Надя, трогнахте ме!