Игра на Въпроси и Отговори
Публикувано: 24 May 2006 - 09:01 AM
Аз пък преди си мислех ,че тук ще пишем интересни факти от света на животните ,а то....Да взема да измисля нещо много гадно от моята специалност ама то има пък нет...
Та Честит 24-ти май на всички тук умници!Най- любимият Празник!
Та Честит 24-ти май на всички тук умници!Най- любимият Празник!

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 24 May 2006 - 03:18 PM
Цитат
Аз пък преди си мислех ,че тук ще пишем интересни факти от света на животните ,а то
Според мен той им казал че са грозни.
Наистина,и на мен ми направи впечатление,защото смятам че е тема да се научи нещо а не за да се затрудни другия cl)
Публикувано: 25 May 2006 - 10:35 AM
Цитат
ето логическа задача:
В едно племе от красиви амазонки попаднал един мъж,те го задържали в плен и искали да го убият.Но той казал нещо и те го освободили.Какво им казал той?
В едно племе от красиви амазонки попаднал един мъж,те го задържали в плен и искали да го убият.Но той казал нещо и те го освободили.Какво им казал той?
И така, следващият въпрос е:
На кои континенти се срещат дву-утробните животни?
Избройте поне 5 популярни вида дву-утробни.
(без кенгуруто, разбира се... r) )

Новородено кенгурче в торбата на майка си.

Кенгурче на седмица.
Публикувано: 25 May 2006 - 11:49 AM
Учените са открили, че има начин да възпроизведат малък вид динозаври! Чрез събиране на елементи от костите те биха могли да съзададът някои от клетките на този даден вид динозаври! Какъв е начина??? Или по друг начин : Как биха могли да направят това възпроизвеждане?
п.п. Отговорът е много лесен! r) Само да се замислиш! Една дума
п.п. Отговорът е много лесен! r) Само да се замислиш! Една дума
Публикувано: 25 May 2006 - 01:49 PM
Цитат
Цитат
Кое сухоземно животно има най-голяма сърце? Защо?
Предполагам слона, защото е най голям и най тежък и сърцето му трябва да работи и да изпраща кръв до най отделечените крайници ... замислих се - или жирафа ? b)
Мисля, че е жирафът и проблемът му е когато се навде да пие вода- височината е голяма и налягането съответно също. Общо казано-не мога да говоря по-конкретно.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 May 2006 - 01:59 PM
Добре, ти си, bushka b) . dog нацели, но трябваше още малко категоричност r)
За да се изпомпа кръв чак до главата и мозъка толкова нависоко, сърцето трябва да е мощно и да създаде огромно налягане. Сърцето е около 11 кг, а налягането в аортата - 353/303 мм жив. стълб.
Но в момента, в който се наведе, жирафът би тупнал на място от кръвното налягане в главата. Затова има специална система от възвратни клапи, които се затварят в този момент, а в основата на мозъка има гъста мрежа, наречена "чудна мрежа" от еластични кръвоносни съдове, които поемат като буфер излишната кръв. Така и щом се изправи и кръвта се върне в сърцето, не рискува инфаркт.

Любопитно е също така, че според някои този факт опровергава вероятността шията му да се е удължила по еволюционен път. За да не умре веднага, това животно трябвало да има тази прецизна кръвоносна система в пълния й набор, няма как нещата да са се появявали едно по едно. Жирафът е любим обект в споровете за и против Дарвиновата теория.
За да се изпомпа кръв чак до главата и мозъка толкова нависоко, сърцето трябва да е мощно и да създаде огромно налягане. Сърцето е около 11 кг, а налягането в аортата - 353/303 мм жив. стълб.
Но в момента, в който се наведе, жирафът би тупнал на място от кръвното налягане в главата. Затова има специална система от възвратни клапи, които се затварят в този момент, а в основата на мозъка има гъста мрежа, наречена "чудна мрежа" от еластични кръвоносни съдове, които поемат като буфер излишната кръв. Така и щом се изправи и кръвта се върне в сърцето, не рискува инфаркт.

Любопитно е също така, че според някои този факт опровергава вероятността шията му да се е удължила по еволюционен път. За да не умре веднага, това животно трябвало да има тази прецизна кръвоносна система в пълния й набор, няма как нещата да са се появявали едно по едно. Жирафът е любим обект в споровете за и против Дарвиновата теория.
Публикувано: 25 May 2006 - 02:46 PM
Нищо не се сещам, а оня ден - заспивайки се бях сетила нещо интересно...но забравих. Така че, дог - питай ти.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 May 2006 - 03:39 PM
Цитат
Жирафът е любим обект в споровете за и против Дарвиновата теория.
Интересно е също, че жирафът има също толкова шийни прешлени колкото и една домашна кокошка.
Чакаме въпрос...