Elizd,знам какво е да загубиш космат приятел.
Каквото и да кажа няма да ти олекне.Но на Чочко вече му е олекнало-това е важното.Той вече е далеч от болката,а ти бъди силна,защото има толкова много душици на които да помагаш.
Почивай в мир,Чочко!
Чоко, блъснат от кола бездомник със счупен крак Куче търси приемен и постоянен дом, а ние - помощ
Публикувано: 28 December 2010 - 04:02 PM
Благодаря ви за подкрепата!
ShiBumi_GirL,
благодаря ти още веднъж за всичко! Предавам нещата, както аз ги разбрах:
Тестът е отрицателен, но това е само защото той не е заразен, т.е. не излъчва вируса. Просто е преминал в друга фаза на болеста, т.нар 'хронична' или субакутна фаза. Но за съжаление пораженията по нервната система са прекалено много.
Причината за евтаназията е рязкото влошаване след като му изтече курса антибиотици и фактът, че само за няколко дни той съвсем се срина. Целият в декубитални рани, които се отвориха от залежаването, с постоянна висока температура и без да се движи. Изпускаше се там, където лежи. Това щеше да е качеството му на живот и то при положение, че е дълго време на натибиотици.
За съжаление той нямаше никакви съпротивитлени сили и имунната му система е била срината.
Подобряването се сътоеше в това, че смъкна темперетурата, благодарение на антибиотиците и почна да се храни сам. Затова и побързаха да го изпишат от ЦВК - за да е в домашна обстановка, където да не е изложен на риск от други проблеми и да се грижат за него, за да се раздвижва полека, а да не е в клетка.
Галя успяваше да го накара да направи няколко качки, преди да рухне, подмамваше го с храна. Това ни даде нова надежда, решихме, че само с време и постоянство той ще се възстанови поне частично.
До преди няколко дена, когато се влоши...
Много ми е тежко и се извинявам, ако звуча несвързано или не използвам правилните термини...
ShiBumi_GirL,
благодаря ти още веднъж за всичко! Предавам нещата, както аз ги разбрах:
Тестът е отрицателен, но това е само защото той не е заразен, т.е. не излъчва вируса. Просто е преминал в друга фаза на болеста, т.нар 'хронична' или субакутна фаза. Но за съжаление пораженията по нервната система са прекалено много.
Причината за евтаназията е рязкото влошаване след като му изтече курса антибиотици и фактът, че само за няколко дни той съвсем се срина. Целият в декубитални рани, които се отвориха от залежаването, с постоянна висока температура и без да се движи. Изпускаше се там, където лежи. Това щеше да е качеството му на живот и то при положение, че е дълго време на натибиотици.
За съжаление той нямаше никакви съпротивитлени сили и имунната му система е била срината.
Подобряването се сътоеше в това, че смъкна темперетурата, благодарение на антибиотиците и почна да се храни сам. Затова и побързаха да го изпишат от ЦВК - за да е в домашна обстановка, където да не е изложен на риск от други проблеми и да се грижат за него, за да се раздвижва полека, а да не е в клетка.
Галя успяваше да го накара да направи няколко качки, преди да рухне, подмамваше го с храна. Това ни даде нова надежда, решихме, че само с време и постоянство той ще се възстанови поне частично.
До преди няколко дена, когато се влоши...
Много ми е тежко и се извинявам, ако звуча несвързано или не използвам правилните термини...

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов
Публикувано: 28 December 2010 - 04:06 PM
ShiBumi_GirL, в 28 December 2010 - 12:54 PM, написа:
аз не разбрах последно гана ли или не нали теста е бил отрицателен,как така се стигна до евтаназия нали се подобряваше?

Да,докато беше с антибиотика правеше по няколко крачки,но след като приключи курса се влоши,вдигна температура и спря да се изправя.Теста отрицателен,но пораженията от болестта се оказаха непреодолими.Лекарите тук казаха,че раните се дължат на срива в имунната система и ,че организма е в шок.Говорих с Ели.Всички лекари,които са го прегледали са казали,че няма да може да ходи...да не изреждам още,че ми става тъжно.
Почивай в мир,мило момче..ти който до последно ми тупаше с опашчица.
пп.Ели е писала преди мен.
Публикувано: 28 December 2010 - 04:10 PM
Момичета бъдете силни сега поне не го боли и няма да се мъчи
направили сте всичко възможно

Публикувано: 28 December 2010 - 04:13 PM
Ох, лично аз винаги имам чувството, че има още нещо, което може да се направи и че на всяка цена трябва да спасим живот и да се борим с всички сили, докато самото същество не се предаде. За трети път ми се налага да взема подобно решение, първият път не го взех и съжалих, че заради егоизма ми, изтормозих животното. Вторият и третият пъти разчитах на други хора, с които да споделя отговорността. За мен евтаназията е срещу природата...

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов
Публикувано: 28 December 2010 - 06:03 PM
Ели, постъпила си правилно, че не си го обрекла на мъки, знам, че те боли, но стисни зъби и ...продължавай! Някой ден, някое друго кученце ще те погледне с неговите очички!
Почивай в мир, Чочи!
Почивай в мир, Чочи!

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.